IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Viaton tyttörukka, julkea portto, käytännön seksuaaliterapeutti tai rohkea anarkisti – itseään myyvä nainen ei jätä ketään kylmäksi. Mutta onko maksullisesta naisesta kanssasisariensa samaistumiskohteeksi?

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen herätti syksyllä 2009 kiivasta julkista keskustelua prostituutiosta esittämillään myönteisillä lausunnoilla. Kansanedustajan yhtenä perusteluna oli, että jokaisella on oikeus omaan ruumiiseensa ja siksi myös oikeus tehdä sillä mitä haluaa.

Sama peruslähtökohta on myös monilla naisilla. Seksiä myyvät naiset eivät heidän mielestään lähtökohtaisesti tee mitään väärää.

– Jos ihminen vapaaehtoisesti myy seksiä ja on valmis sitä tekemään, niin en minä sitä voi tuomita, Linda (41) sanoo.

Melkein samaan hengenvetoon hän kuitenkin lisää:

– Mietin kyllä, onko se koskaan todella vapaaehtoista?

Seksin myyjä – lapsuuden unelma-ammatti?

Itseään myyvä nainen ei herätä muissa naisissa halua tuomitsemiseen. Taustalle jää kuitenkin epäilys, onko valinta seksin myymisestä todellisuudessa vapaaehtoinen ja vilpitön.

Ajatus seksin myymisestä hämmentää monia. Useimmat ovat yhtä mieltä siitä, että aikuisella ihmisellä on oikeus tehdä ruumiillaan mitä haluaa. Samalla heitä kuitenkin mietityttää, miksi joku olisi valmis käyttämään oikeutta omaan kehoonsa niin äärimmäisellä tavalla.

– Maksullisen naisen näkeminen saa minut miettimään, että arvostaako tuo nainen todella itseään, vaikka niin väittäisikin, Krista (28) tunnustaa.

– Itse ihmettelen, miksi joku on esimerkiksi valmis leikkimään omalla terveydellään? Liisa (34) puolestaan ihmettelee.

Naiset eivät myöskään pysty mieltämään itsensä myymistä ammatiksi. Monet kuitenkin ymmärtävät syitä toiminnan taustalla.

– Onhan niitä siivoojia ja hoitajiakin. Monissa ammateissa on oma ruumis käytössä, niin miksi ei sitä sitten voisi käyttää seksinkin myymiseen, Krista pohtii.

– Hyvin vaikea minun on mieltää sitä ammatiksi. Pikemminkin sanoisin, että se on rahan hankintakeino, hän jatkaa.

– En jaksa uskoa siihen, että jollekin naiselle seksinmyyjän ammatti voisi olla suuri haave ja unelmien täyttymys samalla tavoin kuin esimerkiksi laulajan tai lakimiehen ura, Linda toteaa epäilevästi.
Nautinnollista seksiä rahaa vastaan

– Maksullisissa naisissa minua mietityttää, voivatko he nauttia seksistä myytyään aktin asiakkaalle, sillä onhan siellä joukossa aika kaameita miehiä, Liisa (34) kauhistelee.

Myös tapa, jolla nainen seksiä myy, vaikuttaa muiden naisten mielipiteisiin valitun ratkaisun mielekkyydestä.

– Olimme siskoni kanssa Thaimaan Pattayalla, jossa itseään myyvät tytöt tulivat kadulla vastaan käsissään paperilappu, johon oli piirretty kuvat eri asennoista ja merkitty viereen hinnat. Se oli hirvittävää, Krista sanoo kaukolomaansa muistellen.

– En pidä siitä, että maksulliset naiset tyrkyttävät itseään kadunkulmassa. Kai sen voisi hoitaa jotenkin tyylikkäämmin? hän kysyy.
Ansaintakeino vaikeassa elämäntilanteessa

Naiset myyvät ja miehet ostavat seksiä monilla tavoilla ja monissa eri paikoissa. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa seksin myyminen voi olla naiselle ainoa keino ansaita rahaa.

Kirsti (56) muistaa ajan 1990-luvun laman jälkimainingeissa, jolloin hän kävi naisystäviensä kanssa kaupungin tanssiravintoloissa viettämässä iltaa.

– Kerran vessaan ryntäsi eräs ihan fiksusti pukeutunut keski-ikäinen nainen. Hän kertoi meille hämmentyneenä ja hieman kiihdyksissä, että tyylikkäästi pukeutunut herrasmies, jonka kanssa hän oli tanssinut, oli juuri tarjonnut hänelle 3 500 markkaa yöstä kanssaan. Hetken kuluttua vessaan tuli naisen perässä vieras naishenkilö, joka kysyi naiselta, että aikooko tämä lähteä miehen mukaan hotelliin. Kun tämä häkeltyneenä huudahti, ettei tietenkään, totesi toinen: ”No, mä lähden sitten.”


Rahalla saa ja helpolla pääsee

– Ihmettelen miehiä, jotka käyttävät maksullisia naisia, vaikka ihan varmasti heidän olisi mahdollista saada seksiseuraa ilmaiseksikin, Krista sanoo.

Jotkut naiset ymmärtävät miesten kiinnostusta maksulliseen seksiin ja pitävät setelien vaihtoa miehen kannalta helppona tienä.

– Kun mies maksaa naiselle seksistä, hän ilmaisee selkeästi, ettei muuta haluakaan. Aamulla ei tarvitse poistua pedistä punastellen ja tuntea morkkista miettimällä, että mahtoiko pahastikin loukata naisen tunteita, Carita (30) analysoi.

– Väitän, että maksamalla seksistä miehet oikeastaan ostavat naiselta synninpäästön siitä, ettei heidän tarvitse tuntea olevansa suuria lieroja, kun jättävät kanssakäymisen toisen ihmisen kanssa yhteen iltaan, hän toteaa painokkaasti.

Toisen ihmisen kohtaaminen on aina haastava tilanne, ja uuteen ihmiseen tutustuminen vie aikansa.

Maksullinen seksi on sen sijaan helpompi tie, sillä se ei jätä mitään arvailujen varaan. Se on kauppa, jossa toinen osapuoli saa seksiä ilman ihmissuhteeseen liittyviä velvoitteita. Myyjä puolestaan saa rahallisen korvauksen siitä, että antaa toiselle ihmiselle vapauden keskittyä tyydyttämään vain omat seksuaaliset tarpeensa vastapuolen mielihyvästä sen enempää välittämättä.

Mitä kuvittelet seksin aikana?Keskiviikko 30.09.2009 00:39

Toisten mielestä seksissä ei ole sijaa kuvitelmille, toisille ne taas tuovat korvaamatonta inspiraatiota. Mahtuisiko sinun sänkyysi esimerkiksi luolamies tai keskiaikainen ritari?

– Mitäkö kuvittelen? kysyy 29-vuotias Reija. – Eihän siinä tarvitse varsinaisesti kuvitella yhtään mitään, tunnetilat tuovat mieleen värejä ja muotoja, joitten annan leijua tajuntaan ja sieltä ulos kuin saippuakuplien.

Moni muukin sanoo psykedeelisten muotojen ja värien, joskus musiikinkin, täyttävän tajuntansa seksin aikana.

– Ehkä ne ovat jonkinlaisia järjellisyyden kahleista vapautuneita kuvitelmia ja ajatuksia, suorassa yhteydessä selkäytimeen, tuumii Reijan ikätoveri Ansku.

– Sitä ennen tajunnan täyttävät ainakin omalla kohdallani hyvin fyysiset ajatukset, joita on vaikea päästä pakoon mihinkään kuvitelmaan, Ansku miettii.

– Ennen kuin rupesin elämään vakiintuneessa parisuhteessa, minulla oli silloin tällöin aika erikoisiakin fantasioita sekä seksin aikana että muuten vain ajatellessani seksiä, mutta vakituisen kumppanin kanssa ne ovat aikaa myöten hävinneet, Ansku jatkaa itsekin vähän yllättyneenä.

– Totta puhuen en ole edes miettinyt koko asiaa. Olisiko niin, että sitten kun löytää sen oikean, sitä ei henno kuvitella pois, tai jotakin sinnepäin? hän sanoo.

Ritarin käsivarsilla

Kokonaan toisilla linjoilla on 36-vuotias Katriina. – Nimenomaan vakisuhteessa sitä pitää antaa mielikuvituksen lentää, kun mitään yllätyksellistä ei ole sängyssäkään luvassa! Harva mies kun jaksaa yleensä yllättää sillä saralla kovin monen vuoden ajan...

Katriina sanoo olleensa teinityttönä romanttisten historiallisten kertomusten suurkuluttaja. – Siis ahmin sellaisia tiiliskiviä, joitten kannessa vähäpukeinen neito oli kietoutuneena ritarin tai muun sellaisen syleilyyn, hän tarkentaa. – Angelika-sarjaa ja mitä niitä kirjoja nyt muita olikaan?

– Niistä saa uutta inspiraatiota vällyjen väliin. Miehelle en taatusti asiasta mitään kerro, johan mies saisi siitä traumoja ja ikuisen impotenssin, jos kertoisin kuvittelevani hänet välillä keskiaikaiseksi sukkahoususankariksi karhunnahalle takkatulen loisteeseen, Katriina nauraa.

– On sitä tietysti mielessä usein kaikenlaista muutakin, mutta en minäkään nyt ihan kaikkea kerro, Katriina huikkaa vielä lopuksi.
Luolamiehen otteessa

– Jossain sarjakuvassa nainen joskus sanoi toiselle, että Jurassic Parkin ja dinovillityksen aikaan hänellä oli joskus tapana kuvitella olevansa luolanainen, jonka tappelussa voittanut luolamies ottaa omakseen, muistelee Tarja (46).

– Sitä voisi joskus itsekin kokeilla, mutta en tiedä, saisinko miehen siihen mukaan. Ehkä voisin vain vähän vihjaista, vaikka tyyliin että "mitäs oma luolamieheni", niin sitten ei tarvitsisi varoa mitä suustaan mahdollisesti päästää, Tarja tuumii.

Aikaisemmin Tarjalle ovat inspiraatiota antaneet ainakin Teletapit ja brittiläinen sisäoppilaitosjärjestelmä. – Kävimme aikanaan Lontoossa ihan mielettömällä seksiklubilla, joka oli sisustettu tyttökouluhenkeen. Tarjoilijoillakin oli sellaiset piiskat..., hän nauraa.

– Miehen kanssa leikittiin sittemmin sängyssä sitä koulujuttua useamman kerran, ihan roolivaatteita myöten, joten kaipa hän siihen luolaleikkiinkin suostuisi, Tarja innostuu. – Tällä ikää kuitenkin tietää jo missä mennään ja mikä tuntuu toisesta hyvältä. Seksikin saa olla hauskaa!

Kitaraa virittämässä

– Eivät miehet harrasta kuvitelmia seksin aikana, väittää ainakin 35-vuotias Julle. – Tosiasioissa on tarpeeksi, ainakin jos seksiä saa riittävän usein!

Silloinkin kun ei saa, miehinen mies ei Jullen mielestä "kuvittele" mitään sellaista mitä ei tosielämässäkään tapahdu, kaipaa vain niin että on pakahtua. Tämän kuitenkin kiistää 24-vuotias Timppa:

– Joka sellaista esittää, on joko niin pahassa puutteessa, ettei enää ajattele selvästi tai sitten kerrassaan ikäloppu ja niin kaavoihinsa kangistunut, että saman tien voisi köpitellä tilaamaan ruumisarkkunsa.

Timppa kertoo esimerkiksi kuvittelevansa itsensä joskus isoksi työkaluksi tai syvänmerensukeltajaksi. – Näitten ajatuskulkujen ymmärtämiseen ei varmaan vaadita kovin paljon mielikuvitusta, hän sanoo vinosti hymyillen.

Hän sanoo rakastelleensa joskus myös silmät kiinni leikkien olevansa sokea, joka voi "nähdä" naisensa vain sormenpäillään. Joskus kitaraa soittavan Timpan mieleen on tullut sängyssä myös ajatuksia naisesta suurena soittimena, jonka virittäminen täsmälleen oikein tuo nautinnollisia kokemuksia.

– Kannattaa kokeilla! hän kannustaa muitakin miehiä. – Et voi tietää, tykkäätkö jos et koskaan edes kokeile.
Eroottisille elokuville voi antaa synninpäästön. Tutkimusten mukaan rakastelun ja rakastelufantasioiden julkisella esittämisellä on ihmisiin vapauttava vaikutus.

Osmo Kontula paljastaa teoksessaan Halu&intohimo, että tyydyttävään seksielämään tarvitaan monenlaista tietoa ja kokemuksen kerryttämiä taitoja. Erotiikka voi olla avain sille, että ihmiset hyväksyvät seksuaalisuutensa eri ilmenemismuodoissaan omassa elämässään.

Pornografian kulutuksella on ollut osansa jo kansan seksuaalikasvatuksessa, sillä monet ovat oppineet rakastelutekniikoita esimerkiksi eroottista videokuvaa katselemalla. Eroottiset elokuvat ja -lehdet ovat näytelleet kansanvalistajan tehtävää erityisesti miesten elämässä.

Tutkimuksissa on todettu, että pornografiasta kiinnostuneet ihmiset ovat muita aktiivisempia ja kiinnostuneempia seksuaalisista kokemuksista. Eroottisia videoita ja lehtiä käyttävillä henkilöillä on muun muassa monipuolisempia seksitapoja, enemmän seksuaalikumppaneita ja seksuaalifantasioita ja orgasmeja kuin muilla. Toisaalta samat ihmiset ovat muita tyytymättömämpiä seksuaalielämäänsä.

Yllättävä piirre on, että tutkimusten mukaan Suomessa pornon käyttäjillä on todettu olevan parempi seksuaalinen itsetunto kuin muilla. Eroottisille elokuville ja videoille on siis aika antaa synninpäästö.

Orgasmin jälkeenMaanantai 28.09.2009 01:03

Viittaako orgasmin lempinimi "pieni kuolema" miehen vai naisen tunteisiin vai kenties molempiin? Entä onko tämä pienesti kuoleminen hyvä vai paha juttu – sen tietää vasta sitten kun se on ohi.

– Orgasmin jälkeen on kieltämättä vähän outo olo, uupunut ja vähän surumielinenkin, kun kaikki kiihkeys väistämättä häipyy, sanoo 30-vuotias Titta. – Ei siinä tunteessa kuitenkaan halua jäädä piehtaroimaan, pikemminkin sitä palauttaa mieleen sen äskeisen huipun ja saa parhaassa tapauksessa itsensä taas vähän sykkimään pelkästä muistosta, jos on ollut todella hyvää seksiä.

– Sen sijaan useampikin miesystäväni on sanonut tuntevansa sellaista "Tässäkö se olikin, nytkö kaikki loppuu?" -ahdistusta jonkin aikaa laukeamisen jälkeen, kun siitä tullut hyvä olo on haipunut pois. Minusta tämä on sukua sille faktalle, että mies ei koskaan malta jäädä pitkäksi aikaa sylikkäin seksin jälkeen vaan pomppaa pesulle. Kun haikeus väistämättä iskee, mies ei malta odottaa että se korvautuu muulla vaan juoksee kirjaimellisesti karkuun, väittää Titta.

– Se miltä tuntuu välittömästi jälkeenpäin, on parasta koko jutussa, väittää puolestaan 33-vuotias Minna. – Juu tiedän, että se on ristiriitaista. Kun juuri on ollut tajunnanräjäyttävää seksiä, mitä muutakaan voisi ajatella kuin että tässä se nyt oli eikä enää ikinä voi olla niin ihanaa... niin jokainen vähänkin kokenut nainen tietää, että se tunne tulee uudestaan. Se on sen arvoista, kun sitä kaipaa niin että tekee varpaissa asti kipeää heti kun se loppuu.

Minnan mielestä haikeus voi osittain johtua myös siitä, että naisen kroppa on niin hellänä orgasmin jälkeen. – Uusintaottelusta ei nauttisi pitkään aikaan, eikä sellaista ainakaan puoleen tuntiin edes halua. Ehkä siinä on sitten mukana surua siitä että tämä homma on nyt "nou-nou". Eivät ne miehetkään siihen pysty.

Aivotoiminta ajetaan alas

Kesällä 2005 arvostettu hollantilainen tutkijaryhmä julkaisi selonteon aivotoiminnasta orgasmin yhteydessä. Tutkimuksessa oli havaittu naisen aivojen aktiivisuuden heikkenevän laajoilla alueilla orgasmin aikana. Nainen voi kokea jopa muistihäiriöitä orgasmin jälkeen.

Erityisen voimakkaita muutokset olivat ahdistuksen ja pelon säätelyyn osallistuvissa aivojen osissa (mantelitumakkeissa). Tutkimusryhmää johtanut professori Gert Holstege kuvaili keskeisiä havaintoja näin: – Näyttää siltä, että naisen aivotoiminta ajetaan laaja-alaisesti alas juuri ennen orgasmin hetkeä ja että tämä muutos jatkuu orgasmin aikana.

Tutkimusten valossa nainen ei kiihottumisesta huolimatta pääse orgasmiin asti, jos mielen pohjalla on ahdistusta ja pelkoja. Niinpä pelot ja huonot muistot on tärkeätä poistaa aivoista ennen huippua. Orgasmiin johtava reaktioketju työskentelee automaattisesti tämän "tyhjentymisen" puolesta. Muutos on niin voimakas, että tunnetila jatkuu pitkälle orgasmin yli.

SEXPO Säätiön toiminnanjohtaja Jukka Virtasen mukaan voimakkaan orgasmin aikana tai sen jälkeen nainen voi siirtyä transsin kaltaiseen tilaan tai jopa päästä tilaan, jossa tietoinen ajattelu, tunteet, muisti tai aistikokemukset irtautuvat muista psyyken toiminnoista. – Orgasmi on siis todellisuudessakin sukua kuolemalle, jossa keskushermoston toiminnat sammuvat. Kuolemassa elämä päättyy, mutta orgasmissa muodostuu sen sijaan voimakas mielihyväkokemus ja sen jälkeen aivotoiminta palaa ennalleen.

Onnea alhaalla, surua ylhäällä

Miehen ja naisen mantelitumakkeet käsittelevät pelkoa ja muita negatiivisia tunteita sekä ahdistavia muistoja eri tavalla, joten tulokset eivät ole suoraan yleistettävissä miessukupuoleen.

– Totta kai miehelläkin on sängyssä mukavampaa, jos olo on rento eikä mitään suurempia stressinaiheita juuri sillä hetkellä ole, tuumaa 41-vuotias Karri. – Biologinen fakta nyt kumminkin on, että naisen saaminen on miehelle niin tärkeä asia, että siinä pyyhkiytyvät muut asiat hetkeksi helposti mielestä joka tapauksessa. Onhan niitä miehiä, joilla on erektio-ongelmia heti kun on huoliakin, mutta uskon, että meikäläiset ovat kuitenkin enemmistönä.

Orgasmin jälkeen hänelläkin kyllä on usein hetken aikaa sekä onnellinen että onneton olo. – Sillä tavalla sekoittuneena, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Vyötäröstä alaspäin on yhtä riemujuhlaa ja vyötäröstä ylöspäin harmittelee yhtä aikaa, että nyt se loppui.

– Naisilla on varmasti samalla tavalla, mutta erojakin on. Laukeaminen vaikuttaa minusta piristävästi, mutta lähes poikkeuksetta naiset tahtovat sen jälkeen kääntää kylkeä ja nukahtaa vaikka keskellä päivää. Sen kun joku viisas vielä selittäisi, onko siinä kyseessä sukupuoliero vai olenko minä vain sattunut kohtaamaan unikekoja! Karri toivoo.
Karismaattinen nainen on miehille kuin Etelänapa naparetkeilijälle. Salaperäinen ja pelottavakin, mutta samalla suuri ylpeyden aihe niille, jotka ovat onnistuneet valloittamaan sen.

– Karisma ei ole varsinaisesti seksuaalinen ominaisuus, mutta voi lisätä naisen vetovoimaa. Minä henkilökohtaisesti koen karismaattiset naiset puoleensavetävinä tai oikeastaan haasteellisina, Erkki, 51, sanoo.

Hän muistaa nuoruudestaan naiset, jotka astuivat sisään ravintolaan lanteet keinahdellen, yksin.

– He olivat huoliteltuja, hyvin pukeutuneita, tyylikkäitä ja itsevarmoja. He laskivat attaseasalkun kainalostaan tuolille ja tilasivat eteensä sateenvarjolla koristellun juoman, hän kuvailee.
Voimakasta, sisäistä hehkua

– Karismaattisesta naisesta pystyy aistimaan, että hän luottaa itsensä. Lisäksi hänestä näkee, että hän seisoo omilla jaloillaan myös silloin, kun eteen tulee vastoinkäymisiä. Karismaattisesta naisesta voi olla varma, ettei hän tiukan paikan tullen säntää jonkun syliin piipittämään, Totti, 36, kuvailee.

Karismaattinen nainen mielletään usein yksinäiseksi sudeksi, ja miehet kokevat hänet haasteelliseksi ja etäiseksi. Hänessä on seesteistä henkistä voimaa. Itsevarmuuden ja tyyneyden lisäksi he ovat itsenäisiä.

– Itsenäisissä naisissa on seksiä, Totti tiivistää.

Yksinäiset yön kuningattaret

Karismaattinen nainen hehkuu sensuellia itseluottamusta ja vahvuutta, minkä vuoksi joidenkin on vaikea lähestyä häntä. Tyynen kuoren alla saattaa kuitenkin usein piillä mielenkiintoinen ja hurmaava persoonallisuus.

– Karismaattiset naiset tulivat ravintolaan yksin, ja he saivatkin usein istua yksin. Ei heitä kovin moni lähestynyt. Minä koin heidät kiehtoviksi haasteiksi ja voin sanoa, että voitin yli 50 prosenttia niistä haasteista, Erkki kertoo.

– Kun heihin tutustui paremmin, ulkoinen rooli jäi pois pikku hiljaa. Monet heistä olivat mielenkiintoisia, hienoja ihmisiä, jotka tekivät lisäksi hyviä aamiaisia, hän lisää pilkettä silmäkulmassaan.

Seesteistä itsevarmuutta huokuva nainen vetoaa myös Tottiin.

– Minä kiinnostun karismaattisista naisista, sillä heissä on haastetta. Tunnen itseni tosimieheksi, kun saan sellaisen naisen kiinnostumaan itsestäni. On kamalaa nähdä nainen, joka on henkisesti ihan lyöty, hän sanoo.

Karismaattisen naisen viehätysvoima perustuu osaltaan miesten valloitushaluun. Voimakkaan ja itsetietoisen naisen vietteleminen on miehille suurempi sulka hattuun kuin esimerkiksi lempeän, iloisen ja tyttömäisen naisen hurmaaminen. Vaikka karisma lisää naisen puoleensavetävyyttä, ei se automaattisesti tee naisesta eroottista.

– Mielestäni karismaattiset miehet ja naiset voivat olla hyvinkin epäeroottisia, Elias, 29, toteaa.

– Jos naisen kokee karismaattiseksi, häntä katsoo silloin vähän eri silmällä. Häntä ei näe pelkästään eroottisena. Arviointi myös kohdistuu enemmän luonteeseen ja muihin ominaisuuksiin kuin pelkkään ulkonäköön, Toni, 27, selventää.
Johtajien ominaisuus

Karismaa pidetään johtajien ominaisuutena, eikä sitä aina osata liittää naisiin.

– En ole kuullut monesti sanottavan naisista, että he olisivat karismaattisia, myöntää Sakari, 54.

– Toisaalta en aina pysty sanomaan sitä miehestäkään. Se on minulle sellainen käsite, etten pidä sitä tärkeänä. Se ikään kuin nostaa jonkun ihmisen jalustalle, ja itse olen vakaumukseni vuoksi pyrkinyt näkemään ihmiset tasa-arvoisina, hän analysoi.

Erkki ja Sakari ovat samaa mieltä siitä, että naisella voi olla karismaa, mutta he eivät pidä sitä yleisenä. Syykin on heidän mielestään selvä.

– Karisma tulee esiin, kun ihminen toimii johtajana ja vastaa asioiden esittelystä. Naiset ovat harvoin sellaisissa tehtävissä, jossa henkilökohtainen karisma tulisi esiin. Asia varmaankin muuttuu vähitellen, kun naisten osuus johtotehtävissä lisääntyy, Erkki arvioi.

Johtavaan asemaan yltäneet naiset ovatkin niitä, jotka miehet nimeävät ensimmäisinä karismaattisiksi. Kärkisijoilla ovat esimerkiksi Margaret Thatcher, Angela Merkel ja Kirsti Paakkanen. Working Girl -elokuvan sivuroolissa kovaa liikenaista näytellyt Sigourney Weaver taas vei monen mielestä henkilökohtaisella säteilyllään huomion seksikkäältä Melanie Griffitiltä.

Karisma ei vaadi kovuutta

Karisma viestii henkisestä vahvuudesta, mutta se ei tarkoita sitä, että karisma olisi erityisesti kovien naisten ominaisuus. Ulkoisella esiintymisellä tai teennäisellä uholla karismaa ei voi saavuttaa, vaan käytöksen ja olemisen varmuus ovat karismassa sisäsyntyisiä.

– Myös pehmeät, herkät ja tyttömäiset naiset voivat olla karismaattisia, jos he ovat aitoja ja toimivat omien arvojensa mukaan, Totti sanoo.

– Itse pidän karismaattisina esimerkiksi Lotta Lehtikaria, Matleena Kuusniemeä ja BB-talon Kätliniä. Heidän lumovoimansa eroavat toisistaan, mutta jokainen heistä pystyy pelkällä läsnäolollaan täyttämään tilan, hän tuumaa.
Mystinen ominaisuus

– Minä ymmärrän karisman vahvan ihmisen esiintymisenä. Hän uskaltaa ja osaa esittää mielipiteensä, Erkki sanoo.

Sakari sen sijaan myöntää, että karisma on hänelle vaikea käsite.

– En juuri koskaan näe sitä. Jos joku sanoo minulle, että tuossa ihmisessä on karismaa, niin minä en siitä huolimatta tunnista sitä, hän sanoo.

Karismaa on vaikea määritellä, ja moni ymmärtääkin sen hyvin subjektiivisesti. Yleisesti ajateltuna karisma on harvinaista lumovoimaa, jota ihminen säteilee pelkällä läsnäolollaan. Toisilla se syntyy henkisistä ominaisuuksista, toisilla taas ulkonäkö vaikuttaa enemmän asiaan. Erityisen vahvasti karisma liittyy ihmisen tapaan olla.

– Karisma syntyy itsevarmuudesta. Ihminen kykenee olemaan luontevasti oma itsensä ja ilmaisemaan omia mielipiteitään, luonnehtii Elias.

Toisen ihmisen aitous ja henkinen eheys lumoavat. Se myös selittää, miksi karismaattinen ihminen vetoaa usein myös seksuaalisesti.

– Sen haluaa valloittaa. Siitä ikään kuin haluaa palan itselleen, Totti toteaa.

Suoruus on seksissä taitolajiPerjantai 25.09.2009 14:11

Suora ehdottelu ei ole naiselle paras tie seksiin. Pelinainen ottaakin uroonsa itsevarmasti vietellen toisen tunteita loukkaamatta.

– Jos en esimerkiksi itse ole baarissa liikkeellä iskumielessä ja minua lähestyy nainen, joka osoittaa kiinnostusta, niin se on kieltämättä kiihottavaa. Silloin haluan todistaa, että olen hyvä saalis ja panen parastani, Jari, 48, sanoo.

Mies on naisen tavoin joskus mielellään haluttava kohde. Suhtautuminen naisen suoraan ehdotteluun kuitenkin vaihtelee. Miehelle sopii, että roolit välillä vaihtuvat. Se ei kuitenkaan saa tapahtua silloin, kun miehellä itsellään on haku päällä.

– Jos nainen kokee olevansa yhtä voittaja kuin minäkin, niin se vie kyllä fiiliksen pois, Jari toteaa.

Latautuneen tunnelman kannalta on tärkeää, etteivät molemmat osapuolet ole yhtä aikaa sekä aloitteentekijöitä että kohteita. Pahinta miehelle on, jos hän satunnaista lakanaseuraa etsiessään huomaa, ettei ollutkaan baarin ainoa saalistaja.

Tuomio pikavoittojen tavoittelijoille

– Jos nainen ilmaisee heti tapaamisen alkuvaiheessa haluavansa petiin, niin ei se minua kiihota. Eihän nainen silloin ole kiinnostunut minusta, vaan pelkästään seksistä. Voisin olla hänelle kuka vaan, Lauri, 33, tuhahtaa.

– Suora ehdotus on loukkaus, jolla nainen pilaa mahdollisuutensa. Silloin kyllä tietää, minkä tähden neiti on liikkeellä, tyrmää Toni, 31.

– Tuntemattoman naisen suora ehdottelu on ahdistavaa, sanoo puolestaan Eero, 27.

Naista loukkaa, jos mies erehtyy pitämään häntä pelkkänä objektina. Sama pätee myös toisin päin. Miehet ovat hyvin tarkkoja omanarvontunnostaan, eivätkä naisen suorat ehdotukset sellaisenaan sytytä heitä. Naisen halun kohteinakin miehet haluavat varmistua siitä, että he ovat naisen silmissä ainutlaatuisia ja ennennäkemättömän miehekkäitä.

– Minä haluan naiselta perusteluja siitä, miksi hän kokee juuri minut haluttavana. Parasta on, jos saa kuulla olevansa juuri sellainen mies, jota on etsinytkin, Lauri vihjaa.

Miehet eivät seksinhimossaankaan halua heittäytyä holtittomasti toisen leikkikaluksi. Moni tahtoo varmistaa, että naisen mielenkiinto seksiin johtuu miehestä itsestään, ei pelkästään naisten omista vieteistä.

– Homma lähtee siitä, että istutaan ensin alas ja jutellaan. Kyllä ensin pitää antaa itsestään jotakin ja antaa toiselle tilaisuus tutustua, Toni täsmentää.
Huonoon käytökseen on lyhyt matka

– Pahimmillaan naisen suoruus on sitä, että paukautetaan vähätteleviä arvioita sukuelimestä tai aktista jälkeenpäin, Jari tokaisee.

Olipa kyse sitten naisesta tai miehestä, niin hienotunteisuus on seksin ehdottelussakin aina paikallaan. Siinä missä vahvassa humalassa lähentelevät miehenköriläät ovat kauhistus naisille, ei humalassa suutelemaan tunkeutuva nainenkaan herätä miehissä mielihaluja.

– Minua etoo, kun joku äitini ikäinen pubiruusu tuppautuu lähentelemään ja nipistelemään takapuoltani, Kari, 32, sanoo päätään pudistellen.

– Ei me miehetkään nyt mitään itsestään selviä saaliita olla, hän lisää.

Suoruus – parisuhteen liekinheitin

Asioiden ilmaiseminen suoraan saa parisuhteessa aikaan aiheesta riippumatta suuria leimahduksia niin hyvässä kuin pahassa. Seksin kannalta naisen avoimuus tuottaa parisuhteessa parhaat tulokset. Aina naisen ei edes tarvitse kuorruttaa halujaan yllättävillä viettely-yrityksillä.

– Parisuhteessa usein jo pelkästään perinteinen ”mennään naimaan” repliikki toimii, kun se tulee oman naisen suusta, Eero vakuuttaa.

Parisuhteessa miehet kaipaavat naisilta usein lisää aloitteellisuutta.

– Minulle sopii, että puoliso tekisi aloitteita useamminkin. Parasta on, kun nainen tekee sen odottamatta. Seksissä pitää olla impulsiivisuutta. Kukaan ei jaksa sitä kaavaa, että sisään ulos säännöllisesti joka toinen lauantai kello 22, Eero jatkaa.

Naisen tekemä aloite on parisuhteessa miehelle osoitus siitä, että kumppani kokee hänet edelleen haluttavana. Ilmaisipa nainen halunsa sitten suoraan tai tyylikkäästi flirttaillen.

– Ei parisuhde ole mikään yhden ihmisen juttu, vaan siinä on kaksi. Se on rasittavaa, jos joutuu tekemään itse aina aloitteen. Mitä tasa-arvoa se semmoinen on? Ville, 42, kysyy.

Joillekin miehille naisen aloitteellisuus on vaikea pala. Toni ei kaipaa naiselta suoria ehdotuksia edes parisuhteessa.

– Minua se ei suuremmin sytytä. Ehkä koen sen jotenkin uhkaavaksi, hän pohtii.
Kiihottavaa kissa ja hiiri -leikkiä

Miehet vierastavat erityisesti tuntemattomien naisten suoria parittelukutsuja. Kyse on osittain miesten terveestä omanarvontunnosta mutta myös siitä, että he eivät halua luovuttaa määräysvaltaa kokonaan naiselle. Mies suostuu kyllä olemaan hiiri, kunhan hänen ei tarvitse olla sitä pelkästään kissan ehdoilla.

Vietellessään miehen naisen ei välttämättä tarvitse edes käyttää sanoja. Eroottista tunnelmaa voi tiivistää kehon kielellä, ilmeillä ja flirttailemalla naisellisesti. Toiveita ei tarvitse tehdä selviksi liian suoraan. Nainen voi viestiä aikeistaan esimerkiksi painautumalla tanssiessa miehen vartaloa vasten, katsomalla häntä vinosti kulmien alta silmiin ja hyväilemällä käsivarresta. Parempi on jättää jotain arvailujen varaan.

– Jos nainen kutsuu esimerkiksi viinilasilliselle, jää ilmaan pieni jännitys siitä, mihin tämä voi johtaakaan. Parasta on, kun nainen antaa ymmärtää, että yksi asia voisi hänen puoleltaan johtaa toiseen, Lauri tiivistää.

Kun seksistä ei voi puhua...Torstai 24.09.2009 11:55

Minulla on kiva perhe, 3 lasta 6, 8 ja 10 ja vaimo, hyvä ystäväni. Seksiä ei ole ja siitä ei kyetä puhumaan ollenkaan, tai siis vaimoni ei kykene. Saisinkohan jollain keinolla hänet puhumaan?

Koskaan hän ei ole hirveän innoissaan ollut seksistä, mutta nyt ollaan oltu pari vuotta nollatilanteessa. Kauniisti olen yrittänyt houkutella ja kärsivällinen olen. Itse olen itseni hoidellut ja nyt 4 kk kuivan kauden jälkeen otin asian puheeksi ja kysyin, josko hän voisi antaa ns. konsulttiapua. Sanoi, että hoitele vaan itse asiasi.

Olen rakennellut tilanteita, laittanut lapset hoitoon ja yhdessä on käyty kapakassa, tanssimassa, teatterissa, mökkeilemässä, mutta niin vapautunut ei tunnelma ole ollut, että se seksiin asti olisi johtanut. Varmasti hän kokee ahdistusta, samoin minä, tosissani olen näillä reissuilla ollut vieläpä hyvin varovainen, etten painosta, innostanut ehkä hieman.

Minua ei nyt niinkään huolestuta oma huono seksielämäni, herra paratkoon, hänellä ei ole sitä ollenkaan! Appi käy vieraissa ja vaimon sisko ei ole miehelleen antanut 10 vuoteen, onko tämä joku geenijuttu?

Kaikkea ei tietenkään voi saada..


Kiitos kysymyksestäsi. Parisuhde muodostuu monista asioista ja seksuaalisuus on osa aikuisten välistä parisuhdetta. Juuri seksuaalisuus ja sen toteutuminen erottaa parisuhteen muista ystävyys- ja kaveruussuhteista.

Israelilaiset tutkijat tulivat jokin aika sitten siihen tulokseen, että ihmisellä todellakin olisi seksuaaliseen haluun vaikuttava geeni. Tutkimuksen mukaan dopamiinireseptoreihin vaikuttava DRD4-geeni ohjaisi ihmisen seksihaluja ja kiihottumista. 30 prosenttia väestöstä omaisi tämän geenin intohimoisemman muodon ja 60 prosenttia kantaisi sitä vähemmän intohimoista geeniä.

Vaikka ihmisestä ja hänen käyttäytymisestään tiedetään aika paljon, seksuaalisesta halusta ja siitä, mitkä kaikki asiat siihen vaikuttavat, tiedetään lopulta aika vähän. Hyvin harvoin voidaan sanoa mitään yksittäistä syytä halun vähäisyyteen. Vaikka perimä vaikuttaakin monella tavalla ominaisuuksiimme, seksuaalinen halu on paljon muutakin kuin seurausta geeniperimästä.

Kaikki eivät ole innoissaan

Toisinaan halut katoavat kun kaikki energia tuntuu menevän perheen pyörittämiseen. Joillekin naisille seksuaalisuus liittyy lisääntymiseen, ja kun lapset on hankittu, ei seksiin ole enää tarvetta. Toiset eivät halua lisää lapsia ja tämä näyttäytyy haluttomuutena. Nämä kaikki ovat monesti hyvin piilossa olevia ajatuksia ja siksi niitä voi olla vaikea tavoittaa.

Hienoa, että olet pyrkinyt tekemään Sinun parhaasi tilanteen purkamiseksi. Toisaalta, kerrot, että olet rakennellut tilanteita, mutta tunnelma ei ole ollut niin vapautunut että seksiin saakka olisitte päässeet. Onneksi sanot, että olet ollut tosissasi näissä tilanteissa etkä ole pyrkinyt painostamaan. Silti kysyn: teekö nämä asiat siksi, että saisit seksiä vai rakkaudesta vaimoosi; siksi, että haluat olla vaimosi kanssa ja tehdä näitä tilanteita vaikka ne eivät päätyisikään seksiin. Kun jonkin tekemisen perustarkoitus on sekundäärinen, toissijainen, se on usein aistittavissa. Ilmapiirissä on tuolloin sanattomana jännite ja velvoite seksiin ja vaimo todennäköisesti aistii piilotajuisen tavoitteen tekemisten takana. Kumpikaan ei ole tuossa tilanteessa läsnä omana itsenään. Useimmiten juuri siitä johtuu kuvaamasi vapautumattomuuden kokemus.

Sanot, että vaimosi ei juuri koskaan ole ollut hirveän innoissaan seksistä. Kaikki ihmiset eivät koskaan olekaan innoissaan. Tähänkin on monia syitä. Aseksuaaliset ihmiset ovat ihmisiä, joilla seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvät asiat eivät ole merkityksellisiä. He eivät pidä seksiä mitenkään tärkeänä ja pystyvät elämään ilman seksiä jopa läpi elämänsä, eivätkä he tunne olevansa selibaatissa, puutteessa tai mitenkään vajaita sen vuoksi.

Joillekin ihmisille seksiin liittyvät kysymykset ovat jotenkin lukossa, jäätyneenä tai jähmettyneenä. Tämä johtuu monesti varhaisista ihmissuhteista. Erityisesti tyttö jäädyttää oman seksuaalisuutensa silloin, kun äiti on jotenkin tunnetasolla kylmä ja etäinen suhteessa tyttäreensä. Tyttö jäädyttää oman aistillisen itsensä ja myöhemmin tämän näkyy parisuhteessa haluttomuutena ja kyvyttömyytenä olla kontaktissa omaan aistilliseroottiseen itseen. Äiti saattaa siirtää myös omat kielteiset uskomuksensa seksuaalisuudesta tyttäreensä ja tyttö jää kantamaan itsessään seksikielteisyyttä jopa läpi koko elämän. Myös isä on saattanut jollakin tavoin kaventaa tyttären aistillisuuden esiin tuloa.

Olen arvokas

Lapsuuden ilmapiiri on voinut olla monella tavalla epävakaa, turvaton, kylmä, seksikielteinen, yliseksualisoitunut tai jopa väkivaltainen. Kaikki nämä jättävät jälkensä ihmisen olemukseen ja erityisesti seksuaaliseen olemukseen. Joskus ihminen kokee oman olemassaolonsa niin merkityksettömänä, että uskoo, että ei ole rakkauden arvoinen. Myös arvottomuus näyttäytyy eräänlaisena hengettömyytenä; ikään kuin ei olisi omassa elämässään kokonaisena läsnä. Aito, toisen kohtaava ja elinvoimaa vahvistava seksuaalisuus vaatii henkeä, joka saa voimansa siitä tietoisuudesta, että olen riittävän arvokas ja että minun rakkaudellani, tarpeillani ja tunteillani on merkitystä. Kun koen itseni riittävän arvokkaaksi, voin sallia eroottisuuden ja aistillisuuden olla käytössä, eivätkä ne tunnu uhkaavilta. Arvottomaksi itsensä kokeva on lukinnut eroottisen henkensä johonkin salaiseen arkistoonsa josta se on vaikeasti tavoitettavissa.

Myös monenlaiset uskomukset kantautuvat lapsuuden maisemista. Harvalla naisella on ympäristössään esikuvia seksuaalisesti tasapainoisista naisista. Me naiset kannamme edelleenkin nahoissamme kollektiivista kahtiajakautunutta naiseutta: epäseksuaalista, mutta hyvää äitiä ja madonna, sekä alati seksiä haluavaa, mutta katuvaa huoraa. Hyvä äiti ei voi olla huora. Meille naisille on joskus todella vaikeaa yhdistää nämä kaksi puolta tasapainoiseksi naiseksi: naiseksi, joka on samaan aikaan hyvä äiti sekä aistillinen, eroottinen, sensuelli ja jopa seksistä nauttiva kumppani, kokonainen nainen.

Naisen seksuaalisuus on kaiken kaikkiaan paljon monimutkaisempaa kuin miehen. Pitkissä parisuhteissa naiset eivät niinkään koe spontaania seksuaalista halua tai seksuaalista nälkää kuten mies, vaan naisen halu syttyy esimerkiksi läheisyyden tunteesta. Läheisyyteen perustuvassa seksuaalisuudessa kiihottuminen tulee ensiksi ja kun nainen tuntee kiihottuvansa, myös halun on mahdollista syttyä. Kaikki naiset eivät kuitenkaan ole innostuneita yhdynnästä ja seksuaalista halua saattaa vähentää esimerkiksi se, ettei ole juuri koskaan nauttinut seksistä tai seksi ei ole oikein koskaan ollut oman näköistä. Myös vaikeus kiihottua, kuivat limakalvot, vääränlaiset asennot, rytmit ja tahdit saattavat aiheuttaa tilanteen, jossa ajatuskin seksistä ahdistaa.

Leikkikää, naurakaa

Mitä voi tehdä tämän tilanteen kanssa? Miten sulattaa ikiroutaa, miten avata salaiset kansiot? Harmillisintahan tilanteessa on se, että pahimmillaan katoaa kokonaan fyysinen, ruumiillinen yhteys toiseen. Kun yhteys katoaa, saattaa etäisyys eksyttää puolisot toisistaan niin kauaksi, että yhteyttä ei voi enää rakentaa takaisin. Onko mahdollista lisätä fyysistä koskettelua, hellyyttä ja läheisyyttä? Kun ihminen on kovin ahdistunut, ei halua synny. Leikkisyys ja nauru elävöittävät eroottista henkeä. Miten voisitte lisätä suhteeseenne leikkisyyttä, iloa, naurua ja huumoria?

Yleensä solmut aukeavat herkemmin, kun puhutaan muista kuin seksiin liittyvistä asioista. Siten voi löytyä avaimia sen ymmärtämiseen, miksi seksi tuntuu vastenmieliseltä. Miten hyvin tunnette toistenne ajatus- ja arvomaailmaa kokonaisuudessaan? Millaisia käsityksiä, malleja, oppeja ja esikuvia olette kumpikin saaneet lapsuutenne maisemista? Mitä ajattelette miehenä ja naisena olemisesta? Oliko Teillä tärkeitä ihmisiä elämässänne, entä olitteko Te jollekin erityisen tärkeitä? Millainen oli lapsuutenne ilmapiiri ylipäätään? Voiko nainen olla seksuaalinen olento? Tärkeää olisi päästä tarkastelemaan kysymystä: kuka, mikä ja millainen olen seksuaalisesti. Mitä seksuaalisuus oikeasti tarkoittaa itse kullekin?

Joskus tilanteiden selvittämiseen tarvitaan ulkopuolista apua. Silloin kannattaa hakeutua joko seksuaaliterapiaan tai pariterapiaan.

10 asiaa, joita et tiennyt viehätysvoimastaKeskiviikko 23.09.2009 14:33

Osaatko lukea miehen mieltä hänen napansa suunnasta? Tämän jutun luettuasi osaat.

Listan erikoisista viettelyfaktoista kokosi Yhdysvaltojen Cosmopolitan-lehti.

1. Nenä on osa esileikkiä

Laventelin ja kurpitsan tuoksujen sekoitus saa miehen sille tuulelle. Aavistuksen kurkulle ja lakritsalle tuoksuva mies taas vetoaa naisiin.

2. Värillä on väliä

Punaiseen pukeutunut nainen saa kanssasisariaan varmemmin kutsun treffeille. Punaisen viehätys johtuu sen aiheuttamasta mielleyhtymästä romantiikkaan ja seksuaalisuuteen.

3. Alkoholi kaunistaa

Muutaman lasillisen jälkeen miehet alkavat näyttää naisten silmissä komeammilta. Alkoholin vaikutuksen vuoksi naiset eivät huomaa miehen kasvojen epäsymmetrisyyttä. Symmetriset kasvot omaavalla miehellä on biologisen selityksen mukaan harvemmin geneettisiä vikoja ja hän on näin ollen parempi kumppani suvunjatkamismielessä.

4. Napa näyttää suunnan

Elekielieksperttien mukaan mies seisoo tiedostamattaan niin, että hänen napansa osoittaa suoraan kohti sitä naista, jota tämä pitää huoneen kiinnostavimpana tapauksena - vaikka mies juttelisi toisen naisen kanssa.

5. Ajoitus on kaikki kaikessa

Parhaillaan ovuloivat naiset viehättyvät enemmän maskuliinisista piirteistä, jotka takaisivat voimakkaimmat ja terveimmät lapset. Naiset, joilla on parhaillaan kuukautiset, sen sijaan etsivät alitajuisesti pehmeämpää, feminiinisempää miestä, joka vaikuttaa kiltiltä ja yhteistyökykyiseltä.

6. Hermopaine ja viehätysvoima kulkevat käsi kädessä

Stressaavassa tai paineita aiheuttavassa tilanteessa elävä mies pyytää naista todennäköisemmin ulos. Jännittävä tilanne vahvistaa seksuaalista viehätysvoimaa.

7. Koolla on väliä

Nimittäin ylävartalon koolla. Leveät hartiat ja vankka rintakehä kielivät siitä, että miehellä on vähemmän terveysriskejä, minkä ansiosta hän on hyvä valinta lasten isäksi. Mahakkailla miehillä sen sijaan on alemmat testosteronitasot, mikä taas johtaa alhaisempaan seksiviettiin ja heikompaan hedelmällisyyteen.

8. Äiskältä näyttäminen onkin hyvä merkki

Jos miehen valittu muistuttaa tämän äitiä, voi se olla merkki siitä, että suhteella on tulevaisuutta. Miehet pariutuvat todennäköisemmin naisten kanssa, joiden luuston rakenne on samantapainen kuin miehen äidillä. Tämän teorian mukaan kasvot, jotka koemme viehättäviksi lapsena määräävät sitä, minkälaiset kasvot viehättävät meitä aikuisina.

9. 5/15-sääntö

Jos mies koskettaa naista viisi kertaa varttitunnin aikana, on nainen todella hyvissä asemissa. Mies keksii tekosyitä kosketuksille nähdäkseen, miten nainen reagoi.

10. Tästä tiedät, että hän on pihkassa

Jos mies peilaa naisen liikkeitä istumalla samassa asennossa, toistamalla tämän käsien liikkeitä tai esimerkiksi nojaamalla päätään vaistomaisesti samaan suuntaan, hän on todennäköisesti kiinnostunut naisesta. Jos mies nuolaisee huuliaan naisen nuolaistessa huuliaan, on se varma merkki intohimosta.
Pienetkin asiat voivat toistuessaan alkaa nakertaa parisuhdetta. Women's Health kokosi viisi ohjenuoraa, joiden avulla vältyt tyypillisimmiltä virheiltä.

Anna hänelle aikaa parantaa tapojaan

Olet sanonut hänelle monta kertaa, että astiat on huuhdeltava ennen astianpesukoneeseen laittoa, mutta viesti ei mene perille.

- Uuden toimintamallin omaksuminen vie noin kolme viikkoa, Women's Healthin haastattelema asiantuntija, psykologi Noelle Nelson toteaa.

Miehen on rekonstruoitava toimintamalli uudestaan, eikä se ole helppoa. Aina kun hän tekee edes jotakin sinne päin, osoita, että arvostat yritystä.

- Jos hän tekee edes pääosin oikein ja silti valitat siitä, mitä hän teki väärin, se lannistaa. Kehuminen motivoi seuraavalla kerralla vielä parempaan suoritukseen.

Älä päästä huonoa tuulta valloilleen

Töissä kasautunut stressi on helppo kaataa rakkaan niskaan. Psykologi Jackie Blackin mukaan se on itsekästä.

Kiukku on hyvä purkaa, mutta raivoaminen on turhaa. Jos olet niin pahalla päällä, että mitkään ratkaisuyritykset eivät kelpaa, kerro se hänelle. Kerro, että haluat tukea, mutta et kaipaa ratkaisuja. Tai sano, että haluat olla hetken ajan täysin rauhassa.

Vasta kun huumorintajusi on palannut, on hyvä aika kertoa hänelle, mitä on tapahtunut.

Kaikki ei ole yhteistä

Jos luulet, että vuokran jakaminen tekee kaikesta omaisuudesta yhteistä ja että voit vapaasti käydä läpi hänen postinsa, olet väärässä. Mikäli hän ei ole selkeästi sanonut, että voit käyttää hänen läppäriään, älä koske siihen.

Jokaisen pariskunnan tulisi keskustella asioista, mitkä haluavat pitää yksityisinä. Jos puoliso pyytää, että et avaa hänen laskujaan, se ei ole merkki salailusta.

Tietynlaisen itsenäisyyden tunteen ylläpitäminen on olennaisen tärkeää pitkille parisuhteille.

Älä ole ilkeä

- Kun oma naisystävä kiusaa tai kritisoi, mies kokee sen torjumisena. Tällaisessa vaiheessa miehillä on tapana vetäytyä. He tuntevat enemmän vetoa ihmisiin, jotka hyväksyvät heidät, Noelle Nelson sanoo.

Tämä ei välttämättä tarkoita toista naista vaan sitä, että mies alkaa viihtyä paremmin kavereidensa seurassa.

Jos nälviminen on mennyt veriin, parisuhdeasiantuntija Susan Page neuvoo tekemään kaksi vuorokautta kestävän diilin, jonka aikana toiselle ei saa vinoilla. Se on helppo tapa saada selville kuinka paljon ilkeyksiä on tapana ladella ja muuttaa tapojaan.

Lopeta myöhästely

Tyttökavereiden kanssa tapaamisajat voivat olla joustavia, mutta miehen kanssa on toisin. Myöhästely on epäkunnioittavaa ja antaa huonon vaikutelman. Myöhästelemällä viestität, ettei hän ole yhtä tärkeä kuin jumppatuntisi tai työsi.

- Se on yksi torjumisen muoto, Noelle Nelson sanoo.

Hän neuvoo joko varaamaan lähtöön enemmän aikaa, asettamaan kelloon hälytyksen tai yksinkertaisesti vähentämään menoja.
Yritysmoguli Donald Trumpin tytär teki kosinnasta bisneksen.

Epävarmat sulhokandidaatit voivat tästä eteenpäin kääntyä Ivanka Trumpin puoleen kosintaan liittyvissä asioissa.

Hiljattain itsekin naimisiin mennyt liikemies Donald Trumpin tytär on suunnitellut paketin täydellistä kosintaa suunnitteleville miehille, kertoo New York Daily News.

- Kosinta aiheuttaa miehelle hirvittävästi paineita. Pitää hankkia sormus ja suunnitella täydellinen paikka kysymyksen esittämiseen, 28-vuotias bisnesnainen toteaa.

Ivanka haluaa pakettiratkaisuillaan helpottaa miesten kosiostressiä. Hänen perustamansa yritys suunnittelee sulhasen puolesta kaiken mitä tämä vain keksii pyytää.

Rahaa täytyy kuitenkin olla takataskussa, sillä Ivanka Trumps Bridal Barin sormusten lähtöhinnat ovat lähes 10 000 euroa. Sulhon tulee varautua lisäksi huomattaviin illallis-, shampanja- ja hotellikuluihin.