IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Vaikka seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvät vaikeudet kuulostavat hankalilta, niistä selviytyminen on mahdollista. Aivan ensiksi on kuitenkin tiedostettava, että jokin asia on vinossa. On siis myönnettävä ongelma ja annettava itselle lupa pyrkiä selviytymään siitä. Näin tehtäessä ollaan jo menossa reippaasti eteenpäin.

Omatoimisesti on mahdollista hankkia tietoa, jota nykyään on todella paljon saatavilla. Oikealla tiedolla on ratkaiseva merkitys; asia saattaa selvitä jo tiedon avulla. Jos ihminen elää parisuhteessa, tulee keskustelu tilanteesta käynnistää myös kumppaneiden kesken. Joskus joutuu puhumaan kipeistäkin asioista, mutta lopputuloshan ratkaisee. Perustana on, että ei ole olemassa sellaista asiaa kuin "normaali yhdyntätiheys". Kaikki on normaalia; mikä ja miten usein tuntuu hyvältä. Kysymys on yksilöistä ja yhteisistä pelisäännöistä. Kaikilla ei ole kumppania, tai ehkä kumppanista ei jostain syystä ole keskustelutoveriksi. Tällaisessa tilanteessa ystävät, tuttavat tai saman asian kanssa kamppailevat ihmiset ovat hyviä kohteita asian pohdinnassa. Avoin keskustelu johtaa myös jo usein ratkaisuun.

Jos tiedon hankinta ja keskustelut eivät riitä, on syytä kääntyä erilaisten asiantuntijoiden puoleen. Meille suomalaisille ei ole kovinkaan helppoa tehdä niin, mutta toisaalta hyvä elämänlaatu on niin tärkeä asia, että uusiakin portaita tulisi kiivetä. Viime aikoina erilaiset tukimahdollisuudet ovat koulutuksen vuoksi lisääntyneet. Silti alan ammattilaisia on vielä suhteellisen vaikea löytää, ja uudet ammattinimikkeetkin ovat suurelle yleisölle vielä jonkin verran outoja. Tämän kirjan lopussa terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitetussa osiossa
on tarkemmin määritelty alan käsitteistöä, mutta tässä on myös muutamia ehdotuksia.

Seksuaalisuuden ja seksin ongelmien asiantuntijoita ovat seksuaalineuvojat, seksuaaliterapeutit, kliiniset seksologit, pari- ja perheterapeutit, gynekologit ja urologit sekä vaikeimmissa tapauksissa myös mielenterveystoimistot ja niiden eri palvelumuodot.



Useilla seksuaalisilla suuntautumisryhmillä ja pienryhmillä on omia järjestöjä, jotka antavat tietoa ja tukea. Eri sairaus- ja vammaisryhmien järjestöihin kannattaa ottaa yhteyttä materiaalin, neuvonnan ja kuntoutuksen saamiseksi, ja tärkeitä tiedon sekä neuvonnan antajia ovat hoitavat lääkärit ja muu hoitoyhteisö. Suomessa toimivista alan ammattilaisista on tiedot ja yhteystiedot sivuilla www.sexpo.fi/ ja www.seksologinenseura.net/.



Lähde: Suuri Seksivälineopas - Sin City

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.