IRC-Galleria

Slerb

Slerb

Smyde mai laaav <3

Selaa blogimerkintöjä

Hmmmm, Kyllä se oli hyvä, ihana, kevyt, hieno, mahtava, upea, kaunis etc.etc. Vanha liitokavio lähti keskiraviin hienosti ja kantoi itsensä hienosti. Kulki kauniisti ja tasapainoisesti ja oli hyvähyvähyvähyvä 8)!

Simba kokeili lötryskää alkuun ja taisi tykätä 8)?!

Sumutukset meni lähes "kaikkeen olen suomessa jo siedätetty"-tyylillä ja polluska sai jäädä karsinaan lepäilemään heinien seuraan.

Paarmoja pääsee juoksemaan karkuun vielä myöhemmin ulos ja huomenna sitten maastokävelylle a la simba.

Se vaan on niiiin hieno musta kalkkuna! :D

Hmm, ihmisen huonohuonohuono päiväTorstai 29.06.2006 17:49

Mä olen kamala, ehkä maailman inhottavin ihminen. Meni kuppi nurin saksan kanan selässä ja ratsastin ihan tautisen rumasti. Avotaivutus ei onnistu oikeaan kierrokseen ympyrällä, heppa ei taivu, minä jännityn, heppa nostaa naaman korkeuksiin ja tarjoaa laukkaa ja minulla menee hermo, oravanpyörä on valmis. ÄRRRHHHHHHH

Juu, ei ihme jos saksan kanalla on joskus herne nenässä, niin on nähtävästi mullakin. Huomenna vielä nylppyä ja sitten neljän päivän maastokuuri (meille molemmille tekee kyttyrää). Tosin Teboil vissiin hyppää su löttiksellä (kai sekin on vaihtelua...)

Saksan kana sai urheilun jälkeen porkkanoita ja suihkun. Se vaikuttaa taas vähän sille naamasta että johonkin sattuu, on liikutuksen alussa lievä ep mutta se postuu kun lihakset vertyy. Täytyy seurailla tarkkaan ja kutsua (jälleen) ell kylään jos ei naama vaihda ilmettä...

Höh, vähänkö mä olen ällö.

Lötjösen ansaittu (?) vapaapäivä...Torstai 29.06.2006 00:39

Löttis sai keikaroida tänään ihan villihevosena, näytti olevan onnellinen pieni kana. illalla kävin laittelemassa tököttejä löttikseen ja poni oli sitä mieltä että tökötit tappaa, miksi tuo raahaa koko eläintarvikeliikkeen purkit juuri minun karsinaani??!?

Villihevonen jäi mupeltamaan tyytyväisenä heiniä ja selvästikin punomaan saksankielisiä juonia mun päänmenoksi huomiselle.

Jep, Lisää lötryskäisiä huomenissa!

Ps. lukekaa ratsastus-lehteä: "usein ihmiset ihmettelevät miksi heistä tuntuu että rakastavat hevostaan enemmän kuin yhtään ihmistä. Koska hevosta kohtaan tunne rakkaus on täysin puhdas, ihmisiä kohtaan siihen sekoittuu ristiriitaisia tunteita ja odotuksia". Joo, näin se on!!
Aamulla poikkesin mustaa katsomassa, joo-o, kyllähän oli sitruuna perässä ja herne nenässä.

Jäkitti tallin ovelle kun se haettiin sisälle sateensuojaan ja karsinaan kun elukka saatiin alkoi murjotus. Naama oli 4 metriä pitkä ja neidistä huokui naisellista hernenenä-energiaa. Närppi heiniä jotka oli aamuruokinnasta jäänyt karsinaan ja koitti näyttää mahdollisimman närkästyneelle, onnistuikin siinä.

Saas nähdä meinaako jossu lahdata sen huomenna aamunkoitteessa lantalan takana (joutui näetsen liikuttamaan deutsch reitponyn i dag)...

Tuija kävi hieromassa Lötjöstä, kaulalla taas rasitusta. Onneksi on Tuija.

Ps. Olihan se musta ämmä tuonut Jossun tallin pihaan kovalla laukalla... Kamala eläin, Jossu ehkä lahtaa sen oikeesti.... 8)

Löttis, vanha kouluponiTiistai 27.06.2006 00:22

Voi pojat, tänään nylpyteltiin. Ja kas kummaa, keskiravi onnistui oikein kunnolla 8). Löttis vanha kumikoipi venytti ihan oikeasti askelta 8).

Ja Vake-Risto ehdotti että osallistuisin lahassa kisoihin heinäkuun vika päivä, ai kamala. Nyt jo jännittää vaikka en edes ole päättänyt että menenkö... :)

On ihan huono omatunto kun en pääse saksanseisojaa huomenna tallille katsomaan, mä joudun töihin. Höh. Nooh, ehkä Jossu hoitaa ratsastuksen lisäksi lätrimispuolen kuntoon ja mun ei tartte ressaa että hepan ego pienenisi. (yritti se tänäänkin näyttää mulle kuinka kovaa saattaa saksalainen lihapulla lentää...)

Juu, että löttistä vaan ja nukkumaan.
Hulvatonta, ajattelin tänään.
Lötjöstä pidetään äärimmäisen helppona hevosena. Onhan se kyllä kuin kotimaan kasvis, luotettava ja miellyttävä MUTTA se on niin hienostunut että ihmisen testaaminen tapahtuu aina "nätisti", kyseessä saattaa olla "mulla ei ole jarruja, pidä muija harjasta kiinni"-efekti tai "hui kamala, nyt saan sydänkohtauksen koska tuo auto ei ole ollut tuossa kuin viikon"-tapahtuma. Nämä kun sen kanssa selvittää raivostumatta ja osoittaa sille olevansa "suuri, komea, lihaksikas ja viisas"-omistaja niin ei tarvitse asioista taas muutamaan kuukauteen keskustella.

Ja Löttis on myös hyvin "viisas", sitä ei tarvitse komentaa kovasti jos yleensäkään komentaa tarvitsee, se tottelee vähemmälläkin (ja loukkaantuu jos turhasta murpotetaan).

Lueskelin ht-netin juttua hevosen omistamisesta ja kuinka "maailma muuttuu" kun heppa saapuu omaksi.

Totta. Alkuun saa kuulla tuhansia neuvoja joista kaikki eriäväisiä toisistaan samaan asiaan, sitten alkaa muodostua oma linja (kun menee vati nurin neuvojen kanssa 8)). Samalla kun alkaa tuntea oman hevosensa paremmin kuin muut, alkaa jättää ohjeistuksia ja arvosteluita omaan arvoonsa (ja ehkä jopa syöttää ihmisten omia juttuja takaisin niille 8D) ja tekee kuin itse hevosen parhaaksi näkee (nimim. eläinlääkäri jatkuvasti mustan kimpussa...). Myös niistä muutamasta neuvojasta tulee kullan arvoisia jotka ovat samoilla linjoilla itsensä kanssa (pehmeä hevosm.taito versus kova h-m taito etc.) Ikinä en ole ollut herkkä hevosen arvostelulle, minulle riittää että itse tykkään, mutta saatan ymmärtää myös niitä ihmisiä joista "sun hevonen on ihan hullu" jutut tursuaa korvista.

Ruokinta on myös salatiedettä, jokaisella oma mielipiteensä. Nykyisin teenkin niin että kysyn samaa asiaa usealta ja mietin sitten itse mikä kuulostaa fiksulle tai kilautan kaverille ell:lle.

Hankalinta on ollut satula-asiat, kengitykset ja mustan kanan vaivat (ei ne henkiset...8)). Ne kun on käsityö juttuja ja jokaisella on oma käsityksensä niistä. Onneksi löytyi ihana kengittäjä ja sopivat satulatkin, huooh...

Tärkeintä varmaankin on ettei kuvittelekaan tietävänsä kaikkea ja osaavansa kaikkea vaan kunnioittaa hevosta, niitä välillä ärsyttäviäkin neuvojia (8 ja ottaa opin irti aina kun sitä on mahdollista saada.

"Ilman luottamusta kahden välillä ei ole yhteistyötä,
eikä ilman välittämistä saada luottamusta"

Noin, syvällisiä siis; ehkä huomenna taas tekee mieli kertoilla hupaisia juttuja mustan kanan liikkeistä ja mielentiloista 8).

Oletteko kuulleet tätä?Sunnuntai 25.06.2006 05:27

Lötjönen, tuo maailman kaikkeuden omituisin eläin.

Suvussa saattaa olla rusakkoa tai villi aasia, asiaa ei ole tutkittu tarkemmin. Pitkärunkoisuus saattanee johtua mäyräkoirasta joka on risteytynyt Lötjösen esi-isän kanssa. Huumorintajun se on perinyt kenties saksalaiselta tryffeli sialta ja omapäisyyden ehkä siltä güntherilta joka sitä on yrittänyt kouluttaa.

Katseensa se varmaan on varastanut pelottomalta leijonalta ja osasen pupujussin pelokkaasta olemuksesta.

Güntherin koulutus on ajanut tamman joskus jopa uhrautuvaiseksi eläimeksi, vie tädin esteen yli kun tätiä pelottaa.

Iso nenä on saattanut auttaa Lötjösen Saksan rajan yli suomeen, se on saattanut haistaa ruisleivän ja salmiakin huumaavan kutsun.

Älynsä se on saanut jostain kummasta, osaa olla kovin järkyttynyt jos ei työ maita ja hysterisoida lähi eläimetkin joukkoon mukaan jonka jälkeen voi itse katsella tyynen rauhallisena toimintaa.

Sumutustahan ei kunnon tamma kestä, ainakaan Lötjösen mielestä. Osaa tuijottaa syyttävästi sumutuksen tapahtuessa ja näyttää kovin herttaiselta kun kamala sumutus loppuu.

Hörhöttelee ja hirnahtelee kovasti, on vissiin ollut sosiaalinen tullimiehillekin kun tänne asti pääsi.

Löttis on myös vakuuttunut ettei miehistä ole mihinkään, vendi kelpaa pariksi (onhan sekin oikean värinen ja kokoinen). Ja kukapa meistä pallittomia miehiä kotiinsa haluaa (ainakaan jos ne ei ole rikkaita?) Ja löttis haistaa rahan (tai ainakin se imee omistajan viimeisetkin sentit...), siksipä kaikki vastaan tulleet ihmismiehet ovatkin aika pelottavia.

Ihmiset ovat Lötjösestä epäilyttäviä, günther on varmaan pitänyt naikkosta omissa oloissaan pumpuliin käärittynä lakaten ajoittain lötjösen varpaankynnet, tai sitten löttis ei vaan kestä suomalaista toimintalatausta. Onneksi on luottavainen omalle ihmiselle (ainakin jos sitä käsittelee silkkihansikkain).

Jos Lötjönen saa joskus tyttären, se varmaan laittaa sille kaulakoruja ja höplöttelee huulillaan kampauksia lapselle. Showshine täytyy piilottaa jos näin käy.

Lötjönen on myös hyvä rehunkäyttäjä. Erittäin hyvä rehunkäyttäjä. Aivan liian hyvä rehunkäyttäjä. Lihava. Aina nälkä.

Löttis ymmärtää kehujen päälle. Se laittaa naaman asentoon "kyllähän minä tiedän että olen hieno, katso vaikka" ja patsastelee ympäriinsä.

Lötryskästä on ihmeellistä olla suomessa. Joku akka (lue omistaja) käy lätrimässä ja lässyttämässä eikä edes osaa ratsastaa. Tarjoilee vaan leipiä ja yrittää kasvattaa tietämystään karvaeläimistä, ajoittain jopa laittaa vapaaksi kentälle ja huitoo omiaan ja huutelee hevos raukalle, noh, sitten musta juoksee ja ihmettelee (se on sitä darkladyshippiä se). Löttis ei aina ymmärrä miksi pitää mustan eläimen kestää jatkuvaa rakastamista, niinpä se alistuu kohtaloonsa (ja ottaa vastaan tarjotut herkkupalat "pitkin hampain"...)

Daaaaarrrk laaaadyy tai kotoisammin drk aldy ottaa rennosti ruokaa rouhien ja elämästään nauttien, kun se tietää ettei se selässä ajoittain keikkuva naikkonen voisi ikinä koskaan hepastaan luopua, eikä lopettaa lässytystä. Onhan se hyvä että tietää olevansa rakastettu ja tärkeä, maailman paras ja kaunein, viisain ja älykkäin.

Löttis, tuo vanha vihi.

Vauhtijuna D.LötjönenLauantai 24.06.2006 20:48

Hmm, jäi suunniteltu hyppääminen pois tänään, Löttiksellä oli kiire paarmoja karkuun ja jarrut oli kovasti hukassa... Ärh.

Meni se pätkiä ihan ok mutta lensi kovempaa kuin siivelliset ystävänsä.

Huomenna palkkasin Katjan riehumaan Löttiksen kanssa maastoon, pääse musta lentoon ihan luvan kanssa 8).

Ps. Iltajuoksulla käytiin Lötjösen kanssa kertaamassa kuka määrää ja miksi määrää. Yritti kovasti ignorata rakasta ihanaa älykästä kaunista mukavaa omistajaansa, mutta lopuksi suostui sitten tarkastelemaan lähemmin mun toiveitani ja jopa toteuttamaan irtona ne. Hah, kana on palautettu ruotuun 8)!

Hevosen käsittelyä ja juhannusaattoaPerjantai 23.06.2006 22:02

Tänään löttis pääsi maastakäsittelyyn oikein opetuksessa. Kyllähän oli minun vaikea säilyttää oikea rintamasuunta hevoseen. Löttis toimi hyvin pienillä avuilla, tiedä sitten onko hyvä...? 8)

hepat tuli sisälle jo ennen kuutta, sinne jäi lötjönen notkumaan heinää odotellen.

Ps. Systeri on ottanut ragdoll kissan, mooses on mies nimeltään. Hirmuinen menijä, ei lainkaan raamatullinen mies. 8) Ihan itsellekin voisi sellaisen karvaisen viirupään ottaa.

JIHAAIHANAAMAHTAVAAKAUNISTAUPEETAPerjantai 23.06.2006 03:45

VETTÄ SATAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!