IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

Propagandaa neuvostojen maastaKeskiviikko 12.08.2009 02:25

http://yle.fi/teema/tv-arkisto/id18150.html

Yle Teema näytti juuri dokumentin "Tois puol jokke 1961", josta selvisi että Turku on paras paikka maailmassa ja lopussa kansallispukuiset rivistöt marssivat Suomen-lippuja kantaen pitkin Aurajoen rantaa kohti voittoa ... tuli vaan taas mieleen että kun katselee vanhoja kotimaisia dokumentaareja omasta itsestään niin siinä neuvostoliittolainenkin propaganda asettuu omalle paikalleen ja tulee paremmin ymmärrettäväksi kun sen asettaa rinnatusten muun aikalaisitsekehunnan kanssa.

[Ei aihetta]Lauantai 08.08.2009 04:39

http://www.youtube.com/watch?v=779yj8y5oIU

Vituttanut tavallaan aina kun ihmiset eivät ymmärrä mitä on aito opiskelija-elämä Puolassa. Tätä se on.

[Ei aihetta]Maanantai 03.08.2009 02:34

http://www.youtube.com/watch?v=2PBeKzVhWHY

http://en.wikipedia.org/wiki/Venetian_snares

Biisi on levyltä, joka on kokonaan Unkari-aiheinen Funkin innostuttua maan kulttuuriin vierailumatkan jälkeen.
Eilen baarissa törmäsin ilokseni vanhaan kaveriini, jolla nyt sattuu olemaan inkeriläis-venäläinen tausta. Tämä on kuitenkin tarinassa vain sivujuonne.

Hänen seurassaan oli minulle ennalta tuntematon heebo, joten vaihdettiin kädenpuristuksia. Kättelyn jälkeen kaveri näytti hyvin vakavalta ja sanoi että otetaas kättely uusiksi. Käteltiin uudestaan, nyt hän pyrki saamaan aikaiseksi oikein kunnon puristuksen, joka viestisi hänen olevan vakavasti otettava mies. Tilanteessa oli tiettyä komiikkaa ja kysyin että mikä ihmeen kokoomusjuttu tämä nyt on, jolloin ilmeisesti jotain kalahti jonnekin ja uuden tuttavuuden poliittiset aistimet ilmeisesti viestivät minun olevan jotain muuta kuin kokoomuslainen, jolloinka ilmeisesti kokoomuslaiseksi kutsuminen muuttui solvaukseksi.

Hän kutsui minua sitten automaattisesti vasuriksi ja alkoi arvovaltaa hakien luennoimaan minulle maailmankuvaansa. Selvisi että hyvää on vain Kokoomus ja siitä oikealle. Kysyin sitten että pitäisikö tuo Neuvostoliitosta tullut ystävämmekin palautta rajan taakse. "Ei, koska sen perhe tekee töitä.", sitten hän kertoi kuinka paljon hänen perheensä on tehnyt tämän perheen eteen. "On päässyt meidän mökille, otettu mukaan kalastusreissuun merelle", rahasummiakin mainittiin. Ilmeisesti kokoomuslainen, maailmankatsomuksensa mukaan, saa egoboostia asioiden omistamisen tunteesta, myös ystävät on siis parasta omistaa lompakolla.

Mukanaan hänellä oli tyttöystävänsä, jonka rooli oli säestää miehensä hienoa ajatusmaailmaa. Kuitenkin kokoomuslaisen luennon jatkuessa minulle, tyttöystävä alkoi pyytämään kotiinlähtöä, joten kokoomuslainen herra halusi antaa minulle loppukaneetin "Tiedätsää mikä sää olet? Sää olet mun kengän alla, sää olet rikkaan perheen vasuriäpärä (???), sää et ole mittää!" En viitsi kirjoittaa kuinka tähän vastasin, mutta kokoomusu(r)ho poistui sitten paikalta lyylinsä kanssa ja katsoi minua vielä tiukkaa katsetta hakien peräänsä, vilkutin takaisin.

Luulin että äärikokoomuslaisuus olisi vain vitsi ... eikun hetkinen, niin se onkin.
Eilen oli varsin kiintoisa juttu mukana Ajankohtaisessa kakkosessa. "Itä-Karjalan venäläiset vaativat fasisti-Suomelta korvauksia". No, sekaantumatta historiantulkintoihin voidaan mennä historian tapahtumiin. Toisin kuin useat "isänmaalliset" piirit myöntävät, Suomi oli hyökkääjä täällä Jatkosodaksi kutsutussa Hitlerin Operaatio Barbarossan osasodassa. Ensin ryskättiin yli rajan ja sitten vielä yli vanhan rajan alueille jotka eivät olleet koskaan kuuluneetkaan Suomeen. Itäkarjalaiset eivät ole samaa possea kuin Joensuussa asuvat karjalaiset, mutta toki kuuluvat itämeren suomalaisiin heimoihin. Heitä koetettiin sitten aluksi "suomalaistaa" Akateemisen Karjala-Seuran (AKS) oppien mukaisesti. Samalla alueella asuneita kymmeniä tuhansia venäläisiä odotti tylympi kohtelu, heidät passitettiin leireille joita on eri yhteyksissä kutsuttu joko keskitysleireiksi tai siirtoleireiksi. Mikä on olennaista, näillä suomalaisten ylläpitämillä leireillä oli demokraattiselle maalle aivan poikkeuksellisen korkeat kuolinluvut.

Ajankohtaisessa kakkosessa eräs vanha venäläisnainen kertoo kuinka menetti seitsenhenkisestä perheestään kolme. Vielä elossaolevat vanhat suomalaisten leirivangit kokoontuvat vuosittain tapaamiseen, ovat järjestäytyneet, ja vaativat Suomelta tunnustusta ja korvausta. Presidentti Halonen vastasi kirjeeseen ettei Suomella ole lakia joka edes periaatteessa mahdollistaisi korvausten maksamisen vieraan valtion kansalaisille. Niinpä niin, jo lähtökohtaisesti Suomi on hyvis, joka ei siis voi tehdä pahisjuttuja. Myöskään Venäjän valtio ei Suomen leirien vankien asiaa aja, koska leirivankien mukaan, se ei halua säröjä hyvään Suomi-suhteeseensa. Päinvastoin, Venäjän valtio, Vladimir Putinin kädellä, kukittaa Suomen Marsalkka Mannerheimin muistomerkkiä, miehen joka oli suomalaisten miehitysjoukkojen komentaja. Täten myöskään minkäänlaista moraalista korvausta ei ole tulossa, koska millään suunnalla ei ole poliittista tahtoa ajaa näiden ihmisten asiaa. Päättäjille on parempi jos he olisivat hiljaa, ja pian he ovatkin. Nämä ihmiset ovat vanhoja, heitä on vuosi vuodelta vähemmän, eivätkä he tule elinaikanaan saamaan tunnustusta ja yleistä tietoisuutta kokemastaan.

Millaista on saapua Puolaan...Maanantai 06.07.2009 05:01

Niquita#blogcomments

Alko-uutisiaMaanantai 06.07.2009 01:43

Puolalaista wodkaa saatavilla nyt myös kotimaisista alkoholimyymälöistä ensi elokuusta alkaen ^^

Maustetut vodkat, Puola
170257 Žubrówka Bison Grass Vodka 0,7 l 20,90 euroa
Oliivinvihreä, kuiva, nuorehko, pehmeä, aromikas
Pullo sisältää kasvinosia. Valmistettu rukiista. Sokeria 3 g/l. 40 %.

Maustamattomat vodkat, Puola
169727 Sobieski Vodka 0,7 l 18,91 euroa
Väritön, pehmeä, neutraali. Valmistettu rukiista.
37,5 %.

Zubrowka sopii erityisen hyvin omenamehun kanssa sekoitettuna (suhde 1/3-4 tai oman maun mukaan), ja jäillä jos löytyy. Sobieski nautitaan raakana.
On tässä Suomeen palaamisessa omia hyviä puoliansakin. Kuten herätä hyvinnukutun yön jälkeen, aloittaa aamu mehukkaan paksulla sunnuntaihesarilla kunnon aamukahvi poikanaan. Muistin taas jotain Hesarin hyvistä puolista: Kohtalainen määrä uutisointia myös keskisestä Itä-Euroopasta (Turun paikallisjalkapallosanomissa ei koskaan). Tänäänkin onni potkaisi minua ja luettavana oli sivun (!) juttu lounaisen Puolan metsien tilasta... voi sitä aamun raukeutta. Samalla unelmoin jo palaamisesta.

Samassa Hesarissa oli (taas) juttu Jussi "Mestari" Halla-ahosta. Halla-ahohan saa tietynlaista erityishuomiota Suomen mediassa. Kuitenkin asiaan. Halla-aho toimii tätä nykyä Helsingin kaupunginvaltuutettuna, Korkeasaaren eläintarhan hallituksessa ynnä muissa viroissa, jotka hän on saavuttanut Scripta-bloginsa suosion avulla. Viimeksi tässä keväällä kirjoitin lällyn merkinnän Halla-ahosta (koska kauempaa katsottuna Suomi näyttää pieneltä yhtenäismielipiteitä vaativalta ja vaalivalta maalta ja koko ilmiö Halla-aho asettuu kokoonsa tässä kontekstissa, tämän lisäksi ihailen ihmisiä jotka muuttavat alueelle kuten Itä-Eurooppaan ja koettavat elää kuten siellä eletään, suomi-ukraina sanakirjaa odotellessa). Nyt Hesarin mukaan Halla-aho on vaiennut täysin valtuustotyössään, ei puheita, ei aloitteita, ei mitään... Ainoa mitä mies tekee on se että kiistakysymyksissä hän painaa samaa nappia kuin muukin oikeistoblokki. Niin, ja nostaa ihan kivaa liksaa tietysti.

Ilmiö Tony Halme, uho, hiljaisuus, tuho. Ei Halla-aholle näin käy, mutta jotain samaa tässä on. Ei Halla-aho ole mielestäni edes verrannollinen keskivertoon Suomen Sisun jäseneen/kannattajaan, hän on fiksumpi, hänen taustansa on vähän poikkeava, mutta sittenkin... osaako Halla-aho kirjoittaa muusta kuin siitä yhdestä asiasta? Luin sattumalta jostain ilmaislehdestä hänen kolumninsa (Halla-aho on nykyään näköjään vähän kaikkialla), jossa Halla-aho kertoili kuivan ivallisen kriittiseen sävyynsä valtuustotyön arjesta. Kirjoitus oli tasoltaan korkeintaan hyvin hyvin keskinkertainen. Ei näillä kirjoituksilla Mestaruutta saavutettaisi. Joten asiaan.

Kävin sitten aamun lehden jälkeen katsomassa Scriptaa. Viimeisimmästä kirjoituksesta on jo vähän aikaa. Otin kuitenkin pienen satunnaisotannan ja lukaisin muutaman kirjoituksen. Yhdessä vanhemmassa kirjoituksessaan Halla-aho kritisoi harvinaisen kovasanaisesti ev.lut.kirkon toimintaa... koska he olivat lain vastaisesti kätkeneet ilman turvapaikkaa jääneen kurdinaisen. "Erosin ja kehotan kaikkia lukijoitani eroamaan tästä läpimädästä kirkosta" on Halla-ahon reaktio. Vihollisiaan ja vihollisiksi katsomiaan henkilöitä Halla-aho myös ruoskii sanan säilällä armotta ja hyvin pikkutarkasti erilaisiin henkilökohtaisuuksiin kajoten (julkaisee myös scriptassaan vihollisikseen katsomien yhteystietoja). Vaikuttaisi että erityisesti naistoimittajat (kuten juuri Halla-ahon vainolaisekseen kertoman Hesarin naistoimittajat) ovat Halla-ahon kohteena. Hänen juttujaan (joskus tuntuu että kuin kirkossa kuulutettua sanaa) seuraava oma Rodzina Radia Maryjansa sitten jatkaa näistä. Ja kuten suomalaiseen tapaan kuuluu (Suomalaisiin kohdistuva razzistinen ilmaisu!), tappouhkauksiltakaan ei olla vältytty.

Unkarilainen kaverini kertoi minulle huolestuneena tässä kuinka Unkarissa on nyt meneillään sarjamurhien aalto, jossa kohteena ovat maan romanivähemmistö (murhat on tehty sotilasaseilla, ja romanien koteihin heitetyillä käsikranaateilla). Unkarin natsipuolueen Nuoliristin tyyliä imitoivia uniformuja yllään pitävä Magyar Garda on aloittanut "Unkarin kansan puolustuskamppanjan", kertoo kaiken sitä kohtaavan kritiikin olevan hyökkäys "Unkarin kansaa" kohtaa, kritisoija ei siis voi olla muuta kuin komukka, jutku tai jutkukomukka (Itä-Eurooppaan ei suuntaudu, eivätkä nämä maat vastaanota suuria määriä maahanmuutajia, joten siellä ollaan rasismissa vähän jäljessä). Julkisuudessa murha-aaltoa vastaan avautunut toimittaja sai kotiinsa murhakirjeen, jossa kerrottiin hänen päässeen listalle, mutta joutuvan odottamaan ensikuuhun koska "olemme nyt kiireisiä". Äärioikeistolaiset sivut ympäri maailman ylistävät Magyar Gardan rohkeaa toimintaa. Minulla on vähän sellainen kutina että Suomen Sisu (SS) olisi vain mielissään Unkarin menosta. Ja luultavasti ovatkin. Yhdessä kirjoituksessaan sisulainen Halla-aho kritisoi Venäjän suuntaan kumartelua, ja sitten hän heitti parhaan "...ja pöyristyttävä venäläinen rasismi", niin se on totta että tuolla Itä-Euroopassa ei ole ihan helpoin vaihtoehto olla esimerkiksi opiskelija Afrikasta, mutta luulisi että Suomen Sisun tunnetuimpiin hahmoihin kuuluvan Halla-ahon ei tarvitsisi sitä "pöyristyttävää rasismia" lähteä Venäjältä asti hakemaan.

Magyar Garda: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/%C3%84%C3%A4rioikeiston+mielenosoitus+hajotettiin+kyynelkaasulla+Unkarissa/1135247434849
http://www.romanialibera.com/articole/images/212af2b32f_Magyar%20Garda%202.jpg http://latimes.image2.trb.com/lanews/media/photo/2008-02/35564449.jpg

Sanottakoon vielä että Unkari on minusta noin yleensäottaen varsin mukava maa. Kuten eräs puolalainen opettajani Krakovassa sanoi "I've heard some of you are going to Budapest next week... Good wine, good food, and beautifull Hungarian girls.", ja kuten unkarilainen opiskelijatyttö myöhemmin kommentoi "Hungarians are not beautifull people, just kind."