IRC-Galleria

Puhhuijaa mikä päivä taas. Pääsin töistä kasin pintaan ja vatsahaava varmaan tulee läpi ulkovatsastakin tällä menolla. Töissä en ole enää se huoleton koodari, vaan päivät menee säpöstellessä ja huolehtiessa muiden töistä. Minä vihaan tätä, koska stressaannun jos asiat eivät ole hanskassani ja sitten kun on liikaa asioita, en niitä voi enää pitää mitenkään koossa. Teen hirveästi muistiinpanoja ja lopulta huomaan, että käytän puolet päivästä dokumenttien kirjoittamiseen, joita ei lue muut kuin minä, enkä minäkään enää kirjoittamisen jälkeen. Minun pitäisi selvästi löytää oma tapani hallita tietoa, koska minun pitää muistivammaisena kirjoittaa aina kaikki ylös, mutta ne muistiinpanot lopulta sekoittuvat, katoavat tai oikeasti tärkeät asiat hukkuvat vähemmän tärkeiden asioiden alle.

Ja taas kerran todistin sen mistä olen puhunut. Alunperin oli tarkoitus mennä parturiin ja verkkokauppaan, mutta kasilta parturi oli jo kiinni. Mietin, että kävelisinkö kotia vai menisinkö keskustaan ja jos menen, menenkö kauppaan. Ei mun tarttenut mennä tai siis tarttesi, mutta mulla ei ollut ostoslistaa, joten reissu olisi turha. Lopulta ajattelin, että menen ihan vain siksi että näen söpöjä ihmisiä. Ja ah ja voih, näin! Ihan uskomatonta, miten ihan uskomattoman stressaavan hirveä päivä muuttui yhtäkkiä kivaksi vain sillä, että kävelin kaupassa ja tuijotin söpöjä tyttöjä, joita haluaisin paijata ja upeita miehiä, keiden tyylin haluaisin varastaa. Samalla tajusin myös sen, miten kahdestaan jonkun kanssa ei voi muiden katsomisesta nauttia. Ei ole sinänsä yllätys, koska se seuralainen tuntee olonsa ehkä vähän epätoivotuksi, jos kokoajan tuijotan muita. Etenkin jos hän on treffiseuralainen :D Tartten sinkkumieskavereita tai lesbotyttökavereita.

Uusi kone raklattaa iloisesti nurkassa. Pienen tappelun, itkemisen ja kitkemisen jälkeen tosin. Ylläri tai ei, kun pisti virrat päälle tuli erroria. Se oli onneksi helppo korjata, mutta kaikki muut esinneet ongelmat sitten ei. En näe mitään syytä palauttaa konetta kauppaan kun ei tässä vikaa ole, vistassa vain ja toki vähän rautaepäyhteensopivuutta ja jnejne. Selaimet tykkää kaatuilla parin tunnin välein ja vistassa ei voi enää prosesseja tappaa käsin, joten aina boottia tai resettinappulaa, jos ei voi bootata. Jeij. Tulee ihan dossiajat mieleen. "Oho, nyt tää jumi. Reset". Tuttuun windows-tyyliin 1% käyttäjistä on sama ongelma. Tuntuu vähältä, mutta se tarkoittaa satoja tuhansia ihmisiä, mutta asiasta on valitettu kohta jo vuosi, eikä yhtään mitään ole tapahtunut. Epäilyttää siis, ettei vistaa, firefoxia, zonealarmia ja/tai avastia koskaan edes korjata. Pitää luopua jostain.

Istuin tänään aamubussissa tosi vittuuntuneena, koska olin nukkunut pommiin ja kello oli varttia vaille kymmenen. Lisäksi tiesin, että töissä tulee olemaan ihan tuskaa uuden asiakkaan kanssa. Ulkona oli ihan saaplarin hieno ilma ja aurinko paistoi bussiin puoliumpinaisiin silmiini ja minua alkoi kivasti nukuttamaan se lämpö. Ajattelin, että olisipa ihana olla matkalla johonkin muualle kuin töihin. Ja heureka! Miksipä ei!

Tästä sain heti päähäni "Seikkailupäivä 2009":n. Joku perjantai tai jos työssäkäyvänä ei saa lomia, lauantai, lähtisi porukalla tai kaksistaan aamulla aikaisin ensin bussilla keskustaan ja sit jollain välineellä eteenpäin. Ei mitään väliä minne, kunhan matka kestäisi ainakin tunnin, että ennättäisi kivasti matkustaa. Täällä paikassa sitten voisi tehdä asioita, joita ei tule tehtyä normaalisti. Heti klo 09 baariin tai kaljakauppaan ihan vain siksi, että se olisi hauskan rappiomaista. Tahtoisin myös käydä konditoriossa syömässä, koska en ole syönyt koskaan konditoriossa. Sama juttu kolikkopelien kanssa (ei siis rahapelit, vaan ne pelitpelit). Tärkeintä olisi se, ettei suunnittelisi liikaa etukäteen. Uusi kaupunki, jossa kävelisi jotain katua ja olisi kuin lapsi. OOH! Kallen mätibaari, sinne! JEIJ, Räkä-Matin liha ja kötäle, sinne syömään! Ooh, Mummo-Vainaan kaffehuone, saakohan sieltä banaanilikööriä! Hei tuu jo, mennään puhuun tuolle puliukolle, haluan antaa sille 20 senttisen!

Se, että lähtemällä lähtisi, muttei suunnittelemalla suunnittelisi, toivottavasti laukaisi spontaanin olon, jolloin tulisi tehtyä kaikkea hauskaa ja höpsöä. Ei niiden tartte olla elämää suurempia asioita, mutta itse ainakin huomaan sen, että vaikka Helsingissä olisi mitä nähtävyyttä ja paikkaa tahansa, niin jossain Sorsuanperällä on heti ihanampi olo kun se tuntuu uudelta. Tietenkin siihen kyllästyy päivässä, siksi Seikkailupäivä kestääkin päivän. Tätä voi myös varioida, ei ole pakko lähteä ulkopaikkakunnalle, Helsinki on täynnä kaupunginosia ja paikkoja joissa en ole käynyt ollenkaan tai olen kävellyt ohi, mutten ole poikennut sisään. Koko Lauttasaarikin on täynnä paikkoja joissa en ole käynyt, enkä käy ilman jotain erikoista teemailtaa, seuraa ja tutkivaa asennetta. Vaihtoehtoisesti koko homman voisi myös hc:ttaa ja lähteä pidemmälle seikkailemaan. Tästä tulikin mieleen mahtava lautapeli, jos olisi rikas.

Tekisi Afrikan tähti -tyyliin kartan, johon merkkaisi isot lähialueen kaupungit isoilla palloilla ja paikkakunnat, joiden kautta sinne pääsee, pienillä palloilla. Isoissa paikoissa olisi jotain isompia tehtäviä ja siellä metsästettäisiin aarretta, pikkupaikkakunnilla taas olisi joku pieni tehtävä, mikä pitää tehdä ennenkuin pääsee jatkamaan matkaa. Sitten vain noppa soimaan. 3! Okei, Jyväskylään olisi pitänyt heittää vähintään nelonen, joten juutuimme nyt Jämsään. Meidän pitää käydä paikallisessa baarissa yksillä ennenkuin saamme jatkaa matkaa. Ounou, kilpaileva tiimi on juuri saapunut Tampereelle ja yrittävät löytää sieltä tummaihoisen pultsarin, joka antaisi heille viisi euroa. Oh noes, meidän pitää kiriä. Juokaa kaljanne pojat, tytöt ja lammas, nyt on kiire Jyväskylän kautta Kuopioon, toivottavasti arpaonni käy myötä!

Ja ylläolevan voisi taas mitoittaa uudestaan lähialueelle, Helsingin tai seudun sisäiseksi, jolloin 5 vai onko 10 euron arvoisella päivälipulla voisi matkustaa niin paljon kuin tyrät ryskyy, eikä matkustamiseen menisi niin paljon aikaa. Nyt olisi päästävä Espooseen, mutta arpaonnen takia pitää pysähtyä Ruoholahteen. Entä jos otettaisiinkin sieltä ratikka ja mennään Töölöön ja kokeillaankin tätä toista reittiä, siellä olisi mahdollisesti aarre tai rosvo! Tarjoilija, yksi pitkä ja banaaninen folioon, meillä on kiire!

Tällä hetkellä haluaisin ihan vain normaalille seikkailupäivälle johonkin lähipaikkakuntaan. Kiinnostuneet huutakaa "Heps"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.