IRC-Galleria

Olipahan taas viikonloppu. Perjantaina oli työpaikan hilabalot tiimin kesken. Käytiin ensin "kokkikoulussa", eli jossain hienossa Italialaisessa ravintolassa tehtiin itse ruokamme ja syötiin ne. Pääkokki oli tietysti niin perus-italiaano, eli klähmi naisia ja huusi miehille, että ihan kikatutti. Tosin se taisi olla vähän osa sitä homman jujua. "Miksi ei tee jotain?!" huutoa ja puolipaniikkikohtausta lukuunottamatta oli kivaa, sit kun osasi olla välittämättä sen huudoista. Helvetillinen kuumuus ja helvetillinen selkäniskakipu tosin meinasi syödä hauskuutta, mutta molempiin on sinänsä jo tottunut, joten eivät ne mitään yllätyksiä koskaan ole.

Kokkikoulusta jatkettiin baariin, jossa oli jees, vaikka menikin kaikki rahat ja muistin taas, miksi vihaan "yökerhoja". Missään ei voi puhua kun musiikki on niin kovalla ja sit kun löytää paikan, jossa musiikki on vain kovalla, niin ne ovat niin chillailupaikkoja, joissa ei ole yhtään edes tarkoitettu tai mietitty sitä asiaa, että joku haluaisi tutustua uusiin. Sinne voi mennä juttelemaan kavereiden kanssa, mutta toisaalta jos haluaisin mennä kavereiden kanssa juttelemaan, en menisi ylipäätään kalliiseen bilehilepaikkaan, vaan istumiskuppilaan. Nojoo, ei liittynyt sinänsä aiheeseen, työpaikan porukalla se yhdessä juttelu oli just tärkeintä joten siinä mielessä Apollo oli jees (joku schjoku ei niin, eikä joku irkkupubikaan, kun oli mölymöly). Ihanaa oli kyllä jutella työkafruille ja hekin vähän "aukesivat" enemmän kun sai tutustuttua.

Viikonlopun hauskuus kuitenkin starttasi vasta sitten eilen, eli lauantaina. 3 tunnin yöunien jälkeen hyppäsin Jyväskylään menevään junaan ja eikun erään ehkä maailman sympaattisimman ihmisen luo vetämään kupposta. Ei ehkä ollut maailman bilehileintä, mutta oli taas niin kivaa ja hassua, että nyt hymyilyttää.

Jyväskylässä oli joku ryyppyjuhla, samanlainen kuin taiteiden yö muualla, eli kaikki juo, eikä sitä taidetta ole missään. Ihmisiä oli ihan helkkaristi, tosin oltiin aika omissa oloissamme. Porukassa oli eräs venäläinen it-heebo ja hänelle tuli juteltua paljonkin yöllä englantia ja se olikin jännää, koska "en osaa puhua englantia". Hyvin huomaa, että kun vain avaa suunsa, niin aika pian se kieli alkaa tulemaan yhtä sujuvasta tai epäsujuvasti kuin suomi. En tiedä oliko kännistä haittaa vai hyötyä, mutta harvemmin tuli hetkiä, ettei oltaisi toisiamme ymmärretty. Onneksi tosin en muista, miltä olen kuulostanut mahtavine aksentteineen :D

Hauskempaa on kuitenkin sen kafruni kissat. Toinen etenkin niistä on niin sairaan hellyydenkipeä ja hyvin inhimillinen hellyydenkipeydessään. Oli niin ufo olo, kun makasin sohvalla, kissa tuli viereeni, työnsi naamansa hitaasti lähelle naamaani ja antoi pusun :D Olen tottunut siihen, että toki suurin osa kissoista tykkää rapsutuksista ja ne nauttii ja kehrää ja kiehnää välillä, mutta kun nämä kissat tuntuivat oikein ihmismäisesti hakevan sellaista paijausta, mitä yleensä tehdään toisille ihmisille, eikä eläimille (en nyt tarkoita mitään zoofiliaa, vaan siis posken silittelyä sormella, käsien/tassuje laittamista kasvoille, pusuja, jne) :D Oli ehkä maailman hellyyttävintä se ja samalla pelottavasti osoitti miten älykkäitä ja ihmisiin mukautuvia kissat voivat olla. Toisaalta kyllähän minunkin vanhempien koira kuvittelee olevansa ihminen ja istuu rappusilla ihmismäisesti, vaikka se näyttää koiralle hyvin tuskaisalta ja epäluonnolliselta. Mutkun ihmiset istuu... :D

Samalla reissulla myös muistin matkustelun hyvät ja huonot puolet. Huono puoli on se, että ihan oikeasti yksi viikonlopun reissu tarkoittaa aina yhtä täysin helvetillistä työviikkoa. Kun reissaa, ei voi nukkua. Ei vain voi, vaikka kuinka hurskastelisi, että voihan sitä vieraissa nukkua ja sunnuntaina voi mennä aikaisin ja blabla. Ei. Koko viikonlopun reissu tarkoittaa siis aina helvetillistä univelkaa, joka ei viikollakaan lyhene, eli koko viikko menee töissä zombiena. Sit kun seuraavalla viikolla on taas reissu, niin lopulta syksyllä on niin väsynyt, että kuolee. Tämän takia olisikin niin helkkarin pakollista se, että saisi maanantait vapaaksi ainakin kesällä, kun tulee reissuttua enemmän. Voisin oikeastikin selvitellä, onnistuisiko ottaa maanantait palkattomiksi vapaiksi tai esim. vuoden päästä, kun lomia on, ripotella ne koko kesän ajaksi yksi päivä joka viikolle ja sit loppupäivillä ottaa joku viikkopari ihan putkeen lomaa. En mä sinänsä jaksa mitään puutarhaa hoitaa tai mökillä käydä, joten viikon loma putkeen tarkoittaa siis sitä, että juhlin pari päivää ja loppuajan mökötän kotona. Enemmän se menisi hyötykäyttöön siten, että olisi vaikka 5 viikkoa peräkkäin vain 4 päivän työviikkoja.

Hyvänä puolena huomasin taas sen, miten hauskaa lopulta jopa se junassakin oleminen on. Tai siis se geneerinen matkustusaika junassa on turhaa ja ärsyttävää, siitä voisi luopua, mutta junien vaihdot, asemalle kävely, junassa paikkansa etsiminen, jne. Hirveästi ihmisiä ja jostain oudosta syystä muiden kaupunkien ihmiset näyttävät aina söpömmiltä ja niitä näyttää olevan aina enemmän. Huomasin tämän just tänäänkin Tampereella junaa vaihtaessa, kun tuntui, että väkeä oli älyttömästi ja jokainen vastaantulija oli joku söpö gootti. Outoa oli se, että Helsingissä ei tullut samaa ajatusta, vaikka siellähän oli triplasti se väkimäärä mikä Tampereella. Mutkun Tampere oli se "ulkomaa" ja Helsinki "kotimaa", niin sitä ei vain kiinnitä tuttuihin asioihin enää huomiota.

Olen jo sanonut monesti, mutta olen tosi "visuaalinen" ihminen, eli rakastan tuijottaa kaikkea ja myös tosi perso ihmisten söpöydelle, jonka takia minulla oikeasti on junaan noustessa jo ihan jännäkakka housussa siitä, että istuuko viereeni joku söpö ihminen tai istunko sellaisessa paikassa, että voin matkan ajan tuijottaa jotain söpöä ihmistä. Jotkut pitäisivät tuota hulluna, mutta sillä on oikeasti tosi paljon merkitystä. Söpö vieressä/näköetäisyydellä istuva vs ei-söpöä muuttaa matkaa täysin. Eka ihanaa, toinen tylsää junassa jourottamista. Valitettavasti jälkimmäinen etenkin junassa käy tosi paljon usemmin, jonka takia onkin kiva, jos matkalla on monta vaihtoa, koska aina silloin tulee se jännitys uudestaan, että entä jos nyt! Ja vaikka ei, niin junaa vaihtaessa jo näkee taas hirveästi ihmisiä ja on ihan jeij! Jos menisin taksilla kotiovelta suoraan kaverille juomaan kalsarit ja kotiin, reissu olisi paska, koska en näkisi ketään. Ei mun tartte puhua kellekään, ei mun tartte iskeä ketään, eikä bilettää kenenkään kaa, mutta mun pitää nähdä.

Etenkin kesäreissuihin kuuluu myös aina alkoholi. Tietty jos pakko on lähteä, niin lähden jonnekin sukulaisiin ja muuta, mutta kun reissu "pilaa" aina viikonlopun vapaa-ajan (en laske reissaamista vapaa-ajaksi, vapaa-aikaa on vain se aika, kun on toimeettomana kotona ja tätä _tartten_ joka viikko tietyn määrän tai tulen hulluksi), niin enemmän tulee lähdettyä vain kavereiden luo, festareille, miitteihin, jne. Eli koska reissussa juodaan, paluumatkalla on aina krapula ja kun on krapula, kaikki tunteet on aina pinnassa. Maksaisin aika ison summan rahaa, jos sillä krapulat häviäisivät kokonaan, mutta kun ne eivät häviä, niin ei auta kuin nauttia siitäkin vähästä. Joku sanoi joskus, että krapula on runollinen ja tottahan se on. Etenkin kun nykyään harvemmin iltasella junassa on sellaista laatta-laatta oloa, vaan paremminkin vain itkettää, haikeuttaa, lihakset nykii, kuuluu ääniä (en ole mikään juoppohullu, vaan tämä johtuu siitä, että möly jää aivoihini ja aina baarin/festarien/tms jälkeen soi illan pari päässä puhe, musa ja kuiskaukset), maailma näyttää jotenkin hassunväriseltä, sellaiselta hieman surulliselta mutta aurinkoiselta valonkajolta pilven raosta, jne.

Tuon krapulan takia tulee usein haikeus ja haikeus sinänsä pelastaa monta reissua, vaikka onkin käytännössä lähes vain negatiivinen tunne. Ilman haikeutta tulisi sellainen olo, että heeetkinen, multa meni 200 eur rahaa, nukuin 2 tuntia ja eihän me tehty muuta kuin juotiin sisällä ja katsottiin telkkaria. WTF!!?! Kiitos haikeuden on enemmänkin sellainen: "Oih... olipa ihana viikonloppu kun nyt niin itkettää lähteä pois". Toisaalta haikeus taas tekee mahdottomasti sen, että koskaan mikään voisi olla niin hyvää, että se riittäisi. Vaikka ilta olisi täydellinen, jälkikäteen silmäkulma hieman kimmeltäen ajattelisi, että olisi se voinut olla täydellisempi tai jos ei, niin edes pidempi! Haikeus vähän kuin se krapula itsessään, toisaalta se on kivaa, kun se tuo sisältöä ja tiettyä mukavaa kurjuutta, toisaalta en tiedä olisiko kivempaa ilman. OK:n, hyvän ja maailman parhaimman viikonlopun toki erottaa sitten vuoden päästä siitä, että minkä muistaa ja mikä ei, mutta kotimatkalla junassa jokainen tuntuu samalta ja olo on aina sama.

Viikonloppu sai arvoisensa päätöksen, kun Helsingin rautatieasemalla oli joku nelihenkinen naispoppoo soittamassa jousisoittimia. Vähän Vanessa Mae / Lampenius-tyyliin taustalla oli teknohkoa musiikkia ja viulut ja sello (sori, en mä tiedä mitä ne oikeasti oli, mutta siltä näytti) päälle. Ihan eka biisi vielä minkä kuulin, kun tottakai pysähdyin ihmettelemään miksi soi musiikki ja miksi ihmiset parveilee junien lähellä, oli Fucking Åmålin Agnesin ranteenviiltokohdassa soinut biisi. Ehkä leffahistorian söpöimmän itkettävin kohta ja yllättäen sit kun se biisi tuli heidän soittamana (kyseessä siis joku yleinen biisi, liekö jonkun perusklassisen musiikin tekijän töhräämä), niin olipa taas :'] olo. Muutaman biisin jälkeen oli pakko lähteä, kun taika alkoi vähän rapisemaan ja kiirekin oli kotio, mutta jäi superhyvä mieli. Just sellainen "Voi vitja mun elämä on nykyään maagista!" -olo!

Maagisuutta tosin vähensi se, kun yhtäkkiä rautatieaseman katetusta katosta tipahti kasa jotain yrjöä viereeni ja osa kengille. Sitä tuli oikeasti pienen oksennuksen verran, mutta en tiedä mistä. Ainoa järkevä selitys lienee se, että kyseessä oli linnunkakka, etenkin kun se tippui aika "pisaramaisesti" alas ja se rautatieasema ei ole katettu ihan joku kohdasta, vaan siellä on jotain pieniä reikiä tai se lintu oli katteen sisäpuolella, vaikken kyllä mitään nähnytkään tai jotain muuta pelottavaa. Herralle kiitos, ettei se osunut päähän. Jos olisin ollut ihan vähän vasemmalla, niin se koko 4dl paskaa/oksennusta/mitälievihreäävelliä olisi tullut keskelle jakausta :D Arf.

Ainiin, kaiken maagisuuden ja muun keskellä pakko latistaa lopuksi tunnelmaa, ettei muille tule paha mieli ja marmattaa sitä, miten taas kerran hukattiin täydellisyys. Se viulumusa oli tosi ihanaa ja jees, mutkun siitä saisi täydellisen laittamalla sen black metal bändin taustalle. Sama juttu kuoromusiikissa. Vihaan sydänjuuriani myöten kuoromusaa levyltä kuunneltuna, mutta livenä se on jeij, mutkun se olisi täydellistä, eikä vain jeij, jos siihen saisi lisää "munaa" ja munaa saisi sillä, että olisi soittimet, rokit soittimet, örinää ja aggressiota. Ei mitään rammsteinia ja viuluja päälle, vaan sellaista musiikkia, jossa se aggressio nousisi ja siinä nousuhetkessä olisi vahvasti ne jouset ja kuorot mukana ja sitten se räjähtäisi niin että pallit lentäisi avaruuteen. Nyt aina hukataan se täydellisyys kun nuo elementit tarjotaan pliisusti irrallaan.
Piti kirjoittaa jo ma, mut sit tuli este. Laiskuus. En jaksa silti pyydellä anteeksi. Minun piti myös aloittaa tämä juttu marmattamisella, mutta koska olo on %], niin taidankin lähteä tästä hetkestä taaksepäin ja kirjoitan niin pitkälle kuin jaksan.

Eli juuri nyt olen ihan jeij ja kikakika. Päätin kerrankin tehdä haaveilun sijaan, kuten nykyään on alkanut olla jo tapana ja kun ihqun kafrun kanssa kävin ensin ostamassa kengät (Converset, 68€, iik!), hain sit pari siipukkaa kaupasta ja mentiin espalle juomaan. Tai mä join, hän hörppi fruitieta. Jotenkin etukäteen luulin, ettei kaksi siideriä ulkona kilahtaisi yhtään, etenkin jos ne juo aika perusvauhdilla. Olin väärässä. Kun piti nousta, olin ihan horj-horj ja kikakika ja jee. Maailma hymyily, linnut iski silmää ja taivaasta tuli yksisarvinen viemään minut kotiin. Pysäytin yksisarvisen Ruoholahdessa, kävin ostamassa itselleni subin (olen haaveillut siitä 1.5kk) ja sit kotio. Meinasin pissiä housuun, koska mulla oli kovahko kusihätä jo töistä lähtiessä ja sen jälkeen tosiaan shoppailin ja vedin litran siideriä ja samaan rakkoon piti ne mahduttaa.

Subi oli hienoinen pettymys. Tämä oli elämäni toinen subi, joten ehkä ekalla kerralla siinä oli jotain maagisuutta, jota nyt ei ollut tai ehkä valitsin vain huonon subin tai huonon kastikkeen. Jotenkin liikaa sattumia ja liian vähän kastiketta tai jotain. Maistui vain leivältä, ei makuräjähdykseltä suussani. Jeij silti. Ainiin, siipukasta vielä. Olen käytännössä lopettanut pohjien juomisen. Menen selvinpäin baariin tai sit jos on mahdollisuus, saatan lähteä pussikaljalle, juon pari ja sit baariin. Enemmän kuitenkin tulee käytyä "yksillä" ja en ole vieläkään oikein yöelämään pahemmin tutustunut. Noh, talvella ainakin ennättää. Kuitenkin tässä yksillä käymisessäkin on perusdilemma. Kesähelteellä ei haluaisi mennä sisälle baariin juomaan yhtä/kahta, kun on tylsää (ja kallista). Terrassilla on ulkoilma, mutta siellä on tuplakallista ja yleensä jos keli on hyvä, mihinkään ei mahdu tai sit pitää huutaa, kun muut mölyää. Mikä ratkaisu? Puisto! Siellä on hirveästi ihmisiä selvinpäin ja juojiakin riittää, vessa löytyy kun valitsee puiston oikein ja taitaa olla laillistakin, kun ei ole häiriöksi. Aurinko paistaa, juoma on halpaa, ihmisiin voi tutustua jos haluaa ja iiiiihanaa! Ainoa ongelma tässä on se, että jostain oudosta syystä puistojuodessa tulee ihan järjetön tupakanhimo. Baarissa ei tule, terassilla ei tule ja normaalisti eläen ei ainakaan, mutta puistossa joo. Eikä siis tee mieli jotain yksiä jämiä, vaan tekisi mieli ketjupolttaa. Aah, se vain sopii niin täydellisesti siihen. Mutta... kun... en... polta... enää... Argh! Temptations!

Vähän vähemmän hauska asia. Olen ollut digiboksitta, eli telkkaritta muutosta, eli huhtikuun alusta lähtien. Syy tähän oli se, että haluan hyvän tallentavan digiboksin, jossa on HDMI-reikä ja RGB-läpivienti. Näitä malleja on muutamia markkinoilla ja googlen mukaan ne ovat paskoja. En ole siis ostanut mitään. Lopulta kun heräteostostelin kaupungilla ja olin matkalla hankkimaan piilareita, käväisin Veikon koneessa ja huomasin, että Topfieldin Pvr500C maksaisikin enää 399, eikä 499. Ohoh, vitja, pitäisikö sittenkin ostaa pois! Kuitenkin Diili alkoi jo eilen ja se on sarja, jonka haluan nähdä (eikä sitä dvd:llä saa), joten samahan se on. Sanoin myyjälle siitä, että netin mukaan näissä on vikoja, mutta hän oli vain whatevö, eikä oo! Ainoa vika minkä muistin oli hidas kaukosäädin ja liikkeessä se oli nopea kuin pluikas hirvi nopeuskisoissa. Ostin siis boksin pois kuljeksimasta.

Sitten kotio. Itseasiassa meni päivä, ennenkuin jaksoin edes avata laatikon ja katsoa myllyä. Ohoh, aika niukasti varusteltu. 1.5 tuntia itkin, hiestyin, huusin, raivosin ja kiljuin asennukselle. Voi vittu saatana että mä vihaan johtoja. Niitä on liikaa, ne pitää tunkea koneiden taakse sokkona, ne eivät mahdu / pysy / mene / toimi ja tietenkin mitään ei voi tehdä esillä, kun muut laitteet estää sen. Digiboksin asentamista varten piti ensin repiä telkkarista scart irti, vaihtaa se toiseen reikään, toistaa sama 5000000 kertaa uudestaan (koska se johto on niin paksu, että se punkeaa itsensä ulos reiästä), sitten pelleillä optisen johdon kanssa ja melkein taittaa se, tunkea ties mitä johtoja sokkona ja sit repiä kaikki alas, kun ei onnistunut ja sama uudestaan ja AARGH! Lopulta sain asennukset kuntoon ja myllyyn virta. Valitse kieli... Hmmm. Ohjekirjassa ei ole mitään tästä alkuasetuksesta. Paska ohjekirja on kuitenkin vain ärsyttävä asia, sen siedän ongelmitta. 110 uutta kanavaa. Oho. Kello oli 22.20 ja Diili alkoi 22.30. Vaihdanpa kanavalta 109 kanavalle 2. Okei, boksi _ei_ ota vastaan kaukosäätimen sohlailuja vauhdilla. En tiedä mitä taikuutta se myyjä liikkeessä käytti, mutta kapulalla sohiminen on epätoivoista. Joka kolmas painallus menee perille, vaikka joka kerta valo välähtää. Tämä on kuitenkin pieni vika, koska pian mikään komento ei enää uponnut ja kuva jäi heilumaan paikalleen. Jeij! Boksi tilttasi! Olin kyllä lukenut siitä paljon netistä.

Vuorokausi myöhemmin, noin 500 tilttausta myöhemmin ja maksimina noin 20 sekuntia ilman kaatumista. Paskan möitte! Boksi etsi yli 14 tuntia kanavoita yön yli ja löyti 0. Pikahaulla ne löytyi taas, mutta mikä tahansa kanava kestää sekunnin pari ja tilt. Menu aukeaa usein itsestään ja tilt. Kovalevy saattaa sanoa kurrkurr ja tilt. Jos pääsee menuun, sieltä voi katsoa telkkaria pikkukuvasta. Se ei tilttaa, jos ei koske kaukosäätimeen. Noh, päivitän ohjelmiston... tilt. Käynnistän boksin... tilt. Alustan kovalevyn. Toimi! Eikun tilt. Palautan tehdasasetukset... tilt. Vaihdan antennijohdon... tilt. Laitan antennijohtoon surge protectorin... tilt. Poistan sen... tilt. Puren kaukosäädintä... tilt Mikä parasta, tämä on yksi parhaista myytävistä malleista. Jeij! Mikä "parasta", kaikki ongelmat mitä minulla on ollut, on boksin "ominaisuuksia", eli ne ovat lähes kaikilla. Okei, muilla boksi ei kaadu sekunnin välein, mutta kaatuu ihan samalla tavalla silti. Lisäksi nauhoitukset toimivat harvoilla, boksi alustaa välillä itsensä ja 50000 pikkuvikaa, joihin en ole edes päässyt käsiksi, kun tilt. Sellainen ihan kiusallaan oleva lisäpotku kiveksille on vielä se, että kuvanlaatukin on paska. Scart-johto maksoi 25 euroa ja RGB:llä kuva kulkee, mutta kun se välkkyy niin vitusti. En tiedä onko telkkarissa jo vikaa, mutta kun se kuva on ihan sama mitä pleikalla rca-piuhoilla. Eeeeh. Kusen paskat!

Palataan kivuuteen. Kävin eilen Itäkeskuksessa shoppailemassa, mukaan tosin tarttui vain noita roippeita boksia varten. Kuitenkin pois lähtiessä näin jonkun "Punnitse ja säästä" kaupan, jossa oli jotain pähkinöitä. Mulla oli karkkinälkä ja ajattelin, että tuohan käy karkista. Liikkeeseen sisään ja paniikki, kun pähkinälaareja oli miljoona ja en tiennyt, miten täällä toimia. Lopulta otin jotain jugurttiananaksia. Olisin halunnut hasselpähkinöitäkin, mutten tiennyt, olisiko ne pitänyt laittaa eri pussiin. Koko anaanipussi meinasi kuitenkin tipahtaa käsistä, kun menin kassalle. Iiiiih! Ehkä maailman söpöin tyttö/nainen oli kassalla jotenkin niin pähkinäkaupanmyyjännäköisenä ernuna hymyillen ujosti ja eek ja ääk ja keek. Sakosin senoissa ja maksoin kai, en muista enää ja naama punertavana luikin karkuun ananaksieni kanssa. Ihana kauppa, eikä vain myyjän "syytä" se.

Nyt en jaksa enää kirjoittaa. Mainitsematta siis jää reissu Varkauteen mummon synttäreille (täytti 90, huonosta näystään huolimatta voi paremmin kuin pussillinen normimummoja), reissu baariin katsomaan lätkää, huominen työpaikan porukalla tehty kokkikoulu (ja illanistujainen) ja mitäs vielä. Ainiin, ostin Disgaean. Nyt sykkii mennä pelaan, vaikka FF8 on vielä tanakasti kesken. Mutkun... Disgaea!
Nyt se alkaa iskemään, väsymys ._. Joko univelka on kasvanut yli rajojensa ja unimatti perää velkojaan jo leikkaamalla peukaloitani tai joku muu syy, mutta kun ei enää vain jaksa. Töissä/koulutuksessa kokoajan on vain zombieolo, joka aamu tuntuu väsyneemmältä ja keksisi miljoona + 1 hyvää tekosyytä jäädä nukkumaan, onneksi en ole vielä jäänyt. Toisaalta näinhän se kävi viimeksikin. Kuukauden jaksaa työssä kuin työssä, sitten ei enää huvita, oli työ miten kiva tahaansa. 5-6 tunnin yöunet eivät toki ole riittävät, joten väsymys ei ihme olisi, mutta kun on yksnkertaisesti mahdotonta nukkua enemmän. Kävin apteekista b-vitamiinia kun sain tietää, että kahvi sitä kuluttaa. Näköjään kuluttaa ja näköjään joillain on ongelmia muutenkin b-vitamiinitasojensa kanssa, koska ostamassani valmisteessa on 2500% päivittäisestä tarpeesta b-vitamiinia, eli 25 kertaisesti suositeltu määrä. Vesiliukoisena ylimääräinen tulee läpi, mutta kai idea tuossa on se, että joillain se ei imeydy tarpeeksi hyvin, jonka takia sitä pitää syödä noin hillittömästi. Ei ihme, jos väsyttää, siis jos vika on b-vitskun puutteessa, kun multivitassa sitä on vain 100-300% päivän tarpeesta.

Noin muuten on kyllä ollut ihanaa. Ehkä vähän miinuksena keskusta alkaa tuntumaan tutulta ja pieneltä, koska siellä on aina samoissa paikoissa. Koulutus on Pasilassa ja jos se tuntuu virkistävän erilaiselta, joskaan ei sinne jaksa jäädä roikkumaan. Ehkä pitäisi. Parina päivänä olen odotellut ihmisiä aseman lähellä, jolloin on pitänyt olla paikallaan ja on taas muistanut, miten ihanaa se ihmisvilinä on. Kävellessä on täysi työ yrittää pysyä pystyssä ja tuijottaa maata, joten silloin tulee vain vilkuilta ihmisiä. Paikallaan seisomalla/istumassa voi käyttää 95% huomiostaan muihin ja kun itsetuntokin alkaa olla sillä tasolla, ettei tartte enää kengänkärkiään tuijottaa, niin voi katsella ihmisiä ihan vapaasti. Kivojen vaatteiden lisäksi on alkanut näkemään muutakin kivaa. Moni laahustaa söpösti tennareillaan ja muuten tietty Helsinkiläinen tyyli ihmisistä huokuu muuallakin kuin vaatteissa. Hirveä määrä "tsadilaisia" ihmisiä on myös aiheuttanut sen, että unelmatyttömakuni on vaihtunut hirveästi. Yllättäen taas kerran vihasta oli rakkauteen hyvin lyhyt matka, koska rakastan nyt villamyssyjä rokihkoilla tytöillä ja leggingsit + tennarit, joita ennen pidin pyhäinhäväistyksenä, ovat nyt iiiihanat. Aktivistitakkeihin olen ihan rakastunut ja vaikka en vieläkään pitämällä pidä rastoista, niin kyllä rastat, etenkin jos ne on yhdistetty normaaliin otsatukkaan/tms, saa pään kääntymään. Rastatyttö villamyssyssä, aktivistitakissa, isossa huivissa, leggingseissä ja tennareissa/balleriinoissa ja jossain kivassa olkalaukussa on jo ^__^, kun vielä vuosi sitten olisin sanonut YÖK!

Pitäisi jaksaa kirjoittaa useammin ja tulisi kirjoitettua useammin, jos jaksaisi paasata taas turhemmista asioista. Anteeksi Helsinki-ihqutukseni, mutta kun se on kuitenkin tällä hetkellä tärkein asia elämässäni, niin on vaikea ajatella muuta. Hieman kevennystä kuitenkin se, että tänään väsyneenä taas niin kikatutti koulutuksessa, kun itseäni vessan peilistä katsoin. Nostin olkapäitä korviin, leikin robottia, lauloin kolmesta kissasta, joista vain kaksi mahtui mustikkaan ja kohta haaveilinkin, miten tekisin musiikkivideon, jossa joku mies nykii 3 minuuttia sängyssä ja hänen vierellään minä laulaisin "Kolme kissaa meni mustikkaan, vain kaksi mahtui" siten, että ääni ja kuva ei olisi yhtään synkassa ja sit välillä heittäisin robottitanssit ja Michael Jackson lookalike söisi piirakoita. Paskat ideat naurattaa väsyneenä paljon, joten sit hykertelin vessassa ja siellä meni taas ikuisuus, etenkin kun piti vetää kahdesti.

Mutta arvatkaapa mikä ärsyttää? Se, ettei täältä vitturallaa löydä mitään! Mä tartten pyykkipoikia? Mistä helvetistä niitä saa? Ei ole normikaupoissa. Ei ollut c & o:lla. Pitäisikö mennä johonkin Pyykkipoikien erikoisliikkeeseen vai pitääkö matkustaa jonnekin helvettiin itäkeskukseen asti johonkin tarjouslatoon niitä etsimänä. Pyykkipalloja, pyykinkuivaustelineitä, pyykkipoikakaulapusseja, pussinsulkijoita, pyykinlajittelijoita ja kaikkea mahdotonta pyykkäämiseen liittyvää löytyy, muttei niitä helvetin poikia. Vaihtoehtoisesti joku voisi kertoa, miten ihmeessä paitoja voi kuivattaa telineessä ilman, että niihin tulee ällöttävä ja tosi selvä viiva siihen kohden, mistä ne roikkuu. Toki pyykkipojilla tulee pyykkipoikien jäljet, mutta kun voi ripustaa helmasta, niin se ei näy niin paljon kuin ikuisesti pysyvä viiva rinnassa.

En muista joko kerroin, mutta kävin DTM:ssä. Saatanan kallis ja baarina tosi tosi ankea. Ihmiset jees, mutta oli sinänsä aikamoinen pettymys. Itsetunnolle otti myös katsella niitä homoadoniksia ja se, ettei kukaan yrittänyt iskeä minua :D Joku vanha ällö vain, mut sori, mä oon hetsku. Hello Kitty -leima oli parasta antia.

Haluan Hello Kitty olkalaukun. Nettikauppaan etsimään ->

Hope you're happy now?Lauantai 10.05.2008 21:22

Yritän huomenna kirjoittaa taas pidemmin, mutta nyt on pakko sanoa. Olen aavistuksen krapulassa ja väsynyt, kädessä on Hello Kitty -leima, minua hymyilyttää, illalla taas vähän humppaamaan (mutta sivistyneemmin, jeah), parsakaali maistuu ihanalta, grillitassu vielä ihannemmalta ja facebook onkin hauska.

Taustalla soi The Sounds ja ekaa kertaa lukion jälkeen minun tekisi mieli huutaa otsikon kysymykseen, että "Yes, yes I am!", tanssia kadulla ja halata vastaantulijoita ja ratsastaa yksisarvisella kohti hymyilevää aurinkoa.

Olin niin pitkään kateellinen muiden elämästä, että oli ihana hankkia oma.
Vappu tuli, vappu meni, Pasi sanoi pulipuli, taijotain.

Vappu tuli niin yllättäen, ettei sitä jotekin edes tajunnut. Olin sen verran valmistautunut, että oli viinaa, lantrinkia ja muutakin, mutta oho, nyt on aatto. Oho, työt loppu. Oho, pitäisi lähteä kaupungille. Kyllä mä hymyilin, mutta jotenkin puuttui sellainen nyt on __vappu__ fiilis, mutta toisaalta eipä sitä ole muutenkaan vuosiin ollut.

Mantan lakituksessa oli liikaa väkeä ja jotenkin jännää se, miten väkimäärän ylittäessä tietyn pisteen, se tuntuu vähäiseltä. Kun väkeä on sopivan paljon, voi kierrellä ja kikatella ja moikkailla ja vaikka mitä, mutta sitten kun väkeä on niin paljon, että puristuu jotain roskalavaa päin ja näkee vain ne, mitä edessä seisoo, eipä siinä voi muuta kuin juopotella. Kyllähän se puisto sit purkautu ja tilaa oli. Ehkä hieman epähyvä ratkaisu oli mennä senaatintorin rappusille tai ehkä tuli juteltua liikaa työkaverille ja liian vähän ulkopuolisille, mutta yhtäkkiä kello oli tosi yö ja tajusin, etten ole vaihtanut yli viittä sanaa tuntemattomille. Meni aamuviiteen ja oli "ihan kivaa", mutta jotenkin oli hieman pettymys ilta silti. Ajattelinkin, etten lähde vappupäivänä mihinkään, vaan jään nyyhkimään ja krapuloimaan kotiin, mutta toisin kävi. Lopputulos 5 juotua isoa tuoppia ja takaisin kämpillä klo 23. Uujee. Perjantaina oli sitten aika nahkea olo töissä, vaikkei selvää krapulaa ollutkaan.

Eikä ollut edes normaali työpäivä, vaan klo 7.15 alkoi Jari Sarasvuon joku aamuakatemia, joita on kahden viikon välein ja ylhäältä tuli sellaista noottia, että ne ovat muuten pakollisia. Sain itseni ihmeen hyvin ylös sängystä, mutta sen jälkeen alkoi vaikeudet. En ennättänyt syödä mitään aamupalaa tai edes ottaa kahvia ja sinne akatemiaan kiirehtiessä oli niin stressi, etten tajunnut, että kahvia olisi saanut sieltäkin. Väkeä oli niin paljon, ettei kaikki mahtunut normaalisti istumaan, vaan lisätuoleja raahattiin paikalle ja jouduin lähes eturiviin ihan Jarin eteen. Poskia kuumotti hieman se, että mulla oli farkut ja huppari ja muilla puvut, eikä edes mitkään halvat puvut. Poskien kuumotus lisääntyi, kun rupesi nukuttamaan ihan älyttömästi. Kun minua nukuttaa, en voi sille mitään. Vaikka kuinka yrittämällä yritän pysyä hereillä, silmät eivät vain kohdennu enää mihinkään ja alan nukahtelemaan ja heräilemään puolen sekunnin välein. Luulin akatemian kestävän tunnin, mutta se kestikin kaksi ja sitten kolmas tunti jo alkoi. Arhg! Perse kuoli puutumiseen, jaloissa ei ollut enää tuntoa, nukahtelin ja heräsin 60 kertaa minuutissa, Jarin läheisyys ja paasaus pelotti ja hävetti muiden puolesta, kun ne olivat yhtä pihalla kuin minä. Taianomaisuutta aamuun tuli kuitenkin siitä, kun kuunneltiin Jenni Vartiaisen Miltä se tuntuu biisi. Olin ihan wtf, mikä tää on, :O, kun se soi ja sit kun sain kuulla, että Jennia, niin wow-ow.

Heti kun pääsin kotiin, ostin biisin ja nyt se on soinut aikalailla repeatilla. Ihan järjettömän hyvä biisi taas. Ehkä tähän kyllästyy joskus, mutta ainakin näin alussa iskenyt yhtä kovasti kuin No One ja on tämän vuoden toinen biisi, joka oikeasti toimii kuin lehmä ojassa. Sanat ovat mahtavat, Jennin lauluääni ihan super ja tällä levyllä on tuotantoarvot ihan huipussaan. Paasaan taas samaa, eli musiikin "kallius" ei tee siitä tietenkään hyvää, mutta hyvä biisi, joka tuotetaan hyvin, on vain tuplahyvä. Tämänkin biisin hyvyydestä 50% tulee sanoista ja Jennistä, 50% taustoista ja kaikista pikkumurahduksista ja kilahduksista, joita saa kuunnella. Tekisi mieli ostaa koko levy, mutta kahden biisin perusteella ei oikein uskalla, etenkin kun se toinen biisi, ihmisten edessä, alkaa jo vähän tylsiä.

Vaatestressiä taas. Metsästän edelleen peräsuoli pitkällä kevätvaatteita ja tänään tajusin, että nythän on KESÄ, eikä minulla ole mitään kesävaatteita. Aargh! Noh, ehkä voin skipata kevätvaatteiden ostamisen, mutta argh silti. Mulla on vain yhdet farkut (tai no, viidet, mutta ei lasketa) ja nekin on jo liian löysät, haluan tiukemmat, mutta sit kun ostan tiukemmat, minulla on taas vain yhdet housut, koska en minä niitä löysempiä enää koskaan käytä. En vain osaa käyttää kaksia eri housuja yhtäaikaa, paitsi jos toiset on sit ihan selvästi kotihousut tai vaikka siistit työhaastatteluhousut. Tartten myös lenkkivaatteet, sortsit, cargohousut niin ja paitoja! Mulla on t-paitoja, mutta ne on vanhoja ja rumia, tartten hienompia. Koruja. Jotain. Aargh! Tahdon johonkin tv-ohjelmaan, jossa minulle hankittaisiin parin vuoden satsi vaatteita ja sit vain joka kuukausi maksaisin tietyn summan, että saan ne.

Joo, kävin lenkilläkin. Muistin kaksi asiaa lenkkeilystä: se on tylsää ja se on luontomaisen kaunista. Lenkillä näki niin eri tavalla luontoa ja materiaa mitä helsingin keskustassa pyöriessä näkee. Ei siellä katsele voikukkia, vaan ihmisiä ja yleensä muutenkin enemmän sitä viettää liikkeissä kuin kadulla. Työmatkallakin kävellessä sitä katselee jotain muuta kuin luontoa, tosin se matka on kyllä ihan helvetin rumakin, joten sekin vähän vaikuttaa. Kävelin larusta Espooseen siskon kanssa ja siellä oli nättiä. Kesä! Espoo myös näytti siltä, miltä kuvittelin Helsingin näyttävän, eli paljon uusia isoja valkoisia taloja, betonia ja teitä. Ei, tämä ei ole haukku, vaan kehu. Toki se on arkkitehtuurillisesti aika köyhää, mutta rakastan tuollaista semiurbaania betonirakentamista, etenkin kun joka puolella sen ympärillä kasvaa nurmikko ja kukat kukkii. Helsingin keskusta näyttää siltä, että siellä haluaa mennä baariin yhdelle ja tuijottaa ihmisiä. Espoo näyttää siltä, että siellä haluaa istua jalkakäytävänreunalla kesäpäivänä ja juoda kokista ja tuijottaa väreilevää asfalttia.

Vähän reilu 11 kilsaa oli aika tuskaa. Kunto kesti sen ok, mutta jalat ei. Lonkat tuntui tipahtavan irti, alushousut pureutuivat nivusiin ja sukat hitsautuivat jalkapohjiin kiinni. Ei ole tullut taas käveltyä pitkilleen matkoja, niin ei jalat jaksa. Tuo jalkapohjasukkaongelma tosin on lähes aina, enkä tiedä pitäisikö minun kovettaa jalkani, ettei se tuntuisi, vai juurikin rasvata ja pehmentää. Mitä sileämmät jalat, sitä pahemminhan se tuntuu koskevan. Sitten kun jalat ovat yhtä kovaa keltaista ihoa, kävellä voi vaikka paljasjaloin, mutta sitten on muuten kokoajan inha jalkaolo.

Ostin "Raakaa lihaa" sarjakuvakirjan ja kikattelin. Aivan mahtava idea se, että ne hahmot piirretään aina lähes samalla tavalla ja ruuduissa tapahtuu todella olemattomasti mitään liikettä. Käytännössä siis kuka tahansa osaa piirtää noin (joku kiroileva siili ja muutkin noudattavat toki samaa kaavaa), kun vain kerran onnistuu piirtämään hyvin jotain. Hauskuus piilee repliikeissä ja osittain myös siinä staattisuudessa. Koko kirja kahteen päivään oli vähän liian nopea tahti tai toinen osa kirjaa oli huonompi, kun hymy välillä hyytyi, mutta mahtavia strippejä riitti ja lentäviä lauseita jäi päähän.

Mies: Jaakko Sitruspää! En ole nähnyt sinua sen jälkeen kun saimme lukion päättötodistukset!
--
Sitruspää: Niin, lähdin pois vähän sen jälkeen kun sytytitte taloni tuleen ja kirjoititte etupihalleni "häivy kaupungistamme friikki". Mutta nyt olen palannut.
--
Mies: No... mitä kohtaa siitä "häivy kaupungistamme friikki" sinä et ymmärtänyt Jaakko?
Tänään oli koulutuspäivä, joten ei ihan perusduunia vain. Titteli oli alunperin joku "Odotukset ylittävä asiakasyhteistyö puhelimitse"/tms ja olin jo valmiiksi vähän iik, puhelimia! Koulutus oli kuitenkin tosi hyvä ja pakko myöntää, vaikka olen jotenkin vähän pitkin hampain tuollaisia "filosofisia koulutuksia" vastaan, niin kyllä tästä ainakin tuntui jäävän jotain päähän, se on toki sitten itsestään, käyttääkö niitä oppeja. On ihan uskomaton ero hyvän ja huonon asiakaspalvelijan välillä ja vaikka minun ei ole tarvinnut työssä vielä puhelimeen pahemmin koskea, niin ihan samaa asiakaspalvelua se on mailienkin lähettäminen ja siellä vain korostuu se, kun ei voi käyttää olemustaan ja ääntään apuna. Minä kyllä tykkään näistä motivaationkohotustilaisuuksista, koska minä tartten jatkuvaa "Jee, jee, hyvä fiilis" kannustusta, että oikeasti osaan toimia yrityksen parhaaksi. Muuten käy nopeasti niin, että "mä olen täällä vain töissä" asenne palaa. Harmittavasti vain hävettää ottaa käyttöön jotain uusia toimintatapoja, jos muut ei ota, vaikka se parantaisi yrityksen tulosta JA minun mieltäni. En minä näe siinä mitään itseisarvoa, että kaikki on aina perseellään, vaikka päivät nopeasti meneekin.

Koulutuksessa jo vähän katselin ikkunasta merellä, että siellä on kesä! Kesä! Pihalle päästyä piti tosin vetää lyyssi kiinni kun tuuli, mutta kaupungilla oli jo jeij, lämmintä ja ihan älyttömästi ihmisiä istui asfaltilla ja jeejeejee! Harmi vain, kun olen liian sovinnainen istumaan mukaan, etenkin kun en edes polta. Ainiin, polttaminen. Gaah. "Polttelee" ihan helvetisti aloittaa röökaaminen uudestaan, vaikka olen ollut jo 9kk kuivilla. Ei se tupakka itsessään miellytä, vaan sen tuomat sosiaaliset mahdollisuudet. Surkeana katson, miten jotkut työkaverit lähtee tupakalle ja tulee nauraen ja vinkkaillen pois. Tieto ja juorut siirtyy tupakoijien välillä ja muut jäävät ulkopuolelle. Tuotakin tärkeämpää tupakointi olisi sitten bileissä ja onhan se ihan huippuhyvä tekosyy jäädä istumaan puistonpenkille. Valitettavasti tiedän kyllä sen, että jos polttaa, ei sitä kuitenkaan voi polttaa vain noissa tilanteissa, vaan tulisi poltettua muulloinkin ja se ei ole hyvä. Niin ja se terveys ja kuolemakin. Vittupillutirskis! Keksikää jo terveellinen tupakka, äkkiä!

Ainiin, lähdin siis shoppaileen. Puutelista on hirveä, mutta eniten halusin lämmintä kaulahuivia vappua varten (spoilaan jo etukäteen, etten saanut). Olin etukäteen selvitellyt liikkeitä, mistä sen voisi löytää, mutta eipä löytynyt. Vitutti, hiotti ja ärsyttikin. Onneksi edes ihmisten vaatteet olivat niin *drool*, että se vähän piristi. Lopulta sitten löysin Jack & Jonesista vihreän ohuen huivin. Nooh, mä tartten ohuenkin huivin... Otin vielä jonkun kivan hupparin ja menin kassalle ja OHO, täällähän on vaaleanpunainen huivi! Tahdon! Ja niin siinä kävi, että nyt omistan vaaleanpunaisen huivin ja kotona kun sitä väriä katsoo, se on kirkuvan vaaleanpunainen, eikä hillityn vaaleanpunainen. No se oli miesten osastolla, joten on se miesten. Heteromiesten, en tiedä :D Olisin halunnut mustavalkoisen, muttei siellä ollut.

Nyt siihen hauskaan osuuteen. Ostin aika ekoina päivinä HM:ltä mustavalkoisen ohuen huivin, mutta se oli ihan mystisen muotoinen, eikä sitä saanut kaulaan mitenkään. Vitutti vähän tuhlattu raha, mutten asiaa sen enempää itkenyt. Tänään sitten kun kämpille pääsin ja sitä vaaleanpunaista huivia testailin, yhtäkkiä iski päähäni järjen salama. Ei vittu. Ei voi... Eiii.... Otin sen HM-huivin käteeni, joka aina roikkuu eteisessä ja hetken nyprättyäni tsädämm, aukaisin sen kokonaan avonaiseksi. Se oli siis aina ollut yhdellä taitteella, enkä ollut sitä huomannut. Voi vittu, mullahan OLI jo mustavalkoinen ohut huivi. Aaargh :
D Noh, onneksi tuo vaaleanpunainen on sentään vaaleanpunainen, enkä omista kahta mustavalkoista.

Lämmintä huivia en löytänyt, mutta naah, ehkä sitä ei kesällä tartte, ostaa sit syksyllä ja joku voisi väittää minulla olevan huivifiksaation, jos ostan jo viidennen kuukauden sisään. Kävin Ruohonjuuressa, jossa oli hirveästi kaikkea ihanaa tavaraa. Rakastuin kauppaan (mutten palveluun) ja tekisi mieli ostaa yksi jokaista pussia ja testailla. Nyt tyyppään quinoat, joskin olen sitä jo maistanut ennen. Ihan ok, joskin paljaaltaan hyvin mautonta. Lakritsiteetä teen iltapalaksi, om nom nom nom. Soijajauhoakin ostin, tosin se on minulle peruselintarvike, ei mikään erikoisuus (paitsi tällä kertaa hinnaltaan). Ruohonjuuressa oli myös ihania olkalaukkuja. Ehkä ostan sieltä, jos en Marimekolta uskalla.

Kävin kaljalla. Harmi kyllä, yksin. Tuplaharmi, sisällä. Kaikessa kivuudessaan ja piedessä tumahtelussaan se oli jotenkin pettymys, kun sitä etukäteen odotti terassia ja jotain seuraa ja jeijiä ja nyt se oli vain jeij, mutta eri tasolla oleva jeij. Sama kuin odottaisi saavansa lotossa 7 oikein ja saisikin vain 5. Pelottaakin vähän, että onnistunko jotenkin odottamaan niin suuria, että masennun. Tämä on ihan tyypillinen ilmiö ainakin minulle, että mitä enemmän elämää ympärillä, sitä masentuneempi olo, jos en pysty samaan. Pimeänä talvipäivänä on helppo nörtätä, mutta vappuaattona tappaisin itseni, jos pitäisi vain katsella ikkunasta kun muut juhlii. Nyt Helsingissä käytännössä jokainen päivä on yhtä elämällinen kuin ennen juhlapäivät, joten joka päivä myöskin pitäisi yrittää hirveästi elää ja sit pettyy, kun näki vain 50000 sukkahousutyttöä ja kävi kaljalla ja flirttaili ja osti jätskin ja laukun, mutta ei käynyt terassilla, ei hengannut ihmisjoukossa ja ei jutellut seitsemälle. No, ei mulla ole tälläistä oloa vielä Helsingissä tullut, joten ehkä tämä oli vain poikkeus. Toisaalta tänään oli ensimmäinen kesäpäiväkin... Naah.

Huomenna vappu, eikä mitään hajua, mitä pitäisi tehdä. Kai mä otan "kaljat" reppuun, käyn katsomassa Mantan lakituksen ja sit johonkin puistoon. Kaivariin, jos olen oikein ihmisten puheista tajunnut. En mä halua mitään pikkubileitä, enkä mitään etukäteiskaulaanripustautujaa, mutta tietysti yksin voi olla vähän orpo olo. Toivottavasti saan itseni niin juhlatuulelle, että hauskaa kikatteluseuraa löytyy.

Ainiin, pesukone on nyt asennettu keittiöön. Tekisi mieli ottaa kuva ja otankin, mutten tiedä milloin jaksan käydä kaapista piuhan, jolla saisin kuvat koneelle. Kiva on kokkailla vihanneksia kun pesukone jauhaa boksereita takana. Hassua kuitenkin :D Onneksi asentaja oli taidokas, niin ei tartte pelätä vesivahinkoja. Hälle iso kiitos.

Nymmoi!

Olen hengissä!Maanantai 28.04.2008 00:26

Uskomatonta kyllä, olen hengissä, auto on kunnossa ja muutkin tielläliikkujat, kai, ovat elossa ja voimissaan.

Maantiellä ajaminen meni ihmeen hyvin verrattuna ajokokemukseen ja edellisen ajokerran ajankohtaan, mitä nyt ajelin tasaisesti vähän liian hiljaa ja vähän liian reunassa. Sori, kiireiset ammarit, kun en osannut ajaa ylinopeutta :P

Varkaudessa sit jo vähän törttöilin. Olin kääntyvien kaistalla, vaikka halusin suoraan. Oho, siitä vain! Onneksi ei tullut paljoa muita. Ajoin yhden korokkeen yli huoltoasemalla, oho. Törmäsin toiseen korokkeeseen toisella huoltoasemalla. Oho. No, renkaat kestää ja en mä törmännyt kuin ihan vähän. Välillä kaasuttelin ilman vaihdetta ja usein vaihdoin suoraan kakkoselta vitoselle. Ilahdutin myös kanssa-ajajia sillä, että 120 alueella ajoin noin 85-90 edessäajavan köröttelijän takana ja sit siinä vauhdissa vaihdoin ohituskaistalle ja aloin kiihdyttämään. Corolla ei kiihdy kuin mummo rannasta, joten sitä kiihdytyskaistaa sai sit hyvän tovin ajaa, ennenkuin vauhti oli sen 120 tai yli. Hups. Sori takanatuliljat :D Ja sit heti taas oikealla kaistalle ja seuraavan taakse köröttämään.

Pahempia mokia, joissa olisi voinut käydä jotain, oli sitten helsingissä. Olin kaistalla, joka kääntyi Hanasaareen. Ei minun pitänyt olla. Käännyin sitten sulkuviivan yli oikealle kaistalle, enkä välttis ihan parhaiten katsonut, onko joku vierellä. No, ei tainnut olla. Sitten ajoin bussikaistaa reilun kilsan. Saahan siihen ryhmittyä ja tiesin minä sen, mutta kun ryhmityin liian aikaisin, enkä kehdannut sieltä enää poiskaan tullaa. Lauttasaareen käännyttyä käännös minun kadulle tulikin aikaisemmin kuin luulin ja taas piti hypätä sulkuviivan yli ja sitten lopuksi terävä käännös oikealta kaistalta vasemmalla puolella olevalle talolle vain SUIH. Oho :D

Noh, sanottakoon se, että jos en olisi pelastanut noita eksymistilanteita ja olisin vain jatkanut ajamaan sinne minne sääntöjen mukaan pitää, olisin varmasti tappanut itseni ja muut, kun olisin tipahtanut kartalta ja mennyt paniikkiin, kun joutuisin ihan random-paikkaan kääntelemään autoa.

Jeijeti, jeijPerjantai 25.04.2008 00:38

Mä olin eilen kännissä vähän ja mulla oli ihqukivaa, kun ensin shoppailin yhden kivan ihmisen kanssa ja sit join toisen kivan ihmisen kanssa. Uu, kafrui. Piti vain ihquttaa. Sori. Jatkakaa.

Aini, olen ihan legendaarisen huono ottamaan kauppalistoja mukaan. Normaalisti kauppalista jää jääkaapin oveen (magneettilistat). Yhtä tyypillistä on kyllä irroittaa lista, mutta jättää se sit johonkin pöydälle. Teen myös sitä, että laitan sen taskuun, mutta sitten vaihdan housut tai laitan reppuun ja otankin eri repun. Sitäkin käy, että olen ihan varma laittaneeni sen taskuun, enkä kaupassa sitä löydä mistään ja sit kotona se löytyy jostain ihan väärästä taskusta tai repun perukoilta kirjan välistä.

Tänään oli kuitenkin niin huvittavaa, kun ajattelin VARMISTAA, että se lappu on mukana, kun kerta sen aina unohdan. Laitoin kauppalistan jo illalla farkkujeni taskuun ja muistutin itseäni, että _EN_ vaihda housuja. Aamulla muistin asian, enkä vaihtanut. Päivä meni nopsaan töissä, sit kauppaan ja äää, missä vitussa se kauppalista on! Ei voi käydä näin! Etsin kaikki taskut ja repun ja sit punastelin, kun näytin ihan myymälävarkaalta, kun seison hämyisästi hyllyjen välissä ja pengon reppuani.

Missä se lista sitten oli? Sängyllä. Vähän aikaa olin W_T_F, kunnes muistin, että mulla oli eilisillan baarikuitit ja muut roskat aamulla farkuissa ja viskasin ne just ennen lähtöä pois. Siinä samalla tuli viskattua se kauppalistakin. Do'h! Ei voi olla totta :D

Tyypilliseen tapaan silloin kun kauppalistaa ei ole, ostan paljon, mutta ihan vääriä asioita. Listalla oli ehkä 20 asiaa, muistin ostaa luomuteen, juuston ja makkaran. Jee. Paljon turhaa tietty ostin. Karkkiakin ja nyt musta tulee pläski, etenkin kun olen koko viikon syönyt ihan päin prinkkalaa ja mahakin on taas surkeassa kunnossa hiilareiden takia. Ei hyvä. Töissä kyllä saisi vähähiilihydraattisen aterian, mutta se maksaa enemmän ja se sitä pitää erikseen odottaa. Ei ole kiva, jos 30 minuutin ruokatunnista menee 25 minsaa siihen, kun odottaa lautasta pöytään. Hävettää, tympii ja sit tulee kiire.

Huomenna kotiokotio, lauantaina Varkauteen, sunnuntaina muuttokuorman kanssa takaisin Helsinkiin omalla autolla. IIIK! Jos musta ei kuulu enää tämän jälkeen, niin tuokaa haudalle kukkia.
Puolisataa kirjoitusta jo takana, toivottavasti saman verran edessä. Edellisestä on taas aikaa, mutkun oon elänyt. Ihanaa! Nojoo, se eläminen on arkisin sitä, että palloilen itsekseni kaupungilla, mutta kun niitä kavereita ja muitakin on jo tullut nähtyä ja viikonloppuisin sosiaalista elämää ihan liiankin kanssa, kun ei ennätä nukkua ja jeij.

Lähdenpä kertomaan jostain, tulkoon mieleen mitä tulee. Aloitan tänäisestä. Olen ollut ilman pesukonetta muutosta lähtien, koska tähän kämppään sitä ei noin vain vessaan tungeta. Osittain siksi, ettei sitä tungeta vessaan ollenkaan, vaan keittiöön ja se vaatii jatkoputkia ja nikkarointia ja kun tiedän, miten kummitusmaisen huono olen jatkoputkeilemaan ja nikkaroimaan, ajattelin hankkia jonkun asioita osaavan tekemään työn ja minä toimin vain maksumiehenä. Pikkusiskon poikaystävä fixaa, kiitos hälle. Niin, piti sanomani, että tarkoitus oli lähteä töiden jälkeen kotio, mutta kun pääsinkin töistä nopeasti pikkubussilla pois (johon olen yrittänyt jo kaksi viikkoa päästä, mutten ole ollut oikeaan aikaan ulkona) ja kun se jättä stockan kulmille ja ihmisjoukko vain jotenkin "ajoi" minut kohti asemaa, niin päätin käydä vähän pörräämässä kompassilla. Matkalla sinne kuitenkin bongasin jo monesti nähdyn julisteliikkeen, johon tällä kertaa ajattelin mennä sisään. OOH! Julisteita! Olen monesti netissä kuolannut jotain julisteita, mutta kun ulkomailta julisteiden tilaaminen on ihan sairaan kallista, hankalaa (jostain syystä edes oikea visa ei moneen paikkaan käy, kun ne itkee jostain verified by visasta, johon siihenkin olen liittynyt, mutkun error ERROR!) ja typerääkin, kun ne julisteet tulee taiteltuina. Nyt on siis liike, josta voin napata ne kotimatkalla völjyyn ja pistää seinille. Julisteiden suhteen tosin olen tehnyt sen päätöksen, että tästä kämpästä ei tule enää mikään teinikämppä, ainakaan olohuoneesta. Makkariin haluan jotain hieman höpsömpiä julisteita, kuten Witchin, Paavo Pesusienen ja jonkun nättigoottityttöupeamaisemalohikäärmekliseekliseeklisee-julisteen. Haluan olohuoneeseen jotain hienon hillittyä ja taidemaista, mutta joka samalla viehättää minua. Lopulta löysinkin yhden: jonkun taitelijan printti ballerinasta, joka oikoo koipiaan ullakolla violeteissä säärystimissä. Ihana kuva, ihanan hillitty, ihanan viehättävä ja muutenkin niin sympaattinen. Hienoinen pettymys oli se, että kuvanlaatu on aika rakeinen, mutta kai se on vähän niinkuin se idea. Löytyi hirveästi muutakin upeaa, mutten uskaltanut ostaa, koska ehkä pitäisi ensin sisustaa jo valmiilla tavaroilla ja huonekaluilla, sitten konsultoida vähän millaista teemaa ja mihin ja sitten vasta hankkia yksittäiset taulut. Olen myös haaveillut teettäväni jostain valokuvasta ihan kangastaulun, se kun onnistuu jossain liikkeessä, näin mainoksen. Joku taiteellisen silmän omistava, joka ei saa näppyjä ajatuksesta, että seinälläni olisi avaruutta/jalkoja/värivaatteita/eläimiä, ilmottautukoon sisustuskonsultiksi.

Sisustuksesta pääseekin kätevästi tyyliin. Itsetuntoni on noussut kuin hirvi kaljan jälkeen ja vaikka aamulla onkin edelleen paras olo ja päivällä se laskee, niin aamulla kokopeilin edessä keikutellessa ja flirttaillessa olen tullut siihen tulokseen, että tartten tiukemmat farkut, punaiset tennarit, uusia huiveja (vähintään 2), goottitakin, kauluspaidan, erottuvan vyön ja rannelämmittimen. Niin ja laukun, biltema-reppu on vielä aikamoinen Varkaus-jäänne ja poskenpunottaja. Olen tästä aiheesta varmaan joka kerta paasannut, mutta nyt ei ole siis kyse "tahon tahonista", vaan siitä, että alan vähitellen näkemään jo eri tyylikokonaisuuksia päälläni, enkä vain yksittäisiä vaatteita. Nykyinen siniset farkut, vihreä takki ja huivi on sellainen perus"nätti" tyyli, joka käy mihin vain. Haluan lisäksi hieman "seksikkäämmän", jos niin voi miehestä sanoa, jossa olisi timmit byysat ja yksityiskohdat huolehdittu (eli kalliita vaatteita, mutta vähän) ja lisäksi myös jotain vähän rajumpaa. Joko joku ihana hankalasti puettava musta takki tai nahkatakki. Muutenkin olen yhtäkkiä tajunnut, että vaikka periaatteessa itseni päällä arvostan ihan kamalasti helppoutta, niin olen samalla kuitenkin niin vaatefriikki, että vaatteiden kanssa näprääminen on kivaa. Kun 5 minuuttia solmii takkia ja napittaa ja nyörittää, niin se tuntuu hauskemmalta ja itsetuntoisemmalta kuin vain viskata takki niskaan ja menoks. Tietysti hyvä olla jotain helppoakin, ihan miksikään nyörigootiksi minusta ei olisi, kun en epämukavuudesta pidä.

Näin kuumailmapallon! Fasaanin (ja kuulin, voi helvetti mikä ääni!) Näin jäniksiä! Rannan! Jeij! Lauttasaari onkin nätimpi paikka kuin luulinkaan, täällähän voi jopa viihtyä. Sori, taas meni ihqutukseksi, mutta kun mä en ihquta nyt Helsinkiä kokonaisuudessaan, vaan Lauttasaarta. Tämä pääväylä on aika ruma ja se paikka, missä minä asun, on jotenkin lähiömäisen ankea, mutta kun vähän poikkeaa tieltä, niin vau. Mikä parasta, vau tulee niin monella eri tapaa. On merinäköalaa, on rantaa, on hirveästi pikkupuistoja ja sitten toisaalta on iiiisoja liikerakennuksia, kuumia katuja täynnä höyryävää asfalttia ja betonia ja ohoh, sitten tuleekin taas kalliota, puisto, merinäköala, puisto, mutka, puisto ja lisää puistoja. Ihmisiä saisi olla enemmän, mutta muuten tosi kiva paikka. Sitä en tiedä, milloin minä täällä ennätän pyöriä, etenkin kun ilman ihmisjoukkoja turha kävellä, mutta toisaalta jos alkaa käymään siellä kuntoklubilla, niin onpa edes matkalla nättiä.

Keskustaan pitäisi jaksaa tutustua ihan kartan kanssa. Nyt sitä on jotenkin säkehtynyt siihen peruspyörintään samalla alueella. Toisaalta tässä on ongelmana se, että kun töistä pääsee/lähtee illalla 17-18, niin silloin vähän keskustaa syrjemmällä on jo tyhjää ja tyhjillä kaduilla, hienoa tai ei, on niin turha kävellä. Pitäisi lähteä joskus lauantaina etsimään jotain pikkukauppoja, jos krapulaltaan pääsee tai lähteä kerrankin töistä tosi aikaisin, niin että pääsisi neljän ruuhkaan esim. kaartinkaupunkiin. Tekisi mieli myös ihan vain tuhlata ja kierrellä mitä tahansa. Haluan tuolta ostaa smoothien. Tuolta cd:n. Kato mikä ihana hattu, mä ostan ton! Lopputuloksena 50 euroa tuhlattua rahaa (kyllä, ne ovat halpoja kauppoja unelmissani) ja paljon kivoja muistoja. Yksin tämä ei ole kivaa, koska yksin kierrän vain isompia kauppoja. Useaan pieneen kauppaan tartteisi kauppaseuraa. Ilmottautumislista seuraa perässä, osallistumismaksu 4e, sisältää veden ja naposteltavan.

Mun piti vielä sanoa jotain... Helvetti! Unohdin. NAPSIJAKALA! Ainiin, napsijakala. Voi helvetti, tuo sana on pyörinyt päässäni kohta kolme viikkoa. Napsijakala! Napsijakala! Ainiin, kävin myös tivolissa, oli hauskaa yhdessä laitteessa. Whiii! Ostin norppataulun. Näin fasaanin (oho, kirjotin jo). Kuvasin aurinkoa! Heti kun jaksan, isken kännyn kiinni myllyyn ja ulostan kännykästä kuvat, jos siellä olisi jotain hassua.

Vielä yksi. Olen edelleen ilman digiboksia, eli myös ilman tv-lähetyksiä. 21.4. piti saada EduShopista jotain uutta Topfieldin 5100 HDMI PVRc -mallia, mutta se olikin kai joku aprillipila. Lisäksi foorumeita lukiessa tuli jotenkin sellainen kuva, että topfieldin 5100 kaapelimalli + 400/500/600 uudet sarjalaiset ovat ihan vitun perseestä. Siis niin perseestä, että jos ne olisivat enemmän perseestä, ne olisivat kurkusta. Tiedän, tiedän, on maailman typerintä lukea foorumeita kun niiden perusteella kaikki maailman laitteet ovat perseestä, mutta rupesi silti sylettämään. Olen siis ilman edelleen. Voisi perua kohta tv-luvan ja maksukanavat.

Blue momentKeskiviikko 16.04.2008 23:51

Istun lattialla ja katson, miten iisosta olohuoneen verhottomasta ikkunasta näkyy vain sinistä taivasta ja auereen takana oleva hohtava haalea kuu. Huoneessa on sinisen pimeää ja taustalla soi Nightwishin Sleaping sun.

Aivan ihanan maaginen olo, ilmassa on kuin sähköä ja tekisi mieli lentää taivaalle ja ilkamoida lohikäärmeiden kanssa. Ihanata! En hanki koskaan verhoja, en koskaan luovu kattohuoneistosta ja en koskaan muuta täältä pois.