IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kaikilla mausteilla?Maanantai 29.04.2013 02:49

En kyllä asiakkaan roolissa ymmärrä sitä, mikä siinä on niin vaikeaa tehdä asiat yksinkertaisesti ja asiakkaan tahtoa kunnioittaen. Olipa sitten kyseessä vaikkapa nämä hetki sitten grilliltä tilaamani makkaraperunat, joista vielä myyjä kysyi: kaikilla mausteilla? Tuumasin että ei todellakaan, suola riittää .

Kummasti siihen vaan jotain epämääräistä mönjää saatiin molempiin kulmiin, kurkkusalaattia lie tuo toinen ja liekö tuossa sipuliakin ja mitähän skeidaa tuossa vasemmassa yläkulmassa oleva töhnä...

Helpommalla näemmä pääsis, kun vaan tekisi ruokansa itse, ei ainakaan saisi mitään sellaista, mitä ei tahdo syödä, terveisin ronkeli

Kahden vaiheillaMaanantai 22.04.2013 02:59

Nyt on menossa niitä hetkiä, kun pitäisi tehdä päätöksiä. Päätöksiä, joilla on kuitenkin vaikutusta muutamaksi seuraavaksi vuodeksi.

Eteen osui S-pankin lainamainos. Ei siinä itsessään mitään kummallista, mutta minimisumma on 5000€. Mielenkiinto ottaa velkaa on tietty aika vähissä ja kun edellistäkin on Danskebankille vielä reilu tonni.

Koron suhteen tuo Ässän tarjous on huonompi kuin mitä tässä vielä maksellaan. Mutta toisaalta, eikai se väärin olisi maksaa toisella lainalla pois edellinen ja tehdä ne kesän isot hankinnat siinä samassa ja elää pari vuotta hieman niukemmin maksaen vain yhteen paikkaan pois kuluja ja korkoja.

Joka tapauksessa tuo Danskenkin lainan korko ja muut palkkiot pistää mietityttämään, että siitä olisi hyvä päästä nopeasti eroon, koska pienillä lyhennyksillä se ei tosiaan pienene itsestään. Lisäksi hankintalistalla olisi asioita, joihin ei riitä irroittaa nopeasti valuuttaa.

Mielessä siintää Canonin EOS 7D runko http://www.rajalacamera.fi/canon-eos-7d-runko/133814B025/dp 1199€, josta Canon hyvittää satkun pois. Ja tuohon vielä pariksi http://www.rajalacamera.fi/canon-ef-24-105-4-l-is-usm-/130344B003/dp 24-105 4L 799€, pakettihintaan 1948€.

Nykyisessä kamerarungossa on muutama kuollu pikseli, mutta ei se varsinaisesti vielä aiheuta vaihtotarvetta. Pikemminkin tarve syntyy omasta halusta kehittyä kuvaajana entistä paremmin.

Joka tapauksessa päätös tuon lainan suhteen pitää ny tehdä melkein tän kuukauden aikana. Tai jättää tekemättä ja jatkaa kuten ennenkin.

Kuvista puheen ollen, oon aktivoitunu kuvaamaan taas linja-autoja, niitä on tuolla: http://tsb.1g.fi/kuvat/kuukausikuvastot/2013-04

Pallo!Maanantai 15.04.2013 02:56

Tähän tulee blogimerkintä yön tunteina. Kuvia vaan on liikaa ;)

Vihdoin: latausautomaatit tulevatMaanantai 01.04.2013 15:53

Viimeisen viiden vuoden aikana junien 230 Voltin vaihtovirtapistokkeiden käyttö on lisääntynyt asiakkaiden toimesta niin paljon, että niihin on tulossa vihdoin rajoituksia. Alun perin siivouskäyttöön tarkoitetut pistokkeet (jotka junakansa on mieltänyt PC-pistokkeiksi), kytketään ajastimen taakse ja ovat käytettävissä vain normaalin vuorokausihuollon yhteydessä.

Ongelmaksi on koettu, että asiakkaat varastavat yhtiön maksamaa sähköä omin lupinensa, eikä pistorasioita pystytä muuttamaan kohtuullisin kustannuksin maksullisiksi.

Asiakkaita pyydetäänkin jatkossa lataamaan kannettavansa ja puhelimensa jo asemien lipunmyyntiautomaateilla, joiden käyttöliittymiä uudistetaan. Lipunmyyntitapahtuman yhteydessä voi ostaa sähköä (230VAC / 50Hz) seuraavasti:
  • 6 min = 1€
  • 10 min = 1,5 €
  • 15 min = 2€
Käyttämättä jääneestä ajasta ei anneta hyvityksiä, vaikka pistoketta käyttäisi lyhyemmän ajan.

Lipunmyyntiautomaatit, joissa on latausmahdollisuus, tunnistaa avoimesta alaosastaan, jonne mahtuu kannettava tietokonekin kätevästi. Lisäksi automaattien alaosassa sijaitsevassa muovipussissa on muutama erilainen Nokian laturi, mikäli asiakkaalla ei ole omaa laturia mukana.

Latausmahdollisuudella varustetun lipunmyyntiautomaatin prototyyppiä esitellään tänään Jyväskylän Matkakeskuksen katutasollahttp://jlf.fi/f19/3064-pc-pistokkeiden-kaytto/#post151498

34Tiistai 26.03.2013 01:59

[Ei aihetta]Maanantai 21.01.2013 01:58

Kun televisiomaksusta tulikin ylevero, oli kovin monet sitä vastaan. Itse odotin muutosta kovasti, koska näin sen oikeudenmukaisimpana tapana, sillä maksusta pinnaajia löytyi erityisesti omasta ikäluokastani.

TV-maksun suuruus oli 2kk maksuvälein 42,79€, joten tuo kerrottuna kuudella, tuli koko vuoden summaksi 256,74€. Jatkossa maksu onkin enää vain 140€/vuosi tässä taloudessa, joka verotetaan vain omista tuloistani. Ei huono muutos lainkaan :)

En tiedä paljonko tähän mennessä olen maksanut televisiomaksua, mutta jostain sen jälkeen, kun tuli hankittua digiboksi tähän talouteen. Paljon sitä on maksettu silti, vaikken ole juurikaan katsonut mitään suorana, saatikka Ylen kanavilta. Radiovastaanotossa YLE onkin täyttänyt sen aukon, mitä television puolelta on jäänyt saamatta.

* * *

Vuoden vaihtuessa, nousivat myös arvonlisäverot. Kovin monia tuotteita ei olekaan vielä näkynyt, joiden hinta olisi alempi tai pysynyt samana, vaan kuluttajahintoihin on lisätty vähintään tuo alv:n nousu. Monesti enemmän.

Pääasiassa hinnat ovat tulleet alas joulun sesonkituotteilla, esim suklaa ja glögi. Luulisi kyllä suklaan maistuvan valtaosalle ympäri vuoden, mutta kovin on kaupalla sitä varaa myydä vielä puoleen hintaan, kun joulukaupasta on saatu hyvät katteet. Joulun molemmin puolin myytiin glögiä 1,19€/tölkki. Nyt sitä saa 0,40€/tölkki, vaikka tuote säilyy vielä kuukausia avaamattomana. Tuskin tappiolla menee nytkään. Ompahan sitten lantrinkia pakkaspäiville.

* * *

Ja kun tuotteiden hinnat nousivat, alkoi myös keskustelu palkka-alesta. Tämä kuulostaisikin mielenkiintoiselta yhdistelmältä: vähemmällä saisi vielä vähemmän. Vai olisiko tuotteiden hintaa sittenkin varaa laskea, jos työntekijäkuluja saataisiin pienemmäksi? Teoriassa kyllä, käytännössä tuskin.

Kilpailuvirastokin puuttui jo hinnoitteluun, ja käsi Valion nostaa jo ennestään kallista maidon hintaa entisestään. Tuntuu, että kilpailuvirasto ei olekaan tavallisen kuluttajan asialla.

LiikennekulttuuriMaanantai 14.01.2013 01:59

Suomalaiset maailman nopeinta kansaa? No, niin ainakin takavuosina hoettiin. Kaikenlaista kohellusta tien päällä nähneenä ja sopivasti Suomen surkein kuski -ohjelman alettua, ihmettelen vain kuinka vähän vahinkoja lopulta sattuu.

Vaan kohelluksen määrässä venäläiset ovat ihan omaa luokkaansa. Youtube onkin täynnä videoita, jotka on otettu autojen kojeladuoilla olevilla kameroilla ja sitä menoa seuratessa, ei me suomalaiset sittenkään painita samoissa sarjoissa naapurikansamme kanssa.


ДТП 2012 Июнь - Часть 1

ДТП 2012 Июнь - Часть 2

http://youtu.be/Y4Ac8b2M-NM
ДТП 2012 Июнь - Часть 3

http://youtu.be/bv8EIZh2fhU
ДТП 2012 Июнь - Часть 4

http://www.youtube.com/watch?v=kG4W91khSfg
ДТП 2012 Июнь - Часть 5

Ja jos nämä klipit eivät vielä vakuuta, kannattaa katsoa melkein tunnin mittainen kooste

http://www.youtube.com/watch?v=1c4UjdcguCY

LoppiainenMaanantai 07.01.2013 01:58

Loppiainen tuli taas, kuten aiempina vuosinakin se on tullut samaan aikaan. Tällä kertaa päivä osuikin sunnuntaiksi, joten sitä ei huomannut oikein muusta, kuin että kaupat olivat kiinni, vai olivatko?

* * *

Aluehallintovirastoilla oli kovin vaihtelevia käytäntöjä sen suhteen, saako kaupat pitää auki. Oletuksena toki kaupat olisivat kiinni, mutta keskuskauppakamarit voivat hakea poikkeuslupia. Pääsääntöisesti aukioloihin poikkeusta haettiin venäläisten turistien lomilla ja heidän rahansa käytöllä.

Joissain maakunnissa sai pitää kaikki kaupat auki, joissain koko maakunnan kaupat olivat kiinni tai sitten niin kuin Tampereella; keskustan kaupat sai olla auki, Ikea ja ideapark, mutta muut ei.

* * *

Itse lähdin ottamaan selvää, onko loppiaisshoppailu sen kummallisempaa, kuin muinakaan päivinä. Suurin epätietoisuus tuntuikin olevan: "ai onko se auki" toisaalta jossain herätti ihmetystä "ai, kaupat ovatkin kiinni tänään, miksi?". Lähdin Ikeaan, enkä huomannut parkkipaikalla ainuttakaan venäläisillä rekisterikilvillä varustettua autoa. Itse myymälässäkään ei kuulunut vieraita kieliä.

Ikeaan sai tarve lähteä ostamaan kaksi (2) artikkelia. Kun lopulta ostokset oli maksettu, huomasin että niitä on viisi (5). Osta kaksi, maksa viisi. Hienosti on kyllä tuotteet siinä myymälässä asetettu, kun mukaan lähtee 2,5 kertainen määrä, kuin tarkoitus :)

* * *

JÄtekatoksessa ei muuten näkynyt ainuttakaan joulukuusta. Jokohan moinen perinne alkaisi olla ohi?

Vuosi 2012Maanantai 31.12.2012 01:58

Kieltämättä liian aikaista tehdä mitään yhteenvetoa, mitä vuonna 2012 on tapahtunut.. Onhan ko vuotta vielä jäljellä kokonainen vuorokausi.

* * *

Twitterissä kuitenkin suosituimmat twiitit on koottu yhdelle sivulle. Ne voi käydä lukaisemassa jo ennakkoon osoitteesta https://2012.twitter.com/en/golden-tweets.html

Yllättäen suosituimmaksi twiitiksi päätyi Obaman kirjoitus neljästä lisävuodesta. Kuitenkin Sauli Niinistö katselee seuraavan 6 vuotta presidenttinä, mutta ilmeisesti ko asia jäi twiittaamatta ainakin presidentin itsensä toimesta tai se vaan ei kiinnostanut koko maailmaa.

* * *

Itsellä vuosi 2012 oli siinä mielessä historiallinen, että kävin ensimmäistä kertaa parturissa varmaan viiteentoista (15) vuoteen. Kävin toistamiseen kesällä ja ennen kuin vuosi vaihtuu, saatan käydä kolmannenkin kerran. Kerran kun saavat houkuteltua asiakkaaksi, niin pakko se on sitten käydä, ellei jostain syystä halua taas kasvattaa jotain epäsiistiä.

* * *

Vuorokauden päästä monet jälleen juhlivat vuoden vaihtumista. Kuten perinteisiin kuuluu, on niitä ilotulitteita ja muita papatteja pakko räjäytellä ikärajoista huolimatta. Jotkut ottavat muistokseen silmävammoja, toiset tuttuun tapaan heittelevät räjähteitään kohti lemmikkejä, ja muuta järkevää. Joskus vaan toivoisi vanhempien katsovan hieman enemmän jälkikasvunsa perään ja mitä heille antavat. Jos tuote on K-18, niin miten helvetissä se päätyy silloin alaikäisen käsiin? No, kun muutkin...

* * *

Kaikesta huolimatta, hyvää uutta vuotta, ja toivottavasti uusi vuosi tuo paljon hyvää elämäänne.

Audacity of HugeLauantai 22.12.2012 00:40Pari vuotta tämäkin biisi ollut koneen soittolistalla. Nyt vasta näin videon ko biisiin ja jaksoin jopa lyriikatkin lukea läpi.

Ei ole ollut kyllä tässä maassa radioiden soittolistoilla. Kuunnelkaa tekin. Ehkä yllättää positiivisesti.