IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Naisen seksuaalinen haluttomuusSunnuntai 02.12.2007 12:42

Haluttomuus on yleisin naisten valittama seksiongelma. Naisista 15 % -55 %:lla on ainakin melko usein haluttomuutta viimeksi kuluneen vuoden aikana. Ongelmaksi muodostuu helposti myös tilanne, jossa kumppani haluaa selvästi useammin seksuaalista kanssakäymistä kuin toinen. Tilanne kärjistyy, jos haluttomuus tulkitaan rakkauden puutteeksi tai se johtaa vaikkapa mustasukkaisuuteen.

Haluttomuutta voivat aiheuttaa erilaiset jokapäiväiseen elämään liittyvät huolet, jotkut lääkeaineet, yleinen heikko terveydentila tai vaikkapa gynekologiset vaivat. Syynä voi olla vihaisuus, katkeruus tai vaikeus saavuttaa orgasmia.

Haluttomuus seksiin voi johtua myös hormonaalisista tekijöistä, joiden vaihteluille naisen keskushermosto on erittäin herkkä. Haluttomuus seksiin voi johtua joskus hormonaalisesta ehkäisystä, vaikka toisaalta raskauden pelon poistuminen voikin vapauttaa nauttimaan seksistä ihan uudella tavalla.

Nuori nainen kiihottuu seksuaalisesti yleensä helposti, mutta iän myötä kiihottuminen laimenee ja hidastuu samoin kuin miehilläkin. Synnytyksen jälkeen naisen kyky kiihottua saattaa heikentyä, kostuminen hidastuu ja luonnollinen valmius yhdyntään vähenee. Äitiys ja isyys voivat herättää ristiriitaisia tunteita ja myös tilanteen, jossa puolisoille ei jää aikaa samalla tavalla seksiin kuin aikaisemmin. Lapsiperheessä vanhempien seksisuhde joutuu kovalle koetukselle niin näiden sisäisten tuntemusten kuin ulkoisten olosuhteiden ja jatkuvan väsymyksen ristipaineissa. Taustalta seksuaaliseen haluttomuuteen voi löytyä myös mm. stressi, parisuhdeongelmat, rakkaudenpuute, rutiinit, lapsuuden tai/ja nuoruusvuosien negatiiviset seksuaaliset kokemukset sekä erilaiset sairaudet.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.