IRC-Galleria

Psychid

Psychid

Seems that rain pounds hardest on those who have no way to get out of it.

[Ei aihetta]Perjantai 16.01.2009 17:49


Heh, suoritin tossa justiin vartija-kortin.. Tajusin yhen mielenkiintosen seikan, eli jos oot vaikka tosi kyrpiintyny johonki vartijaan joka heittää teitä ulos jostain kauppakeskuksesta, puistosta tms yleisestä paikasta (eli paikka mitä ei oo suljettu aidoin, puomein, ovin jne). Voitte mennä ihan vapaasti hengailee sinne ja oottaa kun vartija tulee.
Jos se rupee heittää teitä ulos, pyytäkää vartijakortti nähtäville (jos sitä ei näytä, se on rikos), sen jälkee pyydätte vastaavan esimiehen tiedot (taas, jos ei anna niitä, se on rikos). pyytäkää vaikka käsky lähtemisestä kirjallisena tai ottakaa video kännykällä.
Kysykää perusteluja minkä takia se olis heittämässä teitä pois, jos vartija vetoaa yleiseen järjestykseen tai muuhun, voitte jokamiehen kiinniotto-oikeudella ottaa kyseisen vartijan kiinni ja soittaa poliisit.
kyseinen vartija tekis siis monta rikosta, nimittäin vartija ei saa "huolehtia yleisestä järjestyksestä" eikä poistaa ketään julkiselta paikalta ilman painavaa syytä. painava syy vois olla esimerkiks aggresiivisuus, tai jos kauppa on menossa kiinni (jolloin se ei ole enää julkinen alue). kaupan henkilökunnan pitää ensin pyytää teitä poistumaan ja sit vasta vartija voi ryhtyä toimiin, mutta perusteltu syy pitää aina olla.
toi vartijan kiinni ottaminen perustuu jokamiehen oikeuteen, eli kuka tahansa saa ottaa rikoksen tekijän kiinni verekseltään tai pakenemasta jos rikoksesta voi seurata vankeutta, ja tuosta rikoksesta vankeutta on myös tarjolla.
esim kauppakeskukset rinnastetaan lain mukaan kävelykatuun.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.