IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Avioliitto voi päättyä monesta syystä. Useimmissa tapauksissa parisuhteen päättyminen saa aikaan voimakkaita tuntemuksia, jotka voivat jatkua pitkäänkin. Uuden tutkimuksen mukaan avioeron terveysvaikutukset ovat kenties kuitenkin pitkäkestoisempia kuin mitä äkkiä voisi kuvitella.

Uutistoimisto Reutersin uutisoiman tutkimuksessa tarkasteltiin noin 9000 yhdysvaltalaista yli 50-vuotiasta henkilöä, jotka olivat osallistuneet kyselyyn jo vuonna 1992. Heistä yli puolet oli edelleen naimisissa silloisen puolison kanssa, neljä prosenttia ei ollut koskaan mennyt naimisiin ja noin 40 prosenttia oli eronnut tai jäänyt leskeksi.


Tutkimuksen mukaan edelleen naimisissa olevilla oli parempi terveys sekä vähemmän masennusoireita ja rajoituksia liikkuvuudessa. Avioeron kokeneet tai leskeksi jääneet puolestaan pärjäsivät joillain osa-alueilla, kuten kroonisten terveysongelmien kohdalla heikommin kuin he, jotka eivät koskaan menneet naimisiin.

Uudelleen avioituminen voi lieventää avioeron vaikutuksia

Vaikka pysyvässä avioliitossa eläneillä oli kaikkiaan parempi terveystilanne, menemällä uudelleen naimisiin jotkin avioeron tai leskeksijäännin vaikutuksista lieventyivät, Reuters kertoo.

”Väitämme, että avioliiton menetys eron tai leskeyden kautta on erittäin stressaavaa ja se voimakkaan stressin ajanjakso jättää jälkensä terveyteen”, Chicagon yliopiston professori Linda J. Waite totesi tutkimuksessaan.

Avioliiton vaikutukset terveyteen säilyivät, vaikka tutkimuksessa huomioitiin ikä-, sukupuoli- ja koulutustekijät.

Reuters kuitenkin kirjoittaa, että edellisissä tutkimuksissa on havaittu, että onnettomassa avioliitossa elävillä saattaa olla kohonnut riski saada esimerkiksi kohonnut verenpaine ja masennus.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.