IRC-Galleria

Piti kirjoittaa jo ma, mut sit tuli este. Laiskuus. En jaksa silti pyydellä anteeksi. Minun piti myös aloittaa tämä juttu marmattamisella, mutta koska olo on %], niin taidankin lähteä tästä hetkestä taaksepäin ja kirjoitan niin pitkälle kuin jaksan.

Eli juuri nyt olen ihan jeij ja kikakika. Päätin kerrankin tehdä haaveilun sijaan, kuten nykyään on alkanut olla jo tapana ja kun ihqun kafrun kanssa kävin ensin ostamassa kengät (Converset, 68€, iik!), hain sit pari siipukkaa kaupasta ja mentiin espalle juomaan. Tai mä join, hän hörppi fruitieta. Jotenkin etukäteen luulin, ettei kaksi siideriä ulkona kilahtaisi yhtään, etenkin jos ne juo aika perusvauhdilla. Olin väärässä. Kun piti nousta, olin ihan horj-horj ja kikakika ja jee. Maailma hymyily, linnut iski silmää ja taivaasta tuli yksisarvinen viemään minut kotiin. Pysäytin yksisarvisen Ruoholahdessa, kävin ostamassa itselleni subin (olen haaveillut siitä 1.5kk) ja sit kotio. Meinasin pissiä housuun, koska mulla oli kovahko kusihätä jo töistä lähtiessä ja sen jälkeen tosiaan shoppailin ja vedin litran siideriä ja samaan rakkoon piti ne mahduttaa.

Subi oli hienoinen pettymys. Tämä oli elämäni toinen subi, joten ehkä ekalla kerralla siinä oli jotain maagisuutta, jota nyt ei ollut tai ehkä valitsin vain huonon subin tai huonon kastikkeen. Jotenkin liikaa sattumia ja liian vähän kastiketta tai jotain. Maistui vain leivältä, ei makuräjähdykseltä suussani. Jeij silti. Ainiin, siipukasta vielä. Olen käytännössä lopettanut pohjien juomisen. Menen selvinpäin baariin tai sit jos on mahdollisuus, saatan lähteä pussikaljalle, juon pari ja sit baariin. Enemmän kuitenkin tulee käytyä "yksillä" ja en ole vieläkään oikein yöelämään pahemmin tutustunut. Noh, talvella ainakin ennättää. Kuitenkin tässä yksillä käymisessäkin on perusdilemma. Kesähelteellä ei haluaisi mennä sisälle baariin juomaan yhtä/kahta, kun on tylsää (ja kallista). Terrassilla on ulkoilma, mutta siellä on tuplakallista ja yleensä jos keli on hyvä, mihinkään ei mahdu tai sit pitää huutaa, kun muut mölyää. Mikä ratkaisu? Puisto! Siellä on hirveästi ihmisiä selvinpäin ja juojiakin riittää, vessa löytyy kun valitsee puiston oikein ja taitaa olla laillistakin, kun ei ole häiriöksi. Aurinko paistaa, juoma on halpaa, ihmisiin voi tutustua jos haluaa ja iiiiihanaa! Ainoa ongelma tässä on se, että jostain oudosta syystä puistojuodessa tulee ihan järjetön tupakanhimo. Baarissa ei tule, terassilla ei tule ja normaalisti eläen ei ainakaan, mutta puistossa joo. Eikä siis tee mieli jotain yksiä jämiä, vaan tekisi mieli ketjupolttaa. Aah, se vain sopii niin täydellisesti siihen. Mutta... kun... en... polta... enää... Argh! Temptations!

Vähän vähemmän hauska asia. Olen ollut digiboksitta, eli telkkaritta muutosta, eli huhtikuun alusta lähtien. Syy tähän oli se, että haluan hyvän tallentavan digiboksin, jossa on HDMI-reikä ja RGB-läpivienti. Näitä malleja on muutamia markkinoilla ja googlen mukaan ne ovat paskoja. En ole siis ostanut mitään. Lopulta kun heräteostostelin kaupungilla ja olin matkalla hankkimaan piilareita, käväisin Veikon koneessa ja huomasin, että Topfieldin Pvr500C maksaisikin enää 399, eikä 499. Ohoh, vitja, pitäisikö sittenkin ostaa pois! Kuitenkin Diili alkoi jo eilen ja se on sarja, jonka haluan nähdä (eikä sitä dvd:llä saa), joten samahan se on. Sanoin myyjälle siitä, että netin mukaan näissä on vikoja, mutta hän oli vain whatevö, eikä oo! Ainoa vika minkä muistin oli hidas kaukosäädin ja liikkeessä se oli nopea kuin pluikas hirvi nopeuskisoissa. Ostin siis boksin pois kuljeksimasta.

Sitten kotio. Itseasiassa meni päivä, ennenkuin jaksoin edes avata laatikon ja katsoa myllyä. Ohoh, aika niukasti varusteltu. 1.5 tuntia itkin, hiestyin, huusin, raivosin ja kiljuin asennukselle. Voi vittu saatana että mä vihaan johtoja. Niitä on liikaa, ne pitää tunkea koneiden taakse sokkona, ne eivät mahdu / pysy / mene / toimi ja tietenkin mitään ei voi tehdä esillä, kun muut laitteet estää sen. Digiboksin asentamista varten piti ensin repiä telkkarista scart irti, vaihtaa se toiseen reikään, toistaa sama 5000000 kertaa uudestaan (koska se johto on niin paksu, että se punkeaa itsensä ulos reiästä), sitten pelleillä optisen johdon kanssa ja melkein taittaa se, tunkea ties mitä johtoja sokkona ja sit repiä kaikki alas, kun ei onnistunut ja sama uudestaan ja AARGH! Lopulta sain asennukset kuntoon ja myllyyn virta. Valitse kieli... Hmmm. Ohjekirjassa ei ole mitään tästä alkuasetuksesta. Paska ohjekirja on kuitenkin vain ärsyttävä asia, sen siedän ongelmitta. 110 uutta kanavaa. Oho. Kello oli 22.20 ja Diili alkoi 22.30. Vaihdanpa kanavalta 109 kanavalle 2. Okei, boksi _ei_ ota vastaan kaukosäätimen sohlailuja vauhdilla. En tiedä mitä taikuutta se myyjä liikkeessä käytti, mutta kapulalla sohiminen on epätoivoista. Joka kolmas painallus menee perille, vaikka joka kerta valo välähtää. Tämä on kuitenkin pieni vika, koska pian mikään komento ei enää uponnut ja kuva jäi heilumaan paikalleen. Jeij! Boksi tilttasi! Olin kyllä lukenut siitä paljon netistä.

Vuorokausi myöhemmin, noin 500 tilttausta myöhemmin ja maksimina noin 20 sekuntia ilman kaatumista. Paskan möitte! Boksi etsi yli 14 tuntia kanavoita yön yli ja löyti 0. Pikahaulla ne löytyi taas, mutta mikä tahansa kanava kestää sekunnin pari ja tilt. Menu aukeaa usein itsestään ja tilt. Kovalevy saattaa sanoa kurrkurr ja tilt. Jos pääsee menuun, sieltä voi katsoa telkkaria pikkukuvasta. Se ei tilttaa, jos ei koske kaukosäätimeen. Noh, päivitän ohjelmiston... tilt. Käynnistän boksin... tilt. Alustan kovalevyn. Toimi! Eikun tilt. Palautan tehdasasetukset... tilt. Vaihdan antennijohdon... tilt. Laitan antennijohtoon surge protectorin... tilt. Poistan sen... tilt. Puren kaukosäädintä... tilt Mikä parasta, tämä on yksi parhaista myytävistä malleista. Jeij! Mikä "parasta", kaikki ongelmat mitä minulla on ollut, on boksin "ominaisuuksia", eli ne ovat lähes kaikilla. Okei, muilla boksi ei kaadu sekunnin välein, mutta kaatuu ihan samalla tavalla silti. Lisäksi nauhoitukset toimivat harvoilla, boksi alustaa välillä itsensä ja 50000 pikkuvikaa, joihin en ole edes päässyt käsiksi, kun tilt. Sellainen ihan kiusallaan oleva lisäpotku kiveksille on vielä se, että kuvanlaatukin on paska. Scart-johto maksoi 25 euroa ja RGB:llä kuva kulkee, mutta kun se välkkyy niin vitusti. En tiedä onko telkkarissa jo vikaa, mutta kun se kuva on ihan sama mitä pleikalla rca-piuhoilla. Eeeeh. Kusen paskat!

Palataan kivuuteen. Kävin eilen Itäkeskuksessa shoppailemassa, mukaan tosin tarttui vain noita roippeita boksia varten. Kuitenkin pois lähtiessä näin jonkun "Punnitse ja säästä" kaupan, jossa oli jotain pähkinöitä. Mulla oli karkkinälkä ja ajattelin, että tuohan käy karkista. Liikkeeseen sisään ja paniikki, kun pähkinälaareja oli miljoona ja en tiennyt, miten täällä toimia. Lopulta otin jotain jugurttiananaksia. Olisin halunnut hasselpähkinöitäkin, mutten tiennyt, olisiko ne pitänyt laittaa eri pussiin. Koko anaanipussi meinasi kuitenkin tipahtaa käsistä, kun menin kassalle. Iiiiih! Ehkä maailman söpöin tyttö/nainen oli kassalla jotenkin niin pähkinäkaupanmyyjännäköisenä ernuna hymyillen ujosti ja eek ja ääk ja keek. Sakosin senoissa ja maksoin kai, en muista enää ja naama punertavana luikin karkuun ananaksieni kanssa. Ihana kauppa, eikä vain myyjän "syytä" se.

Nyt en jaksa enää kirjoittaa. Mainitsematta siis jää reissu Varkauteen mummon synttäreille (täytti 90, huonosta näystään huolimatta voi paremmin kuin pussillinen normimummoja), reissu baariin katsomaan lätkää, huominen työpaikan porukalla tehty kokkikoulu (ja illanistujainen) ja mitäs vielä. Ainiin, ostin Disgaean. Nyt sykkii mennä pelaan, vaikka FF8 on vielä tanakasti kesken. Mutkun... Disgaea!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.