IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

Ehkä Obama todella on KristusMaanantai 26.01.2009 00:23

http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Obama+aloitti+arvovalinnoista/HS20090124SI1MA01b0h

"Kun presidentti Barack Obama on ollut virassa kolme täyttä työpäivää, Yhdysvallat sitoutuu jälleen Geneven sopimuksiin ulkomaalaisten vankien kohtelussa, luopuu CIA:n salaisista vankiloista ja paneutuu aktiivisesti hillitsemään Israelin ja palestiinalaisten keskinäistä väkivaltaa.

Jo virkaanastujaispuhe teki selväksi, että Obama haluaa sisäpoliittisen ilmapiirin kiristymisen uhallakin tehdä selvän eron George W. Bushin kauden ylilyönteihin. Ensimmäiset virkamääräykset jatkoivat tätä linjaa.

Ennakkoon oli odotettu, että talouskriisin torjuminen vie alkuvaiheessa presidentin huomion täysin, mutta valittu turvallisuus- ja ulkopolitiikkaa korostava tärkeysjärjestys on perusteltu. Uusi johto voi toimia uskottavasti vasta jos laillisuus ja vastuuntuntoisuus on palautettu arvoonsa koko maailman nähden. Oli rohkaisevaa kuulla Obaman sanovan, ettei tarkoitus enää pyhitä politiikan keinoja eikä turvallisuuden suojeleminen aja perusarvojen ohitse.

Osa hänen määräyksistään on vasta lupauksia, joiden toteutumiseen menee aikaa ja joiden lopputulos voi olla vastalauseita aiheuttava kompromissi.

Guantánamon viimeisten vankien aseman selvittelyyn presidentti antoi aikaa vuoden. Terrorismiepäilyjen vuoksi tulevaisuudessa pidätettävien ulkomaalaisten kohtelua pohtiva työryhmä laatii ehdotuksensa puolessa vuodessa. Vaalikampanjassaan Obama lupasi vetää Yhdysvaltain taistelujoukot Irakista 16 kuukaudessa, mutta nyt hän antoi kenraalien tehtäväksi vasta tiivistää vetäytymisen eri vaihtoehtojen valmistelua.

Euroopassa on erityisesti pantava merkille Obaman määräys sulkea salaiset, kidutusepäilyjen varjostamat CIA:n pidätyskeskukset, joita epäillään olleen myös Euroopan maissa. Yritykset selvittää keskusten sijaintia ovat tähän asti jääneet puolitiehen. Niitä on syytä jatkaa, sillä Obaman vakuuttama avoimuus voi tuoda esiin uutta tietoa."

http://www.hs.fi/juttusarja/sipila/artikkeli/Naisten+mies/1135243019048

Obama on kolme päivää virassa ja jo tapahtuu! 1. työpäivä: Määrää Guantanamon suljettavaksi. Ja Obama todella myös on naisten mies, kuten edellinen artikkeli toteaa. Aborttitukikiellon kumoaminen johtaa köyhien ja köyhien maiden naisten eliniän pitenemiseen ja lisää naisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa. Yes We Can <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.