IRC-Galleria

Nyt ei ole oikein päässä mitään selvää säveltä, jotan paasaanpa vähän useammasta aiheesta. Ensin vitutusta, sitten ihanatutusta.

Minua vituttaa ihan järjettömästi tietokoneeni. Olen aina koonnut ne itse jo valmiiksi paskoista ja halvista osista ja kaikki uudetkin osat ovat olleet lopulta paskoja mitä olen ostanut, minulla kun on legendaarisen huono elektroniikkaostostuuri. Koko elämäni aikana olen tainnut saada vain pari elektroniikkatavaraa, jotka ovat toimineet miten pitää, kaikissa muissa on ollut jotain pientä tai isompaa vikaa. Olen myös legendaarisen laiska viemään mitään takuupalautukseen.

Nykyisessä myllyssä ei riitä puhti pyörittää oikein mitään pelejä tai windowseja ja kiitos risan näytönohjaimen näyttis kaatuilee pari kertaa päivässä, joka käytännössä tarkoittaa game overia aina jos pelaa. Myös blue screeniä tulee 2-3 kertaa viikossa. Nyt uutena "hauskuutena" näppäimistö on alkanut tökkimään. Vituttaa ihan sairaasti kirjoittaa juuri nyt tätä viestiä, kun noin joka 10-15 merkin välein kone pysähtyy pariksi millisekunniksi ja tekstin tuleminen hidastuu siksi aikaa. En tiedä mistä ihmeestä tämä johtuu, mutta on järjettömän rasittavaa. Tälläistä ongelmaa yleensä on tullut kun on liikaa prosessorikuormaa tai joku vie liikaa muistia, mutta nyt kyse ei ole siitäkään. Patteritkin on näppiskästä vaihdettu.

Tästä päästäänkin siihen pahimpaan tietokonevalitukseen, eli vihaan vihaan vihaan sitä, kun en osaa ja windows ei halua näyttää mitä se tekee ja mikä mättää. Jos kovalevy alkaa yhtäkkiä hirveästi rutisemaan, haluan tietää MIKSI! Mihinkään ei koskaan jää kuitenkaan mitään järkevää tietoa näistä ja erikoisohjelmillakin saa yleensä kaivettua esille vain jotain paskaa tai sitten jo ihan liian tarkkaa tietoa, joka ei auta kuitenkaan kokonaisuutta ajatellen. Haluaisin myös paljon vapaammat kädet määrittää se, millä ohjelmilla on oikeus tehdä yhtään mitään silloin kun konetta ei käytetä. Jokaisen asennetun ohjelman on tietysti ihan välttämätön saada asentaa ties mitä paskoja servicejä ja muita pyörimään, eikä ne koskaan uninstallointivaiheessa tietenkään sit lähde pois päältä ja mitkään total uninstallerit ja muut persvitut eivät koskaan hyödytä yhtään mitään yhtään mihinkään. Pitäisi kai vain kylmästi tottua siihen, että windows (ja linux) on formatoitava kerran pari vuodessa, jos ei halua, että vähitellen suorituskyky vain laskee kuin lehmän häntä.

Firefoxikin vituttaa, kun se vuotaa muistia niin järjettömästi. Ihan naurettavaa paskaa, että selain pitää sulkea tunnin välein kun se hörppää jo 100-150 megaa muistia, eikä tämä mylly enää kestä sitä kuormaa, vaan kaikki alkaa hidastumaan. Etenkin surffailusta tulee yhtä tuskaa kun kuvat valuvat modeemivauhtia. Mitään hyötyä maksaa 8 megan linjasta, kun 99% ajasta se toimii megaisena ja siitä ajasta 90% ajasta firefoxin suuren muistikuorman takia se toimii kuin 256kt yhteys. Asiaa ei helpota se, että minulle 8 megan yhteys maksaa ihan saatanasti ja parhaimmillaan kasimegaisin saisi jostain muualta jo puoleen hintaan. En vain uskalla irtisanoa liittymää tai vaihtaa hitaampaan tai muutakaan, kun netti on kuitenkin toiminut kohtalaisen paskasti, joka on siis tosi hyvin. 50 euroa kuussa ei ole iso raha verrattuna siihen, jos netti olisi poikki aina.

Nyt kun nörttivalitus on loppu, voikin puhua ruoasta. Ostin persiljaa kun uutena vuotena siihen ex-exälässä tykästyin ja herra siunaa, että se sopii hyvin esim. oikean lihan tai mausteisen ruoan kanssa! Olin unohtanut ihan kokonaan tuoreen yrtin ja kuivatun yrtin eron. Mauste on aina mauste, mutta vihreä yrtti lautasella jo lämmittää sielua makuaistin lisäksi. Samanlaisen ahaa-elämyksen sain kun kerran kyllästyin pakastevihannesten höyryttämiseen ja höyrytin tuoretta parsakaalia ja porkkanaa. Se väri oli paljon terveellisempi ja ihanampi ja makukin oli grrrnau! Harmi vain, että kaikki tuore on helvetin kallista ja vaivalloista, joten jos ei halua 3 tuntia päivässä kyykkiä köökissä, on pakko sit käyttää pakasteita ja kuivattuja mausteita.

Toinen ilon aihe oli muistaa irtojauhelihan hyvyys. Jauhelihasta saa noin miljoona hyvänmakuista kastiketta tai pataa, mutta yksi parhaita jauhelihan käyttötapoja on se, että se vain paistetaan, maustetaan ja kasvistetaan ja sit nostellaan sellaisenaan höystöjen, esim. wokkivihannesten ja riisin päälle. Mausteisuutta saa piri-piristä ja tulisesta ketsupista. Jostain syystä tämä on vain niin helvetisti parempaa kuin jos höystöjen päälle laittaisi kastiketta. Se, että jauheliha on kuivillaan, eikä kastikkene seassa, oikein korostaa sen jauhelihamaisuutta ja rauskuvuutta. Ihanata! Jauhelihassa parasta on juurkin sen purtavuus, jota monet outoa kyllä kritisoivat. Tämän takia soijarouhe ei koskaan voi jauhelihaa korvata, koska soijarouheessa ei ole mykyjä ja rustoja seassa.

Paino on heitellyt ihan oudosti. Söin jouluna kotona "liiankin hyvin", joka on jouluna hyvin tyypillistä. Kämpille palattua aloin sit ahtamaan hiilaripaskaa ja roskaruokaa sisääni ja edelleen on vaikeuksia syödä terveellisesti. Tai nyt syön terveellisesti, mutta vieläkin liikaa. En ole saanut otettua itseäni niskasta kiinni ja palautettua taas laihduttelua vanhaan malliin. Siitä huolimatta vaaka näytti vain 77 lomalta palatessa ja pari päivää sen jälkeen vain 75, joka on lähes yhtä hyvä kuin ennen lomaa. Maha kyllä pullottaa, mutta läskiä näyttäisi olevan taas vähemmän. Sitä en tiedä mitä läskit sit tykkää kun ostin taas vuoden tauon jälkeen riisiä ja kokeilen kestääkö maha hiilareita vai ei. Tuskin kestää, ainakin nyt turvottaa kamalasti ja pierettää. Salillekin pitäisi jaksaa taas.

Töistä tuli lomautus ja nyt olisi pari kuukautta loma(utusta). Mikä parasta, työkkäri ei halua maksaa työttömyyskorvausta kun olen opiskelija, mutten myöskään voi saada opintotukea, enkä siten myöskään opintolainaa. Sossukaan ei suostu maksamaan mitään, koska olen typeränä ihmisenä säästänyt. Tilillä on kyllä nelisen tonnia rahaa, mutta vituttaa käyttää säästörahoja elämiseen, kun en minä elämää varten säästä, vaan tuhlaamista. Olisi pitänyt ostaa se tietokone ennen tätä lomautusta, niin olisi saanut tilin nollille ja sossukin olisi avustanut.

Tähän asti on kyllä aina asiat mystisesti järjestyneet *kop, kop, kop* ja tyypilliseen tapaan en osaa ottaa nytkään stressiä mistään. Aina sitä rahaa jostain sataa. Jos ei sada, sit lähden myymään per...unoita ulkomaille.

Banaani + vaniljajäätelö on ihanata! Jeij!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.