IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Seksi paranee kohdunpoiston jälkeenMaanantai 21.01.2008 09:27

Kohdunpoisto ei haittaa naisen seksielämää, vaan päinvastoin saattaa jopa lisätä seksuaalista nautintoa. Näin näyttäisi olevan, vaikka kohtu jouduttaisiin poistamaan sairauden takia. Tämä käy ilmi BMJ-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta, jossa kartoitettiin miten emättimen kautta tai vatsanpeitteiden läpi tehty kohdunpoisto vaikuttaa naisen seksuaalisuuteen. Hollantilaistutkijat havaitsivat, että kohdunpoiston jälkeen naisilla oli vähemmän seksuaalisia ongelmia kuin ennen leikkausta. Se oliko kohtu poistettu vatsapeitteisiin tehdyn viillon vai emättimen kautta ja oliko kohdunkaula säästetty vai ei, ei vaikuttanut naisten seksuaaliseen nautintoon eikä mahdollisten leikkauksen jälkeisten ongelmien määrään. Kaiken kaikkiaan naisten seksielämä parani leikkauksen jälkeen, vaikka muutoksia naisten seksuaalisessa aktiivisuudessa ei tapahtunut.

Tutkimukseen osallistui 413 naista, jotka vastasivat seksuaaliongelmia kartoittavaan kyselyyn ennen leikkausta ja puoli vuotta leikkauksen jälkeen. Kohdunpoisto tehtiin naisille hyvänlaatuisten tautien vuoksi.

Kohdunpoisto on yleisimpiä naisille tehtäviä kirurgisia toimenpiteitä ja Suomessa kohtu poistetaan vuosittain noin 10 000 naiselta. Suomessa kohdunpoistoja tehdään yli kaksi kertaa enemmän kuin Ruotsissa tai Norjassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.