IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kunnallisvaalit 2012Maanantai 29.10.2012 01:59

Nyt kun Ylen kunnallisvaalilaskentaa on seurattu liki 4 ja puoli tuntia, en ala analysoimaan sen koommin, miten vaalit menivät. Tärkeintä, että oma ääni on annettu.

Oman ehdokkaan löytyminen ei lopulta kovin vaikeaaa ollut, sikäli kun vaalikoneet tarjoavat mahdollisuuksia blockata pois tietyn asian kannattajia. Kieltämättä tässä itsekin on tullut laskelmoitua oman äänen kanssa niin, että ainakaan minun äänestäni ei hyödy väärä ihminen, joten puoluevalintakin on tehty osin siltä pohjalta, kunhan tuon ihmisen läpimenon saan estettyä :)

Nyt tilanne näyttäisi Tampereen osalta siltä (tilanne 97,8%)
  • KOK -1
  • SDP +1
  • VIHR -1
  • PS +5
  • VAS -1
  • KESK -1
  • KD -1

Viikko tekemättä mitään.Maanantai 22.10.2012 02:59

Ystävällinen lääkäri ojensi kauppalistan lähimpään apteekkiin, joka sisälsi kuurin Motifene ja Panacod -karkkeja.

Tässä pitäisi seuraavan viikon perjantaihin asti miettiä, mitä se sellainen lepo oikein on, kun saikkuakin määräsi. No, tokkopa tässä liian vanhoja ollaan oppimaan uusia asioita.

Pääasia, että tässä toipuisi ennalleen, alkoikin jo nuo selkä- ja iskiaskivut olemaan sietämättömät.

Kuvakooste Hifi-messuiltaMaanantai 15.10.2012 02:56


Genelecin miniteatteri tarjosi kokoisekseen kuitenkin vakuuttavan äänen.

Norstone Bergen2, kantavuus ylimmällä tasolla 20kg ja alemmilla tasoilla 40kg.

Marantz AV7701 vakuutti liitäntöjensä puolesta.

B&W:n ja Rotelin setti.

Sharpin 70” LCD-tv näytti sittenkin pieneltä vieressä olevan 80” LED-mallin takia.

Usealla valmistajalla oli esillä langattomia sovelluksia, ei vain kaukosäätimen osalta. Toinen asia, mikä on saanut suuren suosion, on parittaminen stereolaitteisto Applen telakalla. ja kun tästä oli jo muodostunut epävirallinen standardi, ei järin innostunutta vastaanottoa löytynyt uusimmasta iphonesta löytyvälle liitännälle.

Näyttelyn helmiä olivat Denonin AVR-4520 kotiteatterivahvistin ja Sonyn 3D-videotykki VPL-VW1000ES

Enemmän tai vähemmän irti satunnaisestaMaanantai 08.10.2012 02:54

Siitä alkaen, kun IRC-Galleriassa on ollut mahdollisuus klikata satunnaista, se on ollut mahdottoman kätevä ajanviete. Mutta aivan kaikkea ei ole dokumentoitu, joten miksipä ei hieman vaikuttaisi siihen, mitä satunnaisella saa?

Satunnaiseen voi mm määritellä sukupuolen, mitä hakee. Esim http://irc-galleria.net/random?sex=f tuottaa tulokseksi vain naisellista sukupuolta olevia ja vastaavasti http://irc-galleria.net/random?sex=m miehisempiä olemuksia.

Kun galtsuun ei varsinaisesti pysty kustomoimaan satunnaista haluamaksensa, niin mikäpä estää tekemästä siitä suoran linkin selaimen bookmarkkeihin? Tällöin haluttu kriteeri säilyy joka kerta klikatessa.

Uutta vahvistinta etsimässäMaanantai 01.10.2012 01:27

Nykyinen 2-kanavainen, hyvin palvellut Pioneer A-656 on jo muutaman vuoden ajan ollut varsin väsynyt laite. Ilmeisesti kondensaattorien vaihtamisella siitä selviäisi ja vahvarille saisi jälleen elinaikaa lisää. Nythän tuossa on lähinnä ongelma se, että käynnistyminen kestää jopa kymmeniä minuutteja, muutaman tunnin kuuntelun jälkeen tulee särinää ja sitte naksahtaa signaali poikki.

Kun tuollainen 14 kg:n järkäle on ollut kodin viihdekeskuksen sydämenä vuosikymmenet, siitä tulee myös hieman vaatimuksia mahdolliselle korvaajalle. Kaiutinterminaaleina pitää olla naparuuvit, eikä mitkään heppoisemmat pikaliittimet. Liitäntöjä pitää olla riittävästi ja mieluiten siitä näkökulmasta, että ne riittävät pitkälle tulevaisuuteen.

Silloin kun Tampereella oli HiFi-Klubin liike, kävin siellä jo ihastelemassa 90-luvulla Denonin ja Onkyon laitteita. Nyt huomasinkin, että ko merkkiä saa jopa verkkokauppa.com:sta, ja hinnatkin ovat moniin hifiliikkeisiin nähden edullisempia.

Koska budjetti on rajallinen, pitää valitettavasti katsella näiden parin merkin edullisimpia laitteita. Vaikka nykyisellään yksikään äänilähde ei ole toisissaan kiinni HDMI:llä, on liitännät luonnollisesti löydyttävä ja niitäkin saa olla heti useita, mutta myös optinen digitaaliliitäntä. Levysoitinesivahvistin näyttäisi näistä alle 400 euron laitteista kuitenkin puuttuvan.

Denon AVR-1513 tuli hylättyä kaiutinliitäntöjen vuoksi. Myöskin muita liitettäviä ohjelmalähteitä olisi saanut sangen vähän kytketyksi.(348,90€)

Onkyo HT-R558 yllätti positiivisesti hintansa puolesta, ohjelmalähteitäkin olisi saanut eikä muotoilussakaan mitään vikaa. Mutta ne kaiutinliitännät on tässäkin toteutettu ala-arvoisesti. (275,90€)

Onkyo TX-NR414 vaikuttaisi jo hyvin pätevältä laitteelta olemaan mahdollisen kotiteatterin sydän. HDMI 1.4-liitäntöjä näyttäisi olevan sisään 6 kpl, CD-soittimenkin saisi optisesti kytkettyä. PC:istä ainakin yksi kannettava menisi HDMI:n kautta, mutta tiukkaa tekisi normaalien linjatulojen suhteen, kun kasettidekille, toiselle pc:lle, levysoittimelle (RIAA-korjattu) ja yhdelle läppärilleki olisi hyvä saada kytkennät. Jos mitään fiksumpaa laitetta ei tule eteen, niin tähän päädytään (394,90€)

Ohessa kuva Onkyo TX-NR414 takapaneelista http://www.eu.onkyo.com/assets/2/0/6/3/1/TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg (linkistä sama tarkempana)
TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg

Ja edestä
c_tx-nr414__b__front_n9999_9999.jpg_244_b4.jpg

Toki vinkkejä otetaan vastaan, joten jos osaat ehdottaa budjettiin sopivaa laitetta, joka ei ominaisuuksiltaan jätä ihan kylmäksi, niin kiitos :)

ES ei pärise...Sunnuntai 23.09.2012 21:44

...mutta maistuu hyvältä.
Sinänsä harmi, ettei ole ennen edellistä kertaa ollut asiaa ES:ää myyviin kauppoihin, mutta ehkä sitten jatkossa juuston takia.

Alle kuuden euron kilohintaan nähden tämä mötikkä kermajuustoa oli vallan positiivinen kokemus. Ei kylläkään vedä vertoja Turunmaalle tai Oltermannin täyteläiselle, mutta ne painivatkin ihan omissa hintaluokissaan.

Kenen kuva markan seteleihin?Maanantai 17.09.2012 02:52

Helsingin Sanomat julkaisi kilpailun, jossa saa ehdottaa, kenen kuva mahdollisiin markan seteleihin pitäisi saada.

Itse kilpailu ja siihen liittyvää taustoitusta löytyy osoitteesta http://www.hs.fi/sunnuntai/HS+kysyy+Kenen+kuva+uusiin+markan+seteleihin/a1305598639446

Tässä taloudessa suunniteltiin jo kokonainen rahasarja, ja sen verran hauskaa oli miettiä sopivia korvaajia kuhunkin seteliin, että kunhan kilpailuaika on ohi, varmaan niistä joitakin poimintoja jaamme perusteluineen :)

Pettämätön hajuaistiLauantai 08.09.2012 20:34

Muutama yö sitten koiraa lenkittäessä, koiramme Nelli haisteli tovin ruusupuskaa ja kaivoi sieltä esiin tällaisen näyn. Hämmennys oli sen verran suuri, että jätin sen asfaltille muidenkin ihailtavaksi. Mielenkiinnolla seuraavia yöllisiä lenkkejä odotellessa, mitä seuraavaksi löytyy...

No mutta tämähän se toimiiPerjantai 31.08.2012 06:06

...ja koska tässä musiikiivideossa ei ole varsinaista videota, niin ei muuta kuin ääntä ja jatkakaa surffailua :)

Kesälomaan...Maanantai 30.07.2012 03:00

...enää 2 viikkoa :)

Jospa silloin vähemmän räiskyis ja salamois.