IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Pitkään yhdessä olleet pariskunnat kohtaavat seksipulmia, jotka aiheuttavat murhetta ja pahimmillaan suhteen päättymisen. Oletko sinä sortunut näihin seksimokiin?

Seksi on iloinen asia, ja pieni pilke silmäkulmassa sekä avoin asenne pitävät petipuuhat mielekkäinä. Vältä nämä AskDanandJennifer.comin listaamat karikot, niin seksisuhteenne voi paremmin.

Oikean tunnelman ja hetken odottelu

Arki on hektistä, väsyttää ja lapset sekä kotiaskareet vievät ajatukset ihan muualle kuin intiimeihin hetkiin. Oikeaa tunnelmaa saa odotella vaikka maailman tappiin, jos kaikki muu on seksiä tärkeämpää. Sopikaa seksitreffit ja sulkekaa muu maailma pois. Kun pääsette vauhtiin, huomaat miten olet kaivannut rakkaasi läheisyyttä ja miten ihanaa seksi on.

Kaavoihin jämähtäminen

Seksissä on tietyt mukavuusalueet, joille pariskunnat jämähtävät. Sama kaava vaatteiden riisumisesta seksin jälkeisiin rutiineihin on väsyttävää, eikä jaksa innostaa pidemmän päälle. Kokeilkaa jatkuvasti jotain uutta: uusia asentoja, uusia leluja, uusia videoita, uusia asuja, uusia roolipelejä, uusia paikkoja tai puhukaa vaikka tuhmia. Ja kuka sanoo, että tuhmia on pakko puhua suomeksi? Eläydy vaikkapa etelän señoritaksi ja opiskele, kuinka puhutaan tuhmia espanjaksi.

Oppivelvollisuus ohi?

Seksi on jatkuvaa oppimista. Maailma on täynnä oppaita, videoita ja vinkkejä, kuinka voit tuottaa enemmän nautintoa kumppanillesi ja kuinka vaikkapa auttaa naista saamaan sarjaorgasmeja. Ahkera opiskelu kannattaa kaiken ikää.

Vartalot, jotka on niin nähty

Tiedätkö hänen jokaisen luomensa paikan ja olet nähnyt hänet nakuna ihan kyllästyttävän usein? Parisuhteen edetessä toisen vartalo ei ole enää suuri mysteeri ja valloitettava kohde, jonka tutkimiseen käyttäisit aikaa. Unohda tällainen ajattelu! Tutustu hänen kroppaansa uudestaan. Hemmottele rakastasi ja rakasta jokaista hänen kehonsa sopukkaa kosketuksellasi.

Seksin pihtaaminen

Tahallinen pihtaaminen ja mykkäkoulu on tuhoon tuomittu tie. Puhu partnerillesi, miksi olet todellisuudessa kiukkuinen, äläkä rankaise häntä seksilakolla. Puhuminen, kuunteleminen, ja kuulluksi tuleminen avaa parisuhteen lukot – ja hyvässä lykyssä saatat saada parasta sovintoseksiä ikinä!
Miksi monia miehiä viehättävät naisten pitkät jalat? Miksi jaloilla on niin eroottinen merkitys? Lue, mitä tutkimus paljasti naisten jalkojen pituuden merkityksestä viehättävyyden näkökulmasta.

Jaloilla on aina ollut huomattava eroottinen merkitys. Joskus pelkkä säären vilahdus on riittänyt viestimään naisen seksuaalisuutta ja saamaan miehet himojen valtaan. Naiset ovat pyrkineet korostamaan jalkojensa pituutta myös korkokengillä. Seksuaalisesti vetovoimaisesta naisesta on käytetty usein kuuluisaa sanontaa: ”Hänen jalkansa yltivät kainaloihin saakka.”

Ovatko todella pitkät jalat oikeasti seksikkäät? Puolalainen tutkimusryhmä tutki jalkojen pituuden merkityksen ihmisen seksuaalisen viehättävyyden näkökulmasta.

Pöydänjalatkin piiloon

Länsimaisessa yhteiskunnassa aikuiset naiset ovat lähes aina käyttäneet jalkojen paljastamista keinona kiihottaa miehiä. Eri aikakausina miehille on suotu hyvin eri tavoin lupa nähdä naisen paljas jalka. 1800-luvun puritaanisessa yhteiskunnassa jalat katosivat tyystin näkyvistä ja jo pelkkä nilkkojen vilahdus oli yhteiskunnallisten säännösten mukaan täysin tyrmistyttävää ja rahvaanomaista.

Yhdysvalloissa mentiin jopa niin pitkälle, että jalkoja alettiin nimittää raajoiksi, koska jalan mainitseminen viittasi liikaa seksiin. Tämä koski peräti huonekaluja, joten pöydänjalkojakin kutsuttiin raajoiksi. Lisäksi huonekalujen jalat peitettiin röyhelöillä, jotteivät niiden ”viettelevät” muodot olisi aiheuttanut katsojissa liiallista seksuaalista kiihottumista.

Tilanne muuttui vasta ensimmäisen maailmasodan jälkeen. 1920-luvulla kapinalliset naiset julkesivat näyttää säärensä ja osa jopa polvensa. Sitä ei kyllä helpolla sulatettu. Melkoinen joukko yhteiskunnan vaikuttajista kun oli sitä mieltä, että moinen aiheuttaa yleistä moraalin laskua ja jalkansa paljastavat naiset ovat verrattavissa porttoihin.

Edellinen käy esimerkkinä siitä, että seksuaalisuuden kohdalla mikään ei ole oikeastaan aikojen saatossa muuttunut. Länsimainen yhteiskunta on useiden satojen vuosien ajan kokenut paineita siitä, että yhteiskunta on liian seksistinen. Nykyisin naisten jalat saavat toki olla esillä, mutta alusvaatemainokset tuntuvat aiheuttavan joillekin tahoille sydämenahdistusta ja suunnatonta stressiä. Puhumattakaan sitten rintojen tuijottelusta. Onneksi eduskunnassa osataan priorisoida asiat ja tarttua rivakasti näihin siveellisyyskysymyksiin. Pienoisena sivuhuomautuksen mainittakoon, että Woodbury Soap Company käytti jo vuonna 1936 mainoskampanjassaan alastomia naisia. Kyseessä oli sarja kasvosaippuamainoksia.

Miksi pitkät jalat viehättävät?

Monia miehiä viehättävät naisten pitkät jalat, mutta miksi asia on näin? Mikäli asiaa kysyttäisiin miehiltä, niin vastaukseksi tulisivat, että pitkät jalat ovat yksinkertaisesti niin seksikkään näköiset. Miksi pitkät jalat sitten ovat seksikkään näköiset? Siihen tuskin vastausta katugallupissa saisi. Ihmisen evoluutiota ja parisuhdekäyttäytymistä tutkineet tiedemiehet ovat pyrkineet saamaan selvyyden siihen, miksi ihmisiä viehättää jokin tietty piirre vastakkaisessa sukupuolessa. Myös jalkojen merkitys kumppanin valinnassa on selvitetty.

Yleensä tietyt vartalon tai kasvojen piirteet kertovat meille jotain tärkeää mahdollisen kumppanin geeneistä ja terveydestä. Näin on laita myös jalkojen suhteen. Tällainen analysointi tapahtuu tietysti alitajuisesti, jonka vuoksi emme tarkkaan osaa sanoa, miksi kyseiset piirteet meitä viehättävät. Tutkijoiden mukaan jalkojen pituus on kertonut esi-isillemme, että kyseinen henkilö on terve ja hänen biomekaaninen tehokkuutensa on suuri. Jälkimmäinen tarkoittaa juoksunopeutta ja hyppimiskykyä. Nykyisessä kaupunkielämässä moisella ei ole enää merkitystä muualla kuin urheilukentillä, mutta aikaisemmin se on ollut ihmisen eloonjäämisen kannalta tärkeää.

Brittiläinen tutkija Gunnell sai tutkimuksissaan selville, että lyhyet jalat omaava henkilö sairastuu helpommin sydänsairauksiin ja 2-tyypin diabetekseen. Naisen jalkojen pituudella on todettu yhtäläisyys myös jälkeläisen syntymäpainoon. Lyhyet jalat omaava nainen synnyttää kevyempiä lapsia kuin pitkät jalat omaava nainen. Lapsen syntymäpainolla taas on merkitystä kuolleisuuden kanssa. Kuolleisuusluvut ovat suurempia lapsilla, joiden syntymäpaino on ollut kovin alhainen.

Gunnellin mukaan jalkojen pituus kertoo myös hyvin lapsuusajan sosioekonomisista olosuhteista. Tämä siksi, että jalkojen pituuskasvu on erittäin herkkä ympäröivien olosuhteiden vaikutuksille. Naisen jalkojen pituus viestii miehelle siis hyvistä geeneistä ja kasvuaikana saadusta riittävästä ravinnosta sekä hyvästä tautien vastustuskyvystä. Nämä seikat luultavasti vaikuttavat siihen, että miehet ovat mieltyneet pitkäjalkaisiin naisiin ja pitävät heitä seksikkäinä.

Kuinka pitkät seksikkäät jalat saavat olla?

Seksikkyyden kannalta on kuitenkin tärkeää, että jalat ovat tietyn mittaiset vartaloon suhteutettuna. Tämä on se tekijä, johon puolalaisessa tutkimuksessa haluttiin saada selvyys. Tutkimukseen osallistui 118 miestä ja naista. Heille näytettiin seitsemän erilaista silhuettikuvaa, jotka piti asettaa järjestykseen sen mukaan, miten henkilöt kokivat ne seksikkäinä. Keskimmäinen kuvista edusti keskivertaista jalkojen pituutta.

Tutkimuksessa tuli esille, että normaalia lyhemmät jalat koetaan vähemmän seksikkäiksi. Asia on samoin myös normaalia huomattavasti pidempien jalkojen kanssa. Kaikkein seksikkäimmäksi naisten jalat koetaan, kun ne ovat 5 prosenttia pidemmät kuin keskivertojalat. Oheisessa kuvassa viides profiili edustaa naista, jonka jalat koetaan seksikkäimmäksi.

Mitä naisen sitten tästä tutkimuksesta kannattaa huomioida? Ensinnäkin normaalia lyhemmät jalat omaavan naisen kannattaa ilman muuta käyttää korkokenkiä, jotta hän pääsee mahdollisimman lähelle jalkojen keskivertaista normaalipituutta. Pitkät jalat omaavan naisen taas ei kannata lisätä korkokenkien avulla liikaa jalkojensa mittaa, koska silloin hän saattaa menettää luontaisen seksikkyytensä. Jaloilla on myös melkoinen rooli naisen seksikkyyden kannalta, joten jalkojen merkitystä viettelyssä ei kannata millään muotoa väheksyä. Kauniit jalat kannattaa ehdottomasti tuoda esille, oli naisen ikä sitten mikä tahansa.

Onko pidempi parempi?Perjantai 23.07.2010 19:21

Jo vuosisatojen ajan peniksen koko on mietityttänyt miestä ainakin jossain elämänvaiheessa. Useimmiten miestä huolettaa, onko oma penis tarpeeksi pitkä. Onko pituus tärkeä tekijä naisen tyydyttämisessä?

Peniksen koko mietityttää ja puhuttaa: Internetistä löytyy laaja kirjo ja joukko palveluita ja sivuja, jotka on omistettu peniksen pidennyskeinoille. Keskustelupalstan pullistelevat peniskysymyksiä ja -keskusteluita. Normaalin peniksen pituutta kysytään usein myös Rakkaudeksi.fin Kysy asiantuntijalta -palveluun lähetetyissä kysymyksissä.

Väestöliiton mukaan erektiossa peniksen pituus on 9-17 senttimetriä. Levossa kookkaat peniksen kasvavat jäykistyessään vähemmän kuin pienemmät. Jäykistymättömän peniksen pituus vaihtelee kuudesta sentistä yhdeksään senttiin.

Saksassa vuonna 1996 tehdyssä tutkimuksessa velton peniksen keskimääräiseksi pituudeksi saatiin 10,2 senttimetriä. Täydessä erektiossa olevan peniksen mitta oli keskimäärin 14,5 senttimetriä.

Yli 16-senttinen on harvinainen

Vain prosentilla se oli pitempi kuin 16 senttiä. Tutkimuksessa oli mukana noin tuhat miestä ja mittauksen suoritti tutkija, ei mies itse.

Samana vuonna julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa vastaaviksi keskiarvoiksi saatiin 8,8 senttimetriä ja 12,9 senttimetriä.

Peniksen koosta on tehty lukuisia tutkimuksia. Monen tutkimuksen ongelmana on se, että mittaa peniksestä ei ole ottanut puolueeton tutkija, vaan mies itse.

Peniksen pituus mitataan häpyluun alareunasta peniksen kärkeen. Kannattaa huomioida, että kokoon vaikuttaa lämpötila. Kylmässä siitin on pienempi.

Emätin mukautuu

Ei se pituus, vaan se, miten sitä käyttää, sanoo sanonta. Amerikkalaistutkimuksen mukaan naisen seksuaalisen nautinnon kannalta peniksen pituudella ei ole suurta merkitystä. 2000-luvun alussa tehdyssä tutkimuksessa päädyttiin toteamaan, että peniksen paksuudella on nautinnon kannalta suurempi merkitys kuin pituudella.

Tutkimuksessa haastateltiin tosin vain 50 naista. Peräti 45 naisen mielestä paksuus oli pituutta tärkeämpi tekijä seksuaalisen nautinnon kannalta.

Kannattaa muistaa, että naisen emätin on pituudeltaan noin 7-10 senttimetriä pitkä. Emätin antaa periksi mukautuen kumppanin peniksen kokoon.

Miehen sukupuolielämän tyydyttävyyskään ei ole peniksen pituudesta kiinni, jollei mies siitä itse tee ongelmaa. Suorituspaine, epävarmuus ja mahdolliset pelot sitä vastoin voivat vaikuttaa suurestikin seksuaalielämän nautinnoista.

Lähde ja lisää tietoa: Rakkaudeksi.fi

Viettele lisää haluaPerjantai 23.07.2010 02:51

Onko parisuhteesi käymässä tylsäksi? Viettelytaidon avulla seksuaalinen halu pysyy yllä parisuhteessa.

Parisuhteen alkaessa viettely muistuttaa soidinmenoja, joissa kuherrellaan ja kutkutellaan kaikin aistein; tuoksuin, kosketuksin, hajuin, katsein ja puhein. Viettely on osa flirttiä, sen tiheämpi versio, jonka tarkoituksena on luoda eroottista tunnelmaa ja seksuaalista sidettä kahden ihmisen välille. Viettelytaidot liittyvät nimenomaan eroottiseen sävyyn ja leikkiin kahden ihmisen välillä.

Viettelyn taito on tärkeä säilyttää myös pidemmässä parisuhteessa. Sen kautta toiselle voi sanoa sanattakin: Haluan sinua, sytytät minut, näe minut, helli minua, ota minut.

Viettelyn avulla ylläpidetään seksuaalista halua kumppaneiden välillä ja se on oiva keino estää seksin kaavamaista suorittamista.

Minne viettely katoaa?

Viettely on seksuaalisen leikin esileikkiä, joka lämmittää kumppaneita toisiaan varten, leikittelee erotiikalla ja tiheällä tunnelmalla parisuhteen erityislaatuisena vuorovaikutuksena.

Vaan minne katoavat viettelyn taidot monessa pitkässä parisuhteessa? Monesti seksuaalista läheisyyttä ei enää muisteta vaalia viettelyn keinoin, joka lämmittää suhteen säpinöintiä.

Viettely karttaa suorittamisen makua. Viettely ei suinkaan aina johda seksiin, vaan sen tulisi olla arkipäiväistä toisen erityistä huomioimista, joka ylläpitää eroottista virettä kumppanusten välillä. Viettely viestittää sensuellia sanomaa halun ja rakkauden kohteelle.

Viettely vaatii uskallusta

Viettely vaatii uskallusta, itsetuntoa ja halua vaalia seksuaalisuuden sykettä omassa parisuhteessa. On vaikea vietellä, jos kokee olevansa epähaluttava, torjuttu tai on kadottanut muun yhteyden omaan kumppaniinsa.

Viettely lisää seksuaalista halukkuutta, koska sen sydän värähtelee juuri siellä, missä erotiikka asuu.

Tuntuuko, että osaat enää vietellä vain suhteesi ulkopuoella? Joku uskaltautuu viettelemään vain parisuhteen ulkopuolella siksi, ettei luota itseensä tai kumppaniinsa omassa suhteessaan.

Vaikka viettely puuttuisikin suhteestasi juuri nyt, voit muuttaa tilannetta. Ensimmäisenä askeleena on tiedostaa viettelyn uupuminen.

Lähde ja vinkkejä viettelytaidon oppimiseen: Rakkaudeksi.fi

Sopiva kondomi, parempi seksiSunnuntai 11.07.2010 13:49

Käytittekö kondomia? Vai vähän sinnepäin?

Tuore tutkimus osoittaa, että kondomin jää usein vaillinaiseksi, vaikka sitä olisi vakaa aikomus käyttää. Vaillinainen kondominkäyttö ei ehkäise mahdollisia sukupuolitauteja, eikä raskauttakaan.

Yhdysvalloissa tehtyyn kondomitutkimukseen osallistui lähes 1 900 amerikkalaista, jotka pitivät kuukauden ajan päiväkirjaa seksuaalielämästään ja kondominkäytöstään. Päiväkirjatapahtumia kertyi lähes 30 000 ja niihin sisältyi lähes 9 000 seksuaalisesta kanssakäymisestä, jotka sisälsivät yhdynnän miehen ja naisen välillä. Näistä yhdynnöistä reilussa 6 300 käytettiin kondomia.

Yli 17 prosentissa yhdynnöistä, joissa kondomia käytettiin, oli käyttö vaillinaista. Esimerkiksi 12 prosentissa yhdyntöjä kondomia ei käytetty yhdynnän alussa.

Kondomia tulee käyttää koko yhdynnän ajan sekä sukupuolitautien ehkäisyn että raskaudenehkäisyn vuoksi. Pieniä määriä miehen siemennestettä voi erittyä jo ennen siemensyöksyä.

Yhteys usein erektion laatuun

Toinen tavallinen syy kondomin vaillinaiselle käytölle oli, että se sai lentää nurkkaan kesken yhdynnän, ennen laukeamista. Kolme prosenttia otti kondomin pois ennen yhdynnän loppumista ja kaksi prosenttia lipsui sekä alku- että loppuvaiheessa yhdyntää.

Erektion laatu oli usein yhteydessä vaillinaiseen käyttöön, samoin aiemmat vaillinaiset käyttökerrat. Oikeaoppiseen käyttöön puolestaan kannustivat edelliset onnistuneet käyttökerrat ja kondomin käyttömukavuus.

Seksuaaliterveyden edistämiskeskuksen tutkijoiden suorittamaan tutkimukseen osallistui 14-94-vuotiaita miehiä. Tutkimus tehtiin Indianan yliopistossa ja se julkaistiin tammikuun Journal of Sexual Medicine -tiedejulkaisussa.

Käyttömukavuuteen voi vaikuttaa

Kondomi saatetaan ottaa pois kesken yhdynnän, jos ajatukset siirtyvät seksiä harrastettaessa liiaksi kortsuun eli jos käyttömukavuus ei ole kunnossa. Kondomi voi olla esimerkiksi liian kapea, lyhyt tai leveä, jolloin se helposti rullautuu pois paikoiltaan tai heikentää erektiota.

Kondomin käyttömukavuuteen on mahdollista vaikuttaa. Aikuisenkin miehen on hyvä tietää ja muistaa, että kondomeja on erilaisia, koska peniksiä on erilaisia. Kondomeissa on eri leveyksiä ja pituuksia. Kannattaa siis kokeilla erilaisia.

Maailmalla suosittuja ovat "oikean koon" -kondomit. Seksi- ja seksuaaliterveysliikkeistä voi ostaa erikokoisia kondomeja, mutta päivittäistavarakaupoissa ja apteekeissa myytävissä kondomeissa on eroja. Pakkauksen tekstit kokomerkintöineen kannattaa lukea tarkasti.

Katoaako tunto kortsun kanssa? Esimerkiksi Rfsu:n uutuus Naked on vain 0,02 millimetriä ohut.

Kymmenen yleisintä riidanaihettaPerjantai 09.07.2010 22:18

1. Parransänki lavuaarissa

2. Likainen vessanpönttö

3. TV-kanavalta toiselle hyppiminen

4. Ei vaihdeta uutta vessapaperirullaa loppuneen tilalle

5. WC-istuin jätetty ylös

6. Valoja ei muisteta sammuttaa

7. Jätetään likaisia astioita ympäri asuntoa

8. Märkien pyyheiden unohtuminen lattialle tai sänkyyn

9. Turhan tavaran hamstraaminen

10. Vessa jää huuhtelematta
Brittitutkimuksen mukaan riidat tapahtuvat todennäköisimmin torstai-iltana kello 20.

Isossa Britanniassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan useimmat pariskuntien riidoista koskevat pikkuasioita. Ei siis ihme, että keskivertopariskuntia riitelee 312 kertaa vuodessa. Kyselyn mukaan riidat puhkeavat todennäköisimmin torstai-iltaisin kello 20, kun illallinen on syöty. Keskivertoriita kestää kymmenen minuuttia.

Toisen ärsyttävät tavat ja tottumukset voivat kuitenkin muodostua melkoiseksi taakaksi. Yksi viidesta britistä on jopa harkinnut eroamista niiden takia.

Tutkijoiden mukaan toisen sottaiset tavat ärsyttävät todennäköisemmin naisia. Mutta myös naisilla on tapoja, jotka saavat miehet näkemään punaista. Esimerkiksi viemärin tukkuminen hiuksilla tai liian pitkään kestävä tälläytyminen käyvät herrojen hermoille.

Kylpyhuonekalusteita myyvän Better Bathrooms-yhtiön teettämää tutkimusta varten haastateltiin 3 000 pariskuntaa. Tutkimuksesta kertoi Daily Mail -lehti.

Mikä saa suhteen kestämään?Sunnuntai 27.06.2010 14:36

Miksi yksi pari onnistuu parisuhteessaan ja toinen ei? Tyytyväisyys ei yllättäen ole läheskään tärkeintä.

Tieteellinen meta-analyysi paljastaa, mikä tutkimuksien mukaan on suhteen säilymisen kannalta merkityksellistä ja mikä ei. Lue ja ylläty!

Yhdysvaltalaistutkijat ottivat meta-analyysiinsä mukaan 137 tutkimusta yli 30 vuoden ajalta. Meta-analyysi on tutkimusmenetelmä, jonka avulla pyritään johtamaan päätelmiä yhdistelemällä aiempia samaa asiaa käsitelleitä tutkimustuloksia.

Miten esimerkiksi tyytyväisyys vaikuttaa parisuhteen kestävyyteen? Entä suhteeseen sitoutuminen ja panostaminen?

Suhteen kestävyyteen vaikuttavien asioiden järjestys on yllättävämpi kuin äkkiseltään uskoisi:

Tyytyväisyys

Tyytyväisyys ei yllättäen ole tärkein tekijä pysyä suhteessa. Ihmiset pysyvät suhteissaan paljolti muistakin syistä kuin siksi, että pitäisivät erityisesti olostaan kumppaninsa kanssa.

- Ihmiset saattavat esimerkiksi olla täysin tyytyväisiä suhteisiinsa, kunnes joku parempi tulee vastaan, selittää meta-analyysiä tekemässä ollut Benjamin Le.

Suhteen ikä

Meta-analyysi osoitti myös, ettei suhteen kesto ole erityisen ratkaisevaksi tekijäksi.

Sitoutuminen

Analyyysin perusteella niiden parien liitot kestävät, jotka uskovat parisuhteensa kestävän ja ovat sitoutuneita toisiinsa. Sitoutuminen kiri analyysissä kolmanneksi tulleen rakkauden edelle.

Myönteiset mielikuvat

Monella parilla on ylioptimistisiakin käsityksiä suhteestaan. Optimismi on hyväksi, sillä optimistiset parit tapaavat pysyä yhdessä kaikista varmimmin. Nämä kuvitelmat myönteisyydestä auttavat selviytymään niistä vaikeuksista, joita suhde kuitenkin jossain vaiheessa kohtaa. Myönteiset mielikuvat ennustavat kestävyyttä jopa enemmän kuin sitoutuminen ja rakkaus.

Sosiaalinen tuki

Perheen ja ystävien tuli suhteelle oli suhteellisen tärkeä vaikuttaen varsin paljon suhteen kestoon.

Panostaminen

Panostaminen vaikuttaa siinä missä sosiaalinen tukikin.

Riippuvuus

Riippuvuus nousi analyysissä sitovammaksi tekijäksi kuin läheisyys.

Meta-analyysi julkaistiin Personal Relationships -tiedejulkaisussa.

Luistoa lakanoiden väliinSunnuntai 27.06.2010 00:50

Intiimialueiden kuivuuden ei kannata antaa haitata seksielämää. Liukastusvoide on helppo ja halpa tapa saada seksistä enemmän iloa ja hyvää oloa.

Liukuvoiteen käyttäminen yhdistetään usein turvalliseen seksiin ja kondomin käyttöön, mutta moni ei tiedä, että liukuvoide voi liittyä olennaisesti myös seksuaaliseen nautintoon. Tuore tutkimus osoittaa, että liukuvoidetta käyttävät naiset nauttivat seksistä enemmän kuin ne naiset, jotka eivät käytä liukastetta.

Indianan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan liukuvoiteen käyttö lisäsi nautinnon lisäksi tyytyväisyyttä seksuaalielämään. Lisäksi liukastusvoiteen käyttäminen vähensi oireita, kuten kipua, intiimialueella.

Tutkimuksessa analysoitiin yli 10 000 seksikokemusta ja yli 3 000 masturbaatiokokemusta. Tutkimus on suurin liukuvoiteista tehty tieteellinen tutkimus. Tutkimukseen osallistui lähes 2 500 18-68-vuotiasta naista. Naiset pitivät kokemuksistaan päiväkirjaa viiden viikon ajan.

Kostuminen yksilöllistä

Liukuvoiteita on kahta päätyyppiä: vesi- ja silikonipohjaisia. Nautintoa ja tyytyväisyyttä toivat sekä vesi- että silikonipohjaiset liukuvoiteet. Kiputuntemuksien vähentyminen yhdistyi tutkimuksessa etenkin vesipohjaisiin liukuvoiteisiin. Vesipohjaista liukuvoidetta pidettiin parempana myös anaaliseksissä.

Yli 70-prosenttisesti liukastusvoiteen käyttösyyksi nimettiin suuremman nautinnon tavoittelu. Noin kolmannes naisista ilmoitti käyttävänsä liukuvoidetta vain siksi, että se on hauskaa ja mahdollisesti osa esileikkiä.

Kostuminen ja limakalvojen kuivuus ovat yksilöllisiä ominaisuuksia. Limakalvojen kuivuvat helposti esimerkiksi synnytyksen jälkeen ja vaihdevuosissa. Osa naisista kokee myös e-pillereiden käytön vähentävän kostumista.

Tutkimus julkaistiin The Journal of Sexual Medicine -tiedejulkaisun tammikuun numerossa: Association of Lubricant Use with Women's Sexual Medicine -tiedejulkaisun tammikuun numerossa.
Joidenkin miesten kanssa seurusteleminen saattaa olla hankalaa tai suorastaan mahdotonta.

Tietyillä ammattiryhmillä on muita suurempi todennäköisyys sairastua masennukseen. Ammatti voi vaikuttaa myös siihen, millainen seurustelukumppani toinen on. Naisten sivusto The Frisky listasi kahdeksan miesryhmää, joiden ammatti saattaa aiheuttaa ongelmia parisuhteessa.

1.Kirjailija tai taiteilija

Plussat: Hän on luova ja tunteellinen, eikä ujostele tunteittensa ilmaisemista.

Miinukset: Pieni palkka - tai ei palkkaa ollenkaan. Hän saattaa myös itkeä enemmän kuin sinä, ja uppoutua työhönsä tunti/päivä/viikkokausiksi.

Johtopäätös: Unohda, jos etsit vakaata ja turvallista suhdetta.

2. Poliisi, järjestysmies tai sotilas

Plussat: Jos joku ryppyilee sinulle, tulee hän heti avuksesi. Hän voi kantaa sinua kuin Tarzan, ja on mies eikä vetistelevä poika.

Miinukset: Raskas työ stressaa häntä. Hän ei kirjoita sinulle rakkausrunoja ja tekee töitä hankalina vuorokaudenaikoina.

Johtopäätös: Suhde saattaa toimia, mutta sinun on nähtävä vaivaa sen eteen.

3. Roskakuski tai viemäriautonkuljettaja

Plussat: Ei arastele likaisiakaan hommia, vakaat tulot.

Miinukset: Paha haju ennen kuin käy töitten jälkeen suihkussa. Selkäongelmat ja rosoinen käytös.

Johtopäätös: Sopii naisille, jotka viis veisaavat muiden mielipiteistä.

4. Toimitusjohtaja, pörssihai tai liikemies

Plussat: Näyttää hyvältä puvussa, talous tasapainossa. Ostaa kalliita lahjoja.

Miinukset: Mieltymys kalliisiin juomiin, viettää vapaa-aikaansa mieluummin kollegoittensa kuin naistensa kanssa. On ehkä liiankin kiinnostunut materiasta ja statussymboleista.

Johtopäätös: Loistovalinta, jos samastut Sinkkuelämää-sarjan Charlotteen. Vähemmän loisto, jos olet kuin Carrie.

5. Työtön

Plussat: Vapaa-aikaa on reippaasti, eivätkä työpaineet stressaa. Ei todennäköisesti harrasta syrjähyppyjä hyvännäköisten työkavereittensa kanssa.

Miinukset: Joudut maksamaan kaiken. Saattaa kärsiä itsetunto-ongelmista. Vanhemmat eivät hyväksy kumppanivalintaasi.

Johtopäätös: Anteeksiannettavaa, jos työttömyys on tilapäistä ja johtuu hankalasta taloustilanteesta. Unohda kundi, jos kyse on elämäntapavalinnasta.

6. Malli, strippari tai maksettu seuralainen

Plussat: Miellyttää silmää. Tämä mies tietää parhaat kauneushoitolat, kampaamot ja solariumit. Lisäksi hän osaa hommansa lakanoiden välissä.

Miinukset: Ei päästä sinua peilin ääreen. Harrastaa todennäköisesti seksiä muiden naisten kanssa.

Johtopäätös: Ihanteellinen puumanaisille, muiden kannattaa pysytellä kaukana.

7. Vakuutusvirkailija tai kirjanpitäjä

Plussat: Vakaa ja luotettava. Riskienhallinnan asiantuntija.

Miinukset: Tylsä.

Johtopäätös: Rattopoikaa parempi vaihtoehto. Daamin on kuitenkin siedettävä pitkällisiä keskusteluja säästä ja matematiikasta, jos mielii suhteen kestävän.

8. Rock-tähti, hengellinen johtaja tai kiihkoilija

Plussat: Karismaattinen ja herkkähermoinen. Pystyy hurmaamaan valtavia yleisöjoukkoja.

Miinukset: Kiistelevä, itserakas, ryntäilee hyväntekeväisyyden tai lähetystyön perässä sodan runtelemissa maissa.

Johtopäätös: Vältä!