IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Eroottisimmat alusasutKeskiviikko 28.10.2009 02:28

Eroottisin alusasu ei välttämättä ole se paljastavin – älä näytä kaikkea kerralla, vaan jätä tilaa leikille ja mielikuvitukselle!

Peitä ja näytä

Eroottisen alusasun ei tarvitse olla pornahtava tai edes kovin paljastava. Mieskään ei välttämättä tahdo nähdä kerralla kaikkea. Kaikkein eroottisin alusasu korostaa vartalon kauneimpia kohtia paljasta pintaa sopivasti näyttäen, mutta silti kriittisimmät paikat peittäen.

Vaatteet ovat kuin lahjapaketin kääre: sisältö on sitä kiinnostavampi, mitä kauniimpaan pakettiin se on kääritty. Kaunis alusasu vie ajatukset haluttuun suuntaan hienovaraisesti vihjaillen ja päästää mielikuvituksen vauhtiin.

Pitsiä ja sukkanauhoja

Pitsit, rusetit ja pienet yksityiskohdat ovat alusasun katseenvangitsijoita. Pitsi ja satiini materiaaleina tuovat ylellisyyden tuntua. Hennon pitsin läpikuultavuudessa on aina eroottinen lataus.

Runsailla nauhoilla, ruseteilla ja tylleillä voi luoda paheellista moulin rouge -henkeä. Korsetit ja sukkanauhaliivit ovat monen miehen mieleen ja jo stay up -sukilla sääret saavat lisäpituutta ja samalla aivan uutta kiinnostusta osakseen. Makuja on yhtä monia kuin miehiäkin, mutta miehistä moni pitää siitä, kun saa nähdä hieman vaivaa naisensa eteen myös sängyssä… kauniin alusasun riisumisen ei tarvitse olla nopeaa eikä helppoa.

Rohkeaa punaista

Punainen on rakkauden ja tulisen intohimon väri, joka usein yhdistetään seksuaalisuuteen. Punainen alusasu on rohkean naisen valinta.

Tummanpunaisessa on pehmeän sensuelli eroottinen lataus ja vaaleanpunaisessa tyttömäistä romantiikkaa, mutta jos haluat miehen välittömän huomion osaksesi, pukeudu hehkuvaan tulipunaiseen. Sillä saat miehen varmimmin kiinnostumaan, sillä asiaa on jopa tutkittu ja todettu keskivertomiehen viehtyvän seksuaalisessa mielessä todennäköisimmin juuri kirkkaanpunaiseen pukeutuvasta naisesta.

Viatonta valkeaa

Läpikuultavat materiaalit ja valkoinen pitsi viestivät perinaisellista viettelevää herttaisuutta. Valkoinen pitsi kiehtoo miestä kaksitasoisuudellaan. Ensivilkaisulla se on vain viatonta valkeaa, mutta tarkemmin katsottaessa sittenkin vastustamattoman kiusoittelevaa kuultavuutta, joka kutsuu ottamaan selvää, mitä alta löytyy. Moni mies viehättyy juuri läpikuultavuudesta: kun jotain selvästi näkee, mutta ei kuitenkaan vielä aivan kokonaan, niin täytyyhän asiasta ilman muuta ottaa tarkemmin selvää!

Nainen ja yhdyntäkivutTiistai 27.10.2009 00:47

Seksin tulisi olla nautinnollista, mutta aina rakasteleminen ei suju ongelmitta. Kun yhdyntä sattuu, on hyvä muistaa, että apua on saatavilla.

Seksin alku satuttaa

Emätin on tiukempi yhdynnän alussa, joten seksin aloittaminen voi sattua jonkin verran. Parin ensimmäisen työnnön jälkeen kipu yleensä hälvenee. Kipua voi myös syntyä, jos nainen jännittää emättimen lihaksia miehen tullessa sisään. Ongelmaan auttavat liukuvoide ja hellävarainen sisääntulo.

Venyttelystä apua

Tiukka vagina voi aiheuttaa yhdyntäkipuja. On todettu, että venyttelyillä voi vaikuttaa emättimen joustavuuteen. Venyttelyn voi tehdä esimerkiksi yhdellä sormella viikoittain.

Seksi pelottaa

Psyykkiset tekijät, kuten yhdyntäpelko, ahdistuneisuus, stressi ja erilaiset ristiriidat parisuhteessa saattavat viedä ilon seksistä.

Vaginismissa eli emätinkouristuksessa emättimen suulla olevat lihakset kouristuvat tahattomasti. Tilaan liittyy kivun lisäksi yleensä pelko yhdyntää kohtaan. On arveltu, että vaginismin taustalla olisi traumaattisia kokemuksia, kuten negatiivinen kokemus ensimmäisestä gynekologisesta tutkimuksesta, raiskaus tai kivulias ensimmäinen yhdyntä. Fysioterapeutti Kari Heusala listaa vaginismin hoito-ohjeiksi seksuaalikasvatuksen, emättimen lihasten hallinnan harjoittamisen, anatomian tutkistelun, hieromasauvan sisään asettamisen kontrolloidussa rentouden tilassa, kontrollin jakamisen parin kanssa, peniksen sisään laittamisen naisen tai partnerin kontrolloimana ja fobian tutkimisen.

Suojaseksi kannattaa

Seksiin liittyvä kipu voi johtua myös sukupuolitaudista tai muista kipuhäiriötiloista. Kyseessä voi olla esimerkiksi vestibuliittisyndrooma tai Dyspareunia.
Kivut alavatsassa

Yhdyntä voi aiheuttaa toisinaan myös alavatsakipua. Jos munasarjat ovat asettuneet emättimen pohjukan kumpaankin sivuun, voi penis syvässä työnnössä osua niihin. Rajumpaa seksiä kannattaa näissä tilanteissa välttää.
Selittämättömät syyt

Aina kivulle ei löydy yksiselitteistä syytä. Tämänkin takia naisen on tärkeätä oppia tuntemaan oma kehonsa. Lihasten haltuunotto ja kyky rentoutua voivat auttaa kipuihin.

Itämaista nautintoa rakasteluunTorstai 22.10.2009 22:09

Itämaisen nautinnon opetukset johdattavat suuremman seksuaalisen kokemuksen ja tunteiden lähteille. Tässä katsaus tärkeimpiin kirjoihin, joissa opetetaan niin tantraa kuin erilaisia rakasteluasentojakin.

Itämaiset, rakkautta käsittelevät teokset kuuluvat kaikkialla maailmassa kirjallisuuden helmiin. Niiden lähtökohtana on usein yhteisen hetken valmisteleminen. Teokset neuvovat keinoja kumppanin hemmotteluun ja aistien herättelyyn sekä rakastelun nautinnon pidentämiseen. Osa perinnettä on myös seksuaalisen tietoisuuden kasvattaminen.

Itämainen kirjallisuus tarjoaa kattavan paketin rakasteluvinkkejä, joissa perimätieto, kulttuuri ja historia kietoutuvat toisiinsa. Idän kulttuurien tuomat vaikutteet kiehtovat länsimaisia ihmisiä eroottisen sensuellilla ja kokonaisvaltaisella lähestymistavalla. Niissä alastomuus on luonnollista ja seksuaalisuus elämän perusvoima.

Yksi syy itämaisten oppaiden suosioon on niiden erilaisuus. Länsimaista rakastelukulttuuria on toisinaan moitittu suoritus- ja orgasmikeskeiseksi. Itämaiset rakasteluoppaat taas henkivät nimenomaan kiireettömyyttä.
Tantra-seksi ja rakkauden polku

Tantra ja rakastamisen taito on yhteisen nautinnon opas, jonka on kirjoittanut Nitaya Lacroix.

Kirjan mukaan tantrisen rakkauden polun seuraaminen merkitsee kokonaisvaltaista lähestymistä parisuhteeseen, jossa rakkaus ei ole pelkkää seksuaalista tekniikkaa, vaan enemmänkin sitoumus elää joka hetki tietoisemmin.

”Eräs tantran tärkeä peruskäsite on ”hienoruumis”, jonka tietyillä kehon alueilla sijaitsee seitsemän energiakeskusta, jotka tunnetaan nimellä chakrat. Ihminen on siis pyhä temppeli, jolla on hyvät mahdollisuudet liittyä kosmiseen onnentilaan”, toteaa Lacroix kirjassaan.

Rakasteluympäristö tulisi oppaan mukaan valita huolellisesti niin, että ilmapiiri on aistillisesti ja henkisesti virittävä. Värien, materiaalien, tuoksujen, kukkien, esineiden ja valaistuksen uskotaan kiihottavan aisteja, aktivoivan chakroja ja sytyttävän seksuaalisen energian.

Tasapaino ja harmonia

Oppaan mukaan tantrinen rakkaus on täynnä pieniä omistautumiseen liittyviä rituaalimenoja, joiden avulla ylläpidetään kunnioitusta ja rakkautta parisuhteessa. Siihen kuuluvat myös eteeriset öljyt, joista suosituimmat ovat santeliöljy ja kamferi. Aromaattiset uutteet luovat rakkauden ilmapiirin, jonka tarkoituksena on synnyttää positiivisia muutoksia mielessä ja kehossa. Myös jasmiini, ruusu, appelsiini ja kynttilät kuuluvat viettelyyn, jota voi tehdä rentouttavassa kylvyssä tai valmistelemalla kumppanille vastaanottavainen hierontaympäristö.

”Tärkeintä on läsnäolon tunne. Kumppania voi hieroa terapeuttisesti tai sensuellisti käyden läpi koko vartalon. Hellät liikkeet rauhoittavat ja vaikuttavat lähes hypnoottisesti sallien kumppanin täydellisen ja turvallisen antautumisen”, toteaa Lacroix oppaassaan.

Tantrassa ei ole kiireen tunnetta, kun nautitaan toisen läsnäolosta, lämmöstä ja tuoksusta. Tantran mukaan kaikki maailmassa täydentää toisiaan luonnollisella tavalla. Tantrisessa rakastelussa mies antautuu naisen energialle jokaisella kosketuksella, mutta menettämättä intohimonsa kontrollia.

”Miehen intohimo herää yleensä nopeammin kuin naisen. Tantrisessa rakastelussa korostetaan naisen luonnollista oikeutta saavuttaa oman ekstaasin huippu. Miehen tulee oppia pidättelemään omaa intohimoaan, jotta pari pystyy harmonisoimaan ja tasapainottamaan seksuaalisen kiihottumisensa. Kiihottamisen taito on sensuellia herättelyä, joka on mukana jokaisessa hyväilyssä”, kertoo Lacroix oppaassaan.

Tantrinen suhde koostuu kirjan mukaan syvästä emotionaalisesta ja seksuaalisesta läheisyydestä, ja se perustuu vahvaan rehellisyyteen, vilpittömään kommunikaatioon ja vuorovaikutukseen. Tämä siksi, että kumppanuuden perusainekset voisivat kukoistaa.

Lacroix’n oppaan mukaan läheisyys syntyy, kun jaamme ajatuksemme, tunteemme ja kehomme rakastettumme kanssa. Läsnä ovat sydän, mieli, keho ja sielu. Hellyydellä luotu aistillinen ilmapiiri valmistellaan rakastelua varten. Siinä mies ja nainen yhdistyvät täydelliseen vuorovaikutukseen, iloisen energian virraksi.
Kiinalainen rakkauden taito

Kanadalaissyntyinen Bret Norton on tutkinut 40 vuoden ajan kieliä ja kulttuureja. Hänen toimittamansa kirja nimeltään Kultainen lootus – Kiinalainen rakkaudentaidon kirja johdattaa nelivärikuvin ja taidokkain piirroksin lukijansa idän historiaan, seksuaalisen nautinnon lähteille.

Kultainen lootus -kirjan mukaan tuhansia vuosia sitten kiinalaiset taiteilijat erikoistuivat kirjoittamaan ja kuvittamaan lemmenkääröjä, joissa miehille ja naisille opetettiin sopivia sukupuolitekniikoita Taon, yinin ja yangin hengessä. Näiden tekniikoiden tuntemus johti sukupuoliseen täyttymykseen ja vahvisti samalla elämänenergiaa. Tekniikat ovat toimineet perhe-elämän ylläpitäjinä omassa kulttuurissaan, mutta myös innoituksen lähteinä Kama Sutran ja muiden teosten kirjoittajille.

Nortonin kirjan mukaan kiinalaiset uskoivat, että yangin voima vallitsee miehessä ja yinin voima naisessa. Uskomuksen mukaan miehellä on vain rajoitettu määrä yangia, jota hän menettää sukupuoliyhteydessä. Pitäytyessään siemensyöksystä hänen voimansa moninkertaistuvat. Naisella puolestaan on loputon yinin voima.

”Taolaiset rakastelumenetelmät tarkoittavat keinoja, joiden avulla rakastelun aktia käytetään parin henkilökohtaisten energioiden vahvistamiseen, keräämiseen ja jakamiseen. Harjoittajien mielestä näiden taitojen soveltaminen ylläpitää terveyttä ja auttaa kenties pitkäikäisyyden saavuttamisessa”, kirjassa todetaan.

”Taon menetelmän mukaisesti sukupuolielämässä tulisi noudattaa yinin ja yangin sääntöjä. Näitä ovat fyysisen mielihyvän lisäksi ihmisen henkisen tilan rauhoittaminen ja tahdonvoiman vahvistaminen. Nautittavan seksin jälkeen henkilö ei tunne nälkää, janoa, kylmää tai kuumaa. Ruumiissa ja mielessä vallitsee täydellinen rauha”, Norton toteaa.

Kirjan mukaan tärkeää on miehen ja naisen hengityksen samantahtisuus. Esimerkiksi kiinalaisissa lemmenkääröissä korostetaan usein yhdynnän ja siemensyöksyn aikaisen oikean hengityksen merkitystä. Tämä lähestymistapa on kehittynyt joogan vaikutuksesta, joka korostaa hengityksen merkitystä terveydelle.

”Jos länsimaalainen haluaa tutustua kiinalaiseen perinteeseen, hänen täytyy tutkiskella lemmenkääröjä, koska ne painottuvat kirjan mukaan yhteen inhimillisesti tärkeään voimaan: sukupuolivoimaan.”

Kirja on samalla kulttuurinen matka idän juurille, ja jokaisen omaan harkintaan jää se, mitkä asiat voivat toimia henkilökohtaisessa elämässä ja nykyajassa.
Kama Sutra

Hindukulttuurin klassikkoteos Kama Sutra on kuuluisin seksistä kirjoitettu teksti. Noin kaksituhatta vuotta sitten syntynyt teos on perimätietoa, joka käsittelee erilaisia tekniikoita, joilla voi tuottaa parhaiten seksuaalista nautintoa. Lance Danen toimittama Kama Sutra -kirja esittelee rakkauden aforismein ja värikuvin yli 60 erilaista taitoa eli asentoa. ”Niiden hallitseminen nostaa miehen keskushahmoksi missä seurassa tahansa, vaikka hän ei paljoa muusta tietäisi”, kirjassa luvataan.

Kama Sutra antaa melko perusteelliset ohjeet niin avioliittoon tähtäävien kuin rakastajasuhteidenkin luomiseen ja ylläpitoon. Vaikka Kama Sutra liitetään mielikuvissa usein notkeutta vaativiin rakasteluasentoihin, niin todellisuudessa se on kokonainen ihmissuhdeopas. Neuvoja ja opastusta annetaan liehittelyyn, rakastelemiseen, mietiskelyyn ja lemmennostatukseen liittyviin aineisiin ja taikoihin. Varsinaisten rakasteluohjeiden ohella Kama Sutra sisältää muun muassa syleilemistä, suutelemista, kumppanin painelemista ja kynsimerkkien jättämistä koskevia ohjeita.

Seksillä yliaistilliseen tilaan

Lance Danen kirjan mukaan pitkäikäisyyttä tavoittelevan ihmisen tulisi harjoittaa dharmaa (hyveet, uskonnolliset ansiot), arthaa (maallinen varallisuus) ja kamaa (rakkaus, nautinto, aistillinen tyydytys) eri ikäkausina siten, että kaikki kolme ovat sopusoinnussa keskenään.

Kirjan mukaan seksi rakastetun kanssa on yksi tapa saavuttaa yliaistillinen tila. Jotkut Kama Sutran asennoista vaativatkin harjoittajiltaan voimaa ja akrobaattisia taitoja. Joogan harrastaminen helpottaa eri asennoissa rakastelemista, ja lisäksi se auttaa ymmärtämään omaa itseään, antaa lisää elinvoimaa ja opettaa rentoutumaan.

”Ruumiinosista pää on lähimpänä taivasta. Pään asento kertookin ihmisen henkisestä asenteesta. Hiukset ilmentävät omistajansa persoonallisuutta, elinvoimaa sekä seksuaalisuutta, ja niitä voi käyttää apuna lemmenloitsuissa”, Dane toteaa kirjassaan ja jatkaa: ”Silmät välittävät aitoja sielun viestejä, joita ajatus ei ole päässyt sotkemaan. Myös intohimo välittyy silmien kautta.”

Jos valloittaminen ei jostain syystä onnistu, voi kirjan mukaan turvautua muihin keinoihin niin, että syvimmät intohimot saavat tyydytyksensä. Sekä nainen että mies voi turvautua salaisiin resepteihin, välineisiin, taidokkaaseen kosmetiikkaan ja eteerisiin keinoihin, esimerkiksi hieromalla oleanterista tai kääpiöluumusta tehtyä voidetta vartaloon. Kirjan mukaan myös amuleteilla, öljyillä ja kivillä on kaunistava vaikutus.

Miehet voivat lisätä kirjan mukaan seksuaalistä kyvykkyyttään juomalla erityisjuomaa: maitoa, johon on sekoitettu valkosipulia, valkopippuria ja lakritsiuutetta. Ihmejuoman ansiosta ”heistä tulee viriilejä kuin sonnit.”
Aistillisia asentoja

Kama Sutran perinteitä nykypäivään jatkaa Eleanor McKenzien kirja, joka tarjoaa nautintoja rakastavaisille. Lähtökohtana on 52 aistillista asentoa, yksi vuoden jokaiselle viikolle.

”Kuvittele, että joutuisit syömään samaa ruokaa joka päivä, tai tietäisit aina perjantai-iltaisin saavasi samanlaisen aterian. Ennen pitkää varmasti kyllästyt”, toteaa McKenzie kirjassaan.

McKenzie kehottaakin kirjassaan toteuttamaan seksuaalista luovuutta kodin erilaisissa tiloissa erilaisin tunnelatauksin ja kiireettömästi. Itämaiset vaikutteet tuodaan mukaan mielentiloja tutkiskellen ja eri asentoihin tutustuen.

Rakasteluasennot on itämaisissa teksteissä nimetty usein eläinten mukaan, kuten Tiikerin loikka, Vesilintu, Rapu ja niin edelleen. Kirjan mukaan asennon eroottisuus korostuu, jos sitä edeltää yhteinen suihku, tai se tapahtuu aamulla ennen pukeutumista, paljain jaloin.

Kirjan intiimiys on luonteeltaan enemmän hienovaraista kuin dramaattista. Tavoitteena on avautua kumppanilleen kokonaan, päästen toisen ihmisen kanssaan yhteyteen, jossa voi tuntea ”ykseyden” ytimen.

Itämaisten teosten yhteiskunnallisen taustan ja iän vuoksi nykypäivän rakastavaisten ei tietenkään tarvitse noudattaa kaikkia ohjeita kirjaimellisesti. Teksteihin voi tutustua myös aikakaudestaan kertovana dokumenttina ja innoituksen lähteenä, josta voi ottaa lisukeita ja improvisaatioita omaan elämäänsä. Rakastelussa vain oma mielikuvitus on rajana.
Shere Hiten vuonna 1976 julkaisema Hite-raportti on hätkähdyttävä tutkimus naisen seksuaalielämästä. Tutkimus aiheutti aikanaan suuren kohun esittämällä, että valtaosa amerikkalaisnaisista ei ole saanut heteroyhdynnässä orgasmia. Raportti on yhä ajankohtainen ja siitä ilmestyi muutama vuosi sitten päivitetty versio.

Hite-kohuraporttiin haastateltiin tuhansia naisia Yhdysvalloissa, ja kirja rikkoi sekä tabuja että myyttejä naisen seksuaalisuudesta. Lisäksi raportti toi uuden näkökulman seksuaalisuuden tutkimukseen. Kattavasti toteutetussa haastattelussa huomioitiin naisten ikärakenne, koulutus, uskonto, ammatti ja maantieteellinen jakauma.

”Naisilta ei ole koskaan kysytty, miltä seksi heistä tuntuu”, toteaa Hite kirjan alkulauseessaan.

Hänen mukaansa kirjan tarkoituksena on antaa virikkeitä julkiselle keskustelulle ja innostaa ihmisiä arvioimaan sukupuolisuutta uudella tavalla. ”Minä vastasin tähän kyselyyn siksi, että kerrankin voin sanoa mistä pidän ja mitä haluan.”, kyselyyn nimettömänä vastannut nainen puolestaan toteaa raportissa.

Shere Hiten raportin päivitetty versio ilmestyi englanninkielellä vuonna 2004. Kirjan esipuheen mukaan naisen seksuaalisuuden ymmärtäminen on edennyt ensimmäisen Hite-raportin julkaisemisen jälkeen. Naiset eivät enää koe, että heissä on jotain vikaa, jos he eivät saa orgasmia yhdynnän aikana. Taustalla on kuitenkin pitkä kulttuurinen ja yhteiskunnallinen historia, josta ei ole helppo päästä nopeasti eroon. Nykynaiset kylläkin etsivät ja löytävät yhä enemmän uusia tapoja ilmaista vapaasti itseään ja omaa seksuaalisuuttaan. Silti Hiten raportti on ajankohtainen vielä nykyäänkin ja tarjoaa harvinaisen laajan näkökulman naisen mieleen ja hänen salaisiin seksitoiveisiinsa.
Naisen ja miehen roolit

Kirjan naiset kertovat avoimesti seksuaalisista mieltymyksistään, kokemuksistaan ja ajatuksistaan. He ovat halunneet käyttää mahdollisuuden ja antaa omat elämänkokemukset ja ajatukset jaettavaksi myös muille – omin sanoin ja omalla tavallaan. Erilaiset seksifantasiat ja toiveet kuvataan anonyymien kertojien suulla hyvinkin suoraan ja rohkeasti.

Shere Hiten raportin mukaan ei riitä, että tiedämme vain siitä, mitä seksuaalisesti vapautuneet naiset kokevat, vaan meidän on tiedettävä myös, mitä ihan tavalliset naiset haluavat. He eivät muuten puhuisi kokemuksistaan. ”Meidän on tiedettävä, mitä naiset keskimääräisesti kokevat, jotta heihin voisi samaistua.”, toteaa myös eräs vastaaja raportissa.

Kirjan mukaan 95 prosenttia kaikista vastanneista naisista ilmoitti, että heidät oli kasvatettu siihen käsitykseen, että seksi oli ”pahaa”, tai että tästä aiheesta ei ainakaan kotona puhuttu. Kirja keskittyy kysymyksissään ja vastausten tulkinnassa pääasiassa seksuaalisen toiminnan tasolle, ja seksuaaliset tunteet tulevat esille ainoastaan osassa naisten vastauksia. Hiten raportin jälkeen on noussut esille kokonainen kirjallisuuden haara, jossa masturbaatiosta tehdään viaton ilon lähde, jolla nainen voi vapautua patriarkaatin holhouksesta.

Hite-raportin esipuheen mukaan amerikkalainen tehokkuus ja nopeaotteisten miesten maailma näyttäisi ulottuvan myös seksuaalisuuden alueelle. Naisten vastauksissa hallitsevana teemana on valitus, että miehet toimivat liian nopeasti pyrkien vain omaan purkautumisesensa.

Seksi on määriteltävä uudelleen

Kirjan mukaan yhdynnän liittäminen miehisyyteen on sekä kulttuurin asenteiden sanelemaa sekä fyysisten realiteettien määräämää, joten on toivottavaa, että naisen lisäksi myös miehen seksuaalisuudessa tapahtuisi yksilöllistymistä ja avartumista. Raportin mukaan monet naiset ovat olleet kyllästyneitä seksin mekaaniseen kaavaan – ikävystyttävään toimintasarjaan, josta jo etukäteen tietää, mihin kaikki päättyy.

”Yhdyntä ei saa olla mikään ennakkopäätös, eikä miehen orgasmi merkki seksin päättymisestä.”

”Mieheni pitää esileikkiä kohteliaisuutena niin kuin oven avaamista.”

”Miehet pitävät seksuaalisesta leikistä niin kauan kuin he itse ovat leikin keskipisteenä.”

”Liian voimakas paine orgasmiin tekee seksistä päämäärähakuista ja onnistumista tavoittelevaa ja vie sivuun pääasiasta.”

”Seksin pitää olla todellista nautinnossa kylpemistä, toisen ihmisen lähellä ja lämmössä olemista ja toisen kokonaisvaltaista koskettamista – eikä kilpajuoksua orgasmia kohti.”

Hiten raportti keskittyykin sisällöltään suurelta osin masturbaatioon, jota Shere Hite käsittelee hyvin avoimesti ja suorastaan herkutellen yksityiskohdilla ja erilaisilla tekniikoilla. Kirja tutkii orgasmia ja kiihottumista ja herättelee kysymyksiä myös itse yhdynnän merkityksestä naiselle. Vastaukset osoittavat yksilöllisyyden ja persoonallisuuden merkityksen myös seksuaalisuuden alueella. Olisi väärin ja epäoikeudenmukaista sortua toteamaan, että naiset seksuaalisina ihmisinä toimisivat ”nappeja painelemalla” tietyllä tavalla. Kysymys on kokonaisvaltaisesta ymmärtämisestä, itsensä tuntemisesta, hyväksymisestä ja vuorovaikutuksesta. Samalla jokainen nainen kantaa mukanaan yhteiskunnan, historian ja kasvatuksen tuomaa roolijakoa.
Haluavatko naiset aina yhdyntää?

Naiset kuvaavat raportissa haltioituneesti tunteitaan seksuaalisen kiihottumisen aikana. Tämän vaiheen nautinnot kilpailevat selvästi orgasmin ilojen kanssa.

Raportissa anonyymit naiset kuvaavat tarkasti omaa maailmaa kiihottumisen aikana:

”Tunnen pakottavaa kiihkoa, vastustamatonta himoa.”

”Täydellinen keskittyminen, aika pysähtyy paikalleen ja koko ruumis on herkkä, valpas ja odottaa.”

”Tuntuu siltä kuin haluaisi toisen niin lähelle, että häntä ei millään voi tarpeeksi koskettaa.”

”Tunnen tarvetta pidellä häntä, avautua hänelle ja voihkia niin, että se tuntuu melkein epätoivoiselta. Orgasmi pudottaa minut sieltä pois.”

Herää kysymys, haluavatko naiset edes aina yhdyntää?

”Mikään seksuaalinen kokemus ei ole vetänyt vertoja kouluaikojen kokemukselle, kun auton takapenkillä pelkkä kiihotus oli päämäärä.”

”Minusta on nautinnollista pitkittää kiihottumistilojani, kunnes orgasmin halu tulee vastustamattomaksi.”

Myös kosketteleminen on seksiä

Raportin mukaan on mielikuvituksetonta kokea yhdyntä vain orgasmin tavoitteluna. Naisilta kysyttiin myös mitä asioita he toivovat kiihottamiseltaan: flirttailua, hyväilyjä, katseita, koskettelua, viipyilevä nautintoa, kiireettömyyttä, ihoa ihoa vasten – lämpimän ja lähellä, vilpittämyyttä ja onnellisuutta:

”Kosketukset ovat seksin tärkein osa, osa luonnollista erotiikkaa.”

”Pitkät, hellän intohimoiset kohtaamiset, joihin liittyy paljon koskettelua, saavat minut tuntemaan, että minua rakastetaan kokonaan ja joka paikasta, enkä minä useimmiten muuta kaipaakaan.”

”Paljon hyväilemistä – kyljistä, selästä, vatsasta.”

”Toisen hengittäminen, katseet, avoimet keskustelut, syleily – kaikki nämä tekevät seksin aivan erityisen ihanaksi.”

Moniin eri kysymyksiin antamissaan vastauksissa naiset ilmaisivat kaavamaista seksiä kohtaan tuntemansa vastenmielisyyden ja sen aiheuttaman turhautumisen. Mielipahaa seksissä tuottivat kyselyn mukaan muun muassa naisen käyttäminen seksuaaliobjektina, ilman orgasmia jääminen, persoonaton seksi, intohimon puuttuminen ja itsekäs partneri.
Yhdynnän tulevaisuus

Naisen intohimoinen halu tulla ”otetuksi” ei automaattisesti merkitse uhrin osan omaksumista seksissä, vaan se kuuluu osana luonnollisiin tunteisiin, joita niin miehet kuin naiset saattavat kokea kiihkeinä hetkinä.

”Kaikkein eniten pidän siitä, kun mieheni on niin kiihkeä, että minä en voi vastustaa häntä ja vain antaudun hänen liikkeisiinsä ja annan mennä.”, toteaa anonyymi vastaaja raportissa.

Monet naiset ilmaisevat Hiten mukaan vastauksissan pitävänsä kiihottumisvaihetta ja läheisyyden kokemusta kaikkein nautinnollisimpana antina seksuaalisuudessa.

– Ei ole olemassa mitään seksuaalisen suorituksen normia, jota vasten ihmisen pitää mitata suorituksiaan. Olemme vapaita tutkimaan omaa seksuaalisuuttamme ja löytämään sen, omaksumaan tai hylkäämään mitä ikinä haluamme, Hite toteaa raportissaan.

Keskustelua rikastuttamaan on syntynyt myös Shere Hiten raportti miehen seksuaalielämästä, jossa miehet saavat puhua suoraan ja omasta näkökulmastaan seksuaalisuuden totuuksista ja myyteistä.

Sytyttävätkö tuhmat puheet?Tiistai 13.10.2009 01:16

Pikkutuhma kuiskuttelu on monen naisen mieleen tietyissä tilanteissa. Sen sijaan suoranaiset rivoudet saavat kuulijan kääntymään kantapäillään.

Vantaalaisessa ravintolassa tehdyssä gallupissa 37-vuotias Mikko tunnustaa käyttävänsä naisen vikittelemiseen lähes aina hyväksihavaittua kaavaa: tietyssä vaiheessa iltaa Mikko linnoittautuu valittunsa kainaloon ja keskittyy kuiskuttelemaan tämän korvaan.

– Ensin tietysti käyn läpi ne pakolliset jutut siitä, miten ihana ja erityislaatuinen tämä nainen on, Mikko sanoo. Sen jälkeen hän kertoo siirtyvänsä "tositoimiin" eli sivelemään naisen reittä tai olkavartta pitkin raukein liikkein ja kuiskimaan harkitun kaksimielisiä juttuja tämän kuultavaksi. Juttujen rohkeus lisääntyy illan myötä.

– Harva nainen kykenee vastustamaan sellaista, Mikko väittää. Hänestä aikuinen nainen on aistillisena olentona viritetty sellaiselle taajuudelle, että prinsessa- ja palvontajutut pikemminkin väsyttävät ja tylsistyttävät tätä. – Mielikuvitustakin pitää ruokkia!

Ei eritteitä, kiitos!

– Eivät oikein iske sellaiset jutut. Minua rupeaa joko naurattamaan tai suorastaan ällöttämään, kun on pakko kuunnella, väittää puolestaan 23-vuotias Nella.

Samaa mieltä on hänen ystävänsä ja työtoverinsa, 24-vuotias Anitta. – Ei suomalainen mies yleensä edes osaa kertoa tuhmaa juttua ilman ihmisruumiin eritteistä koostuvia osia. Meillä tämä vessakulttuuri on niin monen miehen mielestä samaa kuin erotiikka, heh heh.

Tuhmat jutut onkin naisten mielestä osattava kertoa taiten, jotta kuulijaa ei rupeaisi naurattamaan. Mikään ei nimittäin tapa miehen eikä naisenkaan innostusta yhtä varmasti kuin väärässä paikassa päässyt nauru. Tuhmat vitsit ovat tietysti luku sinänsä. Naiset neuvovatkin vihjailunhaluista miestä käyttämään aluksi näitä vitsejä, jos aiheen opettelu kiinnostaa.
Vieraan miehen sanoja sängyssäni

Siiri, 31, puolestaan haluaisi tietyssä vireessä ollessaan kuunnella enemmänkin kuin vain vihjailevia kuvauksia siitä, minkälaiseksi mies toivoisi heidän iltansa muodostuvan makuuhuoneen puolella.

– Valitettavasti minun mieheni on vain auttamattomasti liian estoinen sellaiseen. Hän punastelee jopa minun puheistani, vaikka tässä on oltu yhdessä iät ja ajat, Siiri harmittelee.

Siiri on paikkaillut tilannetta lukemalla tietynlaista kirjallisuutta miehelle ääneen: lehtiä, kirjoja, novelleja... – Ajattelin joskus, että sillä tavalla se ei hänestä ehkä olisi niin kiusallista, mutta päinvastoinhan siinä kävi: mies parka voihki, että nyt tuntuu ihan siltä kuin sängyssämme olisi ollut mukana joku kolmas. Hän halusi jakaa yönsä vain minun kanssani!

Nyttemmin Siiri purkaa tuntojaan pitämällä eroottista blogia netissä. Mies tietää asiasta ja on jopa antanut sille vastahakoisesti siunauksensa, kunhan Siiri ei rupea antamaan kommentoijille yksityiskohtaisia vastauksia.

Rasvaista kuin remonttimiehellä?

Tapani, 38, on puolestaan sitä mieltä, että pikkutuhmat puheet sopivat kyllä kevyeen flirttiin ja kapakkaan, mutta kodissaan hän ei halua sellaisia viljellä eikä kuunnella, ei varsinkaan naisen suusta.

– Jotain kaunista menee auttamattomasti rikki, jos kurvikkaan, ihanan naisen punatuilta huulilta alkaa tulla rasvaista juttua kuin remonttimieheltä, Tapani väittää. Hän sanoo alkavansa silloin oikopäätä miettiä, onko naisen muukin taso yhtä matala.

– Naisen ei pitäisi ehdoin tahdoin särkeä sitä mikä hänessä on kaunista, Tapani sanoo varmana asiastaan. Vähänkin älykäs nainen osaa päinvastoin käyttää hyväkseen sitä mitä miehet hänessä ihailevat, herkkyyttä ja naisellisuutta.

Tämä väite saa taas viereisessä pöydässä istuvassa 30-vuotiaassa Sannassa aikaan raivokkaan vastareaktion.

– Elät kuule vähän väärällä vuosisadalla, Sanna sanoo halveksivasti. – Naisilla ja miehillä on ihan samanlaiset tarpeet, ja sitten nainen olisi se jonka tehtävä on teeskennellä jotakin typerää sirkuttajaa, niin että mies saa ajatella hänestä yleviä?

Sannan mielestä juuri puhe on erotiikassakin kaiken a ja o. – Korvat ovat naisen tärkein sukupuolielin, hän sanoo painokkaasti. – Kun kerran tilanne on kovasti latautunut ja intiimi, on puheenkin paras olla samaa tasoa, ei mitään "onpas sinulla kauniit silmät -liirumlaarumia. Tosimies sitä paitsi tietää kyllä tuhmien ja härskien puheiden eron ja tekee sillä erolla tulosta.

Lempi leimahtaa työpaikallaLauantai 10.10.2009 15:55

Intohimoisenkin työpaikkaromanssin takana on logiikkaa, mutta siivet se voi polttaa silti.

– Väitän, ettei sellaista siveyden sipulia olekaan, joka ei olisi koskaan harhautunut ajattelemaan työtoveriaan "siinä mielessä". Vain sivistyksen pintasilaus estää meitä käyttäytymästä kuin luolaihmiset, väittää 44-vuotias Helinä.

– Eri asia sitten on, antaako näille tuntemuksille periksi vai pitääkö järjen päässä ja housut jalassa. Siinä on kyse myös moraalista ja yhteiskunnan säännöistä, hän huomauttaa.

Työpaikalla tapahtuvat romanssit ovat Helinästä myös loogisia: kumppanin kanssa vietetään arkisesti kiinteästi yhdessä vain murto-osa siitä ajasta, mitä ollaan työtovereiden kanssa. Kuinka puoliso siis voisikaan ymmärtää yhtä hyvin sitä, mistä normipäivä koostuu?

– Kaikista meistä tuntuu hyvältä, kun asioita ei tarvitse selittää ja toinen tuntuu ymmärtävän puolesta sanasta. Väsyneenä toivoisi usein voivansa vain aloittaa jutun sen keskeltä, ilman tapahtumien taustoitusta. Saman kokeneen työkaverin kanssa se sujuu, Helinä huomauttaa. – Tältä pohjalta ihan viattomasti alkoi minunkin työpaikkaromanssini.

Hyvät raamit eivät riitä

Helinä ei usko pelkän ruumiilliseen himon synnyttävän kummoistakaan suhdetta työpaikalla: jos toinen on täysi sika, minkäänlaisista raameista ei ole apua.

– Me molemmat tunsimme kuitenkin myös henkistä vetoa toisiimme. Kun olimme myös vapaita jatkamaan yhdessä, kaikki tuntui silloin olevan paremmin kuin hyvin, Helinä huokaa. Suhde tyydytti hänestä molempia sekä fyysisesti että henkisesti, ja Helinä alkoi perinaiselliseen tapaan jo varovasti haaveilla yhteen muuttamisesta.

Koska molemmat halusivat myös edetä urallaan, työpäivät tuppasivat venymään, joten työpaikasta alkoi tulla heille olohuoneen ja (aina olosuhteiden salliessa) myös makuuhuoneen jatke. Firmassahan oli odotusaula ja aulassa sohva asiakkaita varten. Silloin kun kukaan muu ei ollut jäänyt ylitöihin, Helinä ja hänen mielitiettynsä tapasivat avata aulassa viinipullon, katsoa tietokoneella elokuvan ja vajota yöksi yhdessä sohvan syvyyksiin.

Pikkuhiljaa Helinästä alkoi kuitenkin tuntua siltä, että mies halusi poimia rusinat kaikista pullista. Kun seurustelua oli takana puolisen vuotta, Helinä alkoi tahtomattaan kysellä itseltään, miksi kaikki piti edelleen pitää salassa. – Katsotaan nyt vielä, antaa asioiden vielä olla, meillähän on niin mukavaa, mies tapasi sanoa vastaukseksi asiaa koskeviin kysymyksiin ja vetää hänet syliinsä.

Pieni ääni Helinän alitajunnassa alkoi kuiskia varoituksen sanoja: mies haluaa ehkä suhteelta jotakin muuta kuin sinä. Kun Helinä uppoutui miehen syliin ja suudelmiin, hän yleensä onnistui tukahduttamaan epäilykset. Mies oli varmasti oikeassa, ja heillähän todella oli mukavaa...

Totuuden hetki

– Loppujen lopuksi emme kuitenkaan pystyneet enää kätkemään suhdetta tarkkasilmäisiltä työkavereilta, Helinä jatkaa kertomustaan. Kevyet sipaisut kädelle papereita ojennettaessa, pitkät katseet poistuvan jälkeen tai koko ruumiin kaipaava kääntyminen toisen puoleen kokouksessa olivat kavaltaneet rakastavaiset, vaikka nämä itse uskoivat olleensa kuinka virallisia.

– En mene vannomaan, ettenkö ehkä olisi hiukan toivonutkin sitä, sillä silloin miehen olisi ainakin tehtävä ratkaisunsa, otettava kantaa puoleen tai toiseen. Mikä tahansa olisi parempaa kuin epävarmuus, Helinä sanoo hiljaa.

Ennen pitkää oli siis ratkaisun aika. – Teillä kahdella taitaa olla aika hauskaa keskenänne? työtoveri kysyi kerran viattomasti kahvihuoneessa ja iski Helinälle silmää kuppinsa reunan yli. Helinä katsahti rakastettuunsa ja näki tämän rypistävän hienoisesti otsaansa. – Eikös meillä kaikilla ole hauskaa keskenämme? mies vain sanoi kylmästi. – Te naiset olette vain naittamassa jokaista vastaantulijaa heti kun on sanottu päivää.

Niine hyvineen mies nousi, kiitti kahvista ja poistui työhuoneensa suuntaan. Tyrmistynyt Helinä istui soveliaan ajan paikallaan posket punaisina ja kiirehti sitten tämän perään.

– Toivoin viimeiseen asti, että olisin käsittänyt jotenkin väärin, mutta ei. En sentään järjestänyt mitään kohtausta, kun mies kertoi ajatelleensa jo pitkään, että ehkä meillä oli eri käsitykset tulevaisuudesta, Helinä kertoo ja puree huultaan.
Vielä reittä myöten?

Erityisen ongelmalliseksi tilanteen teki se, että mies oli myös Helinän esimies. Romanssin pyörteissä asia oli helppo unohtaa; työpaikan sisäisellä hierarkialla ei muka voinut olla mitään tekemistä kahden tasa-arvoisen, vahvan ihmisen intohimon kanssa.

Nyt tilanne oli kuitenkin toinen. Helinän mielestä murskaantuneet toiveet ja pettymys tekivät esimies–alainen-suhteen jatkamisen mahdottomaksi. Hän pyysi heti siirtoa toiselle osastolle. Senkin jälkeen hän välillä törmäsi mieheen parkkipaikalla ja firman tilaisuuksissa.

– Mies antoi ymmärtää, että jatkaisi mielellään pientä hauskanpitoa minun kanssani, "ihan fiilispohjalta vain". Hän tarjoutui myös auttamaan minua saamaan ylennyksen. Olin vähällä lyödä häntä, Helinä sähähtää. – Sanoin etten aio edetä urallani reittä myöten. Siirryin myöhemmin töihin kilpailevaan yritykseen.

– Sydän ei kuitenkaan eheydy varmasti enää ikinä, Helinä sanoo ja katsoo jonnekin kauas.

Rakas, pure minua!Perjantai 09.10.2009 03:19

Pienenä opimme, ettei toista saa purra. Aikuisena opimme, että tästä säännöstä voidaan poiketa ja että siitä voi saada myös nautintoa.

Jostain syystä pureminen on edelleen pienen piirin juttu, josta puhutaan paljon vähemmän kuin muunlaisista fetisseistä.

– Saattaa johtua siitä, että ihmiset on ensin lapsena saatu uskomaan, että se on paha, paha juttu, vaikka se voi olla ihan hyvä, hyväkin juttu, virnistää 42-vuotias Aapo.

Omien sanojensa mukaan Aapo ei ole koskaan purukalustonsa käyttämisestä toiseen ihmiseen kunnolla luopunutkaan.

– Tai ainakin opin aika varhain huomaamaan, mitä kaikkea sillä voi saada aikaan – ennen seksiä, sen jälkeen tai sen aikana, hän selvittää.

– Vähemmän kinkyä pureminen minusta on kuin vaikkapa ruoskan käyttö, se on ulkoinen apuväline se.

Aapo sanoo käyttävänsä korviaan aina samalla kun käyttää hampaitaan. Hänellä on tapana näykkiä naistaan hellästi joka puolelta vartaloa mutta kuunnella samalla intensiivisesti tämän hengitystä. Suuta käytetään myös suudelmiin ja muunlaisiin hyväilyihin. Voimankäyttö lisääntyy asteittain, mikäli tietty värinä naisen huokauksissa kertoo Aapon kokeneeseen korvaan, että tämä käy päinsä.

– Tämä on tietysti sitäkin tärkeämpää, jos kyseessä on uusi tuttavuus, Aapo alleviivaa. Hän valittaa kuitenkin, ettei ole vielä löytänyt naista, joka osaisi vastavuoroisesti käyttää omia hampaitaan tarpeeksi taitavasti, tai pikemminkin valita oikean ajan ja oikeat paikat. – Yhtä tärkeää on myös tietää, milloin ei sovi käydä sillä tavalla kiinni, ei seksi ole mikään jauhamiskilpailu eikä muutenkaan pelkkää näykkimistä!

Iske kiinni yllättäen?

Aapon mielestä puremisessa ei ole kyse naisen tai yleensäkään kumppanin alistamisesta, eikä mukana saa olla turhaa jännitystä tai pelkoa. – Kaikki tietävät, että on olemassa kivusta nauttivia pareja, hän sanoo. – Siitä saa yksinkertaisesti kiksejä, mutta ei sitä tarvitse toiselle pahassa tarkoituksessa tehdä – vaan vain silloin kun tämä tietää hampaita tai muuta odottaa.

Puremisessa onkin kaksi "koulukuntaa". Toiset ovat samalla kannalla kuin Aapokin, mutta toisten mielestä kivun tuottamisessa tyydytys tulee seksissä nimenomaan yllätyksellisyydestä, oli kyse sitten hihnoista tai hampaista. Kipuaistimus säväyttää ja lähettää kehoon adrenaliinihyöyn, joka puolestaan jännittää kehon entistä vastaanottavaisemmaksi seksuaaliselle stimulaatiolle. Jos yllätysmomentti puuttuu tai se latistetaan, koko jutusta katoaa kärki.

Yleisintä pureminen on esileikkien aikana ja juuri ennen laukeamista. Sen sijaan jälkeenpäin hampaita ei paljon käytetä, vaan suuta käytetään vain helliin, kiitollisiin hyväilyihin.

Puremisen sanotaan tuottavan hyvin nopeaa kiihottumista, sillä kivun voimaa voi säädellä hyvin pehmeästi ja sopivan paikan voi etsiä millimetrin sadasosan tarkkuudella. Purija saa myös vastavuoroisesti paljon, toisen pehmeä iho, suolan maku ja lihasten liikahtelu hampaiden välissä saavat monet voihkimaan nautinnosta.

– Pisteenä i:n päälle tulee kumppanin ihon tuoksu aivan lähituntumassa, kehuu 30-vuotias Marko, jonka tyttöystävä on hiljattain johdattanut hänet puruseksin iloihin. – Oletko koskaan esimerkiksi pannut merkille, miltä kumppanin kylkikaari tuoksuu?

Ei veren maku suussa...

Hurjimmatkin toisen satuttamiseen tai alistamiseen tähtäävät seksileikit päättyvät yleensä mahdollisimman vähin vaurioin, niin myös puremisessa. Kaiken ydin on luottamuksessa, oli kyseessä sitten odotettu tai odottamaton kipu.

Marko huomauttaa, että luontokappaleetkin käyttävät hurjia hampaitaan myös toistensa hellimiseen. Sapelinterävien purukalujen välähtely muutaman sentin päässä kaulavaltimosta eivät silloin pelota kumppania, vaikka normaalisti vaistotoiminnat pakottaisivat sen pakenemaan tai puolustautumaan. Parittelun aikana monien nisäkäslajien urokset myös purevat naarasta, mutta kumppani ei edes huomaa tätä, saati pidä sitä taisteluhaasteena.

Ihmistenkään puremisessa ei yleensä vuodateta verta, vaikka homo sapiensinkin hampaat voisivat monissa pehmeissä paikoissa tehdä pahaa jälkeä. – Tekniikkaa pitää hioa niin ettei puremisesta jää pysyviä jälkiä, Marko selittää asiaa.

– Tietysti veren maku suussa saattaa sekin kiihottaa joitakuita, mutta sellaiset vampyyrit ovat sitten asia erikseen. Me nautimme pienen sähäkän kivun tuottamisesta ja saamisesta, emme pahoinpitelystä, hän tiivistää.

Mikä miehen vartalossa sytyttää?Maanantai 05.10.2009 14:21

Eroottinen mies on naiselle visuaalinen ärsyke numero yksi, mutta mistä vietin suurin vetovoima syntyy? Mitä naiset miehen vartalossa oikeasti katsovat?

Naiset kiinnittävät miehen vartalossa huomiota moniin eri asioihin. Yksi pitää tummista kulmakarvoista, toinen auringonpolttamasta surffitukasta. Hyvin usein naisten kuumia katseita keräävät kuitenkin leveät hartiat.
Hartioiden huumaa

– En ole mikään miesten tiirailija, mutta harteikkaan miehen näkeminen saa väistämättä kehossani hyrinää aikaan, Liisi 29, tunnustaa.

– Harteikas mies on aina vienyt huomioni, säestää puolestaan 55-vuotias Kaarina.

Hänen nuoruuden suosikkinäyttelijöihinsä kuuluivat supermiehekkäät Clint Eastwood ja charmantti Roger Moore.

– Miehen on oltava miehekäs, mikä tarkoittaa ehdottomasti kunnon hartioita, Annika 30, tiivistää.

Naisen omilla harrastuksilla on myös vaikutusta siihen, mihin asioihin hän kiinnittää huomiota vastakkaisen sukupuolen vartalossa. Esimerkiksi Liisi on itse innokas kuntosalilla kävijä.

– Huomaan heti, miten mies on treenannut yläkroppaansa. Kaikkein vetävintä on, jos näkee, että harteikas mies on treenannut yläselän lihaksiaan niin, että ne erottuvat selkeästi takaa päin. Se kertoo jo siitä, että tyyppi tietää mitä tahtoo ja on päämäärätietoinen, sillä yläselkä on työläs treenattava, Liisi tarkentaa omaa näkemystään.

Parhaat näkymät tulevat aika ajoin liikenteessä.

– Poliisien asuna on nykyisin usein sininen haalari, jossa lukee isolla ”poliisi” juuri siinä selän leveimmässä kohdassa, mikä on suoraan sanottuna nami näky, hän sanoo innoissaan.

Pitkä mies vetää pisimmän korren

Useimpien naisten sydän sykkii kiivaimmin pitkille miehille. Monelle on tärkeää, että mies on selvästi naistaan pidempi.

– Aviomieheni on yli 190 senttiä pitkä, ja muun muassa siksi mielestäni aivan käsittämättömän komea, tunnustaa 29-vuotias Erika.

Erikan tuttavapiiriin kuuluu paljon lyhyitä miehiä.

– He ovat kasvoiltaan komeita ja luonteeltaan hauskoja, eikä heillä ole koskaan ollut vaikeuksia löytää naisseuraa, mutta minuun lyhyt mies ei vetoa, hän sanoo vähän nolona.

Pituuden lisäksi Erika katsoo usein miehen jalkoja.

– Moni mies näyttää tosi hyvältä farkuissa. Varsinkin, jos miehellä on linjakkaat jalat, hän lisää.

Helsinkiläinen Ellen, 32, haluaa, että mies on ainakin 10 - 15 senttiä häntä pidempi. Lyhyiden miesten lähestymisyrityksiä hän ei edes kaipaa, ja kokee ne ajoittain kiusallisiksi.

– En tiedä onko lyhyillä miehillä niin hyvä itsetunto vai mistä johtuu, mutta hyvin usein baarissa lyhyet miehet tulevat juttelemaan kanssani iskumielessä, yli 170-senttinen, vain pitkistä miehistä kiinnostunut kaunotar ihmettelee.
Pesupallo haastaa pyykkilaudan

Miehen vatsan ulkonäkö on ymmärrettävästi tärkeää monille naisille, käyttäähän suurin osa heistä valtavasti aikaa oman painonsa tarkkailuun.

– Minä kiinnitän miehessä paljon huomiota juuri vatsaan, julistaa Ellen.

Solakka ja liikuntaa harrastava lady ei lämpene lainkaan vatsamakkaroille.

– Möhömahaa ei saa olla. Treenattu vatsa sytyttää. Klassinen ”sixpack” on paras, mutta ei välttämätön, kunhan keskivartalo on kohtuutimmi, hän tokaisee.

Perusmiehekkään suomalaisuroon ei kuitenkaan kannata masentua, vaikka tietäisikin keskivartalotreenille olevan tarvetta. Suurin osa naisista kiinnittää miehen vartalossa kuitenkin eniten huomiota ryhdikkääseen hartialinjaan. Ladonovihartioista hullaantuvat rotunaiset ovatkin sallivampia miehen vatsanseudun suhteen.

– Pieni maha on joskus jopa söpö, kolmekymppinen Annika tuumii.

Vanhemmat naiset ovat samoilla linjoilla.

– Mahalla nyt ei niinkään ole väliä, kunhan ei ole mikään ryhditön lökäpöksy, kiteyttää 55-vuotias Kaarina.

Naisten salliva suhtautuminen keskivartalon falskaavaan sisäkumiin on toisaalta ymmärrettävää. Maskuliinista raamikkuutta ei luonnollisestikaan pääse syntymään, jos sulho noudattaa balettitanssijan ruokavaliota ja harrastaa pääasiassa pitsinnypläystä. Uhkeapovisista naisista pitävien miestenkin on usein helppo hyväksyä naisen lantion kaarille tallentuneet, muutamat lisäkilot. Ei siis ole kahta ilman kolmatta, kuten sanotaan.

Kohtalon käsi

Kädet kertovat paljon kantajastaan. Jollakin on solakat sormet kuin pianistilla, toisella sormissa on raskaan työn jälkeensä jättämiä pakohaavoja. Voimaa ja miehekkyyttä arvostavat naiset lankeavat vahvojen käsien edessä. Treenatusta ja hallitusta surffipojasta syttyvät taas toivovat solakkuutta aina sormia myöten.

Ellenillä on sanansa sanottavana myös miehen sormista.

– Vatsan lisäksi katson aina myös käsiä. Paksut ja lyhyet tökösormet ällöttävät minua, hän laukoo.

Merjaan, 24, vetoavat vahvat kämmenet.

– Isot ja vahvat kädet, joissa suonet näkyvät voimakkaina, ovat seksikkäät. Etenkin, jos kämmenselässä on vielä pitkiä, vaaleahkoja ihokarvoja, olen aivan myyty, hän tunnelmoi.

Vahvat kädet viestivät turvallisuudesta. Toisaalta mieltymys voimakkaisiin käsiin kertoo perinteisestä miehisyyden olemuksesta, joka istuu suomalaisessa yhteiskunnassa vahvasti.

– Omalla miehelläni on vahvat kädet. Kun tunnen hänen vantteran kätensä omassani, tunnen itseni ihanalla tavalla siroksi ja naiselliseksi, Merja myöntää.

Karisma viimeistelee paketin

Miehisen vartalon vetovoimasta huolimatta moni nainen pitää kuitenkin kasvoja vartaloa tärkeämpänä seksuaalisen mielenkiinnon herättäjänä. Vahvana kakkosena tulevat miehen olemus, silmien pilke ja karisma.

Naiset tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että viehättävä persoona kuorruttaa komeimmankin adoniksen. Toisaalta miehenkään ei pidä jäädä suremaan omaa pottunokkaansa tai kippuravarvastaan. Tavallisillakin raameilla voi nimittäin hurmata katsojan, kunhan ne oppii tuomaan esille oikeassa valossa.
Sairasta masokismia vai luonnollista intohimon kaipuuta? Naisen halu tulla otetuksi on arka aihe. Mistä siinä oikeasti on kysymys?

Muistatko, kun viimeksi kiusoittelemalla ajoit miehesi maskuliinisen kiiman partaalle? Kuulit, kuinka hänen hengityksensä muuttui koko ajan raskaammaksi yhä rohkeampien hyväilyjesi ansiosta. Esileikin aikana hän jo kiemurteli selällään nautinnosta kädet alistuneesti levällään, kunnes ei enää kyennyt pidättelemään himoaan, vaan hyökkäsi päällesi kuin urospantteri. Tunsit silloin olevasi haluttavin nainen maan päällä, etkö tuntenutkin?

Naisen halu tulla otetuksi on joskus totta. Se ei silti tarkoita, että naiselle olisi yhdentekevää, missä yhteydessä se tapahtuu tai miten mies sen tekee. Hyvässä seksissä saa aina se, joka myös antaa.
Vuoronperään vietellen

Otetuksi tulemisen halua ilmenee niin miehillä kuin naisillakin. ”Voimakkaan seksuaalisen kiihkon aikana on sekä naisen että miehen luonnollista tuntea halua tulla otetuksi tai itse omistaa toinen”, kirjoittaa tunnettu seksologi ja feministi Shere Hite.

Inhohimoisessa seksissä viedään ja vikistään estottomasti vuorotellen. Halu tulla otetuksi viittaakin pohjimmiltaan seksuaalisen ihmisen toiveeseen saada kokea olevansa hyväksytty ja haluttu omana itseään sekä kokea estotonta intohimoa.

Tuula, 35, kertoo haaveilevansa usein siitä, että vahva mies sitoo hänen ranteensa sängyntolppiin ja ottaa hänet vastoin hänen tahtoaan niin, että hänen on lopulta antauduttava itseään vahvemman ja voimakkaamman edessä.

– Todellisessa elämässä sama tapahtuma olisi vastenmielistä väkivaltaa, mutta päiväunissa se kiihottaa. Usein kuvitelmissani tuo mies on jonkinlainen ”laumanjohtaja”, alfauros, jonka saaminen itselleen on eräänlainen saavutus, Tuula analysoi ja jatkaa. – Kuvitelmissani alistava mies pitää minua kaikista naisista haluttavimpana, joten kyse ei siinä mielessä ole mistään häpäisystä.

Vastustamaton vuoteen valtiatar

Naisen seksuaali-identiteettiin ei kuulu halua saada tuntea itsensä arvottomaksi ja yhdentekeväksi, päinvastoin. Nainen janoaa intohimoa, kunnioitusta ja palvontaa. Hän haluaa olla miehen silmissä haluttava, jumalaisen kiihottava alkunaaras, jonka asemaa ei yksikään nainen uhkaa koko universumissa.

– Haluan, että olen mieheni silmissä niin haluttava, että vaikka hän voisi valita sadoista naisista niin hän valitsisi minut epäröimättä, Pirjo, 46, pohtii. Pirjo ei ole koskaan varsinaisesti uneksinut otetuksi tulemisesta, mutta myöntää, että miehen vahvuus korostaa hänen naisellisuuttaan:

– Kyllähän se saa minut syttymään, kun hän kaappaa minut käsivarsille ja kantaa vaikka makuuhuoneeseen tai lomamatkalla hotellihuoneeseen, Pirjo nauraa. – Miehen lihakset ja voima sytyttävät. Eihän ne laulunsanatkaan varmaan ole ihan tyhjästä syntyneet: ”Sinussa on roimaa alkumiehen voimaa, kanna minut metsään apinamies!”
Yhdyntä – todiste naisen haluttavuudesta?

Kun oman miehen pää kääntyy kadulla uhkeapovisen naisen perään, hiipii naisen mieleen usein väistämättä epäilys, onkohan hän itse enää miehensä silmissä viehättävä.

Yhdyntä voikin olla naiselle todiste siitä, että hän on edelleen haluttava. Mitä kiihkeämpi akti, sitä vastustamattomammaksi hän voi itsensä tuntea.

– Jos saan miehen ”ihan sekaisin” ja kiihkeäksi niin silloin tiedän, että hän on tosiaan ihan hulluna minuun, Tuula sanoo. – Jos mies taas on poissaolevan tai laimean oloinen, koen, etten ole hänen mielestään tarpeeksi vetävä. Haluan, että seksi on kiihkeää ja vähän rajuakin.

Jos nainen itse on epävarma tai häntä on henkisesti haavoitettu, hän voi odottaa, että miehen varmat otteet saavat hänet unohtamaan omat estonsa.

– Haluan, että mies on se, joka pitää ohjat käsissä ja vie tilannetta. Haluan antaa hänelle koko tilanteen kontrollin ja johtamisen, minä sitten seuraan vain perässä, kertoo Pirjo ja myöntää, että hänen olisi vaikea tehdä aloitteita. – Minulle on luontaisempaa olla se, jota ikään kuin ”jahdataan” kuin ottaa aktiivisempi rooli seksissä.

Alistuminen – turhautuneen naisen kosto

Joskus naisen toive saada osakseen rajua kohtelua voi viestiä myös pitkään jatkuneesta seksuaalisesta turhautumisesta. Kyse ei siis ole naisen narttumaisesta halusta tulla maatuksi väkisin, vaan epätyydyttävän seksuaalielämän aikaansaamasta frustraatiosta.

Hite-kyselytutkimuksissa ilmeni, että ne naiset, jotka eivät yleensä saaneet orgasmeja yhdynnän aikana, halusivat rajua penetraatiota. Siitä huolimatta voimakkaatkaan siittimen työnnöt eivät tuottaneet heille nautintoa.

Vaatimalla ”rajuja otteita” nainen pystyy siirtämään kokemansa seksuaalisen mielipahan miehelle. Se on aivan kuin sanoisi: ihan sama mitä teet, minulle et pysty tuottamaan nautintoa. Toisin sanoen, ”koska sinä et saa minua tuntemaan itseäni naiseksi, niin et sinäkään saa tuntea olevasi mies”.
Palvo minua, ota minut!

Miehen kannalta katsoen naisen haluun tulla otetuksi liittyykin todellinen haaste. Nainen nimittäin haluaa kumppaninsa unohtavan täysin omat estonsa ja heikkoutensa. Sen lisäksi miehen pitää pystyä täysin hullaantumaan omasta naisestaan ja osata lisäksi näyttää se hänelle.

Kun nainen haluaa tulla otetuksi, hän tosiasiassa esittää miehelle vaatimuksen: ”todista minulle, että olen vastustamaton!”

Uskallatko sinä tarttua haasteeseen?