IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

Eilen baarissa törmäsin ilokseni vanhaan kaveriini, jolla nyt sattuu olemaan inkeriläis-venäläinen tausta. Tämä on kuitenkin tarinassa vain sivujuonne.

Hänen seurassaan oli minulle ennalta tuntematon heebo, joten vaihdettiin kädenpuristuksia. Kättelyn jälkeen kaveri näytti hyvin vakavalta ja sanoi että otetaas kättely uusiksi. Käteltiin uudestaan, nyt hän pyrki saamaan aikaiseksi oikein kunnon puristuksen, joka viestisi hänen olevan vakavasti otettava mies. Tilanteessa oli tiettyä komiikkaa ja kysyin että mikä ihmeen kokoomusjuttu tämä nyt on, jolloin ilmeisesti jotain kalahti jonnekin ja uuden tuttavuuden poliittiset aistimet ilmeisesti viestivät minun olevan jotain muuta kuin kokoomuslainen, jolloinka ilmeisesti kokoomuslaiseksi kutsuminen muuttui solvaukseksi.

Hän kutsui minua sitten automaattisesti vasuriksi ja alkoi arvovaltaa hakien luennoimaan minulle maailmankuvaansa. Selvisi että hyvää on vain Kokoomus ja siitä oikealle. Kysyin sitten että pitäisikö tuo Neuvostoliitosta tullut ystävämmekin palautta rajan taakse. "Ei, koska sen perhe tekee töitä.", sitten hän kertoi kuinka paljon hänen perheensä on tehnyt tämän perheen eteen. "On päässyt meidän mökille, otettu mukaan kalastusreissuun merelle", rahasummiakin mainittiin. Ilmeisesti kokoomuslainen, maailmankatsomuksensa mukaan, saa egoboostia asioiden omistamisen tunteesta, myös ystävät on siis parasta omistaa lompakolla.

Mukanaan hänellä oli tyttöystävänsä, jonka rooli oli säestää miehensä hienoa ajatusmaailmaa. Kuitenkin kokoomuslaisen luennon jatkuessa minulle, tyttöystävä alkoi pyytämään kotiinlähtöä, joten kokoomuslainen herra halusi antaa minulle loppukaneetin "Tiedätsää mikä sää olet? Sää olet mun kengän alla, sää olet rikkaan perheen vasuriäpärä (???), sää et ole mittää!" En viitsi kirjoittaa kuinka tähän vastasin, mutta kokoomusu(r)ho poistui sitten paikalta lyylinsä kanssa ja katsoi minua vielä tiukkaa katsetta hakien peräänsä, vilkutin takaisin.

Luulin että äärikokoomuslaisuus olisi vain vitsi ... eikun hetkinen, niin se onkin.
Eilen oli varsin kiintoisa juttu mukana Ajankohtaisessa kakkosessa. "Itä-Karjalan venäläiset vaativat fasisti-Suomelta korvauksia". No, sekaantumatta historiantulkintoihin voidaan mennä historian tapahtumiin. Toisin kuin useat "isänmaalliset" piirit myöntävät, Suomi oli hyökkääjä täällä Jatkosodaksi kutsutussa Hitlerin Operaatio Barbarossan osasodassa. Ensin ryskättiin yli rajan ja sitten vielä yli vanhan rajan alueille jotka eivät olleet koskaan kuuluneetkaan Suomeen. Itäkarjalaiset eivät ole samaa possea kuin Joensuussa asuvat karjalaiset, mutta toki kuuluvat itämeren suomalaisiin heimoihin. Heitä koetettiin sitten aluksi "suomalaistaa" Akateemisen Karjala-Seuran (AKS) oppien mukaisesti. Samalla alueella asuneita kymmeniä tuhansia venäläisiä odotti tylympi kohtelu, heidät passitettiin leireille joita on eri yhteyksissä kutsuttu joko keskitysleireiksi tai siirtoleireiksi. Mikä on olennaista, näillä suomalaisten ylläpitämillä leireillä oli demokraattiselle maalle aivan poikkeuksellisen korkeat kuolinluvut.

Ajankohtaisessa kakkosessa eräs vanha venäläisnainen kertoo kuinka menetti seitsenhenkisestä perheestään kolme. Vielä elossaolevat vanhat suomalaisten leirivangit kokoontuvat vuosittain tapaamiseen, ovat järjestäytyneet, ja vaativat Suomelta tunnustusta ja korvausta. Presidentti Halonen vastasi kirjeeseen ettei Suomella ole lakia joka edes periaatteessa mahdollistaisi korvausten maksamisen vieraan valtion kansalaisille. Niinpä niin, jo lähtökohtaisesti Suomi on hyvis, joka ei siis voi tehdä pahisjuttuja. Myöskään Venäjän valtio ei Suomen leirien vankien asiaa aja, koska leirivankien mukaan, se ei halua säröjä hyvään Suomi-suhteeseensa. Päinvastoin, Venäjän valtio, Vladimir Putinin kädellä, kukittaa Suomen Marsalkka Mannerheimin muistomerkkiä, miehen joka oli suomalaisten miehitysjoukkojen komentaja. Täten myöskään minkäänlaista moraalista korvausta ei ole tulossa, koska millään suunnalla ei ole poliittista tahtoa ajaa näiden ihmisten asiaa. Päättäjille on parempi jos he olisivat hiljaa, ja pian he ovatkin. Nämä ihmiset ovat vanhoja, heitä on vuosi vuodelta vähemmän, eivätkä he tule elinaikanaan saamaan tunnustusta ja yleistä tietoisuutta kokemastaan.

Millaista on saapua Puolaan...Maanantai 06.07.2009 05:01

Niquita#blogcomments

Alko-uutisiaMaanantai 06.07.2009 01:43

Puolalaista wodkaa saatavilla nyt myös kotimaisista alkoholimyymälöistä ensi elokuusta alkaen ^^

Maustetut vodkat, Puola
170257 Žubrówka Bison Grass Vodka 0,7 l 20,90 euroa
Oliivinvihreä, kuiva, nuorehko, pehmeä, aromikas
Pullo sisältää kasvinosia. Valmistettu rukiista. Sokeria 3 g/l. 40 %.

Maustamattomat vodkat, Puola
169727 Sobieski Vodka 0,7 l 18,91 euroa
Väritön, pehmeä, neutraali. Valmistettu rukiista.
37,5 %.

Zubrowka sopii erityisen hyvin omenamehun kanssa sekoitettuna (suhde 1/3-4 tai oman maun mukaan), ja jäillä jos löytyy. Sobieski nautitaan raakana.
On tässä Suomeen palaamisessa omia hyviä puoliansakin. Kuten herätä hyvinnukutun yön jälkeen, aloittaa aamu mehukkaan paksulla sunnuntaihesarilla kunnon aamukahvi poikanaan. Muistin taas jotain Hesarin hyvistä puolista: Kohtalainen määrä uutisointia myös keskisestä Itä-Euroopasta (Turun paikallisjalkapallosanomissa ei koskaan). Tänäänkin onni potkaisi minua ja luettavana oli sivun (!) juttu lounaisen Puolan metsien tilasta... voi sitä aamun raukeutta. Samalla unelmoin jo palaamisesta.

Samassa Hesarissa oli (taas) juttu Jussi "Mestari" Halla-ahosta. Halla-ahohan saa tietynlaista erityishuomiota Suomen mediassa. Kuitenkin asiaan. Halla-aho toimii tätä nykyä Helsingin kaupunginvaltuutettuna, Korkeasaaren eläintarhan hallituksessa ynnä muissa viroissa, jotka hän on saavuttanut Scripta-bloginsa suosion avulla. Viimeksi tässä keväällä kirjoitin lällyn merkinnän Halla-ahosta (koska kauempaa katsottuna Suomi näyttää pieneltä yhtenäismielipiteitä vaativalta ja vaalivalta maalta ja koko ilmiö Halla-aho asettuu kokoonsa tässä kontekstissa, tämän lisäksi ihailen ihmisiä jotka muuttavat alueelle kuten Itä-Eurooppaan ja koettavat elää kuten siellä eletään, suomi-ukraina sanakirjaa odotellessa). Nyt Hesarin mukaan Halla-aho on vaiennut täysin valtuustotyössään, ei puheita, ei aloitteita, ei mitään... Ainoa mitä mies tekee on se että kiistakysymyksissä hän painaa samaa nappia kuin muukin oikeistoblokki. Niin, ja nostaa ihan kivaa liksaa tietysti.

Ilmiö Tony Halme, uho, hiljaisuus, tuho. Ei Halla-aholle näin käy, mutta jotain samaa tässä on. Ei Halla-aho ole mielestäni edes verrannollinen keskivertoon Suomen Sisun jäseneen/kannattajaan, hän on fiksumpi, hänen taustansa on vähän poikkeava, mutta sittenkin... osaako Halla-aho kirjoittaa muusta kuin siitä yhdestä asiasta? Luin sattumalta jostain ilmaislehdestä hänen kolumninsa (Halla-aho on nykyään näköjään vähän kaikkialla), jossa Halla-aho kertoili kuivan ivallisen kriittiseen sävyynsä valtuustotyön arjesta. Kirjoitus oli tasoltaan korkeintaan hyvin hyvin keskinkertainen. Ei näillä kirjoituksilla Mestaruutta saavutettaisi. Joten asiaan.

Kävin sitten aamun lehden jälkeen katsomassa Scriptaa. Viimeisimmästä kirjoituksesta on jo vähän aikaa. Otin kuitenkin pienen satunnaisotannan ja lukaisin muutaman kirjoituksen. Yhdessä vanhemmassa kirjoituksessaan Halla-aho kritisoi harvinaisen kovasanaisesti ev.lut.kirkon toimintaa... koska he olivat lain vastaisesti kätkeneet ilman turvapaikkaa jääneen kurdinaisen. "Erosin ja kehotan kaikkia lukijoitani eroamaan tästä läpimädästä kirkosta" on Halla-ahon reaktio. Vihollisiaan ja vihollisiksi katsomiaan henkilöitä Halla-aho myös ruoskii sanan säilällä armotta ja hyvin pikkutarkasti erilaisiin henkilökohtaisuuksiin kajoten (julkaisee myös scriptassaan vihollisikseen katsomien yhteystietoja). Vaikuttaisi että erityisesti naistoimittajat (kuten juuri Halla-ahon vainolaisekseen kertoman Hesarin naistoimittajat) ovat Halla-ahon kohteena. Hänen juttujaan (joskus tuntuu että kuin kirkossa kuulutettua sanaa) seuraava oma Rodzina Radia Maryjansa sitten jatkaa näistä. Ja kuten suomalaiseen tapaan kuuluu (Suomalaisiin kohdistuva razzistinen ilmaisu!), tappouhkauksiltakaan ei olla vältytty.

Unkarilainen kaverini kertoi minulle huolestuneena tässä kuinka Unkarissa on nyt meneillään sarjamurhien aalto, jossa kohteena ovat maan romanivähemmistö (murhat on tehty sotilasaseilla, ja romanien koteihin heitetyillä käsikranaateilla). Unkarin natsipuolueen Nuoliristin tyyliä imitoivia uniformuja yllään pitävä Magyar Garda on aloittanut "Unkarin kansan puolustuskamppanjan", kertoo kaiken sitä kohtaavan kritiikin olevan hyökkäys "Unkarin kansaa" kohtaa, kritisoija ei siis voi olla muuta kuin komukka, jutku tai jutkukomukka (Itä-Eurooppaan ei suuntaudu, eivätkä nämä maat vastaanota suuria määriä maahanmuutajia, joten siellä ollaan rasismissa vähän jäljessä). Julkisuudessa murha-aaltoa vastaan avautunut toimittaja sai kotiinsa murhakirjeen, jossa kerrottiin hänen päässeen listalle, mutta joutuvan odottamaan ensikuuhun koska "olemme nyt kiireisiä". Äärioikeistolaiset sivut ympäri maailman ylistävät Magyar Gardan rohkeaa toimintaa. Minulla on vähän sellainen kutina että Suomen Sisu (SS) olisi vain mielissään Unkarin menosta. Ja luultavasti ovatkin. Yhdessä kirjoituksessaan sisulainen Halla-aho kritisoi Venäjän suuntaan kumartelua, ja sitten hän heitti parhaan "...ja pöyristyttävä venäläinen rasismi", niin se on totta että tuolla Itä-Euroopassa ei ole ihan helpoin vaihtoehto olla esimerkiksi opiskelija Afrikasta, mutta luulisi että Suomen Sisun tunnetuimpiin hahmoihin kuuluvan Halla-ahon ei tarvitsisi sitä "pöyristyttävää rasismia" lähteä Venäjältä asti hakemaan.

Magyar Garda: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/%C3%84%C3%A4rioikeiston+mielenosoitus+hajotettiin+kyynelkaasulla+Unkarissa/1135247434849
http://www.romanialibera.com/articole/images/212af2b32f_Magyar%20Garda%202.jpg http://latimes.image2.trb.com/lanews/media/photo/2008-02/35564449.jpg

Sanottakoon vielä että Unkari on minusta noin yleensäottaen varsin mukava maa. Kuten eräs puolalainen opettajani Krakovassa sanoi "I've heard some of you are going to Budapest next week... Good wine, good food, and beautifull Hungarian girls.", ja kuten unkarilainen opiskelijatyttö myöhemmin kommentoi "Hungarians are not beautifull people, just kind."

Paluumuuttajat ja nimipolitiikkaLauantai 04.07.2009 11:28

Tapaus 1: Suomi ja inkeriläiset

http://fi.wikipedia.org/wiki/Inkeril%C3%A4iset

Suomeen jatkosodan aikana evakuoidut inkerinsuomalaiset jouduttiin sodan jalkeen palauttamaan Neuvostoliittoon, jossa heidät rangaistustoimenpiteenä hajautettiin ympäri maata, ja he joutuivat monen muun pikkukansan tavoin valtion silmätikuiksi.
Presidentti Mauno Koiviston hyvittelypolitiikan tuloksena Venäjän kansalaisille joilla on inkeriläisiä sukujuuria annettiin ruotsinsuomalaisia vastaava paluumuuttajastatus. Ongelma oli että nyt elettiin jo 1980-lukua ja 40-vuotta Neuvostoliiton venäläistämispolitiikkaa oli tehnyt tehtävänsä. Suomeen pääsi käsittääkseni jos yksikin isovanhempi oli inkerinsuomalainen. Nuoret ihmiset jotka palasivat olivat valtaosaltaan suvultaan, kulttuuriltaan, mentaliteetiltaan, ja identiteetiltään venäläisiä. Heille värkättiin sitten suomalaisia, tai enemmän suomalaisen kuuloisia nimiä, vaikka monella heistä oli vain heikko Suomessa opittu kielitaito, joka luultavasti säilyikin heikkona koska he elivät pitkälti omassa, venäläisessä, porukassaan. (Tämä huomio saattaa olla osiltaan vääräkin, ehkä monet heistä vain suosivat venäjän puhumista.) Poikkeuksiakin oli.
Nuorten SM-tason uimari, Dmitry Kaljunen, jonka vieressä istuin ylä-asteen atk-tunneilla oli yksi heistä, ja joka aina teki tehtävät muutamassa sekunnissa käyttäen loppuajan pitkästymällä kuoliaaksi. Kaverini Edgar on yksi heistä.

Tapaus 2: Saksa ja puolalaiset joilla saksalaisia esi-isiä

Todistettavat saksalaiset sukujuuret ovat aika-ajoin tarjonneet joillekin puolalaisille tien sosiaaliseen nousun. Viime vuosisadalla näin tapahtui ensin natsi-Saksan miehittäessä maan, jolloin todistettava saksalainen veri oli tie parempaan leipään. Toiseksi kommunismin aikana saksalaiset sukujuuret avasivat ovet Länsi-Saksaan. (Jostain kumman syystä juuri kukaan ei tainnut muuttaa Puolasta Itä-Saksaan). Kaverini Maciek on yksi heistä. Yksi hänen isovanhemmistaan on saksalaisesta suvusta, joten he siirtyivät "paluumuuttajina" Saksaan. Humalapäissään Kölnissä kotiinkävellessään poliisi pysäytti tokkuraisen nuoren miehen ja kysyivät tämän kotipaikkaa, Maciek vastasi sen enempiä miettimättä "Puola", korrektina pysyvä poliisi jatkoi "Niin niin, mutta mihin osoitteeseen olette nyt palaamassa?". Kun perhe siirtyi Saksaan, Saksan viranomaiset halusivat saksalaistaa heidän nimensä (tätä ei kuitenkaan pakotettu). Maciekista olisi tehty Mathias jne. Maciek on yhä identiteetiltään puolalainen, puhuu täydellistä puolaa (joskin saksalaisella korostuksella), mutta sanoisin että hänen lähin viiteryhmänsä eivät ole Puolan puolalaiset vaan Saksassa asuvat puolalaiset. Lisäksi (nyt taas yleistän), kuten venäläisillä, myös puolalaisilla on tietty mentaliteetti, mutta heidän tapauksessaan se ei ole este integroitumiselle, vaan he pystyvät toimimaan saksalaisten (ja venäläisten) kanssa ymmärryksessä, jos niin haluavat. Venäläisen avaran sielun anarkia ja länsimaisen ajattelun välillä on suurempi etäisyys, ja tässä välissä eläville puolalaisille tämä on vahvuus.

Itse en kannata nimenmuuttopolitiikkaa. Mitä sillä edes haetaan? Yritetäänkö ehkäistä lasten tulemista koulukiusatuiksi hassun nimen perusteella? Vai pelätäänkö näiden lasten identifioituvan nimensä mukaan voimakkaammin kansalliseen ryhmäänsä, ja sitä kautta kotimaahansa, kuin uuteen maahansa? Pelkän nimensä! On tuhlausta vaihtaa ikivanha puolalainen slachta-nimensä johonkin keinotekoiseen saksalaisnimeen, joita löytyy melkein 13 tusinasta. Eksoottiset nimet ovat rikkautta kaikkien virtasten, niemisten ja saaristen joukossa.

Poliiseista ja lievistä raiskauksistaLauantai 04.07.2009 10:13

Suomi on oikeusvaltio, eikö niin?

Itä-Suomen hovioikeus on (jälleen) muuttanut lievän raiskaustuomion (jälleen) ehdolliseksi. Tekijänä oli (jälleen) poliisimies, joka (jälleen) raiskasi alaikäisen tytön.

Mieleeni tulee parin vuoden takainen hotellikeissi, jossa kaksi reilu viisikymppistä poliisimiestä olivat tanssittaneet kahta alaikäistä tyttöä, siskoksi jotka olivat mummonsa kanssa kylpylälomalla. Sitten mummo oli hukannut tytöt. Vähän ajan kuluttua pikkusisko juoksi mummon luokse ja kertoi että poliisisedät olivat vieneet heidät huoneeseensa, jossa sisko oli vielä vessassa toisen poliisin kanssa.

Karkuun päässyt tyttö luultavasti pelasti isosiskonsa, jonka toinen poliisesta oli lukinnut kanssaan vessaan. Vessassa ollut poliisi oli ensin yrittänyt saada penistään tytön sisälle, mutta tämä oli tilanteessa liian tiukka. Tämän jälkeen poliisisetä jatkoi tytön painostamisella suihinottoon.

Tytöt selvisivät poliisien kynsistä, ja samoin mukavat poliisisedät luonnollisesti selvisivät naurettavilla tuomioilla.

Itä-Suomen hovioikeus on aiemminkin erikoistunut lieviin raiskaustuomioihin, joista ei joudu edes kivensisään, ja lieventäviksi asianhaaroiksi luetaan jos henkilö on hyvä jätkä, käy päivätöissä, hänellä on (ilmeisesti oikeanlaisia) ystäviä eikä aiempaa rikostaustaa, kuten myös se jos teko ei kestänyt kauaa ja saatiin suoritetuksi ainoastaan lievää väkivaltaa käyttäen.

Miten olisi ratkaisu jossa Itä-Suomen hovioikeuden päättäviin tahoihin kohdistuisi lievä erottaminen joka saatettaisiin aikaan nopeasti ja vain lievää väkivaltaa käyttäen? Miten olisi että nämä mukavat poliisiherrasmiehet siirtyisivät kivensisään reippaaseen fyysiseen työhön?

Tottakai näin ei tapahdu. Sitäpaitsi, Suomen vankilat ovat tätä nykyä mukavuuslaitoksia, joissa vaan pelataan playstationilla, on omat kirjastot ja kuntosalit, katsellaan omia lempi tv-sarjoja vapaana arkihuolista. Opiskellaan jopa tohtoriksi.

Ei semmoinen ole todellinen vankila. Nykyjärjestelmässä yhteiskunta kustantaa näille mulkvisteille omaa aikaa ja mahdollisuuden kehittää itseään rauhassa ilman yhteiskunnan paineita, tehdä vaikka uusia suunnitelmia siiten vapaalle päästyään. Vapaan liikkumisen evääminen on ainoa rangaistus edes niille jotka Suomen mukavuuslaitoksiin joutuvat/pääsevät. Koska olen nykyään kauhea fasisti, minusta olisi hyvinkin kohtuulista kuohia pedofiilit, joiden elämän intohimona on tuhota puolustuskyvyttömien pikkulasten elämiä, samoin raiskauksenuusijat. Ulkomaiden kansalaiset jotka moiseen syyllistyvät voisi palauttaa kotimaihinsa tuomioitaan istumaan. Somalian, Eestin ja Venäjän vankilat kun tuskin ovat Suomen pullasorsaruokintavankeinhoitolaitoksen kaltaisia hoitokoteja. Suomesta kipataan jo ydinjätteetkin Venäjälle, miksei siis muutkin jätteet? Tulisi varmasti paljon halvemmaksi maksaa Venäjän valtiolle suomalaisen ihmissaastan vastaanootamisesta kuin elättää ja helliä näitä vuosikausia kotimaisissa vankiloissa, minne ainakin jotkut raiskaajistakin vielä nykyään onneksi päätyvät.

Oslon vuonossa olevalla saarella sijaitseva avovankila on lukemani mukaan tuottanut hyviä tuloksia, siellä eletään mahdollisimman normaalia elämää, opetellaan ottamaan vastuuta hoitamalla omia maaplänttejään ja kotieläimiään. Tämä varmasti soveltuukin tietyntyyppisille vangeille. Toisille parempi sijoituskohde olisi Vorkutan reippailuleiri pohjoisella Uralilla.

Riz Khan ja Sharia-debattiMaanantai 22.06.2009 19:53

http://www.youtube.com/watch?v=XnL40orONJs osa 1/2

Englantilainen oikeusoppinut seka kaksi Britannian muslimi-yhteison edustajaa vaittelevat osittaisen islamilaisen Sharia-lain hyvaksymisesta osaksi Britannin lakikaytantoa koskien muslimivaeston riita-asioita ym. vahemman vakavia rikoksia.

Musliminaisten edustaja on shariaa vastaan, koska hanen mukaansa se heikentaisi musliminaisten asemaa. Itse olen samoilla linjoilla, ryhmien oikeuksia ei saisi asettaa yksiloiden oikeuksien edelle.

Nykyaan Britanniassa toimii osittainen sharia-laki muslimeille.

Riz Khan on harvinaisen karismaattinen ja puhetaitoinen mies. Paasin hanta tuossa Krakovan elokuvaviikoilla taysin sattumalta tervehtimaan.