IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

Valitettavasti tsekkiolutta ei saa 0,33 l tölkeissä tai pulloissa muutamaa Alkon erikoisuutta tai Pilsner Urquellia lukuunottamatta. Jos näin olisi ja jos hintapolitiikka olisi sama mikä se on nyt (puolen litran ulkolainen olut vain noin 10% kalliimpaa vastaavaan kotimaiseen verrattuna) siirtyisin kokonaan ulkomaiseen olueen.

Kysymys on mausta. Miksi maksaa mauttomuudesta samaa hintaa kuin suurella sydämellä humaloidusta tsekkiläisestä? Koska se on suomalaista? Tämä syy ei riitä minulle (vaikka pyrinkin suosimaan enenevässä määrin lähiruokaa), haluan nauttia oluestani. Mikä tässä on niin vierasta suomalaisille?

Ukkini kittaa päivässä varmaan 12-päkin Olvia, koska se on suomalaista ja suomalaiset oluet kuulemma "tasalaatuisia". Lidlissä käydessään ostaa hän myös Lidlin halpisoluita (kuten minäkin) ja kehaisee saksalaista olutta myöskin "tasalaatuiseksi". Jepskukkuu. Kyllä, Saksa on olutmaa. Lidlin olut taas on kuin tehty suomalaiseen makuun (=sen puutteeseen) ja sijoittuu vähäiseltä maultaan jonnekin Karhun ja Koffin välimaastoon. No, mauttomasta olutmaustaan huolimatta ukkini on hieno mies, joka uskaltaa myös ajatella avoinmielisesti kunhan pintaa vähän rapsuttaa (mm. myöntää Urquellin olevan todella hyvää, mutta silti pysyttäytyy tavoissaan), hän saa tässä vain ajaa sen tavallisen suomalaisen Olvi-päkkien kittaajan asiaa.

Hei sinä Olvi-kittaaja siellä! Kokeile suhtautua olueesi kuin viiniin. Oluissa löytyy monia eri makuja, kuten viineistäkin. Tutun ja turvallisen lagerisi oheen kokeile joskus saksalais-tsekkiläisiä Pils-tyypin oluita tai anglo-amerikkalaisia Indian Pale Ale-tyyppisiä herkkupommeja ja makunystyräsi saavat uusia mieltä ilahduttavia kokemuksia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.