IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Vuosi 2012Maanantai 31.12.2012 01:58

Kieltämättä liian aikaista tehdä mitään yhteenvetoa, mitä vuonna 2012 on tapahtunut.. Onhan ko vuotta vielä jäljellä kokonainen vuorokausi.

* * *

Twitterissä kuitenkin suosituimmat twiitit on koottu yhdelle sivulle. Ne voi käydä lukaisemassa jo ennakkoon osoitteesta https://2012.twitter.com/en/golden-tweets.html

Yllättäen suosituimmaksi twiitiksi päätyi Obaman kirjoitus neljästä lisävuodesta. Kuitenkin Sauli Niinistö katselee seuraavan 6 vuotta presidenttinä, mutta ilmeisesti ko asia jäi twiittaamatta ainakin presidentin itsensä toimesta tai se vaan ei kiinnostanut koko maailmaa.

* * *

Itsellä vuosi 2012 oli siinä mielessä historiallinen, että kävin ensimmäistä kertaa parturissa varmaan viiteentoista (15) vuoteen. Kävin toistamiseen kesällä ja ennen kuin vuosi vaihtuu, saatan käydä kolmannenkin kerran. Kerran kun saavat houkuteltua asiakkaaksi, niin pakko se on sitten käydä, ellei jostain syystä halua taas kasvattaa jotain epäsiistiä.

* * *

Vuorokauden päästä monet jälleen juhlivat vuoden vaihtumista. Kuten perinteisiin kuuluu, on niitä ilotulitteita ja muita papatteja pakko räjäytellä ikärajoista huolimatta. Jotkut ottavat muistokseen silmävammoja, toiset tuttuun tapaan heittelevät räjähteitään kohti lemmikkejä, ja muuta järkevää. Joskus vaan toivoisi vanhempien katsovan hieman enemmän jälkikasvunsa perään ja mitä heille antavat. Jos tuote on K-18, niin miten helvetissä se päätyy silloin alaikäisen käsiin? No, kun muutkin...

* * *

Kaikesta huolimatta, hyvää uutta vuotta, ja toivottavasti uusi vuosi tuo paljon hyvää elämäänne.

Audacity of HugeLauantai 22.12.2012 00:40Pari vuotta tämäkin biisi ollut koneen soittolistalla. Nyt vasta näin videon ko biisiin ja jaksoin jopa lyriikatkin lukea läpi.

Ei ole ollut kyllä tässä maassa radioiden soittolistoilla. Kuunnelkaa tekin. Ehkä yllättää positiivisesti.

Mietteitä viikon lopuksiMaanantai 17.12.2012 01:59

Sitten kun joskus kasvan isoksi, olisi kiva kirjoittaa blogimerkintöjä pakinan tai kolumnin muotoon. Pahoin pelkään, että sekin innostus lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkaakin.

* * *

Tänään oli päivä, jolloin olin asettanut deadlinen eräälle webbisivujen tietokantaprojektille. Tiedot sain kasaan, mutta sitten tulikin jäätävä viesti:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 1 bytes) in /mbnet/b/b10m/tsb/yrityslista.php on line 117

Hetkinen, olinko tehnyt sitten tietokannastani liian suuren? Nyt tekstitiedostona se on yli megatavun kokoinen. Onneksi ei ollut siitä kyse, vaan huonosta koodista. Jostain syystä olin lukenu kaikki taulukon solut muistiin, joita ei olisi tarvinnut. Ehkäpä tästä tulee jatkossa tarkemmaksi, että ei päästä niin huonoa koodia enää palvelimelle asti. Hyvin se kuitenkin toimi tähän päivään asti, kunnes tietokanta paisui liian suureksi.

* * *

Joulu on kohta ovella. Onneksi meillä on ovi lukittuna.

* * *


Kuinkahan paljon pitäisi olla unituloja, jotta niistä voisi maksaa univeroja? Univelat kyllä tiedän ja niitä kertyykin jatkuvasti. Saispa joskus unipalautuksia...

Muutama talvinen kuva....Maanantai 10.12.2012 01:58

Mukava yllätysMaanantai 03.12.2012 01:40

Olipa mukava huomata tuossa 1.12. aamupäivästä, että olin saanu kymmenittäin sydämiä ja useita kommenttejakin. Syy löytyi lopulta etusivulta, jossa killui ottamani kuva Päivän Kuvana.

Tuo hetki julkisuudessa toi noin 4000 kävijää lisää ko päivän aikana, mutta myöskin epäilyksiä, onko kuva muokattu.


Kuva 6.9.2007

Kuvaan päätyi Tampereen Rantaperkiössä sijainneen Filmtownin tilat. Vuokraamo joutui muuttamaan pois vanhoista tiloistaa, koska liikekiinteistö oli tarkoitus purkaa hyvin nopeasti. Kovin kauas ei tosiaan liikkeen tarvinnut muuttaa, kadun toiselle puolen. Kuitenkin karkkien hinta nousi muuton yhteydessä 0,89€/100g -> 0,98€/100g.

Ne, jotka ovat opiskelleet joskus 2000-luvulla Hatanpään koulussa, tai kulkenut tuosta ohitse koulu- tai työmatkoilla, on tässä muistin virkistämiseksi ko Hatanpäänhovin rakennus ajalta ennen Filmtownia.


Kuva 12.4.2004

VauvaPerjantai 23.11.2012 19:48


Rakkauspakkaus

Tuska+Maanantai 19.11.2012 01:57

Otin aikanaan Google+:n käyttöön ja loin sinne sivun ylläpitämälleni sivustolle ajatellen, että sinne voisin sitten uploadata videomateriaalia kätevästi ja sen tunnistaisi olevan osa sivujen sisältöä.

Pari videota onnistuin saamaan kesäkuussa 2012 esille alkuinnostuksessa, kolmannen kanssa piti hieman säätää ja sit asia jäi. Seuraava lisäys tuli suoritettua syksyllä, mutta jotenkin G+ onnistui sekoittamaan videoiden esitystavan, joten se sotki yhdeksi viestiksi kaksi videota, jotka eivät todellakaan toisiinsa kuuluisi muuta kuin kuvauspäivän suhteen.

Tuskailulle ei tunnu olevan loppua, kun sain tuollaisen Nokia E7-puhelimen käyttööni. Sillä saa ihan kelpoa videota, mutta kun siinä ei ole muistikorttia, olisi ihan kätevä lähettää video suoraan puhelimesta ko palveluun. No, tätä en ole onnistunut G+:n mobiiliversiolla vielä tähän päivään mennessä tekemään. Joko en löydä, tai sitten sellaista mahdollisuutta vaan ei ole. Mikäli näin, se on suuri puute.

No, videot oli saatava esille, joten bluetoothilla läppäriin ja siirtoa läppärin selaimella. Toinen meni perille, toinen hajosi eikä lopulta koskaan muodostunut sinne vaikka 100% piti olla valmiina. Kaiken lisäksi tästä ei tullut edes varsinaista viestiä etusivulle vaan se meni suoraan videot-kansioon, joten sitäpä ei sieltä noin vain löydä. Risaa videota taas en ole ylläpitäjän ominaisuudessa edes pystynyt poistamaan :)

Tässä kuitenkin mieleen tuli varsinainen ahaa-elämys: mitäpä jos lähettäisinkin ko videot IRC-Galleriaan ja modaan niille videoille sellaisen teeman, että ne on aivan samannäköiset kuin omat kotisivunikin. Ainakin Galtsussa tuo videoinen lisäys toimii hienosti, player toimii hienosti ja tuo sivun modausmahdollisuuskin on hieno asia. Ainoa haitta sitten on, että kaikki kaverit (ja muut seuraajat) näkevät flowissaan nuo lisäykset, vaikka heille ne ei olekaan. Tosin taisipa tässä saada asetuksista jopa säädettyä, että videoiden lisäyksestä ei tarvi tulla merkintää flowiin :)

Vanhassa vara parempi. Aikaa vievintä onkin sitten modauksen teko. Mutta älkääpä ihmetelkö, jos tässä parin viikon sisään lisäilen hyvin omitusia videoita nähtäväksi :)

[Ei aihetta]Maanantai 12.11.2012 01:58

Mitä enemmän olen katsellut Talenttia, sitä enemmän ihmetyttää, mitä siellä moni esiintyjä edes tekee. Onko tämä olevinaan joku lasten Idols ilman ikärajaa vai mitä? Laulukilpailuille on varmasti muita ohjelmaformaatteja, joten tällaisessa ohjelmassa olisi hyvä nähdä oikeasti jotain muuta kuin näitä musiikkiesityksiä.

Ehkä parempi olisi paluttaa Tenavatähti takaisin ruutuun. Sen voisi olla katsomatta, jos vaan ei kiinnosta :D

Ohikulkijan vastuulla...Sunnuntai 04.11.2012 17:52

Koskikeskuksen uuden lediseinän ohjelmisto ei taida olla vakainta mahdollista laatua, ainakin itse olen nähnyt saman tilanteen toistuvan joka viikko.

Vaan eipä hätää, ohjelmisto pyytää raportoimaan Microsoftille tästä ongelmasta, yhteystiedot kuitenkin puuttuvat. Saisikohan ne numerotiedustelusta, että ohikulkijat voivat kertoa ko ongelmasta? Oheisessa kuvassa jo ainakin yksi innostui ottamana kännykän esille.LedStudio.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

If yoy were in the middle of something, the information you were working on might be lost.

Please tell Microsoft about this problem.

We have created an error report that you can send to us, We will treat this report as confidential and anonymous.

Kunnallisvaalit 2012Maanantai 29.10.2012 01:59

Nyt kun Ylen kunnallisvaalilaskentaa on seurattu liki 4 ja puoli tuntia, en ala analysoimaan sen koommin, miten vaalit menivät. Tärkeintä, että oma ääni on annettu.

Oman ehdokkaan löytyminen ei lopulta kovin vaikeaaa ollut, sikäli kun vaalikoneet tarjoavat mahdollisuuksia blockata pois tietyn asian kannattajia. Kieltämättä tässä itsekin on tullut laskelmoitua oman äänen kanssa niin, että ainakaan minun äänestäni ei hyödy väärä ihminen, joten puoluevalintakin on tehty osin siltä pohjalta, kunhan tuon ihmisen läpimenon saan estettyä :)

Nyt tilanne näyttäisi Tampereen osalta siltä (tilanne 97,8%)
  • KOK -1
  • SDP +1
  • VIHR -1
  • PS +5
  • VAS -1
  • KESK -1
  • KD -1