IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

"Vaihda seksin paikkaa - älä kumppania"Keskiviikko 31.12.2008 17:02

Omassa kodissakin voi kokeilla uutta ja erilaista.

Seksologi Jukka Virtanen kertoo ihmisten hakevan erikoisilla seksipaikoilla eksotiikkaa arkeen. Varsinkin pitkään yhdessä ollut pari saa vieraassa paikassa harrastetusta seksistä uutta jännitettä suhteeseen.

- Samaa jännittävyyttä ja kiinnijäämisen riskiä haetaan myös uskottomuudella. Vieraissa käyminen ja vieraassa paikassa seksin harrastaminen ovatkin ikään kuin sukua toisilleen. Vieras paikka tutunkin kumppanin kanssa voisi ajaa saman asian. Kumppania ei siis tarvitse vaihtaa vieraaseen, kun kokeilee seksin harrastamista vieraassa paikkassa, Virtanen sanoo.

Seksologi suositteleekin uuden kokeilua leipääntyneille ja kyllästyneille pariskunnille. Eihän kukaan jaksa syödä samaa ruokaakaan joka päivä. Vaihtelu tekee hyvää kaikessa. Kovin erikoisiin ja julkisiin paikkoihin ei silti tarvitse lähteä.

- Omassa kodissakin voi kokeilla jotakin uutta ja erilaista. Makuuhuone ei ole ainoa paikka seksin harrastamiselle. Uutta voi olla lomamökillä tai vaikka leirintäalueella teltassa rakastelu.

10 vinkkiä nettideittailuunTiistai 30.12.2008 02:20

Nettideittailu on yleistynyt ja arkipäiväistynyt vauhdilla, mutta siihen liittyy yhä kompastuskiviä, joita kasvokkain syntyvässä kontaktissa ei joudu varomaan. Times Onlinen haastattelema parisuhdeasiantuntija Suzi Goddard listaa kymmenen tärkeintä asiaa, jotka jokaisen verkosta lempeä hakevan tulee ottaa huomioon.

1. Älä tuhlaa aikaa

Arviolta kolmannes verkossa seuraa etsivistä on naimisissa tai avoliitossa. Kieltäytyykö uusi tuttavuutesi viikonlopputapaamisista? Tämä on yksi varma merkki siitä, että hänellä on muutakin seuraa.

2. Puhu puhelimessa ennen ensitreffejä

Äänensävy voi kertoa aivan eri viestin kuin sähköposti.

3. Ole kriittinen

Suostu tapaamiseen vain, jos kandidaatissa todella on potentiaalia.

4. Toimi nopeasti

Jos löytösi tuntuu lupaavalta, tapaa hänet kasvokkain mahdollisimman pian. Jos ehdit luoda kuvan täydellisen fantasian, todellisuus iskee todennäköisesti raa'asti kasvoille.

5. Ole varovainen

Tuttavuutesi on todennäköisesti mukava ja ihana ihminen, mutta älä silti kerro hänelle heti osoitettasi tai hyväksy kyytitarjousta.

6. Unohda kantapaikkasi

Neutraali ympäristö, jossa ei vilise tuttuja, on sopivampi paikka ensitreffeille.

7. Tapaa päivänvalossa

Älä sovi ensimmäisiä treffejä syrjäisen kujan pimeään baariin.

8. Älä järkyty

Päivänvalossa paljastuva totuus voi tulla yllätyksenä, sillä arviolta kolmannes nettideittailijoista valehtelee tietoisesti ulkonäöstään.

9. Älä kilpaile

Kahvila ei ole ainoa oikea treffipaikka; myös aktiivisempi ympäristö sopii hyvin. Vältä kuitenkin kilpailutilanteita - minigolf kelpaa, mutta täysimittainen golfkierros voi käydä jomman kumman itsetunnolle.

10. Älä pety

Eikö mukavalta tuntunut seuralainen soittanut lupauksesta huolimatta? Älä ota sitä henkilökohtaisena loukkauksena, vaan jatka reippaasti eteenpäin. Verkossa riittää vilinää - täydellinen saalis sattuu koukkuun ennemmin tai myöhemmin.

Ruoka on seksiä kiihottavampaaMaanantai 29.12.2008 20:53

Makuukammarin ilot eivät vedä vertoja syntisen ihanille herkuille - ainakaan brittinaisten ajatuksissa.

Painonvartijoiden tekemän kyselyn mukaan 70 prosenttia heistä haaveilee ruoasta vähintään kymmenen kertaa päivässä. Seksiä ajattelee yhtä usein 58 prosenttia.

Ajatusten pyöriminen ruoan ympärillä vaikeuttaa luonnollisesti laihdutuspäätöksessä pysymistä. Vaikeimmin vastustettavia herkkuja ovat suklaa, alkoholijuomat, jälkiruoat, paistetut perunat ja kaikki pikkunaposteltavat.

Rakkausoppeja elokuvistaMaanantai 29.12.2008 00:14

Romanttisissa komedioissa lemmenkuviot kulkevat sattumien ja ystävien ohjauksessa.

Yllätys, yllätys - romanttiset komediat eivät anna oikeaa kuvaa arkipäivän rakkaudesta!

Edinburghin Heriot-Watt -yliopiston tutkijat päätyivät tulokseen tarkkailemalla ja haastattelemalla rakkauselokuvia katsoneita koehenkilöitä. Tutkimukselle naureskelevan Times Onlinen elokuvakriitikon Michael Moranin mielestä ilmiselvää tosiasiaa kiinnostavampaa on pohtia epätodellisten tarinoiden opetuksia.

1. Unelmien tyttö on amerikkalainen

Valtameren takaa saapuneet kaunottaret saavat brittimiesten päät pyörälle. Moran tosin epäilee, ettei kaikilla saarivaltion uroilla voi käydä yhtä hyvä tuuri kuin Hugh Grantilla Notting Hillissä.

2. Rakkaus iskee yllättäen

Se oikea on tuolla jossain, mutta hänen löytämisensä ei ole helppoa. Pitää vain luottaa sattumaan. Salama voi iskeä vaikka metrossa, kuten Sliding Doors elokuvassa - vaikka romantiikka onkin kaukana ihmismassan puristuksessa iltapäiväruuhkassa.

3. Hän on jo varattu

Jos romanttisia komedioita on uskominen, unelmien nainen tai mies on todennäköisesti varattu. Ylitsepääsemätön este on elokuvissa onneksi vain pieni hidaste tosirakkauden tiellä.

4. Ystävillä on sormet pelissä

Paras kaverisi junailee ja juonittelee suhteen hyväksi tai tuhoksi - ja onnistuu sekoittamaan asiat vielä hääpäivänäkin.

Taantuma piristää seksielämääPerjantai 26.12.2008 02:06

Rutgers Universityn professori uskoo taloutta moukaroivan taantuman piristävän ihmisten rakkauselämää.

- Stressaavat ajat voivat ruokkia ihastumisen tunteita, professorio Helen Fisher kertoo BBC:n haastattelussa. Hänen mukaansa ihmiset ovat epävakaan taloudellisen tilanteen aikana entistä herkempiä.

Stressi ja pelko tulevasta pistävät aivot tuottamaan dopamiinia, joka saa ihmiset romanttisten tunteiden valtaan.

Seksielämän lisäksi taantuma saattaa myös ehkäistä sairauksia. Keskushermoston vähäinen dopamiinivaikutus on yksi Parkinsonin taudin syistä, joten stressillä taudin puhkeamista voisi teoriassa ainakin ehkäistä
Suomalaistutkimuksen mukaan ikääntyvien miesten erektiohäiriöillä ja seksielämän vilkkaudella on suora yhteys. Brittitutkijoiden mukaan myös eturahassyövän riskiä voi alentaa lempimällä säännöllisesti.

Seksin harrastamisen terveellisyydestä on saatu jälleen tieteellisiä todisteita. Säännöllinen rakastelu ei ainoastaan kohota mielialaa vaan lisää pitkä-ikäisyyttä ja vähentää muun muassa sydänkohtauksen riskiä. Brittitutkijoiden mukaan seksin harrastaminen voi ehkäistä syöpää erityisesti miehillä, kertoo Daily Mail.

Notthinghamin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että riski sairastua eturauhassyöpään väheni säännöllisesti seksiä harrastavilla 50-vuotiailla miehillä. Tutkimuksessa ilmeni tosin myös, että liiallinen aktiviisuus nuorilla, eli 20-30 vuotiailla miehillä saattaa jopa kasvattaa eturauhassyövän riskiä. Liiallisen aktiiviisuuden tutkijat määrittelivät yli 20 seksikerralla kuukaudessa.

Tärkeää tutkimuksen mukaan miehille ja naisille on harrastaa seksiä kohtuullisesti sekä säännöllisesti ylläpitääkseen taitojaan.

Daily Mail kirjoittaa myös suomalaistutkimuksesta, jossa tutkittiin tuhatta 55-75 vuotiasta miestä. Miehillä, jotka harrastivat seksiä vähemmän kuin kerran viikossa, oli kaksinkertainen todennäköisyys saada erektiohäiriö, kuin niillä jotka tekivät sitä useammin.

Toki naisetkin hyötyvät seksin terveysvaikutuksista. Ikääntyessään naisten estrogeenitaso laskee, mutta amerikkalaistutkimuksen mukaan vaihdevuosien aikana viikottain seksiä harrastavilla naisilla estrogeenitasot olivat kaksi kertaa korkeampia kuin vähemmän seksiä harrastavilla.

- Usein miehet, jotka harrastavat seksiä säännöllisesti, pitävät muutoinkin yllä terveellisiä elämäntapoja liikkumalla ja syömällä hyvin. Tällä on ehkä vielä suurempi vaikutus eturauhassyövän riskin pienenemisessä, urologi Geoffrey Hacket kommentoi Daily Mail-lehdelle.

Vähennä stressiä suutelemalla!Keskiviikko 24.12.2008 02:02

Uuden tutkimuksen mukaan suutelu vähentää stressihormonin määrää. Rakkaus taas vaikuttaa aivoissamme kokaiinin lailla, kertoo Telegraph verkkosivuillaan.

Yhdysvaltaisen professorin Wendy Hillin tutkimuksen mukaan suutelusta johtuva mielihyvä selittyy suutelun aikana vapautuvista hormoneista. Tutkimuksessa ilmeni, että stressihormonin määrä laskee pusuttelun aikana.

Wendy Hillin tarkoitus oli selvittää, miksi huulten kosketus toisiaan vasten aiheuttaa voimakkaita tuntemuksia. Tutkimuksessa analysoitiin kortisolin ja oksitosiinin arvoja ennen ja jälkeen suutelun. Oksitosiinin, eli "rakkaushormonin" tiedetään saavan ihmisessä tarvetta hoivaamiseen ja sitoutumiseen.

Selvisi, että suutelu vähensi stressihormoni kortisolin määrää sekä miehillä että naisilla. Oksitosiiniarvot nousivat vain miehillä. Tutkimustulosten mukaan naiset tarvitsevat tehosteeksi oikeanlaista, romanttista tunnelmaa saadakseen suutelun aikana yhtä suuria oksitosiinimääriä kuin miehillä. Oikeanlainen tunnelma saadaan tiedemiesten mukaan esimerkiksi himmeillä valoilla ja tilanteeseen sopivalla musiikilla.

- Tutkimus osoittaa, että suutelemisen aikana tapahtuu hormonaalisia muutoksia ja asioita, joita emme osanneet ajatellakaan, Hill kertoo Telegraph-lehdelle.

Rakkaus ja sen osoittaminen ovat lehden mukaan yhteydessä neurologiseen aktiivisuuteen ja niillä on samankaltaisia vaikutuksia aivoille kuin kokaiinilla. Myös vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa brittitutkijat totesivat, että intohimoinen rakkaus aktivoi aivoja ja sydäntä.

Suutelu on siis sekä erittäin mukavaa, että hyväksi terveydelle.

- Jos suudellessa vaihdat bakteereja toisen kanssa, parannat myös vastustuskykyäsi, Helen Fisher Rutgersin yliopistosta sanoo.
Deittailu ja Sen Oikean etsiminen saattavat tuottaa karvaita pettymyksiä erityisesti nettideittailussa, sanovat treffailun saloista kirjoittavat kirjailijat.

Onko sinulle koskaan käynyt näin: Treffikumppani ylistää sinut maasta taivaisiin yhden tai muutamien tapaamisten ajan ja hehkuttaa haluavansa nähdä uudestaan? Muutamien hermostuneiden ja (turhien) odotusten täyttämien päivien jälkeen se onkin sitten selvää: Hän ei ottanut enää yhteyttä, eikä tule koskaan niin tekemäänkään. Miksi siis vuolaat sanat ja lupaukset?

Vaikeinta on ehkä hyväksyä ajatus, ettei toinen ollut tarpeeksi kiinnostunut jatkaakseen tapailua.

- Deittiviidakko on julma. Ehkä mies oli täysi ääliö, kuten ystäväni sanovat, tai sitten hän ei vain yksinkertaisesti ollut kiinnostunut minusta, Edwina Ings-Chambers kirjoittaa Times Online-sivustolla deittipettymyksistään.

Nettideittailu on lisännyt deittikirjallisuuden ja oheistuksen tarvetta, kirjoittaa WebMD-sivusto. Uudet kommunikointitavat kuten tekstiviestit, sähköposti ja muut nettipalvelut luovat helposti turhia toiveita ja odotuksia sekä illuusion siitä, että mahdollisen kumppaniehdokkaan tuntisi jo ennen ainuttakaan tapaamista.

- Kun sitten tulee hylätyksi, se aiheuttaa suurta pettymystä, vaikka toista ei oikeastaan koskaan edes tuntenut kunnolla, new yorkilainen psykoanalyytikko ja uuden parisuhdeoppaan Becoming Real: Defeating the Stories We Tell Ourselves That Hold Us Back kirjoittaja Gail Saltz sanoo.

- Emme tietenkään halua ajatella sitä mahdollisuutta, että ei kelpaisi toiselle, mutta syitä hylkääjä-osapuolen käytökselle voi olla loputtomasti. On tärkeää ymmärtää ja hyväksyä tosiasiat, eikä työntää päätään hiekkaan, Saltz kertoo.

Gail Saltzin mukaan pettymysten tilittäminen ystäville on toki tarpeellista, mutta erinäisten syiden keksiminen tilanteelle ei johda mihinkään. Saltzin mukaan jokaisen tulisi kestää kritiikkiä ja keskittyä enemmän siihen, kuinka itseään voisi kehittää.

"Se ei vain toiminut ja hyvä niin"

Samoilla linjoilla on kirjailija Terrance Real, jonka parisuhdeopas How Can I Get Through to You käsittelee miesten ja naisten eroja. Hänen mukaansa miesten syyt lopettaa tapailu voivat olla hyvin henkilökohtaisia.

- Jos mies ei kiinnostu sinusta, se ei ole sinun onglemasi. Ei kannata jatkaa epätoivoista perässäjuoksemista. On yksinkertaisesti hyväksyttävä, ettei hän halunnut suhdetta kanssasi, se ei vain toiminut ja hyvä niin, Real paukuttaa.

Yhdysvaltalainen kirjailija Jaci Rae neuvoo deittailua nettisivustollaan. Hänen mukaansa yleistä on nykyään myös se, ettei suhteen kehittymiselle anneta aikaa, vaan toinen hylätään olemattomien virheiden vuoksi.

- Suhteen eteen tehtävää työtä ei pidetä nykyään tarpeeksi suuressa arvossa, hän kertoo Times Online-sivustolla.

- Ehkä on siis aika unohtaa deittailuoppaat hetkeksi ja tarttua itse puhelimeen, jos toinen ei soita, Edwina Ings-Chambers ehdottaa Times Online-sivustolla. Eivät nykymiehet odottele enää yhtä pitkään kuin Rhet Butler Tuulen viemää -elokuvassa.

- Jos asia siis vaivaa sinua ja olet tapaamastasi ihmisestä yhä kiinnostunut, ota puhelin käteesi ja näppäile numero!

10 hyvää syytä harrastaa seksiäMaanantai 22.12.2008 20:53

Seksin harrastaminen on hyödyksi keholle monella, yllättävälläkin tavalla, kertoo seksiterapeutti Joy Davidson WebMD-terveyssivustolla.

Davidsonin ja muiden asiantujoiden mukaan rakastelu edistää terveyttä seuraavin tavoin:

1. Rakastelu lievittää stressiä

Biological Psychology -lehden mukaan verenpaine laskee seksin aikana ja stressioireet vähenevät.

2. Seksi vahvistaa immuniteettisuojaa

Tyydyttävä seksielämä vaikuttaa positiivisesti myös yleiseen hyvinvointiin. Wilkes University:ssä tutkittiin 112 opiskelijaa, jotka raportoivat kuinka usein he harrastivat seksiä. Tutkimuksessa ilmeni, että säännöllisesti ja vähintään kaksi kertaa viikossa seksiä harrastaneilla oli elimistössään enemmän immunoglobuliini A -nimistä vasta-ainetta kuin harvemmin ja epässäännöllisemmin seksiä harrastaneilla opiskelijoilla. Kyseinen vasta-aine suojaa elimistöä esimerkiksi flunssalta ja muilta tulehduksilta.

3. Rakastelu polttaa kaloreita

Puolen tunnin rakastelu polttaa vähintään noin 85 kaloria. WebMD-sivuston laskelmien mukaan painoaan voi pudottaa noin 3 700 kalorilla, jos puolen tunnin sessioita harrastaa 42 kertaa.

4. Seksin harrastaminen voi vähentää verenkierron häiriöitä

Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että kahdesti tai useammin viikossa seksiä harrastaneiden riski saada sydänkohtaus oli pienempi kuin niillä, jotka harrastivat sitä kerran kuukaudessa tai harvemmin.

5. Seksi kohottaa itsetuntoa

Teksasin yliopiston seksikäyttäytymistä koskevan tutkimuksen mukaan 237:n tutkimuksen osallistuneen henkilön mielestä itsetunnon kohotus on yksi tärkeimpiä syitä harrastaa seksiä.

- Jos seksi on rakastavaa, hyvää, tyydyttävää ja vastavuoroista, se kasvattaa itsetuntoa, seksiterapeutti Gina Ogden sanoo.

6. Rakastelu lähentää

Seksi ja orgasmi lisäävät niin sanotun "rakkaushormonin" eli oksitosiinin määrää elimistössä. Mitä lähempänä kumppanit toisiaan ovat, sitä suurempi oksitosiinin määrä on. Hormoni saa aikaan myös tarvetta ja halua hoivaamiseen ja sitoutumiseen.

7. Rakastelu helpottaa kipuja

Oksitosiinihormonin virratessa elimistöön endorfiinitaso nousee. Endorfiinit ovat elimistön tuottamia hormoneja, jotka vähentävät kivuntunnetta. Esimerkiksi päänsärky tai PMS -oireet voivat helpottua seksin jälkeen.

8. Seksi voi vähentää eturauhassyövän riskiä

Australialaisen, British Journal of Urology International -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan usein toistuvat siemensyöksyt erityisesti nuorilla miehillä voivat vähentää riskia saada eturauhassyöpä. Tutkimuksen mukaan viidellä tai useammalla siemensyöksyllä viikossa oli vaikutusta riskiin sairastua eturauhassyöpään.

9. Rakastelu vahvistaa lantionpohjan lihaksia

Lantionpohjan lihasten vahvistaminen seksin aikana lisää rakastelun nautintoa molemmille osapuolille. Lantionpohjan lihasten harjoittaminen auttaa myös mahdollisiin virtsankarkailun ongelmiin.

10. Rakastelu parantaa unta

Orgasmin aikana erittyvä oksitosiini parantaa unta, WebMD-lehti kertoo. Ja hyvät yöunet vaikuttavat luonnollisesti myös elämän muihin osa-alueisiin ja yleiseen hyvinvointiin.

Rakkautta purkistaSunnuntai 21.12.2008 19:26

Epätoivoinen tilanne: löysit unelmiesi miehen tai naisen, muttet saa tunteillesi vastakaikua?

Älä masennu, sillä rakkauden herättäminen voi pian hoitua pilleripurkilla. Neurotieteiden professori Larry Young maalailee arvostetussa Nature-lehdessä, että tutkijat pystyvät kehittämään erikoisvahvoja lemmenlääkkeitä; kemikaaleja, jotka saisivat ihmisen rakastumaan ensimmäiseen vastaantulijaan. Epäsopivaan henkilöön langennut voisi päästä kärsimyksistään nauttimalla rakkauden vasta-aineita.

- Tunteemme ovat vain sarja kemiallisia reaktioita, vaikka meidän onkin vaikea uskoa sitä, epäromanttinen professori totesi BBC:n haastattelussa.

Rakkauspillereitä odotellessa viettelyä voi tehostaa lemmenruoilla. Vannoihan itse Casanovakin osterien nimeen