IRC-Galleria

En jaksa satuilla pitkästi, joten kerron vain otsikon aiheesta. Eilen olin leffassa ja syömässä. Hyvästeltyäni seuralaisen lähdin kävelemään citykäytävään. Parin metrin päästä tulee kaksi rumaa ja hieman resuista talvivaatteista somalia vastaan ja he käyvät täysin iholle, eli kopeloivat minua, nykivät huiviani ja kysyvät olenko "terroristi" (palestiinalaishuiviin viitaten). Oudointa tässä oli se, että he eivät olleet yhtään agressiivisia, mutta silti he tosiaan tulivat täysin liki ja tunkivat käsiään vaikka mihin, joka toki tuntui melkein kuin raiskaukselta, ainakin henkilökohtaisen tilani.

Kun järkytykseltäni selvisin ja onnistuin pakenemaan paikalta, ajattelin, että no jo oli ihme juttu! Varttia myöhemmin sit tajuan kupletin juonen: kännykkä on kadonnut takin taskusta. Kyseessä oli klassinen taskuvarkaus. Toinen hämää, toinen nyysii arvoesineet. En minä tajunnut mitään takintaskujani ajatella, kun päällimmäinen ajatus oli vain se, että mitä vittua nuo yön timot oikein meinaavat tehdä minulle ja käykö tässä pahasti vai voinko vain kadota paikalta vai mitä helvettiä.

Eilen vitutti niin paljon, että olisin voinut tappaa jonkun. Tänään ei enää niinkään paljoa. Onneksi uusi kännykkä hoituu aika kivuttomasti työpaikan kautta ja uusi liittymäkin avautui jo tänään samalle numerolle, joten rahallista tai ajallista haittaa ei pahemmin tullut (paitsi uutta puhelinta odotellessa pitää pärjätä wanhalla Nokia 3510i:llä, joka on oikeasti ihan helvetin penaalista).

Suurin pelko on se, että vaikuttiko tuo tapahtuma minuun hyvinkin negatiivisesti ihmisryhmiä ajatellen. Pelkään äänekkäitä ja kännisiä ihmisiä ja nuorisojoukkoja pahoinpitelyjeni takia. Toivottavasti en ala nyt pelkäämään kaikkia somaleja tämän takia, ainakaan enempää.

Opin kuitenkin sen, että tästä lähtien kännykkä on aina taskussa, joka on kiinni ja jos joku kuka tahansa tulee jotenkin oudosti liian liki, huudan heti täysiä, että IRTI tai vaikka RAISKAUS mieluummin kuin jään arpomaan, että onko kyseessä vain idiootti känniläinen, vieläpä eri kulttuurista oleva, joka ei osaa kunnioittaa henkilökohtaista tilaa vai onko käynnissä taskunpuhdistusoperaatio.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.