IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Perjantain liikenneperseilyt.Lauantai 27.09.2008 00:11

Muutamia huomioita mitä liikenteessä näkee, kun lähes joka viikko siirtyy niinkin lyhyen matkan kuin tampere-ylistaro(noin 230 kilsaa taitaa olla matkan kokonaispituus):

-Ihmiset, aivan sama mistä päin suomea, eivät osaa käyttää vilkkua. Usein on kuullut 'kaupunkilaisten' kiroavan etteivät maalta tulevat vilkuta, mutta se on paskapuhetta. Mitä kauemmas asutuskeskuksista ajetaan, sitä vähemmän vilkuttomia molopäitä on liikenteessä. Toisaalta toinen suuri tekijä vilkun käyttöön on auton hinta. Ilmeisesti uusissa ja kalliissa autoissa vilkku ei ole enään vakiovaruste ja kun on haluttu käyttömukavuuteen panostaa ostamassa aitoa genuiininnahkaa penkkiin(100% Genuine leather), niin ei ollutkaan enään vilkkuun varaa. Tämä illuusio on nähty särkyneenä useammassakin kolarissa kun Moskovan mersu, tuollainen 80-luvun taitteessa tuotettu lada ottaa yhteen saksalaisen käsityötaiteen kanssa, niin siinä missä Ladan pellit voi oikoa yhdellä tai kahdella pajavasaran kumautuksella, on Mersussa tahi Bemussa puskenut perse/keula noin puoli metriä sisäänpäin. Lunastuskunnossa.

-Jos aiot ohittaa jonkun, joka ajaa selkeää alinopeutta, varmista että edessä on kaistaa tyhjänä vähintään tuplasti aiottu määrä. Joka kolmas ohitettavista kun huomaa että toinen auto pyrkii puskemaan rinnalle tarkistaa silloin nopeusmittarinsa ja painaa kaasua korjatakseen alinopeutensa. Hankkikaa se vakionopeudensäädin ja käyttäkää sitä helvetin talipäät! Maksavat asennuksineen varmaan huikeat pari saturaista, ja jos on kerta varaa vaarantaa liikennettä suharoimalla mitä ihmeellisimpiä nopeuksia, on varmaan varaa laitattaa yksi vakionoppasäädinkin.

-80% tienkäyttäjistä on täysin tietämättömiä ohituskaistan merkityksestä. Jonot liikkuvat tasaista 70km/h vauhtia useita kymmeniä kilometrejä kenenkään ohittamatta yhtään autoa, mutta sitten alkaa se kaista jolla ne tavallisesti 108km/h kulkevat voisivat mennä hidastelevista taulapäistä ohi. Yhtäkkiä jokaisen saatanan mummon, sunnuntaisuharin, kalapuikkoviiksiamiksen, futismamman ja ujon ensikertalaisen päässä aktivoituu Vatasgeeni ja se sama helvetin jono joka hetki sitten mateli 70 kilsaa tunnissa porhaltaakin reippaasti 110 lasissa. Tämä trendi jatkuu kunnes laajennus päättyy, jolloin koko jono iskee jarrun pohjaan(kirjaimellisesti, jarruvalot syttyvät melkein synkassa kuin joulukuusen lamput) ja vauhti tipahtaa takaisin 70km/h. En tiedä johtuuko tämä jostain aavasokeudesta, kun vieressä on tyhjä kaista niin uskalletaan painaa kaasua.. Vai osuuko suomen ainoat ajokyvyttömät mulkerot aina tampere-vaasa -välisille teille. Nyt uutuusohituskaistat, jotka on varustettu keskiaidalla, ovat lieventäneet tätä ilmiötä. Nopeudet eivät koko jonolla välttämättä nouse enään kuin vähän reippaaseen sataseen, jolloin ohi voi vielä järkevillä nopeuksilla jopa päästäkkin. Näin Kauhajoen kunniaksi voidaan sanoa että jos teillä olisi oman käden oikeus voimissaan, noilla matkoilla olisin kiilannut monta mulkeroa ojanpohjalle.

Mikä helvetti ihmisiä oikein vaivaa liikenteessä? Onko nopeuden pitäminen vakiona niin mahdoton ajatus, että siellä saa turhaan toiset repiä lihanpalasia ranteistaan hakatessaan päätään samalla kopan tukirakenteisiin ensin madellessa jonoissa puoli matkaa ja ohituskaistan tullessa 150 lasissa hädintuskin pääsee edes ensimmäisen auton ohi koko jonossa(olettaen etteivät poliisit pysäytä)


Ja nyt kun vielä on katsellut näitä ajoratamaalauksia viime vuosina, niin ne samat idiootit ovat ilmeisesti jo levinneet autojen rattien takaa myös ajoratamaalauksia suorittaviin firmoihin. Vanhat, hyvät ohituspaikat on laitettu tuplakeltaista täyteen. Muutamat parhaat melkein puolen kilometrin suoratkin ovat tuplakeltaista täynnä, koska toiselle puolelle tietä kääntyy yksi jumalankin unohtama kusinen kinttupolku, jota ei hirvetkään erota muusta metsästä. Ja kuitenkin joihinkin notkelmiin, jossa näkyvyys on alle 100 metriä eteenpäin, on jätetty vielä ohitusmahdollisuudet, vaikka paikka vaatii täyden kaistapään ja tien ennaltamuistamisen, että kohtaan osaa kiihdyttää jo etukäteen reippaat ylinopeudet, jos mielii ohi keretä. Helsingin suunnalla ilmeisesti uusavuttomuus on niin vakava ilmiö, että hiljalleen yliampuvan varovaiset maalaukset on pakko laajentaa jo tampereen pohjoispuolellekin.

Saunaan piiskaamaan vitutusta irti, eihän tämä tästä iloksi muuten muutu.

Suomen teiden tampiot, ajakaa ojaan, kiitosnam.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.