IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

PankkikorttipalapeliLauantai 20.02.2010 14:58


Viimeiset hetket höylätä, kun Sampo Pankki muisti uudella debit/kredit -kortilla, joka korvannee hyvin viimeiset 3 vuotta toimineen pankkikortin.

Sinänsä hassua tämä kehitys, kun ensimmäisen siruni sain Postipankin pankkikorttiin jo 90-luvulla ja tulihan nuo siniset kortinlukuaukot automaatteihin samoja aikoja. Oli se niin hienoa, kun automaatti ei voinu enää vahingossa nielaista korttia.

Tuolle Postipankin kortille aikanaan siirsin jokusen markan Avant-korttirahaakin. Vaan eipä saanu järjestelmä koskaan tuulta alleensa. Itse taisin maksaa kertaalleen Avantilla McDonaldsissa, olihan se kömpelöä. Ja rahan siirrosta kortille meni pieni veloitus, samoin siirrosta kortilta tilille.

Avant ei koskaan lyöny itseään läpi ja järjestelmä jossain vaiheessa ajettiinkin alas. Sampo Pankkikaan ei myöntänyt automaattisesti enää sirua pankkikorttiin. Vaan nyt on taas siru ja pitää opetella uudet nixit.

Otin uuden kortin kunniaksi kuvan kaikista pankki- ja automaattikorteistani. Etualalla 3 automaattikorttia, joista siirtyminen täysi-ikäisenä pankkikortteihin.

LahjavinkkiSunnuntai 31.01.2010 20:17Tässä hyvä lahjavinkki, joka jättää hyvän maun saajansa huulille.
Sisältää 3x Nikolai 0.5l vaalea lager (4.7 til-%) ja Nikolai Sinebrychoff kirjatun lasin.

Itsehän ostin tietenkin itselleni moisen lahjaksi.

Kuumat paikat ennen keikkaaLauantai 12.12.2009 01:49

Tapahtuipa Lempäälässä tänään iltapäivällä, vajaa 15km ennen päätepaikkaa Tamperetta. Onni onnettomuudessa, että siitä selvittiin aineellisilla vahingoilla. Pahemminkin olisi voinu käydä. Tässä pari tilannekuvaa paikalta, mitkä otin moottoritien sillalta.

Halvalla hyvääLauantai 21.11.2009 18:38

Tässä on jo pitkään ollut mielessä uuden monitorin hankkiminen. Veronpalautusrahatkin olisi tulossa, mutta ei se ole estäny liiemmin katselemasta tarjontaa etukäteen.

No, vaatimuksia vastaavia näyttöjä ei ole saanu juuri mistään halvalla. Toivelistalla on ollut VGA sekä DVI -sisäänmenot, kokoa 20 - 22" ja resoluutio 1680x1050.

Sattumalta tänään tuli avattua tuore Gigantin ilmaisjakelulehti. Siitä silmään iski BENQ G2210W, hinta 149,-. Ainoa vaan, että tämä tarjous oli voimassa 23.11. alkaen seuraavan viikon ajan...

No, tuohon viereen aukesi torstaina Gigantti Megastore ja ajattelin että jos kävis katsomassa silti, olisko ko näyttö tuohon hintaan saatavilla, niin voisi hakea vaikka heti.

Eikä mitä, lavojen päällä oli kyllä juuri tuota mallia vaikka kuin paljon mutta hintatelineessä maininta G2220W (eri malli) ja hinta 99,-. Tuota G2220W vaan ei näkyny missään, joten liekö töppäys tullut kaikessa kiireessä.

Kassalla sitten hinta oli sen 99,- vaikka malli oli G2210W (jota siis alun perinkin lähdin ostamaan). Takuukuitissa kyllä on väärä malli mainittuna, mutta tuskin tuo ongelmaa tuottaa.

Kylläpä tuli helpottunut olo, kun tuli jo nyt haettua laite kotio. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa. Ei se kallis silti olis ollu vaikka siitä sen 149,- olis joutunut kustantamaan.

Ja nyt monitori on käytössä, kyllä silmä lepää.

Tits & ClitsSunnuntai 11.10.2009 18:55


Daft Punk - The Prime Time Of Your Life (Tits & Clits Remix)

Tähän mennessä kuullut biisiä (ja tätä versiota) lähinnä Essential mixin muodossa, ehkä hieman yllätti, että tämä youtubesta löytyi näinkin kivuttomasti. Video yllätti, mutta ei anneta sen hämätä.

JulkkistestiSunnuntai 15.02.2009 19:08

E90Sunnuntai 11.01.2009 02:40

Nyt tapahtui se, mitä en uskonut käyvän tälle puhelimelle (E90). Nokia 9500:sta luopumisen syynähän oli se, että siitä toinen sarana petti ja koko laitteen tieturipuolesta tuli käytännössä käyttökelvoton - kuva kun näkyi ajoittain tai ei ollenkaan.

Kirjoitusajankohdasta voisi toki kuvitella, että olen konttaamassa baarista kotio ja rikkonut puhelimen omaa huolimattomuuttani. Mutta ei, siitä ei ole kyse.

Tapahtui siis iltapäivällä 10.1.2009. Olin matkalla ja käytin normaaliin tapaan puhelintani irkkaamiseen ja kun olisin sulkenut kannen, se ei enää sulkeutunutkaan - kannen kääntömekanismiin liittyvät osat vain tulivat laitteen reunasta ulos, enkä niitä väkivalloin ala sinne laittamaan takaisin.

Toisin kuin Nokia 9500, tätä on pidetty hyvin huolellisesti. Putoamisia on varjeltu, vaikka laite on selvästi jämäkämmän oloinen kuin 9500 koskaan. Takuuaikaa laitteella on toki vielä 5kk jäljellä, mutta en jaksa uskoa, että tämä menisi millään tapaa takuun piiriin. Lieneekö muilla edes tapahtunut tällaista? Ainoa selitys, minkä keksin on laitteen suuri käyttömäärä - nettiyhteys on luurissa auki käytännössä kokoajan ja tämä on se väline, jolla töissä olen yhteydessä ulkomaailmaan. Kantta avataan ja suljetaan kymmeniä kertoja päivässä, yhteensä useita tuhansia kertoja jo sen elinkaaren aikana.

Takuuhuoltoon laite on ollut tarkoitus viedä jo ajat sitten, syynä näppäimistö, joka ottaa kiinni näyttöön. Se kaiketi korjataankin mukisematta.

Onneksi asun naisen kanssa, jolla on koneellansa Windows - sain tuolla Nokian Suitella siirrettyä yhteystiedot ja otettua varmuuskopiot puhelimen muistista PC:lle. Odotellessa sitä, että Nokia saa tuosta Suitestansa toimivan Linux-version...

Ainiin, en tainnut vielä sanoa, että vituttaa ja aika rankasti. Tässä alkaa kovasti tekeen mieli Sony Ericssonin X1:sta

Nörtille supertietokoneSunnuntai 30.11.2008 21:47

Käynti anoppilassa avasi jälleen silmäni ja pisti miettimään, mihin nykyinen television ohjelmatarjonta on valitettavasti menossa. Milloin mainostettiin maajussille morsianta, sinkkuäidille sulhasta, unelmien poikamiestä ja miljonäärille morsianta. Enää puuttuu vain paritusohjelmien rinnalle "Nörtille supertietokone".

Jos television tarjonta on oikeasti tällaista roskaa (mukaan lukien Povipommin päiväkirja), niin uskon olevani yksi heistä, jotka eivät tarvitse digisovitinta. Mikä sinänsä on ihan hyväkin, muutenkin jo minimaalista vapaa-aikaa kun haluaa viettää muutenkin, kuin ennalta määrättyä tv-ohjelmaa katsoen. Tulipa myös tutustuttua Plustv-kanavapaketin tarjontaan: ei vakuuttanut.

Pakko myöntää, että mukaan mahtuu myös poikkeuksia. Voisin kuvitella, että jäisin koukkuun muutamiin sarjoihin, esim House, NCIS ja CSI. Ehkäpä tyydyn hankkimaan näistä mahdollisia tuotantokausia dvd:llä ja katsomalla mitä itse haluan, milloin haluan.

Petri Nygård - Kanava nolla

Ideapuiston korkkausTorstai 07.12.2006 22:07

vihdoin se on omalta osalta tehty. vaikka viikon ajan oon käyny päivittäin ideaparkilla, en vielä kauppajätin sisällä ollu käyny.

näillä näkymin tuun hyvin pian uudestaan. tosin rahaa palaa varmasti senkin edestä, nytkin shoppailin kaikkea sellaista, jota en ollut etsimässä.

yleisarvosanaksi 9+

MatkoillaSunnuntai 03.12.2006 05:43

Vaihteeksi Stadissa. Teki kyllä aamulla hankalaa herätä, muistelisin painelleeni torkkunäppäintä tunnin ajan, mut ekat herätykset tais olla seiskan pintaan... lauantaiaamuna. Niin, olisitko sinäkään herännyt silloin?

Koko ilta tuli vietettyä Kampissa, onnistuin missaamaan yhden irc-kanavan miitin siinä samalla, tosin eipä kukaan ottanut muhun yhteyttä, en ainakaan irkin kautta huomannu hilighttia saatikka että joku olis mulle soittanutkaan. Eli tulipa oltua sitten loppuaikakin IRC-Gallerian toimistolla ja sieltä sitten kohti Tamperetta.

Vaikka vuoro olikin sama, kuin keskiviikkona, Jenni ei tullutkaan kyytiin, höh. Toisaalta, olishan se aika hassua ollu kolmen vuoden jälkeen nähdä jopa kahdesti saman viikon aikana. No, vielä on kai mahdollisuuksia, mutta ei ainakaan samassa paikassa tavata :p

Toi pienempi pikkuveli oli päässyt tai joutunut, miten vaan, no tuuraan jotain "deejiitä" paikalliseen. Pitipä sekin setti käydä kattomassa kunnes porukkaa alkoi olemaan liikaa ja ihmistungos vain ahdisti.

Mut nyt mulla on laivalta tuotuja ananaskarkkeja ja kartonki tupakkia. Eiköhän tää tästä.

Ja puhelimessa on vihdoin ja viimein Irinan "Älä sano mitään" :))) ihanaa angstimusiikkia, vaikken omista sitä kellekään. Ei ole syytä :)