IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

LakejaMaanantai 09.06.2008 18:54

Unohdetaan luonnonlait ja siirrytään filosofian puolelle.

Murphyn laki: Kaikki mikä voi mennä pieleen, yleensä menee. Tästä johtaen on myös tehty Finaglen laki, mikä lähinnä suunniteltiin pörssihaiden keskuudessa: Kaikki mikä voi mennä pieleen, yleensä menee pieleen huonoimmalla mahdollisella hetkellä.

Godwinin laki: "As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one." elieli vapaammin suomennettuna; keskustelun jatkuessa todennäköisyys että jotain verrataan natseihin tai Hitleriin lähestyy yhtä.

Hanlon partaveitsi: "Never assume malice when stupidity will suffice." Älä ikinä oleta pahansuopaisuutta kun typeryyden riittäessä selitykseksi. Suomennettuna kuulostaa hieman Occamin partaveitseltä(yksinkertaisempi on parempi, oikein todella typistettynä).

Scifikirjailija Arthur C. Clarken kolme lakia:
-Kun tunnustettu tiedemies sanoo sinulle asian olevan mahdollista, hän on luultavasti oikeassa. Kun hän sanoo jonkin olevan mahdotonta, hän on hyvin todennäköisesti väärässä
-Ainoa tapa löytää rajat on matkata hieman niiden yli mahdottoman puolelle.
-Mitä tahansa riittävän edistynyttä teknologiaa ei pysty erottamaan taikuudesta.

Dilbertin periaate: Tehottomimmat työntekijät siirtyvät systemaattisesti sellaisiin tehtäviin, missä he voivat tehdä vähiten vahinkoa: Johtotehtäviin.

Edwardin laki: Et voi soveltaa teknologista ratkaisua sosiologiseen ongelmaan.

Littlewoodin laki: Keskivertoihminen voi odottaa näkevänsä ihmeitä noin yhden kuussa. Cambridgen yliopiston professorina toiminut Littlewood halusi todistaa vääräksi yliluonnolliset tapahtumat. Niihin liittyen hän teki tämän lain laskemien mukaan. Ihminen havaitsee noin yhden asian sekunnissa valveilla ollessaan. Tämä tarkoittaa että ihminen havaitsee noin 1 008 000 eri asiaa 35 päivän jaksossa. Todennäköisyys 'ihmeelliselle' tapahtumalle on siis melko odotettavissa, mutta sitä ei välttämättä muista.

Parkinsonin laki: Työn määrä lisääntyy tarvittaessa täyttämään sille varatun ajan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.