IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

Uusi polliLauantai 20.05.2006 22:30

Listaa top-3 henkilöä (voivat olla myös historianhenkilöitä), jotka haluaisit tavata keskustelun merkeissä, jos saisit siihen mahdollisuuden

1. Jeremy Bentham, englantilainen utilitarismin ja Panopticonin isä, jonka maailmankuvaa hallitsi koneellisuus, ja johon lienee myös vaikuttanut kahden iso-äitinsä, joita pidettiin noitina, luona kasvaminen.

2. Jeesus Nasaretilainen, paljastuisi sekin mikä hän oli miehiään

3. Maynard James Keenan, mielenkiintoinen ihminen

Jos kiinnostaa, ota haaste vastaan
"Noniin. Annan sinulle kysymyksiä ja sinä käyt osoitteessa http://www.lintukoto.net/viihde/oraakkeli/ kyselemässä kysymykset oraakkelilta ja kirjoitat oraakkelin vastaukset tänne. HUOM! Saat muotoilla kysymykset haluamaasi kieleen, tyyliin tai murteeseen tai vaihtaa sanajärjestystä, mutta kysymyksessä pitää olla sama juoni. Nyt kirjoittamaan."

1. Kuka minä olen? - Sinä olet biofyysinen olento, jonka ego on painoosi nähden suhteettoman suuri.

2. Missä asun? - Kuopiossa.

3. Mikä olen? - Olet minun asiakkaani.

4. Millainen olen? - Sä oot mun paras kaveri! Kiitos että olet olemassa!

5. Kuka olen? - Olet se joka olet.

6. Mikä on kaikista tärkeintä elämässäni? - Iso vehje.

7. Mikä on ollut kaikista turhinta elämässäni? - Innokkuus.

8. Mikä on arvokkain asia mielestäni maailmassa? - Jari Litmanen ja seura on Ajax.

9. Miltä näytän? - Hevoselta.

10. Miltä tunnun? - Hernekeitolta.

11. Miltä maistun? - Hevoselta, vaikka varmaan halusit kuulla jotain ympäripyöreätä

12. Miltä tuoksun? - Ihan kuin hipelöisi kitalakea.

13. Missä minun kuuluisi olla? - Ulko-ovellasi, mutta pidäthän tämän vain omana tietonasi?

14. Mikä minun kuuluisi olla? - Duuni.

15. Mistä minut löytää? - Vessasta.

16. Miten minut tavoittaa? - Tässä olla mällötän.

17. Minkä ikäinen olen? - Olen varma siitä.

18. Kumpi on oikea sukupuoleni? - Ei sitä koskaan tiedä...

19. Kuka on minulle tärkein? - Kettutyttö Keski-Suomesta...

Oraakkeli on totuutensa lausunut!

Haastan kaikki halukkaat lukijat :)

Kolme Suurinta ValhettaSunnuntai 09.04.2006 17:23

Tehtävänanto: Listaa kolme suurinta tietämääsi valhetta maailmassa(/maailmanhistoriassa)

1. Jumala on sodassa meidän puolellamme!
Niinhän se Jumala on _sodassa_ meidän puolellamme. Valitettavasti toimii vielä tämänkin päivän retoriikassa esim. George W. Bush vs Osama bin Laden, joilla on molemmilla Jumala puolellaan.

2. Kaikki väitteet juutalaisten/Illuminatin/vapaamuurarien maailmanhallituksesta
Aika hubaa. Sinänsä huolestuttavaa että sama jatkuu vielä tänä päivänä kohtalaisen innokkaastikin näiden uuskansallissosialistien keskuudessa. Kohta minä perustan järjestön joka tulee todistamaan valkoisten miesten hallitsevan maailmaa :o

3. "Arbeit Macht Frei"
http://www.photo.net/photo/pcd0075/dachau-arbeit-56.4.jpg

Haastan sinut arvon päiväkirjanilukija, jolla on sanottavaa tästä aiheesta

PiisihaasteSunnuntai 09.04.2006 16:48

Laita musiikkiohjelmasi shufflelle ja vastaa kysymyksiin tulevien biisien nimillä.
Haasta sitten viisi ystävääsi!


Missä asut: CMX - Ei koskaan

Kuvaile ensirakkauttasi: Riverside - Reality Dream III

Kuvaile tämän hetkistä ihastumistasi: My Chemical Romance - The Best Day Ever (häh mul on tätäki koneella? Siiristähän tämä johtuu<3)

Mikä on haasteesi: Neurosis - Burning Flesh in Year of Pig

Ketkä ovat ystäviäsi: Bal-Sagoth - The Epsilon Exordium

Kuvaile ulkonäköäsi: Emiliana Torrini - Fisherman's Woman

Mitä teit viime yönä: Sigur Ros - Gong

Mikä on elämäsi tavoite: Novembre - My Starving Bambina

Milloin harrastat seksiä: Audioslave - Set it Off

Miten haluat kuolla: Novembre - Let Me Hate

Mitä sanot vanhemmillesi: Camel - Arubaluba

Missä vietät aikaasi: Interpol - Leif Erikson

Mitä ajattelet yhteiskunnasta: Devin Townsend - Noisy Pink Bubbles

Kuvaile viimeisintä sydänsuruasi: Cafe del Mar - Lazybatusu

Mikä on selityksesi kaikelle: Dream Theater - The Answer Lies Within

Mitä ajattelet perjantaisin: Anathema - A Natural Disaster

Mihin kysymyksiin elämästä et ole saanut vastauksia: The Smashing Pumpkins - White Spider

Mikä on lempivärisi: Opeth - Dirge for November

Mikä on neuvosi vähemmän kokeneille: Anathema - Balance

Mitä tekisit mieluiten juuri nyt: Audioslave - Shadow on the Sun

Kuvaile parasta ystävääsi: Emiliana Torrini - Heartstopper

Mitä on sänkysi alla: A Perfect Circle - The Package

Mikä on ollut suurin saavutuksesi: Dream Theater - The Root of All Evil

Mihin menet häämatkalle: A Perfect Circle - Orestes

Mitä on TEE NÄMÄ -listallasi: Cafe del Mar - So Fine

Missä olisit mieluiten juuri nyt: Audioslave - Gasoline


Haastan jokaisen halukkaan lukijan!
Tänään saatte lukea poliittisia ajatuksiani. Ja kyllä olen myös sitä mieltä että politiikka on perseestä, sillä mitä enemmän aletaan puhumaan politiikkaa, sitä enemmän myös syntyy valheita.

Olen huomannut että ajattelutapani on maailmallinen, ei kansallinen. Kannatan lähes kaikkea reiluntuntuista ihmisten välistä _yhteistyötä_, erityisesti olen modernin teknologian kehittämisen yhteistyönä, avoimesti ja kaikkien käyttöön kannalla. Sekä reilun kaupan puolesta ja näen että maailma on aivan liian riippuvainen öljystä, johon kytkeytyvät suoraan raha ja valta. Tähän voisi vielä liittää että olen kansallisuuskiihkoilua vastaan.
Punavihertävät arvot. Olen kallellani hieman, ja maltillisesti vasemmalle, mutta uskon että minulla on silti rehellinen objektiivisuus olemassa pohjana. Minun vasemmistolaisuuteni on _arvovasemmistolaisuutta_(, ei juurikaan ideologista tai aatteellista), jonka taas koen syntyvän sellaisista asioista kuin asettautuminen pienemmän puolelle.
Lempifilosofejani ovat Aristoteles http://fi.wikipedia.org/wiki/Aristoteles ja sekulaarihumanisti Bertrand Russell http://fi.wikipedia.org/wiki/Bertrand_Russell , tunnen myös sangen salaperäistä viehtymystä utilitaristeihin http://fi.wikipedia.org/wiki/Utilitarismi Jeremy Bentham http://fi.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Bentham (, jonka panopticonista http://fi.wikipedia.org/wiki/Panoptikon kirjoitin jo Heviyhteisöön) ja John-Stuart Mill http://fi.wikipedia.org/wiki/John_Stuart_Mill .
Yksi asia jota pidän maailmassa inhottavana on lasten kasvattaminen omiin poliittisiin tai uskonnollisiin uskomuksiinsa, _etenkin silloin kun omat uskomukset tai näkemykset edustavat jotain äärilaitaa_.
Itse en koe mitään tarvetta usko(nno)lle. En kiitä jumalaa hyvistä ajoista, enkä syytä häntä huonoista. Ymmärrän kuitenkin uskon olevan tärkeä arvo joidenkin ihmisten elämässä. Ja jos se ei vahingoita muita ja antaa itselle voimaa, niin hyvä niin. Parasta kai olisi jos ihminen olisi itse vapaa päättämään tarpeeksi kypsässä iässä mihin haluaa uskoa, vai tarvitseeko uskoa ollenkaan. Joskushan johonkin pieneen yliluonnolliseen on ihan hauskaakin melkein uskoa.

Viikon kirjavalintaTiistai 28.03.2006 14:41

Francois Furet: "The Passing of An Illusion -- The idea of Communism in the Twentieth Century"

Kirja valottaa taitavasti kommunismin syntyä ja historiaa. Näin elävää kuvausta en ole asiasta aiemmin lukenut. Kirjoittaja on itse entinen ranskalainen kommunisti, ja osaa tuoda esille vasemmistolaisten piirien suuntauksia niin että lukijalle valaistuu kokonainen uusi maailma, miltäpä kuulostaisi ei-marxilainen ortodoksisessa uskossa oleva bolsevikki? Mahdollista.
Toisaalta kirja pureutuu myös nationalismiin ja fasismiin. Ja totalitaaristen järjestelmien syntyyn. Kommunistit uskoivat valtaannousunsa tapahtuvan vallankumoushengen ("valta kansalle") ansiosta(, joka sitten yhdistetään marxilaiseen jatkumoon). "Valta kansalle!" on toistuva vallankumousten iskulause, jolla usein on todellistakin kaikupohjaa. Venäjällä se muuttui käytännössä muotoon: Valta kollektiiveille ja yhdelle puolueelle.
Fasistit (tai kansallissosialistit) luottavat nationalismin paloon, jonka voimasta kanavoidaan yhtenäinen ja voimakas kansakunta. Jokainen voi varmasti kuulla fanaattisuuden ja etnisen nepotismin kolkuttelevan ovella?
Aivan kirjan alussa kirjoittaja antaa täydellisen synninpäästön näiden järjestelmien ideologisille vihollisille: porvaristolle ja juutalaisille. Vihan on luonut vastapuoli itse. Oli kiinnostavaa lukea porvaristosta uhrin roolissa. Mitäpä pahaa voisikaan olla yritteliäissä ihmisissä? Mietin tätä ja keksin vain kolme asiaa: (1) Jos pröystäilee omaisuudellaan (tai isänsä omaisuudella) (2) Toisinaan lause "köyhä antaa vähästäänkin, rikas ei paljostaankaan" tuntuu sopivan kuin nyrkkinä silmään. (3) Asiaan toisinaan kytkeytyvä muka niin isänmaallisuus(, vaikka ei olisi valmis likaamaan käsiään tuotanto-tason työssä). Molemmat osapuolet myös tähtäävät demokratian, ja etenkin sosiaalidemokratian tuhoamista. Hitler saa jopa Stalinilta sympatiaa saksalaisten sosiaalidemokraattien likvidoimisesta. Hitlerille he olivat marxilaisia, Stalinille sosiaali-fasisteja.
"Stalin was ready to anhillate millions for the idea of power to people. Hitler was ready to anhillate millions of Jews in the name of racial purity. Mystical evil was working on political ideas of Twentieth Century."
Pitääpä mennä katsomaan nyt elokuvissa pyörivä "V" aihetta tulevaisuuden fiktiivisellä skenaariolla syventääkseni. Elokuvassa totalitaaris- ja fasistityylinen hallinto pitää Britanniaa rautaisessa otteessaan. He pääsivät valtaan kun ajat olivat vaikeat, ja esiintyivät Britannian pelastajina. Mutta sitten kaikki alkoi muuttua.
"It could not happen here." Could it? :-)

Tässä filosofiaa lukiessa...Sunnuntai 12.03.2006 15:53

Tuli mieleeni pari juttu kuinka filosofiset ideat toimivat esikuvina ihmiselämää ja maailmaa selitettäessä, esimerkiksi politiikassa, jonka alkuperäinen tarkoitus on jäsentää yhteiskunnan ja valtion asioita.
Käytännön esimerkki ideatasolta aatteeksi muodostumisesta:
(Yhteiskunta-)Filosofiset ideat Demokratia, Liberalismi ja Sosialismi voivat konkretisoitua vaikka poliittisen järjestelmän, sosialidemokratian muodossa.
***
Toinen asia jota juuri pohdiskelin on rinnakkaisten totuuksien yhteiselo. Esim. Maailman (luominen ja) syntyminen voidaan selittää filosofisesti päteväksi Totuudeksi yhtälailla niin filosofian, luonnontieteiden kuin teologiankin näkökulmasta. Kaikilla näillä saadaan aikaiseksi (omassa järjestelmässään) toimiva Totuus(, joka silti jättää mahdollisuuden muillekin Totuuksille, niinkuin muutkin asiat jotka voidaan lukea totuudeksi).
***
Now playing: Riverside - Dance with the Shadow

Ihana aamuKeskiviikko 15.02.2006 17:55

Mikä voisikaan olla parempi tapa aloittaa uusi päivä kuin herätä rauhassa 9.30, keittää kuumaa sitruunateetä, avata uusi pussi pehmeitä ruisrok-leipiä, ja sitten paneutua Kreetan taisteluihin toukokuussa 1941... ah

Kirjasuositus: Antony Beevor "Crete - The Battle and The Resistance"

[Ei aihetta]Keskiviikko 15.02.2006 17:15

6. Pelkään että minulla on/kehittyy opettajamainen huumorintaju

Zyklonladin haasteMaanantai 13.02.2006 23:08

Viisi mielestäni pelottavinta asiaa:

1. Pelkään että lapsestani tulee homo. Silloin olen epäonnistunut miehenä! Minun onnellisuuteni on se mikä merkitsee, ei hänen!

...ainii, ja sit oli vielä pari muutakin kohtaa...

1. Lähimmäisen menettäminen
2. Se etten pääsisi yliopistoon "suljetulle" puolelle historiaa lukemaan
3. Pelkään loukkaavani ihmisiä sanomalla asioita suoraan (toisaalta jotkut sanovat etten ole suorapuheinen...)
4. Pelkään että modernimpaa teknologiaa ei oteta käyttöön ennen kuin maailmasta on öljy pumpattu loppuun
5. Pelkään huonoa musiikkia (YÖ), ja huonoa seuraa (puhuvat vain autoista, intistä, neekereistä ja pimpistä), jolloin kohta 3. nousee helpommin esiin...

Tähän saa vastata kuka tahansa päiväkirjani lukija, joka myöskin haluaa jakaa sieluaan verkossa.