IRC-Galleria

pääsykoe ohiKeskiviikko 06.06.2007 00:55

voi jumpe, mul on kauhee vuodatuksen tarve tästä. tai pari tuntii si oli viel kovempi. oon nyt takas tampereella. koe alko yheksältä aamulla ja nukuin edellisenä yönä jonku 4-5 tuntia, mut pakotin itteni olee pirtee eikä ees loppujen lopuks tuntunu väsyneeltä. aamu alko ihanasti ku tajusin et olin hukannu lompakkoni :D olin sillee nyse ja lähin ettii sitä et oisin saanu maksettuu junamatkanki jotenki. no en löytäny mut menin kokeesee ku sain kyydin. tarkotus oli olla yliopistolla tuntii enne et ois rauhassa ehtiny kertaamaa mut olin sit loppujen lopuks joskus varttii vailla. no toisaalta siinäki ajassa ehti panikoida ihan tarpeeks. heti alkajaisiks näin akvobubalo :n ja sain vähän jauhettua. sit ku kävin viel ennen koetta tupakalla ni alko ekaa kertaa jännittää ihan sikana. sit alko nimen huuto ja olin ihan paskat housussa :s pääsin sisään vasta joskus puolen tunnin oottelun jälkee et ihan hyvin sitä aikaa loppujen lopuks oli. muita osallistujiakaa ei ollu kovin paljoo. siinä ku istuskeltii salissa arvioin ettei ois ollu ees sataa, mutta 110 loppujen lopuks :) niistä ehkä joku max 10 oli jätkiä ja niistäki suurin osa varmaa paossa armeijaa :D nojoo.. en ny sano, mut ihmiset ei ollu kauheen vakavissaan siel. tai ainaki tuntu siltä et monet puhu et on lukenu kirjat sillee pari kertaa eikä oikei oo valjennu. mä yritin ite mennä ihan täysillä, muttei se vielä mitään sano.

mul oli se lukutodistus ja muistin kiltisti näyttää sen sille tätille joka kutsu sisään. sit saatii viime hetken ohjeet ja paperit etee^^ koe oli aika sellanen mitä olin odottanukki. oon tehny tosi paljon netissä niitä vanhoja kokeita ni tiesin vähä mitä odottaa. muutama sellanen tehtävä oli mitä en osannu arvata ja sen tehtävä pinkan paksuus yllätti - netissä ne tehtävät ku näyttää iha lyhyiltä et ne mahtuu näytölle melkei kaikki parissa osassa. josn yt heitän arvauksen ni tehtäviä oli noin 5, joissa kaikissa oli toisistaan riippumattomat a ja b kohta eikä ne ees liittyny mitenkää yhteen. eli käytännössä 10 sivun tai puolen pitusta tehtävää. ekana oli termien selitykset: fonologinen oppositio, idionomi, ideolekti, vokaaliharmonia ja agglutinoiva kieli. ne meni ihan jees kai, mut vastaustila teki tiukkaa, mul meni rutkasti toiselle puolelle paperii, vaikken tiiä mitä ne ois siinä halunnu. yritin tiivistää, tuntu koko aja et selitän liian pitkästi, vaikka ylimäärästä asiaa tuskin oli. tarkistin näitä määritelmiä myöhemmin kirjasta enkä mä ainakaa mitää paskaa muistaakseni sinne pistäny ^^ toivotaa vaa et sain selitettyy ymmärrettävästi mitä ajattelin.

tokana tehtävänä oli sellanen monivalinta tms. tai siis siinä oli 10 väittämää, joista piti merkata ne jotka ei pidä paikkaansa tai on vaillinaisia. se oli hämäävä, koska löysin melkei kaikista jonku kohan mikä oli vähän epämääränen... ois tehny mieli merkata enemmänki ku viis (jotka käskettiin) mutten uskaltanu ku siit ois menny miinusta. tää tehtävä oli vähä sellanen et kokeessa aattelin et ok, nää on aika hyvin hanskassa mut sit alko jälkikäteen pelottaa, et jos ympyröin vääriä tai päin persettä ku sit se tehtävä voi mennä miinukselleki ja siihen ei oo varaa :(

sitte seuraavat tehtävät meni aikalailla tuurilla :D tai siis kyl mä niitä tosi paljon mietin, mutta niissä oli annettu jonku ugalabugala kielen aineisto ja suomalaiset käännökset ja sit sen aineiston pohjalta piti ite osata tuottaa sitä kieltä. olin ihan vitun pihalla eka, mut keskityin ja koitin miettiä loogisesti... kai ne meni, mut ku noi on just sellasii ettei voi tosiaan muistaa mitä pisti eikä voi mistään tarkistaa... ni pitää ny vaan luottaa ja oottaa tuloksia. noita tehtäviä oli kaks. toisessa piti analysoida sanojen taipumista ja toisessa kirjottaa niitä yksinkertasia lauseita. en tiiä menikö ne nyt loppujen lopuks oikein koska oletin heti et niissä on jotai assimilaatiosettejä vaikeutuksena, mutten löytäny mitää sellasia. et en sit tiiä et oliks ne ylihelppoja vai enkö vaan tajunnu ja tein väärin :s
sitte oli muistaakseni ainoot sellaset kivat kielioppi tehtävät mitä olin oottanu. lauseenjäsennystä harjottelin kauheesti, koska aikasemmissa kokeissa niitä oli paljon ollu, mut tossa oli sit vaa pari hassua virkettä, neljä tosi lyhyttä ja yksinkertasta, joista piti ettiä subjektit ja objektit. olin ihan njää. yhtä jouduin miettimää mut ei ollu paha kyl. sit ton yhteydessä oli A-kohta sivulauseen lauseenjännyksestä. ne olin muistavinani oikein, mut predikatiivia jäin kauheesti miettii, loppujen lopuks jätin kirjottamatta sen ku en ollu varma. subjekti, objekti, attribuutti ja adverbiaali oli selkeet. nää pitää itseasiassa viel tarkistaa kirjasta.

mullon näistä kaikista sillee et kokeessa oli varma olo mut nyt on iskeny kauhee epätoivo et pakko oli jotai mennä väärin ja alan kaivelee tahallani jotai virheitä :D ku en voi uskoo et se koe ois ollu muka nii helppo ku luulin. se opeki sano että se on vaikee. oon ymmärtäny jotain pahasti väärin. nojoo, sitte oli välimerkkien korjaus sellasesta tekstistä. se teksti oli sellanen reilu sivun mittane juttu. siinä tehtävässä mua taas alko hämää se, et siin oli kauheen vähä välimerkkivirheitä. seki oli varmaa jäynä :D no ei, oli siel korjattavaa, muttei nii paljo ku oletin. ehkä se oli just siks, et jossei tiiä, ni alkaa hätäpäissään tunkee sinne joka paikkaan niitä ku ei löydä yhestä kappaleesta virhettä.

sitten sitten... oli kaikkein vittumaisin osio. sanojen taipumisesta. vittu mua alko kyrpimään se tehtävä. ok, sain mä siihenki kirjotettuu mut se tehtävän anto oli jotenki hämärä. siinä kysyttiin millä tavalla tietyt sanat on taivutukseltaan poikkeavia. mutku mä olin lukenu ne kaikki taipumispoikkeukset ja astevaihtelujutut ulkoo ni kyl ne musta vaan meni niitten mukaan. mitä vitun poikkeuksia?? no sit taivuttelin niitä paperille ja yritin ettii niistä jotai mielenkiintosta... ja loppujen lopuks selitin niistä vaan jotai yleistä, mutta jos joku tehtävä kusee ni se. oikeestaan siinä oli vaan B-kohta varma, koska mielestäni tajusin sen. jossai vaihees mietin et oisko niitä sanoja pitäny vertaillakki. nojoo, olin pihalla siinä. jätin sen ihan viimeseks ja väänsin sit hiki hatussa :D
jossain vaiheessa ku ne tehtävät alko puuduttaa - niitä olin ihan liikaa! aloin tulla levottomaks enkä meinannu jaksaa enää tehä tehtävää kerrallaan. tein kohan sieltä toisen täältä ja voi olla et se sekotti. yritin kyl tarkistaa monta kertaa sit lopuks mut voi olla et jätin jonku hätäpäissäni kesken :D no ruoka autto sit siihen välii. mul oli ihan saatanasti eväitä mutten syöny niistä ku yhen leivän ja join pari desiä vettä. ei ollu paljo aikaa miettiä sellasia. koeaikaa oli 9-13 et ihan hyvin ja sit mulla oli siihen se tunnin lisäaika lukuhäiriöstä, mutten loppujen lopuks käyttäny siitä ku jonku vartin ja senki vaan tarkistin miljoona kertaa.

joku tehtävä oli viel... nii joo, piti ettiä nominaalimuotoja. seki oli ihan iisi biisi eikä aineisto ollu ku kaks virkettä. mutta hyvin niihin oli tungettu tavaraa. siinä tuli taas ongelmaks ku käskettii nimetä muodot mahdollisimman tarkkaan, et saatoiv pistää vähä liikaaki :s mut tuskin niistä sakotetaa.... toiv. ku ei ne vääriä varmaan ollu. ainii, siinä olin ylpee ku löysin passiivin lauseenvastikkeesta^^ jee. tosin mua pelottaa aina kaikki tollaset et sieltä sit tuleeki että JÄYNÄ! lauseenvastike ei oo partisiippi vaikka se on sen muotonen -.- mut en oo ainakaa kuullu et miksei... toivon vaa.
äh, nyt en jaksa enää selittää noista tehtävistä enkä ees muista oliko niitä enää. saatto olla. sama se.

nii.. heinäkuun loppupuolella tulee tulokset. niitä jännätään nyt vaan ja kytätään koko aja turun yliopiston sivuja xS pakko päästä sit sinne yliopistolle kattomaan miten se koe on menny ja mistä on tullu kuinkakin paljon pisteitä. mul on pohjapisteitä 40. voisin kyylätä heti paljonko tarvii kokeesta et pääsis viime vuoden rajoilla yhteispiste kiintiöön. tosin siinä pitäs varmaa olla aika hyvä, nyy. mut siihen tähdätää ;)
noni, kävin tarkistaa. viime vuonna oisin tarvinu kokeesta 25 pistettä et oisin päässy. ja jos haluisin pelkällä kokeella ni sitte 30 pistettä viidestä kymmenestä. oiskohan mahkut. jännää... siin saa kuitenki olla melkein puolet väärin... nyt se on sit vaan kiinni siitä kuinka tarkkoja ne on. jos ne on kauheen raakoja ni en välttämättä ees saa tota kasaaan, mut miks ne ois jos se koe oli sen openki mielestä vaikee.
lähin salista viimesenä ja jäin juttelemaan sille opettajalle sit vielä hetkeks ku palautin kokeen ja se sano et ihan hyvältä näyttää muttei suostunu enempää kertoo xp sit ku kysyin et onks sinne vaikee päästä ni se sano et ei oikeestaan. en ny tiiä mitä se sillä sit tarkotti. 'no ei oo jos lukee 8h päivässä' nojoo, ei varmaa... mut toivotaan nyt vaan hirveesti.
mun ei pitäs innostua vielä tästä, koska sit jossen pääse ni se on kovin surku. pysyn tyynenä heinäkuuhun asti xs mut mahikset on, sen tiiän. jossei sisään ni varasijoille ja siitä sit x) tuolla liikkuu varasijat ihmeen hyvin. viidenneltäki voi viel ihan hyvin päästä. 8 pääs viime vuonna ja riippuen vuodesta tietty :) tampereen koe on vielä 14.pv ja sit RANSKAAN! pääsee vihdoinki nauttimaa elämästä!

ei ny, mul on jääny tää lukeminen vähä päälle. ku tulin tänää junalla turusta meinasin automaattisesti alkaa lukee ajan kuluks pääsykoekirjoja si tajusin et ei perkele ne meni jo :D jotenki ku on ollu viimeset 2 vuotta nyt sillee et on vaa koko aja pitäny lukee joko ylioppilaskirjotuksiin tai pääsykokeisii ni ei osaa yhtää rentoutuu ny olee lukematta. on juurtunu et pakkolukeepakkolukee. mitä vittua mä ny teen kaiket illat ku en voi lukee :(( ehkä alan lauseenjäsentää aamulehtee ihan huvin vuoks ku en muutakaa keksi ^^ ah, ja lontoo. noi matkat pitää mut hengissä. pitäskö melkei alkaa lukee uutta poteria ku ei oo muutakaa... ihmeellistä. oppiminen on kyl kivaa <3 hyvä et oon löytäny oman juttuni :D vittuku viel pääsis sisää ni pääsis lukemaa oikei kunnolla.
apua, jos mulle tulee kirje heinäkuussa :'> en oikei ees tiiä mitä pitäs tehä. vuoden työ ja sit sais paikan. ihanaa!
kämppähakemukset on lähetetty turkuun jo ajat sit ku sinne on niin pitkä se jono kämppiin. mut toivotaan et sieltä irtois sellanen kiva yksiö mulle ^^ pääsis sisustaa ja käymää ikeassa. makkariin ois jo kamat mut olkkari/tupakeittiö pitää viel sisustaa. tiiän kyl jo millasen haluun mut se pitää viel päästä toteuttaa :>> voi jumpe.
ainii, mul ois ollu huomenna liiketalouden koe kanssa turussa, mutten jaksa mennä ku tää meni ihan riittävän hyvin. jossen pääse ni en pääse, mutta vittu. ku se liiketalous ei kiinnosta mua niinku mitenkää päin ni miks ees menisin sinne kokeesee rassaamaan itteeni.

hukkasin muuten takkini turkuun, jee.... :/ ton valkosen... no olihan se jo vanha, mut ei oo kiva silti... lompakko onneks löyty.

Nii, ja iso tsemppi viel kaikille joilla on pääsykoe edessä! jännätää yhessä! <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.