IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Aamuvirkun mentaalimasturbaatioTorstai 17.01.2008 11:18

Ozzyn albumi Black Rain saa aikaan ihmisessä ankaraa yhteiskuntakritiikkiä näin aamutuimaan. Kävelen tammikuisessa vesisateessa polvia myöten kurassa ja muistelen kaihoten, kuinka silloin ennen vanhaan kun oltiin nuoria ja tammikuussa oli vain parisenkymmentä pakkasta. Sitten vuoden hiipiessä helmikuuhun saatiin ne talvipakkaset, elohopea alkoi jähmettyä mittareissa ja linnut tipahtivat kesken lennon jäätyneinä taivaalta. Oli jo melkeinpä pakko tuikata pitkät kalsaritkin jalkaan, kun meinasi tuntua vielä paksujen toppahousujenkin läpi että nyt taitaa olla pakkasta.

Ozzy Osbourne - The Almighty Dollar

.....

Death, doom and disaster
The point of no return
No earthly life ever after
Is it too late to learn?

Burn into the air and atmosphere
Watching the rain come down
Turn your head away ignore the fear
Watching the ice crash down

Our father's justice gets closer
How could you fuck us all over
Rape, steal and murder
God bless the almighty dollar
The almighty dollar


Opitaanko vai ei? Joidenkin arvioiden mukaan kriittinen piste olisi jo ylitetty, että olisi enään myöhäistä tehdä kiihtyvälle kasvihuoneilmiölle mitään muuta kuin alkaa minimoimaan vahinkoja. Siispä tarttukaa lapioon, alkakaa penkoa itsellenne poteroa säteillysuojan alle, missä aiotte taistella liki sadan celsiusasteen lämpötilaeroja ja vedenpaisumusta vastaan, mahdollista seuraavaa jääkauttakin joutuisi väistelemään.

Toisaalta, ehkäpä näin rajujen globaalisten muutosten deadline ei hyökkää nurkan takaa silmille muutaman vuoden varoitusajalla. Ehkäpä raja ei vielä olekkaan ylitetty, vielä kerettäisiin tehdä asialle jotain. Vaan onko kaikki Euroopan ulkopuoliset valtion valmiita radikaaleihin muutoksiin teollisuuden päästörajoituksissa, sen lisäksi että joutuisivat myös kustantamaan kehitysvaltioille hyppäyksen alkuteollistuvista valtioista suoraan teollistuneisuuden huipulle? Onko jokaiseen hökkelikylään varaa vetää sähkölämmitys, ettei kukaan polttaisi lehmänlantaa ja puuta nuotioissaan häkä ja hiilidioksidi päästöjen minimoimiseksi? Tuskinpa vain.

Toisaalta, ensimmäisenähän tälläiset köyhyysrajan alla elävät sen potkaisun tuntevat, kun kasvihuoneilmiö on riittävästi voimistunut. Hökkelikylässä ongelma ratkaisee itse itsensä, kun lämpötilat alkavat heitellä riittävästi. Teollisuuden pitäisi tehdä jotain ihan itse.


Ja sitten tulevat nämä hörhöt paikalle, joidenka mielestä meidän pitää kaikkien alkaa kierrättämään, että saadaan maailma pelastettua. Paperia, metallia, lasia, orgaanista ja sekajätettä pitäisi heitellä omiin kippoihinsa joka helvetin pihamaalle.

Ainoa aine, minkä kierrätyksen kannattavuudesta ollaan yksimielisiä, on alumiini. Alumiinin valmistus kierrätetystä materiaalista vie arviolta 95% vähemmän resursseja kuin sen valmistaminen pääasiallisesta raakamateriaalista Bauksiitista.

Paperin tuottamisesta kierrättämällä väitetään vaativan 40% vähemmän energiaa. Tosin kierrätetyn paperin muuntaminen kierrätyskelpoiseksi massaksi vaatii ainakin yhtä vahvoja, ellei vahvempiakin kemikaaleja kuin puhtaasta puumassasta valmistetun paperin. Tämän lisäksi kierrätysmateriaalit yleensä noukitaan pihoilta useammalla kuin yhdellä roska-autolla. Tuleeko sittenkään ympäristöystävällisemmäksi kuin kaatopaikkaus? Kaatopaikkauksissa on nykyään niin rankat turvatoimet että hädintuskin edes ydinjätteiden säilytys on tarkempaa, aina kaatopaikkojen pohjan rakentamisesta maisemointiin asti. Pohjissa käytetään paksuja kerroksia savea ja filtterikankaita, joilla estetään ettei jätteistä valu mitään nesteitä pohjavesiin asti, maisemoidut kaatopaikat tuottavat enimmäkseen metaanikaasua, joka noukitaan talteen ja voidaan käyttää uudelleen(kaukolämmitystä, anyone?)

Näyttäkää minulle että kierrätyksen kokonaisprosessi on ympäristöystävällisempää kuin kierrätys, niin alan itsekin tekemään sitä enemmän kuin mihin taloyhtiö yrittää meidät pakottaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.