IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Harjoituskuulat

Harjoituskuulien eli treenipallojen tarkoitus on lantionpohjan lihasten harjoittaminen ja lihaskunnon ylläpitäminen. Treenipalloja on saatavana sekä erotiikkaliikkeistä että apteekeista. Harjoituskuulat voivat olla yksittäisiä metallisia kuulia tai joko metallisia tai pinnoitettuja kuulia, jotka laitetaan erityiseen soikiomaiseen säiliöön. Harjoituskuulien painot vaihtelevat 10 ja 50 gramman välillä.

Erotiikkaliikkeistä yleisesti saatavilla olevien harjoituskuulien etuna on niiden edullisuus, ja ne ovat vasta-alkajalle oiva harjoittelun apuväline. Perinteiset ns. Ben Wah -kuulat ovat suosittuja, mutta näiden pallojen huono puoli on niiden sisältämä nikkeli. Ns. Simpukka-kuulat ovat muovipinnoitetut ja siksi edellisiä turvallisemmat. Useimmiten apteekeista saatavien harjoituskuulien, ns. farmasiapallojen, etuna on niiden hygieenisyys ja pitkäikäisyys, mutta huonona puolena niiden suhteellisen korkea hinta. Sin City on tuomassa markkinoille keväällä 2006 uudenlaiset Vielle -harjoituskuulat, farmasiapallot, mutta jotka ovat apteekin hintatasoa edullisemmat. Nämä helppokäyttöiset pallot asetetaan oikealle paikalleen ns. asetusvarren avulla.

Kuten sanottua, harjoituskuulat on tarkoitettu lantionpohjan lihasten kunnon ylläpitämiseen ja em. lihasten kunnon kohottamiseen.Miksi sitten lantionpohjan lihaksia on hyvä harjoittaa?Virtsan pidätyskyvyttömyys eli inkontinenssi, raskauden ja synnytyksen aiheuttama lihasten venymisestä johtuva lihasheikkous lantionpohjan lihaksissa ja synnytyksen aiheuttamat repeymät sekä oman ja kumppanin seksuaalisen nautinnon lisääntyminen ovat hyviä syitä aloittaa lantionpohjan lihaksiston treenaus. Vanha vinkki on myös yhden kuulan laittaminen emättimeen ennen yhdyntää, jolloin mies voi tuntea kuulan työntäessään peniksensä naiseen. Kuulemamme mukaan nautinnollista...

Vaginapallot


Harjoituskuulia isommat vaginapallot on tarkoitettu ensisijaisesti mielihyvän tuottamiseen ja naisen seksuaaliseen kiihotukseen, mutta niitä voi käyttää myös lantionpohjan lihasten harjoitteluun. Vaginapallojen syntyhistoria johtaa Japaniin. Siellä arvostetut ammattimaiset miestenviihdyttäjät, geishat, pitivät itsensä “oikeassa vireessä” luusta tai metallista tehdyillä palloilla asiakkaiden välisinä aikoina.

Geishapallot muodostuvat yleensä kahdesta narulla toisiinsa kiinnitetystä pallosta ja niissä on myös ns. ulosvetonaru, joka jää emättimen aukon ulkopuolelle. Halkaisijaltaan geishapallot ovat yleensä 30-40 mm ja ne painavat yleensä yhteensä n. 65-75 grammaa. Geishapallojen pintamateriaali on joko muovia, kumia tai silikonia. Silikonipäällysteiset pallot sopivat myös kumi- ja nikkeliallergikoille. Geishapalloja on saatavana sekä kova- että pehmeäkuorisina, sileäpintaisina tai nystyröityinä. Edullisemmissa palloissa on edullisuuden vastapainona niiden lyhyt käyttöikä. Palloja usein yhdistää nylonnaru, jonka pitäminen hygieenisenä pitkään on melko mahdotonta. Siksi niiden suositeltu käyttöikä on korkeintaan kuukausi.

Pallojen sisällä on painavammat metallikuulat, jotka pääsevät liikkumaan pallon sisällä. Metallikuulat liikkuvat "epäkeskona" isomman pallon sisällä. Kun pallot ovat emättimessä ja nainen liikkuu, saa naisen oma liike aikaan pallojen sisällä olevien metallipallojen avulla tärinän, joka voi tuntua miellyttävältä ja kiihottavalta. Tällöin emätin kostuu.Koska aistinautintokyky on yksilöllinen, pallojen aiheuttama mielihyvä on jokaisen naisen kohdalla erilainen ja kiihottumisen aste vaihtelee. Pallojen pitäminen emättimessä vaatii myös lantionpohjan lihasten käyttöä. Myös lantionpohjan lihasten supisteleminen voi aiheuttaa sukupuolista mielihyvää.

Vaginapallojen harjoitusvinkki: Aseta vaginapallot emättimeen ja supista lantionpohjan lihaksiasi vetäen samalla narusta vaginapalloja ulospäin (kuin tamponia). Jännitä ja pyri pitämään pallot sisälläsi. Rentouta sitten lihaksesi ja toista harjoitus uudelleen. Voit käyttää palloja myös siivotessasi tai lenkillä, mutta kannattaa ottaa huomioon, että saatat kostua ja kiihottua kesken toiminnon!

Moottoroidut vaginapallot

Samoin kuin moottoroimattomat, myös moottoroidut vaginapallot on tarkoitettu mielihyvän tuottamiseen ja naisen seksuaaliseen kiihotukseen. Moottoroiduissa vaginapalloissa liikkuvan metallikuulan korvaa patterikäyttöinen moottori, jota ei ole asennettu kiinteästi palloihin, mutta on kytkettynä niihin joko johdolla tai johdottomasti. Vaikutukseltaan moottoroidut geishapallot ovat samanlaisia kuin moottoroimattomatkin pallot. Metallipallon aiheuttama liike ja moottorin aiheuttama tärinä ovat kuitenkin jonkin verran erilaiset aistitunnultaan. On yksilökysymys kumpi tuntuu paremmalta. Moottoroituja geishapalloja voi myös käyttää peräsuolessa. Yhdynnän aikana niistä tuleva värinä aiheuttaa myös kumppanille miellyttäviä tuntemuksia.

Vaginatangot

Vaginatankojen ensisijainen tarkoitus on lantionpohjan lihasten harjoittaminen ja lihaskunnon ylläpitäminen. Niitä voi käyttää myös mielihyvän tuottamiseen ja naisen seksuaaliseen kiihotukseen. Vaginatanko on seksin apuvälineiden uusimpia tulokkaita. Laitteen avulla voi tehdä lihasten kuntokartoituksen, seurata harjoitusten edistymistä ja tehdä puristusharjoituksia. Laite on helppokäyttöinen: Mittauslaitteessa on kymmenen tasoa ja laite antaa äänimerkin sen tason kohdalla, jossa olet jännittäessäsi lantionpohjan lihaksiasi mahdollisimman voimakkaasti. Mitä korkeampi taso on, sen paremmassa kunnossa lihaksesi ovat.

Lantionpohjalihasten jumppaTiistai 30.10.2007 18:18

Sekä naisen että miehen sukupuolielimet ovat läheisessä yhteydessä myös tahdonalaisen lantionpohjan häpyluu-häntäluulihakseen (pc- eli pubococcygeus-lihas). Lantionpohjan lihasten kunto vaikuttaa niin naisilla kuin miehillä seksielämään, virtsanpidätyskykyyn ja muuhun terveyteen. Nämä lihakset voi oppia löytämään, kun katkaisee virtsasuihkun tahdonalaisesti kesken virtsaamisen. Supistamalla kyseistä lihasta lantion pohjan elimet kohoavat hieman ylöspäin ja samalla virtsasuihku keskeytyy. Rentouttamalla lihasta virtsaaminen taas jatkuu. Voit löytää kyseiset lihakset myös ”rypistämällä” peräaukkoa, aivan kuin pidättäisit ulostamista. Pidä hetki jännitystä päällä ja sitten rentouta. Tee sama uudelleen ja ”vedä” lihaksia samalla voimakkaasti sisäänpäin, pidä jännitystä hetki ja rentouta. Lisää nyt mukaan myös emättimen aukon voimakas sulkurutistus ja pidä jännitystä hetki.

On todettu, että lantionpohjan lihaksia harjoituttamalla nainen voi estää lantion pohjan veltostumista, josta voi seurata virtsapidätyskyvyn heikkoutta sekä kohdun laskeumaa. Harjoittelu lisäksi parantaa intiimialueen toimintaa sekä naisilla että miehillä. Emättimen supistaminen yhdynnän tai itsetyydytyksen aikana onnistuu paremmin tämän lihaksen avulla. Emättimen puristus taas puolestaan lisää seksuaalista kiihotusta ja mielihyvän tunnetta. Mies taas voi parantaa erektiota ja voimistaa ejakulaatiota käyttämällä tätä lihasta. Lisäksi lihaksen supistelu liikuttaa eturauhasta ja sitä kautta lisätä seksuaalista kiihotusta ja parantaa orgasmia.

Kun on ensin oppinut tuntemaan, miten pc-lihasta voi käskeä supistumaan ja rentoutumaan esimerkiksi virtsankatkaisukokeilujen avulla, voi alkaa jumpata lihasta sen vahvistamista varten. Tätä jumppaa kutsutan myös Kegelin harjoitukseksi. Tosiasiahan on, että kaikki lihakset, joita ei käytetä, heikkenevät. Harjoitukset on hyvä aloittaa hitaasti siten, että teet emättimen aukon ja miehillä lantionpohjanlihasten alueen voimakkaan sulkusupistuksen ja lasket hitaasti kolmeen ja sitten rentoutus. Toista tämä vähintään viisitoista kertaa päivittäin. Nopeassa harjoituksessa teet edellä mainitut liikkeet peräjälkeen, siihen asti kunnes väsyt – kuitenkin vähintään minuutin ajan. Kolmas tapa on jännittää koko lantionpohjan lihaksisto ja ”puskea” lihaksia eteenpäin. Tämä toistetaan viisi kertaa. Halutessasi voit jännittää lihakset kymmenen sekunnin ajaksi, pitää saman verran taukoa ja toistaa tämä sarja viisi kertaa.

Kun olet ottanut lantionpohjanlihakset haltuusi, voit aloittaa voimaharjoittelun emättimeen asetettavilla harjoituskuulilla. Kuulia saa apteekeista ja erotiikkaliikkeistä. Laaduissa, kuulien materiaaleissa ja painossa on eroja, joten kannattaa kääntyä myyjän puoleen, samalla saat kirjallisen ohjeen lihasten treenaamisesta. Harjoittelu on syytä aloittaa varovasti, älä treenaa liikaa. Harjoittelun edetessä huomaat kuinka lihakset vahvistuvat ja voit lisätä toisenkin kuulan emättimeen. Kun tämä vaihe alkaa sujua, voit siirtyä ns. kestävyysharjoitteluun, jolloin voit liikkua emättimeen asetettujen kuulien kanssa noin puoli tuntia päivässä. Muista pitää pari taukopäivää viikossa. Tässäkin, kuten kaikessa lihasharjoittelussa tärkeintä on säännöllisyys. Harjoittelun voi liittää myös päivittäisiin askareisiin, lenkkeilyyn tai vaikkapa imurointiin. Jos kuulia on vaikea saada pysymään sisällä, voit aloittaa makuuasennosta rutistuharjoituksin kuulien paikallistamiseksi ja siitä edeten pystyasentoon. Toinen vaihtoehto on hankkia isompia vaginapalloja, jotka ovat siis treenikuulia suurempia ja pysyvät paremmin emättimessä. Lihaskunnon kasvaessa siirrytään treenikuuliin.

Lihasten ollessa hyvin hallussa, voit harjoittaa lantionpohjanlihaksia vaikkapa bussia odottaessa, kassajonossa tai työpaikalla. Kukaan ei siis näe, että harjoittelet.

Lihaksen voimaa nainen voi testata esim. laittamalla ohuen hieromasauvan emättimeen ja sitten lihasta supistamalla ja rentouttamalla saada sauvaa liikkumaan sisään ja ulospäin. Mies puolestaan voi testata lihaksen toimintaa liikuttamalla jäykistynyttä siitintä ylöspäin lihasta supistamalla. Fysioterapeuteilla on myös laitteita, joilla voi mitata lihasten kuntoa ja saada lisäapua ongelman ratkaisemiseksi.

ItsetyydytysMaanantai 29.10.2007 18:16

Itsetyydytyksellä tarkoitetaan itsen seksuaalista mielihyvää ja hyvää oloa tuottavaa hellimistä ja rakastamista eli sooloseksiä. Sooloseksistä voi nauttia esim. kosketellen itseä eroottisesti herkiltä alueilta vaikkapa suihkussa ollessaan. Itserakastelun apuna voi käyttää myös seksivälineitä, joita saa esim. seksikaupasta (ks. www.sincity.fi). Apuvälineet mahdollistavat sen, että esim. sosiaalista ja/tai toiminnallisista rajoitteista kärsivillä ihmisillä voi olla sooloseksiä.Moni ihminen käyttää koskettelun ja/tai apuvälineiden ohella myös mielikuvia eli fantasioita. Fantasiat voivat olla kaukana arkitodellisuudesta ja usein miten niitä ei ajatellakaan koskaan toteutettaviksi tai esim. muiden kanssa jaettaviksi. Mielikuvina ne voivat kuitenkin tuoda seksuaalisuudelle lisää ulottuvuutta ja näin myös rikastaa ihmisen sisäisiä mielenmaisemia.Rakastelipa sitten mielikuvilla tai ilman, niin itsetyydytyksellä on todettu olevan edullinen vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Lisäksi se auttaa ihmistä tulemaan tietoiseksi omasta ruumiistaan ja siitä, miten haluaa esim. tulla kosketetuksi. Seksuaalisen itseymmärryksen lisääminen sooloseksin kautta voi myös lisätä hyvinvointia muillakin elämän osa-alueilla ja lähisuhteissa. Eräs itserakastelun parhaista puolista on myös se, että seksuaalielämää voi olla lähes jokaisella meistä: myös ilman seksikumppania tai parisuhdetta.

Seksi kuukautisten aikanaSunnuntai 28.10.2007 10:57

Kuukautisvuoto ei ole este seksin harrastamiselle. On kuitenkin muistettava, että kuukautisten aikana yhdyntä ilman ehkäisyä voi johtaa raskauteen. Seksitaudit tarttuvat kuukautisten aikana samoin kuin muulloinkin.

On miehiä ja naisia, joille verisyys ei ole mikään ongelma ja seksi kuukautisten aikana on täysin ok - jopa suuseksi. Mutta sitten on niitä, jotka kavahtavat koko ajatusta.

Monet naiset tuntevat kipua erityisesti kuukautisten alkuvaiheessa, olo saattaa olla ylipäätään sairas. Lihaksia jomottaa, olo voi olla kuumeinen, vatsa turpoaa ja on arka. Tämä tilanne ei välttämättä edesauta seksiin ryhtymistä.

Mielialat voivat vaihdella paljonkin. Toiset naiset voivat olla riemukkaita seksipetoja, toiset kuin ammuttuja karhuja. Toisilla kuukautiset eivät vaikuta mielialoihin yhtään. Tärkeää on kuitenkin, että myös mies tietää jotain kuukautisista – erityisesti oman naisensa kuukautisista ja tämän reagoinnista niihin.

Seksistä voi nauttia kuukautisten aikaan muillakin tavoilla, jos yhdyntä tuntuu hankalalta. Masturbointi ja muut vaihtoehtoiset seksin muodot voivat hyvin korvata emätinyhdynnän. Yhteinen suihku ja sen yhteydessä suoritettu yhdyntä voi joillekin olla sopiva tapa tyydyttää seksinnälkä.

Anaaliseksin apuvälineetLauantai 27.10.2007 22:45

Anaalipallot, -tangot ja -helmet voivat olla uusi, miellyttävä tuttavuus. Kokovaihtoehtoja on vaikka minkälaisia, pikkuruisista jämäkämpiin tai asteittain suureneviin. Valintavaihtoehtoja ovat käsikäyttöiset ja moottoroidut versiot. Ns. terveen maalaisjärjen käyttäminen on erityisesti anaaliseksissä hyvä muistaa.

Anaalipallot on yhdistetty toisiinsa joko joustavasti nauhalla tai jäykällä muovilla. Ne ovat 3 -5 pallon jonossa, joko samankokoisia tai palloittain suurenevia. Pallojen laitto peräaukosta sisään aiheuttaa peräaukon sulkijalihaksen liikkeen, joka tuntuu seksuaalisena mielihyvänä. Koko nauhan ulosveto orgasmin yhteydessä lisää orgasmin voimakkuutta. Nauhasta laitetaan sisälle niin monta palloa kun tuntuu hyvältä.

Anaalipallojen lisäksi saatavilla on myös anaalitappeja. Materiaaliltaan ne ovat esim. muovia, raakakumia, kumin ja silikonimassan seosta tai puhdasta silikonimassaa, ja niitä on monia eri kokoja ja malleja sileäpintaisista erilaisin nystyröin tai kuvioin varustettuihin. Anaalitappeja on saatavana myös moottoroituna tai pumpattavina. Pumpattavat anaalitapit ovat miellyttävä tapa aloittaa anaaliseksiin tutustuminen, sillä voit itse pumppaamalla säädellä tapin kokoa. Anaalitappien käytön ideana on kiihotusta ja mielihyvää käyttämällä voimistaa myös peräaukon hermoston ja lihaksiston seksuaalista herkkyyttä.

Anaalitappi emätinyhdynnän aikana on myös kokeilun arvoinen juttu. Yhdyntäliike saa aikaan tapin liikkeen peräaukossa, joka lisää naisen kiihotusta. Miehen kiihotusta lisää se, että anuksessa oleva tappi ikään kuin tiukentaa vaginaa. Tappi voi myös miellyttävästi hangata emättimessä liikkuvaa penistä.Lähde: Suuri Seksivälineopas - Sin City

AnaaliseksiLauantai 27.10.2007 00:16

Peräaukko ja sen lähiseutu ovat hyvin herkkätuntoista aluetta, jonka koskettelu saa aikaan helposti seksuaalisen kiihottumisen. Anaaliyhdynnöillä on heteroseksuaalisissa suhteissa aiemmin pyritty turvaamaan naisen neitsyys tai ehkäisemään raskautta. Tällaisissa tilanteissa siemenneste voi kuitenkin valua peräaukosta ja päästä emättimeen, joten raskauden ehkäisynä se ei ole luotettava.

Peräaukon kanava on noin kolme senttiä pitkä limakalvoputki. Sen ulommassa osassa on tahdonalainen rengaslihas, jonka supistusta voi tietoisesti lisätä vai höllentää. Sisemmän osan ympäröi tahdosta riippumattoman hermoston alainen rengaslihas, jonka aukeamista säätelee paljolti tunteet. Pelko, jännitys ja ahdistus saavat tämän lihaksen supistumaan voimakkaasti. Kuitenkin pitkäaikainen rengaslihaksen sopiva venytys saa sen lopulta venymään ja peräaukon kanava aukeaa. Ulostaessa rengaslihas aukeaa suolen sisältä tulevan paineen vaikutuksesta itsestään. Peräaukon seudussa on paljon hermopäätteitä ja ne ovat paljolti yhteydessä niin naisen kuin miehenkin sukupuolielinten hermoalueille. Peräsuoli avautuu peräaukon kanavan jälkeen sisäpuolelta ja suuntautuu kohti napaa. Sen limakalvo on ohutta eikä siinä ole kipu- tai tuntoaisteja. Tosin emättimen seinämä on välittömästi peräsuolessa kiinni, samoin peräsuolen kautta voi koskettaa miehen eturauhasta ja välilihaa. Tällä alueella on niin miehellä kuin naisellakin seksuaalisesti herkkä alue ns. G-piste. Peräsuoli tekee sitten mutkan taaksepäin kohti selkärankaa.

Tutustuminen omaan peräaukkoon

Anaaliseksi olisi hyvä aloittaa aina omaehtoisesta peräukon seudun ja vähitellen sen sisäpuoliseen alueeseen tutustumisesta. Ennen sisäpuolelle siirtymistä peräsuoli on syytä tyhjentää. Vesiperäruiske tai apteekista saatavat pikaperäruiskeet voivat varmistaa tyhjennyksen. Niitä ei kuitenkaan kannata käyttää kovin usein, koska ne voivat ärsyttää peräsuolen limakalvoa. Peräsuoleen voi jäädä ulostetta vaikka sen tyhjentäisi kuinka perusteellisesti.

Sormia apuvälineenä käyttäessään tulisi huolehtia, että kynnet ovat riittävän lyhyet. Kädet voi suojata ohuilla suojakäsineillä. Liukastevoide on välttämätön sillä peräaukossa ei ole luonnollisia eritteitä. Hyvin voidelluilla sormilla voi hieroa ja painella peräaukon reunoja ja muutamassa minuutissa lihakset rentoutuvat, jolloin sormen voi työntää peräaukon kanavaan. Rengaslihasten painelu ja venyttäminen peräaukon sisäpuolelta ympäriinsä voi tuntua miellyttävältä ja kiihottavalta. Miehellä peräaukon etupuolella on tunnettavissa eturauhasen tiiviimmän tuntuinen pehmeä kudos ja naisella taas emättimen etuseinä, joka myötää painaessa.

Peräaukkoa voi laajentaa vähitellen joko työntämällä sinne toisen sormen tai käyttämällä erityisiä anaalitappeja. Ne on muotoiltu siten, että ne laajenevat ulospäin ja niissä on kaulus, joka estää niiden luiskahtamisen peräsuolen sisään. On varottava työntämästä peräaukkoon sellaisia esineitä, jotka voivat solahtaa sinne liukkaista sormista kokonaan sisään tai rikkoutua käsittelyssä. Liian nopea peräaukon avaaminen tuottaa kipua samoin kuin riittävän liukasteen puuttuminenkin.

Anaaliseksi kumppanin kanssa

Kumppanin kanssa tapahtuvan anaaliseksin perussääntö on, että anaaliaukossa ollutta sormea tai seksilelua ei heteroseksuaalisessa yhdynnässä koskaan saa käyttää emättimessä ilman kunnon puhdistusta. Jos peräsuolta käsitellessä kumppani on käyttänyt suojakäsineitä, on ne sen jälkeen poistettava käytöstä, mikäli sormet siirtyvät emättimeen. Tämä siksi, että peräaukossa on aina suolistobakteereja, joita ei pidä siirtää minnekään muualle.

Anaaliseksi aloitetaan aina kiireettömästi. Kun kumppanin peräaukko on rentoutettu ja kunnolla liukastettu ja sormi sisällä, voi peräukkoa tietoisesti supistaa sormen ympärille. Peniksellä tai apuvälineellä peräaukkoon tunkeutuminen on tehtävä hitaasti ja varovasti ja kuunneltava kumppanin viestejä tarkkaan. Jos tuntuu kipua, on pysähdyttävä ja odotettava tai vetäydyttävä takaisin. Kovin syvälle peräsuoleen ei kannata tunkeutua, koska paras puristus on vain n. 3 sentin matkalla ja sen jälkeen suoli on väljä ja ontto. Myös suuseksin voi halutessaan yhdistää anaaliseksiin.

SuuseksiKeskiviikko 24.10.2007 12:41

Naisen sukupuolielinten kiihottamista suulla nuolemalla, suutelemalla ja varovasti imemällä kutsutaan myös nimeltä kunnilingus. Klitoris on yleensä naisen seksuaalisesti herkin alue. Myös sisempien häpyhuulten pinnat ovat herkkiä, samoin emättimen aukon limakalvo. Miehen sukupuolielinten kiihottamista nuolemalla, suutelemalla ja imemällä kutsutaan fellaatioksi. Siinä penistä hyväillään huulin, kielellä ja joskus jopa nielullakin. Huulilla ja kielellä voi painetta vaihdellen kiihottaa penistä mitä moninaisimmin tavoin. Suuseksin apuna voi käyttää esim. vibraattoria tai kosteita sormia. Itse kieltäkin voi käyttää häpyhuulten, klitoriksen, välilihan ja peräaukon hyväilyyn monin eri tavoin. Suuseksi on varsin yleistä. Tutkimusten mukaan lähes 70 % englantilaisista, 42 % amerikkalaisista ja yli 50 % suomalaisista naisista on kokenut suuseksiä saavana osapuolena. Kuten muussakin seksissä on suuseksissäkin kerrottava mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei ja opastettava kumppania ohjein ja vihjein. Suuseksiä voi harrastaa melkein missä asennossa tahansa. Suuseksistä voi nauttia myös esim. syötäväksi tarkoitettujen lisukkeiden kanssa.

Yhtäaikainen suuseksi on mahdollista kun kumpikin makaa esim. kyljellään päät toistensa sukupuolielimien kohdalla. Toinen voi myös olla selällään ja toinen polvillaan hänen päällään. Tässä asennossa on mahdollista saada suukontakti toistensa sukupuolielimiin. Myös tyynyjä voi käyttää apuna. Suuseksissä on muistettava, että varsinkin antavan osapuolen tulee voida keskeyttää suuseksin antaminen aina, jos siltä tuntuu. Myös seksitautien ehkäisystä tulee huolehtia asianmukaisesti, mikäli tartuntariski on mahdollinen.

YhdyntäasennotTiistai 23.10.2007 15:00

(Yhdyntä)asennot tarkoittavat asentoja, joihin seksiä harrastavat ihmiset asettuvat seksin/yhdynnän aikana. Näihin asentoihin pätee sama toteamus, mikä voidaan lausua seksin harrastamisesta yleensä: vain mielikuvitus on rajana. Yleisesti asennot voidaan kuitenkin jaotella siten, että seksi/yhdyntä tapahtuu joko edestä, takaa, sivulta tai päältä. Näissä asennoissa voidaan olla joko maaten, seisten tai polviseisonnassa sekä istuen. Kumppanit voivat olla toisiinsa nähden joko sylikkäin, seläkkäin, kasvokkain tai kasvot samaan suuntaan. Osapuolet voivat olla joko keskenään samassa asennossa tai toinen toisestaan poikkeavassa asennossa.

Asentojen vaihtaminen seksin/yhdynnän aikana muuttaa aistimuksia ja tunteita sekä saattaa olla hyvä vaihtoehto esim. silloin, jos nainen on raskaana tai jos esim. sairaus rajoittaa liikeratoja ja/tai liikkumista. Toiset asennoista ovat sellaisia, joissa esim. erityisesti klitorikseen kohdistuu hankausta tai se on muuten helpommin kosketeltavissa. Toisissa asennoissa taas voi kokea enemmän esim. työntö-syvyyttä. Penetraatiossa voi asentoa muuttamalla muuttaa myös peniksen/dildon kosketuspintaa emättimessä/peräsuolessa.


Edestä

Lähetyssaarnaaja-asento on maailman yleisin seksiasento. Nimensä asento on saanut lähetyssaarnaajista, jotka koettivat uskonnon lisäksi opettaa tätä asentoa sopivana rakasteluun. Tässä asennossa kumppanit ovat vastatusten, ollen näin katsekontaktissa, jossa on mahdollista myös suudella ja olla tiiviissä vartalokosketuksessa. Asento sopii myös anaaliseksiin/-yhdyntään.


Takaa

Penetraatio takaa mahdollistaa työntymisen syvälle niin emätin- kuin anaaliyhdynnässäkin. Takaa työntyvän on usein edessä olevaa helpompi säädellä työntöjen syvyyttä. Naisella tämä asento ei kiihota suoraan häpykieltä mutta mahdollistaa klitoriksen kiihottamisen muilla tavoin. Takaa päin tapahtuva seksi/yhdyntä mahdollistaa syvän penetraation, joten on syytä varoa, ettei tuota toiselle kipua. Takaa asennot sopivat hyvin esim. raskaana oleville, koska silloin vatsaan ei kohdistu painoa.


Vierekkäin

Tässä asennossa kumppanit ovat vierekkäin kyljellään joko kasvotusten tai selkä vatsaan päin. Asento sopii hyvin esim. silloin, jos kumppanit ovat kovin erikokoisia tai nainen on raskaana. Se sopii myös niille, jotka haluavat välttää penetraatiossa syviä työntöjä. Tämä asento on hyvä myös raajojen nivelvaivoista kärsiville. Kylkiasennot sopivat hyvin lisäksi anaaliseksin harjoitteluun.


Istuen

Seksiä/yhdyntää voi myös harrastaa istuen. Esimerkiksi toinen voi istua tuolin reunalla jalat levällään toisen ollessa polviseisonnassa hänen jalkovälissään. Myös tuolilla istuessaan kumppani voi istua syliin siten, että penis tai muu apuväline työntyy emättimeen/peräsuoleen. Naisella tämä asento mahdollistaa myös häpykielen hieromisen samaan aikaan. Asento sopii myös raskaana oleville ja niille, joiden kokoero on suuri.

Seisten

Penetraatio voi tapahtua edestä tai takaa. Jos toinen seisoo haara-asennossa ja tukeutuu käsillä johonkin, niin toinen työntyä sisään takaa päin tai etupuolelta. Notkea kumppani voi myös nostaa toisen jalkansa ylös ja seistä yhden jalan varassa. Tämä asento voi mahdollistaa syvänkin työnnön kasvokkain asennossa.

Rakastelua ensimmäinenkin kertaMaanantai 22.10.2007 18:47

Eka kerta on aina uusi, ihmeellinen ja jännittävä tilanne. Suurin osa ihmisistä muistaa ensimmäisen seksikertansa. Useimmille se on mukava muisto, vaikka koko touhu olisi mennytkin ihan pieleen. Ikävänä kokemuksena se jää mieleen silloin, jos on joutunut esimerkiksi painostetuksi yhdyntään. Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta seksin osalta. Suurimmalla osalla nuorista ensimmäiset kerrat ajoittuvat 16 ja 18 ikävuosien välille. Osalla yhdyntöjä on paljon aikaisemminkin ja osalla ne tulevat ajankohtaisiksi vasta aikuisiällä. Ensimmäinen yhdyntä koetaan yleisimmin vakituiseksi koetussa seurustelusuhteessa. Pojilla ensimmäinen yhdyntä koetaan yhden illan tuttavuuksissa useammin kuin tytöillä.

Jokaisessa rakkaussuhteessa eka kerta on aina eka kerta. Ensimmäinen rakastelukokemus saattaa olla aivan eri asia kuin ensimmäinen yhdyntä. Hyväilyt voivat johtaa kiihottumiseen ja jopa laukeamiseen ilman yhdyntää ja sitäkin kutsutaan rakasteluksi. Tilanne voi olla myös sellainen, jossa ei ole aikomustakaan kokea yhdyntää tai sitten ensimmäinen yhdyntä sisältyy ensimmäiseen rakasteluun.


Parhaimmillaan ensimmäistä yhdyntää on suunniteltu ja molemmat ovat valmistautuneet rakasteluun, ehkäisy on hoidettu. Käytännössä tämä yhteinen, kihelmöivä kokemus tapahtuu useimmiten kuitenkin sattumalta ja ennalta suunnittelematta.

Ensimmäiseen yhdyntään liittyy pelkoja sekä tytöllä että pojalla. Kaikki asiat, joita ei ole ennen kokenut, pelottavat yleensä aina, ainakin vähän. Kun sukupuolitaudin ja suunnittelemattoman raskauden pelko on poistettu ehkäisyvälineillä, muiden pelkojen hoito liittyy juuri tähän rakkaussuhteeseen, jossa ensimmäinen yhdyntä koetaan. Yleensä tytöt pelkäävät, että yhdyntä sattuu ja toisaalta he pelkäävät, että penis ei mahdukaan sisään heidän emättimeensä. Pojat pelkäävät, että erektio loppuu ennen kuin yhdyntä on suoritettu oikein tai että siemensyöksy tulee liian nopeasti. Molemmille liittyy pelko ”oikein suoritetusta toimituksesta”. Toisaalta halutaan tuottaa mielihyvää ja seksuaalista nautintoa toisilleen, mutta se on vaikeaa, kun molemmat pelkäävät, että itse ei osaakaan tehdä oikein ja "niin kuin kuuluu" tehdä. Nämä pelot ovat luonnollisia ja siksi seurustelevan parin keskinäisen suhteen turvallisuus on tärkeintä ennen ensimmäistä yhdyntää.

Suhteen pitäisi olla niin turvallinen, että kaikki epäonnistuminen on sallittua. Toisaalta luottamuksen pitäisi olla niin suurta, että kumpi tahansa uskaltaa perääntyä missä rakastelun vaiheessa tahansa eikä kumppani painosta eikä loukkaannu. Jos yhdyntä tekee kipeää, sitä ei kannata jatkaa. Kannattaa selvittää, mistä kipu johtuu, etsiä apua ja opastusta kivun ennalta ehkäisyyn, hyväillä toinen toistaan muilla tavoin ja yrittää joskus toiste uudelleen. Ei ole maailmanloppu, jos penis ei suostu seisomaan. Erektiota voi yrittää uudelleen saavuttaa myöhempänä ajankohtana. Jännittäminen on todennäköisin syy erektiovaikeuteen. Seurustelua siis kannattaa jatkaa entiseen malliin ja tutustua lisää kumppaniin, kyllä se jännitys kaikkoaa ja sitten penis taas seisoo. Kun suhde on turvallinen, molemminpuolinen luottamus toimii ja parhaimmillaan kumppanukset pystyvät keskustelemaan keskenään peloista ja epäonnistumisista, tällöin suhteella on paras perusta onnistuneelle seksille. Seksi on oikeasti tuhat muuta temppua kuin se tunnetuin seksitemppu, jossa penis liikkuu edestakaisin emättimessä.

Esileikki on tärkeä vaihe rakastelua. Esileikin kautta kumppanukset aloittavat yhteiseen seksuaalisen nautinnon jakamisen. Kahden ihmisen välisessä rakastelussa esileikki yleensä valmistaa ruumista yhdyntään. Esileikin tarkoituksena on toimia kiihottimena ja lisätä halua yhdyntään. Rakastelun tärkein motto on: sukupuolielimenä iho on suurin ja aivot ovat tärkein. Koko ruumiin hyväilyn avulla luodaan molemmille kokemus, että koskettaminen on hyvää ja nautinnollista. Ruumiiden kautta keskustellaan, flirttaillaan, kiusoitellaan, hellitellään ja houkutellaan yhä täydellisempään nautintoon. Näin opitaan toinen toiseltaan, mikä tuntuu hyvältä ja missä kumppanusten erogeeniset alueet sijaitsevat. Ruumiiden hyväily, suudelmat ja koskettaminen voivat kestää tuntikausia ennen kuin kumppanukset ovat valmiina liittymään yhteen yhdynnänkin kautta.

Sukupuolielinten alueella esileikki tuo miehelle erektion, eli penis jäykistyy ja mies saa varmuuden, halun ja kyvyn sisään viemiseen, sen avulla mies siis pystyy työntämään jäykistyneen peniksen naisen emättimeen. Naiselle esileikin tehtävä on myös lisätä kykyä ja halua yhdyntään. Sukupuolielinten alueella emättimen seinämistä erittyy esileikin aikana kirkasta liukasta eritettä, joka toimii liukasteena yhdynnässä. Tämä synnyttää silkkisen tunteen, kun penis liukuu emättimeen.

Esileikin aikana pitää naisen lantiopohjan lihaksisto saada niin rentoutuneeksi, että lihaksisto emättimen ympärillä on vastaanottavainen, kun penis viedään emättimeen sisään. Erityisen hyvin lihaksisto rentoutuu, jos nainen kokee orgasmin ennen kuin penis työntyy emättimeen sisään. Toki nainen voi hyvin nauttia rakastelusta kokematta yhtään fyysistä orgasmia. Suurin osa naisista haluaa kokea sekä tunneorgasmin eli yhteenliittymisen kokemuksen rakastettunsa kanssa, että fyysisen orgasmin, eli nautinnon aallot lantiossaan ja siitä seuraavan mielihyvän kokemuksen. Fyysinen orgasmi tuntuu lantiopohjan rytmisenä supisteluna muutaman sekunnin ajan, tunneorgasmi puolestaan ei näy, se on tunnekokemus. Jos tyttö sanoo, että hän on tyydytetty, ei ole tarpeen puoliväkisin yrittää tuottaa hänellekin fyysistä orgasmia. Ihmisen tarve saada fyysisiä orgasmeja on hyvin yksilöllinen.

Usean naisen seksuaalisesti herkin alue eli klitoriksen pää, sijaitsee emättimen ulkopuolella. Monille naisille riittää klitoriksen hyväily käsin, suulla tai muulla tavoin tuottamaan jopa orgasmin, mutta ilman orgasmiakin lantiopohjan lihaksisto rentoutuu, kun naisella on turvallinen, kiihottunut olo ja hän todella haluaa yhtyä kumppaninsa kanssa. Monet naiset sanovat kokevansa helpoimmin orgasmin ennen tai jälkeen yhdynnän. Yhdynnän aikana ei välttämättä koeta orgasmia ollenkaan, sillä emätin on suhteellisen tunnoton elin. Erot ovat yksilöllisiä ja toiset sanovat tarvitsevansa ehdottomasti orgasmiinsa nimenomaan kokemuksen yhdynnästä ja toiset taas eivät.

Heteroseksuaalisessa yhdynnässä miehen jäykistynyt penis viedään naisen liukkaaseen emättimeen. Tärkeää on muistaa, että jos peniksen sisään vieminen tekee kipeää toiselle, niin kannattaa lopettaa, sillä yhdenkään yhdynnän ei pitäisi tehdä kipeää. Liukasteiden käyttö, esileikin jatkaminen tai lantiopohjan lihaksiston tietoinen rentouttaminen voivat auttaa. Kun penis on sisällä emättimessä, molemmat voivat liikutella itseään hyvältä tuntuvalla tavalla. Rakastelun liike muodostuu yhteiseksi ja sopiva yhteinen rytmi löytyy opettelemalla yhdessä. Yhdyntä onnistuu eri asennoissa, yhdessä kokeilemalla ja harjoittelemalla jokainen pari löytää itselleen sopivimmat asennot. Rakastelun aikana voi halutessaan vaihtaa asentoa, mutta ei ole itsetarkoitus harrastaa joka kerta monipuolista akrobatiaa, kuten pornossa näytetään.

Yleensä rakastelun kestoa on vaikea mitata. Rakastelu alkaa esileikin alkamisesta ja kestää jälkihyväilyjen loppumiseen, mikä voi vaihdella muutamasta kymmenestä minuutista tuntikausiin. Keskimääräinen yhdyntä kestää kolme minuuttia ja nuoruudessa kolmekin minuuttia saattaa olla pitkä aika, sillä monilla nuorilla miehillä siemensyöksy tulee nopeasti ja silloin yhdynnän kesto saattaa olla alle minuutin. Erityisesti, jos yhdyntä kestää alle minuutin, kannattaa keskittyä esileikkiin ja nautinnon jakamiseen ennen ja jälkeen yhdyntähetken. Jotkut miehet kykenevät useaan yhdyntään yhden rakastelun aikana, toiset taas eivät pysty ensimmäisen siemensyöksyn jälkeen pitkään aikaan saamaan uutta erektiota. Erot ovat varsin yksilöllisiä eivätkä yleensä vaikuta rakastelun laatuun, sillä rakastelussa kokonaisvaltainen nautinto on tärkeämpää kuin siemensyöksyjen tai yhdyntöjen kesto tai määrä.

Rakastelu ei lopu siemensyöksyyn. Yhdynnän jälkeen jaettu hyvänolon tunne, läheisyys ja hellittelysanat lisäävät voimakkaasti yhteenkuuluvuuden ihanaa tunnetta, lujittaen siten parisuhdettakin. Monet haluavat olla aivan lähekkäin, silittää ja suukotella kumppaniaan hellästi ja nauttia olostaan yhdessä. Useat ihmiset kertovat rakastelun parhaat hetket olevan yhdynnän jälkeiset kokemukset, kun molemmat ovat tyydytettyjä ja uupuneita, mutta vielä jaksaa aistia yhteisen rakkauden tunteen. Yhteinen pesulla käynti tai nukahtaminen toistensa syliin rakastelun jälkeen voi kruunata kokemuksen.Lähde:

Cacciatore, Raisa ja Korteniemi-Poikelainen, Erja. Väestöliitto: Nuorten Avoimet Ovet

YhdyntäLauantai 20.10.2007 14:40

Rakastelu-sana viittaa seksiin, jossa seksuaalinen kanssakäyminen tapahtuu rakkaussuhteessa. Seksin harrastaminen/yhdyntä eivät kuitenkaan käsitteinä sisällä oletusta rakkaussuhteesta. Toisinaan seksistä/yhdynnästä puhuttaessa, seksuaalinen kanssakäyminen jaetaan eri vaiheisiin, joiden ajatellaan seuraavan toinen toistaan seksuaalisen kanssakäymisen kuluessa. On kuitenkin kovin keinotekoista eritellä seksuaalista kanssakäymistä määrätyillä, toisiaan seuraavilla vaiheilla, sillä kunkin ihmisen kokemus ja olemus rakastelussa/seksissä/yhdynnässä on hyvin yksilöllinen.


EsileikkiEsileikki-sanalla tässä yhteydessä viitataan luovaan ja itsetarkoitukselliseen seksuaaliseen kanssakäymiseen. Käytännössä luovuuden tulisi antaa rikastaa seksuaalista kanssakäymistä jatkuvasti kaikissa seksuaalisen kohtaamisen vaiheissa. Aisteja ja mielikuvitusta ruokkivaa tunnelmaa voi rikastaa esim. musiikilla, ruoalla, tuoksuilla, elokuvan katsomisella jne. Mielikuvituksella ei ole rajoja.

Viestitämme ajatuksiamme ja tunteitamme sanojen ohella myös ruumillamme. Tahtomattaankin ruumiin kieli, eleet ja ilmeet kertovat esim. sisäisestä tunnetilastamme. Ihmisten seksuaaliset tunteet ja tarpeet voivat näin saada lisää kiihoketta myös toinen toisiltaan. Näin kumpikin ohjaavat toinen toistaan tunnustellen ja kokeillen sekä löytäen sen, mikä juuri sillä hetkellä tuntuu molemmista mukavalta. Kumppanien keskinäinen seksuaalinen kohtaaminen ja emotionaalisen intimiteetin kokeminen edellyttävät molemminpuolista herkkyyttä ja valmiutta antautua koskettamaan sekä avautua kosketettavaksi. Tällaisen ilmapiirin vallitessa ei sillä ole väliä, kumpi tekee aloitteen seksuaaliseen kanssakäymiseen.


Seksuaalinen kiihottuminenSeksuaalinen kiihottuminen on ajatusten, tunteiden ja aistimusten yhdessä virittämää valmiutta kokea ja tuottaa kokonaisvaltaista mielihyvää itselle ja/tai toiselle. Seksuaalinen halu (tai himo) voi kasvaa ruumin aistimusten tai mielikuvien kautta. Tällöin elimistö herää mielihyvän kokemiseen mm. siten, että sydämen rytmi kiihtyy, syljen eritys lisääntyy ja kaikki aistit ikään kuin valpastuvat.

Seksuaaliseen kiihottumiseen vaikuttavat kaikki aistimme, kokemuksemme, ajatuksemme ja tunteemme. Näin ollen seksuaalinen halu muuttuu tilanteiden ja (seksuaalisen) kanssakäymisemme mukaan. Kukin meistä on yksilöllinen myös siinä suhteessa, minkä kokee miellyttävänä. Omiin mieltymyksiin voi tutustua esim. itsetyydytyksen kautta. Tällä tavoin koettu (ruumiillinen) mielihyvä syntyy kosketuksen kautta.

Ei vain sukupuolielimet, vaan ihmisen koko ruumis on seksuaalisesti aistiva ja viestivä kokonaisuus. Onkin sanottu, että meidän suurin sukupuolielimemme on iho. Iholta löytyvät niin naisen kuin miehenkin seksuaalisesti tärkeimmät herkät paikat, joita sanotaan erogeenisiksi alueiksi. Näitä ovat ylävartalossa esim. huulet, nenä, otsa, ohimo, korvalehti, niska, kaula ja rinta. Alavartalolla erogeenisesti herkät alueet ovat esim. kylkikaaret sekä lantion ja pakaroiden seutu, peräaukko ja sen ympäristö, reisien sisäpinnat, polvitaipeet ja jalkapohjat.


Naisen kiihottuminen


Naisella seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa mm. seuraavia fysiologisia muutoksia ruumiissa. Nännien päät saattavat nousta hieman koholle. Verentungos sukupuolielimissä voi puolestaan aiheuttaa niiden turpoamisen ja kostumisen. Myös ihon väri saattaa muuttua paikoitellen punertavammaksi ja sydämen sykkeen noustessa, myös hengitys voi kiihtyä.Kiihottuessa naisen häpykielen terska paisuu ja verentungos saa aikaan sen varren paksuuntumisen ja pitenemisen. Emätin kostuu, laajenee ja avartuu sekä sen seinämien väri muuttuu tummanpunaiseksi. Kohtu kohoaa ja sen rungon ärtyvyys lisääntyy. Synnyttämättömällä naisella ulommat häpyhuulet litistyvät, erkanevat ja kohoavat sivulle ylöspäin. Synnyttäneillä naisilla ulompien häpyhuulten läpimitta kasvaa verentungoksen lisääntyessä ja ne siirtyvät sivuille keskiviivasta. Sisemmät häpyhuulet paksuuntuvat ja venyvät pidentäen emätintä noin yhden cm verran. Rintojen nännit jäykistyvät ja suonikuviot korostuvat ja laajenevat. Ihon pinnalle ilmestyy täplikästä punoitusta. Lihasten jännittyneisyys lisääntyy ja saattaa ilmetä joitakin tahdottomia lihasnykäyksiä. Sydämen syke nopeutuu ja verenpaine nousee suorassa suhteessa kiihotuksen määrään.


Miehen kiihottuminenMiehellä ruumis saattaa ilmentää seksuaalista kiihottuneisuutta mm. siten, että verenvirtaus lisääntyy sukupuolielimissä johtaen siittimen turpoamiseen ja erektioon sekä mahdollisesti myös kivesten ihon pingottumiseen. Miehen nännit voivat myös nousta hieman koholle. Samaten sydämen sykkeen kohoaminen johtaa hengityksen kiihtymiseen sekä tästä seuraten myös ihon värin ja lämpötilan muuttumiseen.Miehellä siittimen verentungos lisääntyy ja siitä aiheutuu siittimen jäykistyminen l. erektio. Se voi välillä heiketä ja voimistua. Kivespussin iho paksuuntuu ja jännittyy ja kivespussi litistyy ja kohoaa. Kivekset kohoavat nivustaipeeseen siemennuorien lyhenemisen johdosta. Miehen nännit myös jäykistyvät ja lihakset jännittyvät ja saattavat nytkähdellä. Pulssi ja verenpaine kohoavat jännityksen lisääntyessä. Cowperin rauhaset erittävät kirkasta lima-ainetta muutaman tipan virtsaputken suulle (touhutipat). Iholle voi tulla täplikästä punaa.


Naisen orgasmiNaisella orgasmi saa emättimen ulomman osan l. orgasmivyöhykkeen supistelemaan 0,8 sekunnin välein ja supistuksia tulee 5 – 12 kertaa. Kohdun runko myös supistelee ja niiden laajuus on suoraan verrannollinen orgasmin voimakkuuteen. Seksuaalisen punan aste riippuu orgasmin voimakkuudesta ja sitä esiintyy n. 75 prosentilla naisista. Lihasten tahdonalainen hallinta häviää ja eri lihasryhmissä tapahtuu tahattomia supistuksia ja kouristuksia. Peräaukon sulkijalihaksessa tapahtuu tahattomia supistuksia samanaikaisesti emättimen supistusten kanssa.


Miehen orgasmiMiehellä orgasmi saa siittimen, eturauhasen ja rakkularauhasen sileän lihaksiston supistelemaan. Seksuaalinen puna levittyy iholle. Lihasten hallinta häviää ja tapahtuu tahattomia supistuksia ja kouristuksia. Peräsuolen sulkijalihas supistelee tahattomasti 0,8 sekunnin välein. Mies kokee orgasmin yleensä siemensyöksyn eli ejakulaation yhteydessä.