IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Uutta vahvistinta etsimässäMaanantai 01.10.2012 01:27

Nykyinen 2-kanavainen, hyvin palvellut Pioneer A-656 on jo muutaman vuoden ajan ollut varsin väsynyt laite. Ilmeisesti kondensaattorien vaihtamisella siitä selviäisi ja vahvarille saisi jälleen elinaikaa lisää. Nythän tuossa on lähinnä ongelma se, että käynnistyminen kestää jopa kymmeniä minuutteja, muutaman tunnin kuuntelun jälkeen tulee särinää ja sitte naksahtaa signaali poikki.

Kun tuollainen 14 kg:n järkäle on ollut kodin viihdekeskuksen sydämenä vuosikymmenet, siitä tulee myös hieman vaatimuksia mahdolliselle korvaajalle. Kaiutinterminaaleina pitää olla naparuuvit, eikä mitkään heppoisemmat pikaliittimet. Liitäntöjä pitää olla riittävästi ja mieluiten siitä näkökulmasta, että ne riittävät pitkälle tulevaisuuteen.

Silloin kun Tampereella oli HiFi-Klubin liike, kävin siellä jo ihastelemassa 90-luvulla Denonin ja Onkyon laitteita. Nyt huomasinkin, että ko merkkiä saa jopa verkkokauppa.com:sta, ja hinnatkin ovat moniin hifiliikkeisiin nähden edullisempia.

Koska budjetti on rajallinen, pitää valitettavasti katsella näiden parin merkin edullisimpia laitteita. Vaikka nykyisellään yksikään äänilähde ei ole toisissaan kiinni HDMI:llä, on liitännät luonnollisesti löydyttävä ja niitäkin saa olla heti useita, mutta myös optinen digitaaliliitäntä. Levysoitinesivahvistin näyttäisi näistä alle 400 euron laitteista kuitenkin puuttuvan.

Denon AVR-1513 tuli hylättyä kaiutinliitäntöjen vuoksi. Myöskin muita liitettäviä ohjelmalähteitä olisi saanut sangen vähän kytketyksi.(348,90€)

Onkyo HT-R558 yllätti positiivisesti hintansa puolesta, ohjelmalähteitäkin olisi saanut eikä muotoilussakaan mitään vikaa. Mutta ne kaiutinliitännät on tässäkin toteutettu ala-arvoisesti. (275,90€)

Onkyo TX-NR414 vaikuttaisi jo hyvin pätevältä laitteelta olemaan mahdollisen kotiteatterin sydän. HDMI 1.4-liitäntöjä näyttäisi olevan sisään 6 kpl, CD-soittimenkin saisi optisesti kytkettyä. PC:istä ainakin yksi kannettava menisi HDMI:n kautta, mutta tiukkaa tekisi normaalien linjatulojen suhteen, kun kasettidekille, toiselle pc:lle, levysoittimelle (RIAA-korjattu) ja yhdelle läppärilleki olisi hyvä saada kytkennät. Jos mitään fiksumpaa laitetta ei tule eteen, niin tähän päädytään (394,90€)

Ohessa kuva Onkyo TX-NR414 takapaneelista http://www.eu.onkyo.com/assets/2/0/6/3/1/TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg (linkistä sama tarkempana)
TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg

Ja edestä
c_tx-nr414__b__front_n9999_9999.jpg_244_b4.jpg

Toki vinkkejä otetaan vastaan, joten jos osaat ehdottaa budjettiin sopivaa laitetta, joka ei ominaisuuksiltaan jätä ihan kylmäksi, niin kiitos :)

ES ei pärise...Sunnuntai 23.09.2012 21:44

...mutta maistuu hyvältä.
Sinänsä harmi, ettei ole ennen edellistä kertaa ollut asiaa ES:ää myyviin kauppoihin, mutta ehkä sitten jatkossa juuston takia.

Alle kuuden euron kilohintaan nähden tämä mötikkä kermajuustoa oli vallan positiivinen kokemus. Ei kylläkään vedä vertoja Turunmaalle tai Oltermannin täyteläiselle, mutta ne painivatkin ihan omissa hintaluokissaan.

Kenen kuva markan seteleihin?Maanantai 17.09.2012 02:52

Helsingin Sanomat julkaisi kilpailun, jossa saa ehdottaa, kenen kuva mahdollisiin markan seteleihin pitäisi saada.

Itse kilpailu ja siihen liittyvää taustoitusta löytyy osoitteesta http://www.hs.fi/sunnuntai/HS+kysyy+Kenen+kuva+uusiin+markan+seteleihin/a1305598639446

Tässä taloudessa suunniteltiin jo kokonainen rahasarja, ja sen verran hauskaa oli miettiä sopivia korvaajia kuhunkin seteliin, että kunhan kilpailuaika on ohi, varmaan niistä joitakin poimintoja jaamme perusteluineen :)

Pettämätön hajuaistiLauantai 08.09.2012 20:34

Muutama yö sitten koiraa lenkittäessä, koiramme Nelli haisteli tovin ruusupuskaa ja kaivoi sieltä esiin tällaisen näyn. Hämmennys oli sen verran suuri, että jätin sen asfaltille muidenkin ihailtavaksi. Mielenkiinnolla seuraavia yöllisiä lenkkejä odotellessa, mitä seuraavaksi löytyy...

No mutta tämähän se toimiiPerjantai 31.08.2012 06:06

...ja koska tässä musiikiivideossa ei ole varsinaista videota, niin ei muuta kuin ääntä ja jatkakaa surffailua :)

Kesälomaan...Maanantai 30.07.2012 03:00

...enää 2 viikkoa :)

Jospa silloin vähemmän räiskyis ja salamois.

Kuvaajille töitäMaanantai 16.07.2012 21:21

Itsekin tässä olen menossa muutaman viikon päästä nappaamaan hääkuvia.

Mutta, missä viipyy avioerokuvat? Miksei sellaisia oteta? Erottuisivat ainakin tuosta tylsästä hääkuvien massasta :D

Tarvinnee ehdottaa tälle pariskunnalle, että olenhan käytettävissä myös, kun liittonne päättyy onnellisesti ;)

Kalasatama.Lauantai 14.07.2012 03:13

Harmi kun tästä webbikamerasta ei näe, paljonko ihmisiä turhautuneena menee metroasemille odottamaan ei mitään: http://www.kalasatamankeskus.fi/rakentaminen - viimeinen metro meni jo.

Etenkin kun on raitioliikenteessä jotain kiskotöitä ja vaunut poikkeusreiteillä, pysäkit huputettuina ja tiedotteita katoksissa, niin silti niihin kerääntyy kummasti odottajia.

Harvinaisen hyvälaatuinen webbikamera tuo varsinkin noin suureksi kuvaksi. Ehkäpä tuota työmaata tulee seurattua vielä enemmänkin.

Ulos syömään...Lauantai 30.06.2012 15:06


Ikeaan :p

12.04Keskiviikko 27.06.2012 13:33

Silloin kun olisi tarvetta tehdä jotain kannettavalla paikassa, jossa ei nyt satu olemaan mukana mitään muuta boottaavaa mediaa (esim live-cd tai tikku), niin eikös käynnistettäessä kone tervehdi käyttäjäänsä iloisesti:

error: out of partition
grub rescue>


No joo, edellisenä päivänä käyttäessä jo alkoi olla oireilua, kun pakettienhallinta ei pystynyt päivittämään juuri mitään.

Kotihakemistossa toki oli käytännössä lähes kaikki pysynyt ehjänä, mutta muuten tiedostojärjestelmä tuntui olevan enemmän tai vähemmän rikki, joten kopsasin nuo tiedostot talteen ja kaikki sileäksi ja uutta Ububtua asentamaan. No edellinen oliskin 11.10, joten olisi ollut muutenkin ajan kysymys, koska olisi se hetki asentaa taas. Oikeastaan ihmettelen vain, miksi en sittenkään asentanut Debiania, olisi sitten Debian jokaisessa käyttökoneessa...

Ja unohdin kuin hirveä tämä Unity on, nyt tilalle nopeasti Gnome Classic.

Sinänsä ensimmäisiä kertoja, kun ext3:n kanssa tulee itsellä ongelmia. Jos joskus jotain on ollut, niin sillo on ollu joku live-usb-tikku hajonnu.