IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

VirusepidemiaaLauantai 24.09.2005 22:52

Lauantai alko lupaavasti. Nukuin pommiin... vaikka matkalle piti lähteä jo aamusta. Sit ku pääsin ylös ja keitettyä aamukahvit, niin aivan vieraasta puhelinnumerosta tuli soitto. Olin niin wtf, kun viehkeä tyttöääni esitti asiansa ja tajusin että hitto, taisin lupautua korjaan sen porukoiden koneen :) No mikäs siinä, vaatteet niskaan ja tyttö tuli vastaan pihalle josta sit matkaa taitettiin. Hitto ku ihmiset ei voi pitää samoja puhelinnumeroita aina, taas tuli säikähdettyä ;)

Ei tullu mieleen edes kaivaa mitää työkaluja joilla siivota konetta, vaan kaikki roina tuli sit netin kautta hankittua... sit kun tiesi mikä hätänä.

Mikäs tässä - tartunnan saaneita tiedostoja 4... wipii. Elisa tietoturma ja reaaliaikainen skannaus. Taitaa olla windows varsin nälkäinen, kun tuollaisia matoja ja muuta roinaa syö välipalakseen.

Lähes uskomaton tuo kaiken paskan määrä mitä koneessa voikin olla. Yhteensä tiedostoja lieni noin 260000 siinä vaiheessa ku olin odotellu ja irkannu senkin ajan. Koneen tyhjennys olis varmasti ollu paikallaan, sen verran tuskasta touhua tuo tuntui olevan skannata tiedosto tiedostolta läpi.

Kävi kyllä mielessä, että olis tuollekin koneelle masentanut jonkin Linux-distron, mutta perheen pienin olisi varmaan ollut kaikkea muuta kuin tyytyväinen, kun tuttuja pelejä ei enää olis ollut. Jos koneita olisi ollut kaksi, oma ratkaisu olis ollut seuraavanlainen:
- Windows-kone: pelikäyttöön, EI kiinni verkossa
- Linux-kone: kaikkeen tärkeään ja netin surffaamiseen. Verkossa.

Hyvin onnistuneen virussiivouksen jälkeen vois vaikka avata oluen :) Ja toisen...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.