IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Joillekin miehille vakiintuminen ja erityisesti avioliitto aiheuttavat ahdistuksia, sillä myytit seksielämän laimenemisesta pitkän parisuhteen aikana elävät vahvasti.

Aolhealth.com -sivusto listasi seitsemän myyttiä parisuhdeseksistä. Myytit perustuvat psykologi Les Parrotin kirjaan Crazy Good Sex, jossa hän analysoi erilaisia tutkimuksia pitkään yhdessä olleiden pariskuntien rakkauselämästä.

1. Onnellisessa avioliitossa eläville ei tule kiusauksia

Vakituisessa, onnellisessa ja tyydyttävässä suhteessakin puolisot kohtaavat muita ihmisiä, jotka vetoavat heihin fyysisesti. Kiusaukset tai kiinnostus muihin ei ole hälyttävä merkki vaan täysin normaalia. Ongelmia muodostuu jos kiusauksille antaa periksi. Parrot ehdottaa kirjassaan, että miesten (ja naisten) olisi hyvä pitää esimerkiksi kuvia rakkaimmistaan toimistossa, lompakossa tai kännykässä muistutuksena sitoumuksista.

2. Miehet haluavat seksiä naisia enemmän

Naisten tapa kiihottua eroaa miehistä ja saattaa olla hieman monimutkaisempaa. Jos mies haluaa harrastaa seksiä, se saattaa olla tovin hänen vallitsevin ajatuksensa, josta ei pääse eroon. Naisten seksiajatukset katkeavat tai herpaantuvat helpommin ja halukkuus vaihtelee kuukauden aikana suuresti.

3. Seksi alkaa erektiosta

Hyvä seksi alkaa kauan ennen kuin osapuolet pääsevät itse asiaan. Parrot kirjoittaa, että naiselle on erittäin tärkeää saada osakseen rakkauden ja välittämisen osoituksia. Molempia tyydyttävä rakastelu alkaa esileikillä, joka voi mielialoista riippuen olla hidasta, hauskaa tai nopeaa toimintaa, mutta oleellista on naisen huomioon ottaminen. Parrotin mukaan miehet, jotka osoittavat naisilleen hellyyttä pitkin päivää, ovat onnekkaampia makuuhuoneessa.

4. Paras seksi on spontaania

Spontaani seksi voi toki olla erittäin mukavaa, mutta Parrotin haastattelemien pariskuntien keskuudessa seksielämäänsä tyytyväisimmät suunnittelivat iltansa etukäteen. Tämä voi olla tarpeellista etenkin lapsiperheissä, mutta toi pariskunnille myös jotain, mitä odottaa innolla kiireiden keskellä ja loi mukavaa jännitettä parien välille.

5. Miehen pitää johtaa rakastelua

Seksi on kahden ihmisen välistä vuorovaikutusta, ei yksilölaji. Parrotin tutkimusten mukaan seksi on hyvää, jos siinä voi toteuttaa molempien fantasioita. Miesten tulisi antaa myös naisen viedä tilannetta eteenpäin, ilmaisemaan itseään ja kehoittaa heitä kertomaan haaveistaan.

6. Hyvä seksi korvaa huonon keskusteluyhteyden

Kommunikaatio ja keskusteluyhteys vievät suhdetta eteenpäin - seksiin perustuvat suhteet eivät usein kestä kovinkaan kauan. Syvä emotionaalinen yhteys parantaa myös seksiä. Molempien tulisi voida tuntea olevansa turvassa toisen kanssa, jolloin pariskuntien tulisi tehdä töitä sen eteen. Kommunikointiongelmat alkavat yleensä, kun valtasuhteet eivät ole kunnossa.

7. Seksi saman ihmisen kanssa muuttuu ajan kanssa tylsäksi

Seksi ei muutu tylsäksi, jos sen ei anna sellaiseksi mennä. Parrotin mukaan useita vuosia suhteessa olleet pariskunnat kokevat tuntevansa toisensa niin hyvin, että uskaltavat kertoa salaisimmista haaveistaan toiselle, eivätkä koe tarvetta teennäiseen miellyttämiseen. Näillä pariskunnilla oli tutkimuksessa sinkkuja ja parinvaihtajia laadukkaampaa seksiä, joka johtui pitkälti syvällisestä yhteydestä ja sitä kautta laadukkaammasta seksistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.