IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Valitse sopiva sukupuoli

Gilbertus Anglicus kirjoitti keskiajalla kirjassaan Compendium Medicinae, että poikalapsi syntyy, jos tuleva isä juo yrttiteetä ja kirjoittaa samaan aikaan maagista kaavaa, jonka pitää löytyä myös hänen kaulallaan riippuvasta kortista. Mikäli nainen tekee saman rituaalin, pariskunta saa tytön.

Juutalaisten Talmudissa neuvotaan, että mikäli pari haluaa poikalapsen, on naisella oltava suurin himo miestään kohtaan ja heidän pitää paritella juuri ennen kuukautisia. Mikäli pariskunta haluaa tytön, miehen täytyy himoita naistaan erittäin paljon ja hänen on yhdyttävä naiseen, oli tämä siihen valmis tai ei. Juutalaisen uskomuksen mukaan poikaa odottava äiti tuntee itsensä tyyneksi ja levolliseksi.

1800-luvun loppupuolen Englannissa uskottiin, että mikäli pariskunta pitää yhdynnän aikana saappaat jalassaan, lapsesta tulee poika. Hatustakin saattoi olla hyötyä jälkeläisen sukupuolen valinnassa. 1800-luvun ranskalaiset ja italialaiset talonpojat pitivät hattua päässään poikalasta hankkiessaan. 1800-luvun Puolassa yhdyttiin pyhävaatteissa, jotta jälkeläinen olisi poika.

Skotlantilaisen kansanperinteen mukaan lapsen sukupuoli on helppo valita. Mikäli lapsi on saanut alkunsa puun alla, tulee hänestä poika. Toisen näkemyksen mukaan poikaa itselleen toivovan parin on pidettävä tyynyt jalkopäässä rakastelun aikana ja miehellä pitää olla parinsa päähine päässään.

Kiinalaisten mukaan seuraavien menetelmien avulla lapsen sukupuoli määräytyy 90-prosenttisesti. Mikäli pari haluaa tyttölasta, on yhdynnän oltava pitkä ja naisen saatava monta orgasmia. Miehen pitää työntyä syvälle naiseen ja ejakuloida mahdollisimman pitkälle naisen sisään. Poika syntyy, jos nainen ei saa orgasmia ja yhdyntä on kestoltaan lyhyt. Seksuaalisilta kyvyiltään heikot miehet saavat siis tämän mukaan aina poikalapsia.

Vuonna 1868 julkaistussa Medical and Surgical Reporterissa mainitaan, että mikäli sukupuoliyhteys tapahtuu 2–6 päivää kuukautisten jälkeen, tulee lapsesta tyttö. Mikäli siitos tapahtuu 9–12 päivää kuukautisten jälkeen, syntyy poikalapsi. Samaan aikaan julkaistussa kuuluisassa lääketieteen julkaisussa The Lancetissä mainitaan, että mikäli siitos tapahtuu kuukautisten välisen ajan alkupuoliskolla, syntyy tyttö. Siitoksen tapahtuessa jälkimmäisellä puoliskolla syntyy poika. Todisteita väittämään haettiin kasvi- ja eläinkunnasta. Esimerkiksi ensin haudotuista munista tulee kanoja ja viimeksi haudotuista kukkoja.

Vastaaviin tuloksiin tultiin myös 1900-luvun alussa. Lääketieteen tohtori David H. Kellerin mukaan syntyvä lapsi on tyttö, jos hedelmöittyminen tapahtuu 7–10 päivän aikana kuukautisvuodoista. Mikäli hedelmöittyminen tapahtuu 10–20 päivää kuukautisvuotojen jälkeen, on lapsi useimmin poika kuin tyttö. Mitä pidempi aika kuukautisista on kulunut ja tapahtuu hedelmöittyminen, sitä suurempi todennäköisyys on, että syntyvä lapsi on poika. Tiedot perustuvat geneveläisen professori Thurysin 1900-luvun alussa tekemiin eläinkokeisiin.

Humala saattaa tuottaa poikalapsia. Saksalainen tiedemies Blum suoritti 1900-luvun alkupuoliskolla kokeita rotilla. Hän juotti uroshiiret humalaan ja päästi ne sitten naaraiden joukkoon. Tulokseksi saatiin, että naaraat synnyttivät koiraita huomattavasti enemmän kuin naaraita. Tästä Blum veti tästä sen johtopäätöksen, että päihtynyt mies antaa elämän useammin pojalle kuin tytölle.

1900-luvun alkupuolella kehitettiin muitakin teorioita sukupuolen määräytymisestä. Avioparin temperamenttien eron uskottiin määräävän sukupuolen. Toisaalla sanottiin, että isän suurempi elinvoima siittää tyttäriä ja äidin taas poikia. Osa tiedemiehistä oli sitä mieltä, että mikäli mies on naista vanhempi, syntyy poikalapsi. Mikäli vanhemmat ovat samanikäisiä, syntyy vastaavasti tyttölapsi. Lääkäri Bidder esitti, että nainen, joka synnyttää ensimmäisen lapsensa 20–21-vuotiaana, synnyttää sen jälkeen yleensä tytön. Lääkäri Eckhard väitti, että mitä vanhempana nainen synnyttää ensimmäisen lapsensa, sitä useammin hän synnyttää pelkkiä poikia.

Uskottiin myös, että mikäli mies on naista fyysisesti kookkaampi, syntyy tyttö. Mikäli nainen taas on miestä isompi, syntyy poika. Väittämä sai 1900-luvulla hyvin suuren tieteellisen hyväksynnän. Esitettiin myös, että isän tai äidin suurempi seksuaalinen kiihkoisuus määrää tulevan lapsen sukupuolen.

Tohtori Schenk teki lukuisia tutkimuksia ja sai selville, että mikäli naisen ravitsemustila on siittämisen aikana heikko, syntyy tyttölapsia. Mikäli nainen taas on hyvin ravittu, syntyy poikalapsi.

Schenkin tutkimukset saattavat ehkä pitää paikkansa. Lähes sata vuotta hänen jälkeensä tutkijat Stuart West ja Ben Sheldon selvittivät nisäkkäiden lisääntymistä. He havaitsivat, että hyvässä kunnossa olevat naaraat synnyttävät yleensä uroksia ja heikossa kunnossa olevat taas naaraita. Tutkijat epäilevät, että sukupuolensäätelymekanismin taustalla on sukusolujen hormonaalinen säätely. West ja Sheldon esittävät myös, että tilaisuus paritteluun säätelee sukupuolta: vain hyväkuntoiset koiraat pääsevät parittelemaan, mutta naaraista suurin osa.

Westin ja Sheldonin tutkimus sai tukea vuonna 2004 julkaistusta englantilaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan naiset, jotka uskovat elävänsä pitkään, synnyttävät poikalapsia. Tutkimuksen tekijöiden mukaan naisen terveys ja elinolot vaikuttavat lapsen sukupuoleen. Aikaisemmat kehitysmaissa tehdyt tutkimukset osoittavat, että huonosti ravitut naiset synnyttävät yleensä tyttöjä. Nyt vastaava tilanne on havaittu myös länsimaisilla naisilla. Tutkijoiden mukaan poikalapsi vaatii kehittyäkseen enemmän energiaa ja ravintoaineita.

Kentin yliopiston biologianlaitoksen antropologi Sarah Jones ei ole varma siitä, miten säätelymekanismi ihmisillä toimii. Eräs mahdollisuus on, että fyysisesti vahva nainen erittää paljon testosteronia, joka muokkaa sikiön poikalapseksi. Gloucestershiressa Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset, jotka uskoivat elävänsä vielä yli 60 vuotta, synnyttivät huomattavasti useammin pojan (kerroin 1,08) kuin naiset, jotka uskoivat elävänsä enää noin 48 vuotta (kerroin 0,78).

Tulokset ovat kuitenkin ristiriidassa Samuli Helteen vuonna 2004 esittämään väitökseen, jonka mukaan 1600–1800-luvulla paljon poikalapsia tai kaksosia synnyttäneet naiset kuolivat nuorina. Helteen mukaan myös nuorella iällä kaikki lapsensa synnyttäneet naiset olivat lyhytikäisiä. Vastaavasti paljon tyttöjä kasvattaneet naiset elivät pitkään.

Myös Suomessa on uskottu ravinnon merkitykseen lapsen sukupuolen määräytymisessä. 1950-luvun Suomessa oltiin sitä mieltä, että munanvalkuaispitoisella (proteiinipitoinen) ravinnolla äiti synnyttäisi pojan ja vastaavasti tärkkelyspitoisella (hiilihydraattipitoinen) ravinnolla syntyisi tyttö.

Nyt kun proteiinipitoinen ravinto on IN, on siis syytä epäillä, että poikia syntynee tulevaisuudessa tyttöjä enemmän.

Vuonna 2003 Harvard School of Public Healthin tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että poikalasta odottava äiti syö noin 10 prosenttia enemmän kuin tyttölasta odottava äiti. Syyn epäillään johtuvan kivesten tuottamasta testosteronista ja sen vaikutuksista kudosten kasvamiseen.

Suomalaisesta kansanperinteestä löytyy useita keinoja lapsen sukupuolen määrittämiseen. Kauhajokelaiset ja karstulalaiset olivat sitä mieltä, että pojan saa, jos yhtyy naiseen oikealta puolelta. Asiaa pystyi tehostamaan lausumalla kolme kertaa ’poika tulla pitää’.

Merikarvialla luotettiin siihen, että poikalapsia siitettiin laittamalla sängyn alle vasarat ja hohtimet. Vimpelissä poikalapsia tehtiin karvalakki päässä ja kintaat kädessä. Saarijärvellä poikalapsi hankittiin naimalla vanhan saunan raunioilla.

Karijoella miestä neuvottiin sitomaan toisen kiveksen ympärille pitkä villalanka, jos hän halusi hankkia itselleen pojan. Heinäjokelaiset heittivät poikia tehdessään sängystä patjat ja petivaatteet pois. Alavudella sängyn suunta määräsi lapsen sukupuolen. Sängyn ollessa pitkittäin, syntyy poika, poikittain, niin syntyy tyttö. Korpilahdella oltiin sitä mieltä, että alavutelaisilla suunnat olivat menneet täysin sekaisin – korpilahtelaisten mielestä tyttö tehtiin sängyn ollessa pitkittäin eikä poikittain.

Mouhijärvellä luotettiin siihen, että yhdynnän aikana esiintyvät ilmavaivat tuottivat tyttöjä. Utajärvellä tosin oltiin sitä mieltä, että menettely tuotti pahapuheisia lapsia. Lehtimäkeläiset luottivat hiukan sadistisiinkin keinoihin: naista piti yhdynnän jälkeen löydä vyöllä, jotta lapsesta olisi tullut miespuolinen. Kiteellä poikaa tekevä isäntä tuli sänkyyn vasemmalta puolelta pitäen puukkoa suussaan ja kirvestä kädessään. Vimpelissä pojan varmistamiseksi riitti se, että makuuhuoneen seinälle ripustettiin ase.

Osa japanilaisista uskoi vielä 1960-luvulle saakka, että nainen synnyttää tyttölapsen, jos mies kutsuu mukavuuslaitokseen matkalla olevaa vaimoaan ja tämä kääntyy vasemman puolen kautta miestään kohti.

Tohtori Landrum B. Shettles esitti 1980-luvulla, että tietyillä metodeilla lapsen sukupuoli pystytään määrittämään jopa 85-prosenttisesti. Shettles ehdotti seuraavia menettelyohjeita tyttölapsen hankkimista varten:

1) Yhdyntöjä ei saa suorittaa 2–3 päivää ennen ovulaatiota.
2) Pariskunnan on harrastettava tiheään yhdyntöjä aina siihen asti, kunnes on enää 2–3 päivää naisen ovulaatioon. Tämä siksi, että jos siittiöitä purkautuu kerrallaan vain vähän, tuloksena on tyttö.
3) Ennen yhdyntää naisen on suoritettava emätinhuuhtelu liuoksella, joka sisältää kaksi ruokalusikallista viinietikkaa.
4) Naisen pitää välttää orgasmia, koska se lisää emättimen pH:n emäksisyyttä.
5) Yhdynnän aikana kannattaa suosia lähetyssaarnaaja-asentoa, koska tällöin siittiöt purkautuvat kohdunkaulan kanavan etupuolelle.
6) Miehen saadessa siemensyöksyn siitin ei saa olla syvällä emättimessä.

Mikäli pariskunta haluaa pojan, Shettles ehdotti seuraavia toimenpiteitä:

1) Yhdyntä pitää ajoittaa lähelle naisen ovulaatiota.
2) Yhdyntää on vältettävä naisen kuukautiskierron alusta ovulaation alkuun saakka. Näin taataan mahdollisimman runsas ejakulaatio yhdynnän aikana.
3) Ennen yhdyntää naisen pitää huuhdella emätin liuoksella, joka koostuu litrasta vettä ja kahdesta ruokalusikallisesta ruokasoodaa.
4) Naisen pitää saada orgasmi yhtaikaa miehen kanssa tai ennen häntä.
5) Miehen pitäisi työntyä naiseen takaa päin, jotta siittiöt purkautuvat kohdunsuulle.
6) Miehen saadessa orgasmin peniksen tulisi olla syvällä emättimessä.

Vuonna 2004 julkaistiin artikkeli, jonka mukaan tyttöjä syntyy hiukan enemmän, jos pari on yhdynnässä 2–3 vuorokautta ennen munasolun irtoamista. Sen jälkeen on pidettävä taukoa yhdyntöjen välillä. Artikkelin mukaan siittiöt, joissa on X-kromosomi, ovat sitkeämpiä ja pysyvät pidempään elossa. Siten ne kykenevät hedelmöittämään kypsän munasolun paremmin kuin Y-kromosomin sisältävät siittiöt. Artikkelin mukaan poika syntyy vastaavasti silloin, kun yhdyntää harrastetaan mahdollisimman lähellä ovulaatiota.

Tupakoitsijat saavat hiukan enemmän tyttöjä kuin poikia. X-kromosomin sisältävät siittiöt kestävät nimittäin arveluiden mukaan paremmin tupakan haittavaikutuksia kuin Y-kromosomin sisältävät siittiöt. Vastaavasti geenitutkija Bryan Sykesin mukaan tiheät yhdynnät kohottavat miehen testosteronitasoja, mikä taas lisää Y-kromosomin eli miessukupuolen sisältävien siittiöiden onnistumismahdollisuuksia.

Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä julkaistussa eurooppalaisessa tutkimuksessa tarkkailtiin syntyvyyttä Skandinaviassa, Keski-Euroopassa ja Välimeren maissa. Tutkimuksessa havaittiin, että Euroopan pohjoisissa ja kylmissä osissa syntyy harvemmin poikia kuin lämpimissä maissa. Mitään muuta selitystä tähän ilmiöön ei keksitty kuin ympäristön lämpötila. Lääkäri Andrew Sinclair kuitenkin huomauttaa, että hedelmöittyminen tapahtuu äidin sisällä, jossa lämpötila pysyy lähes aina samanlaisena. Sinclairin mukaan on siksi epätodennäköistä, että ilmaston lämpötila määrittäisi syntyvän lapsen sukupuolen.

Englantilainen William James esitti, että hedelmöittymisen aikana vallitsevat hormonaaliset tekijät muokkaavat syntyvän lapsen sukupuolen. Mikäli hedelmöittymisen hetkellä on paljon estrogeeniä ja testosteronia, lapsesta tulee suurella todennäköisyydellä poika. Jos taas vallitsevat hormonit ovat gonadotropiinit ja progesteroni, lapsesta tulee luultavasti tyttö. Pari voi vaikuttaa tilanteeseen siten, että poikalasta hankittaessa yhdyntää kannattaa harrastaa hedelmällisen ajan alku- ja loppupuolella. Tyttöä hankittaessa yhdyntä pitää suorittaa hedelmällisen ajan keskivaiheilla.

Keinoja lapsen sukupuolen valitsemiseksi on siis yli tarpeiden. Jokainen valitkoon itselleen sopivan keinon tai kehittäköön itselleen uuden. Tärkeintä loppujen lopuksi on vain se, että lapsi on terve ja toivottu. Jokainen syntyvä lapsi ansaitsee rakastavat ja huolehtivat vanhemmat sukupuolestaan riippumatta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.