IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

AlivuokralainenLauantai 30.04.2011 18:14Huhtikuun aikana talon rakenteisiin, tarkemmin ottaen meidän asunnon ylle muutti jokin varpuslintu, eikä se ihan yksin siellä taida asustaa. Sisäänkäynti on 68 cm parvekkeenoven yläpuolella, joten tuskin ketään yllättää, jos sanon tänne kuuluvan jokseenkin jatkuvan "tsirpityksen".

Laimennetaan samantien täysmehutkinPerjantai 29.04.2011 16:48
Sitä tässä ihmettelen, että miksei tätä ehdotusta tullut silloin, kun RKP istui hallituksessa? Vai olisikohan se vaikuttanut vaalitulokseen entisestään...

Jos tällaiset päättömät ideat menisi läpi, siirtyisin kyllä suoraan IVA-oluiden pariin. Maulla on väliä.


Koko juttu oheisessa linkissä.

Kaupassa myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholimääräPerjantai 29.04.2011 17:33, 2250 vastaajaa

RKP:n Astrid Thors väläytti, että marketeissa myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholimääräksi pitäisi tulla 3.5 til-%. Olemmeko samaa mieltä? Alkostahan saa ja on aina saanutkin vahvempia juomia, mutta rajoittuneen myymäläverkoston takia, Alkon palvelut eivät kaikkialla kohtaa kuluttajia.
Kaupassa myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholimäärä
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

2x jordgubbeLauantai 23.04.2011 19:03

No niin, parvekkelle ilmestyi taas jokunen kukkanen lisää. Tällä kertaa 10 orvokkia parvekelaatikkoihin ja lisänä pari uutuutta, jollaisia ei ollakaan kasvatettu aikaisemmin: 2 kpl parvekemansikoita. Jos hyvin käy, meillä on vielä omia, itsekasvatettuja mansikoitakin :)

Fragaria x ananassa 'Temptation' - www.taimitukku.fi

VaalivalvontaaMaanantai 18.04.2011 00:18

Tätä merkintää kirjoittelen Kotka-Tampere väliltä, jännittäessä, mitenkä kansa on ääniä antanut. itsehän kävin ennakkoäänestämässä yhtä nykyisistä hallituspuolueista, tai oikeastaan yhtä nykyisen hallituspuolueen Pirkanmaan ehdokasta.

Tavoite oli omalta osalta estää perssuomalaisten pääsy suurten joukkoon, mutta näemmä päässyt jo keskustankin ohi. Lopullista tulosta odottaessa.

Verotuspäätös 2010Torstai 07.04.2011 23:08

...tipahti tänää postin mukana. Näemmä palautettavaa kertyi kuitenkin 112,49 €, joka taitaa olla puolet siitä, mitä viime vuonna. Mätkyjä ei olekaan tullut enää vuosikausiin, viimeksi silloin kun vaihdettiin markat euroiksi. Toinen lasku oli jotain 700 markkaa ja toinen reilu 110 euroa. Sillon kuvittelin pääseväni vähällä, mutta kas, rahayksikkö oli vaihtunut.

Se olis sitten se aika vuodesta...Keskiviikko 06.04.2011 00:21

... tai ainakin toivon, että olisi kevät. Meinaan nyt päästetään valloilleen sisäinen hortonomi ja seuraavaksi ohjelmassa on jo perinteeksi muodostunu narsissien istutus.

Ostin tällä kertaa kaksi settiä, niin ei harmita jos koira tuhoaa toisen. Viime kerralla oli vain yksi ja se koki nopeasti voittajansa...

Uusi lähikauppaLauantai 02.04.2011 15:05

No niin ja näin siinä sitten kävi, että kauppamatka puolittui siitä mitä se oli, kun Prisma avasi ovensa, kun ennen tuli asioitua parin korttelin päässä olleessa S-marketissa.

Ihan uusi juttu Prisma ei sentäs meillekään ole, johan kyseessä on Pirkanmaan osuuskaupan 7. Prisma, ja omaa odotellessa muuttui pari Euromarkettiakin Prismaksi.

Sijainniltaan uusi kaupan suuryksikkö sijoittuu suhteellisen ihanteellisesti olemassaolevan asutuksen viereen, paikka on myös joukkoliikenteellä helposti saavutettavissa ja Vaasantien läheisyydessä, joten tavoitettavuus on vähintäänkin hyvä. Samalla autovirta tulee jakaantumaan tasaisemmin Lielahden kauppa-alueella, kun Prisma vie väkisinkin asiakkaita Citymarketiltamme.

Asiakasomistaja kiittää ja keskittää jatkossakin ostoksensa yhden kaupparyhmän liikkeisiin.

Earth hourLauantai 26.03.2011 23:50

No niin, Earth hourit on sitten vietetty. Täällä se tapahtui lauantaiseen tapaan saunomalla. Sitä en ole vielä selvittänyt, monenko watin sähkökiuas on kyseessä, mutta 3x10A sulakkeita sille näytäisi menevän.

Sauna kun on ainoa paikka, missä meillä on vielä hehkulamppuja käytössä, lisääntyi myös valaistuksen osalta kuorma 40Watin verran. Sinänsä yhtä tyhjän kanssa, mutta lisääntyi kuitenkin. Mainittakoon kuitenkin että tuon saunan hehkulampun ollessa päällä, vie se käytännössä virtaa yhtä paljon kuin 4 tavallista energiansäästölamppua eikä nuo loisteputketkaan kilpaile samassa luokassa hehkulamun kanssa.

Saunomisen ajan luonnollisesti jokainen ennen ja jälkeen saunomisen palanut valo paloi, ei se nyt ole järin järkevää sammutella energiansäästölamppuja puoleksikaan tunniksi. Sitä paitsi on kivempi tulla valaistuun asuntoon takaisin.

Ylipäänsä tällaiset hassun hauskat tempaukset, joihin tulisi osallistua juuri jonain merkittynä hetkenä, ovat jo lähtökohdaltaan vääriä. Energiansäästön tulee lähteä käyttäjästä itsestään, mieluusti sen tulee olla pysyvää, eikä vain tietylle tunnille osuvaa pari kertaa vuodessa. Minä mielelläni osallistun tasaamalla sähkönkulutusta muiden hörhöjen langetessa typeriin kampanjoihin.

Ja sitten lopuksi pieni kysely:

Earth HourLauantai 26.03.2011 23:32, 1620 vastaajaa

Ensiksi pahoittelut, että tästä kyselystä oli jo 5 muuta kyselyä. Valitettavasti mikään näistä ei vastannut tarkoitustani, koska tarvitsin tämän kyselyn osaksi blogiani Earth hour. Ne muiden tekemät kyselyt ovat 26.3 Vietetään Earth houria klo 20:30. Valot sammutetaan tunniksi symboolisena eleenä ympäristön ja ilmaston puolesta. Sammuko valot? :) Oletko sammuttanut valot Earth Hourin takia? erikaaaa- Sammutatko 26.3.2011 valot klo; 20:30-21:30 ? -Pihlamoi- Nyt on kuitenkin jälkipyykin aika. Mitenkä osallistuit tällaiseen tunnin sessioon?
Earth Hour - mitenkä vaikutti sinuun?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Olipa mielenkiintoinen uutinen tietokone-lehdessä, jonka mukaan 2.6.38 kernel toisi mukanaan tuntuvan nopeuden lisäyksen.

No, sitä odotellessa. Mennään kuitenkin vakaan julkaisun (Squeeze) tahdissa ja ihmetellään edelleen tämän 2.6.32 kanssa.

No niin, omatoiminen koiruutemme päätti sitten helpottaa omaa vuotamistaan (juoksut menossa) ah niin hauskasti kahisevilla ja kivan näköisillä helpotustuotteilla, joita oliskin sitten koko lattia väärällään, kun kaupasta sellaiset oli muutama tunti aiemmin hankittu.
Tuntuu se käpälä ylettyvän entistä pidemmälle pöydillä, tällä kertaa sentäs ei kulkenut veitsi suussa...