IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

VauvaPerjantai 23.11.2012 19:48


Rakkauspakkaus

Tuska+Maanantai 19.11.2012 01:57

Otin aikanaan Google+:n käyttöön ja loin sinne sivun ylläpitämälleni sivustolle ajatellen, että sinne voisin sitten uploadata videomateriaalia kätevästi ja sen tunnistaisi olevan osa sivujen sisältöä.

Pari videota onnistuin saamaan kesäkuussa 2012 esille alkuinnostuksessa, kolmannen kanssa piti hieman säätää ja sit asia jäi. Seuraava lisäys tuli suoritettua syksyllä, mutta jotenkin G+ onnistui sekoittamaan videoiden esitystavan, joten se sotki yhdeksi viestiksi kaksi videota, jotka eivät todellakaan toisiinsa kuuluisi muuta kuin kuvauspäivän suhteen.

Tuskailulle ei tunnu olevan loppua, kun sain tuollaisen Nokia E7-puhelimen käyttööni. Sillä saa ihan kelpoa videota, mutta kun siinä ei ole muistikorttia, olisi ihan kätevä lähettää video suoraan puhelimesta ko palveluun. No, tätä en ole onnistunut G+:n mobiiliversiolla vielä tähän päivään mennessä tekemään. Joko en löydä, tai sitten sellaista mahdollisuutta vaan ei ole. Mikäli näin, se on suuri puute.

No, videot oli saatava esille, joten bluetoothilla läppäriin ja siirtoa läppärin selaimella. Toinen meni perille, toinen hajosi eikä lopulta koskaan muodostunut sinne vaikka 100% piti olla valmiina. Kaiken lisäksi tästä ei tullut edes varsinaista viestiä etusivulle vaan se meni suoraan videot-kansioon, joten sitäpä ei sieltä noin vain löydä. Risaa videota taas en ole ylläpitäjän ominaisuudessa edes pystynyt poistamaan :)

Tässä kuitenkin mieleen tuli varsinainen ahaa-elämys: mitäpä jos lähettäisinkin ko videot IRC-Galleriaan ja modaan niille videoille sellaisen teeman, että ne on aivan samannäköiset kuin omat kotisivunikin. Ainakin Galtsussa tuo videoinen lisäys toimii hienosti, player toimii hienosti ja tuo sivun modausmahdollisuuskin on hieno asia. Ainoa haitta sitten on, että kaikki kaverit (ja muut seuraajat) näkevät flowissaan nuo lisäykset, vaikka heille ne ei olekaan. Tosin taisipa tässä saada asetuksista jopa säädettyä, että videoiden lisäyksestä ei tarvi tulla merkintää flowiin :)

Vanhassa vara parempi. Aikaa vievintä onkin sitten modauksen teko. Mutta älkääpä ihmetelkö, jos tässä parin viikon sisään lisäilen hyvin omitusia videoita nähtäväksi :)

[Ei aihetta]Maanantai 12.11.2012 01:58

Mitä enemmän olen katsellut Talenttia, sitä enemmän ihmetyttää, mitä siellä moni esiintyjä edes tekee. Onko tämä olevinaan joku lasten Idols ilman ikärajaa vai mitä? Laulukilpailuille on varmasti muita ohjelmaformaatteja, joten tällaisessa ohjelmassa olisi hyvä nähdä oikeasti jotain muuta kuin näitä musiikkiesityksiä.

Ehkä parempi olisi paluttaa Tenavatähti takaisin ruutuun. Sen voisi olla katsomatta, jos vaan ei kiinnosta :D

Ohikulkijan vastuulla...Sunnuntai 04.11.2012 17:52

Koskikeskuksen uuden lediseinän ohjelmisto ei taida olla vakainta mahdollista laatua, ainakin itse olen nähnyt saman tilanteen toistuvan joka viikko.

Vaan eipä hätää, ohjelmisto pyytää raportoimaan Microsoftille tästä ongelmasta, yhteystiedot kuitenkin puuttuvat. Saisikohan ne numerotiedustelusta, että ohikulkijat voivat kertoa ko ongelmasta? Oheisessa kuvassa jo ainakin yksi innostui ottamana kännykän esille.LedStudio.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

If yoy were in the middle of something, the information you were working on might be lost.

Please tell Microsoft about this problem.

We have created an error report that you can send to us, We will treat this report as confidential and anonymous.

Kunnallisvaalit 2012Maanantai 29.10.2012 01:59

Nyt kun Ylen kunnallisvaalilaskentaa on seurattu liki 4 ja puoli tuntia, en ala analysoimaan sen koommin, miten vaalit menivät. Tärkeintä, että oma ääni on annettu.

Oman ehdokkaan löytyminen ei lopulta kovin vaikeaaa ollut, sikäli kun vaalikoneet tarjoavat mahdollisuuksia blockata pois tietyn asian kannattajia. Kieltämättä tässä itsekin on tullut laskelmoitua oman äänen kanssa niin, että ainakaan minun äänestäni ei hyödy väärä ihminen, joten puoluevalintakin on tehty osin siltä pohjalta, kunhan tuon ihmisen läpimenon saan estettyä :)

Nyt tilanne näyttäisi Tampereen osalta siltä (tilanne 97,8%)
  • KOK -1
  • SDP +1
  • VIHR -1
  • PS +5
  • VAS -1
  • KESK -1
  • KD -1

Viikko tekemättä mitään.Maanantai 22.10.2012 02:59

Ystävällinen lääkäri ojensi kauppalistan lähimpään apteekkiin, joka sisälsi kuurin Motifene ja Panacod -karkkeja.

Tässä pitäisi seuraavan viikon perjantaihin asti miettiä, mitä se sellainen lepo oikein on, kun saikkuakin määräsi. No, tokkopa tässä liian vanhoja ollaan oppimaan uusia asioita.

Pääasia, että tässä toipuisi ennalleen, alkoikin jo nuo selkä- ja iskiaskivut olemaan sietämättömät.

Kuvakooste Hifi-messuiltaMaanantai 15.10.2012 02:56


Genelecin miniteatteri tarjosi kokoisekseen kuitenkin vakuuttavan äänen.

Norstone Bergen2, kantavuus ylimmällä tasolla 20kg ja alemmilla tasoilla 40kg.

Marantz AV7701 vakuutti liitäntöjensä puolesta.

B&W:n ja Rotelin setti.

Sharpin 70” LCD-tv näytti sittenkin pieneltä vieressä olevan 80” LED-mallin takia.

Usealla valmistajalla oli esillä langattomia sovelluksia, ei vain kaukosäätimen osalta. Toinen asia, mikä on saanut suuren suosion, on parittaminen stereolaitteisto Applen telakalla. ja kun tästä oli jo muodostunut epävirallinen standardi, ei järin innostunutta vastaanottoa löytynyt uusimmasta iphonesta löytyvälle liitännälle.

Näyttelyn helmiä olivat Denonin AVR-4520 kotiteatterivahvistin ja Sonyn 3D-videotykki VPL-VW1000ES

Enemmän tai vähemmän irti satunnaisestaMaanantai 08.10.2012 02:54

Siitä alkaen, kun IRC-Galleriassa on ollut mahdollisuus klikata satunnaista, se on ollut mahdottoman kätevä ajanviete. Mutta aivan kaikkea ei ole dokumentoitu, joten miksipä ei hieman vaikuttaisi siihen, mitä satunnaisella saa?

Satunnaiseen voi mm määritellä sukupuolen, mitä hakee. Esim http://irc-galleria.net/random?sex=f tuottaa tulokseksi vain naisellista sukupuolta olevia ja vastaavasti http://irc-galleria.net/random?sex=m miehisempiä olemuksia.

Kun galtsuun ei varsinaisesti pysty kustomoimaan satunnaista haluamaksensa, niin mikäpä estää tekemästä siitä suoran linkin selaimen bookmarkkeihin? Tällöin haluttu kriteeri säilyy joka kerta klikatessa.

Uutta vahvistinta etsimässäMaanantai 01.10.2012 01:27

Nykyinen 2-kanavainen, hyvin palvellut Pioneer A-656 on jo muutaman vuoden ajan ollut varsin väsynyt laite. Ilmeisesti kondensaattorien vaihtamisella siitä selviäisi ja vahvarille saisi jälleen elinaikaa lisää. Nythän tuossa on lähinnä ongelma se, että käynnistyminen kestää jopa kymmeniä minuutteja, muutaman tunnin kuuntelun jälkeen tulee särinää ja sitte naksahtaa signaali poikki.

Kun tuollainen 14 kg:n järkäle on ollut kodin viihdekeskuksen sydämenä vuosikymmenet, siitä tulee myös hieman vaatimuksia mahdolliselle korvaajalle. Kaiutinterminaaleina pitää olla naparuuvit, eikä mitkään heppoisemmat pikaliittimet. Liitäntöjä pitää olla riittävästi ja mieluiten siitä näkökulmasta, että ne riittävät pitkälle tulevaisuuteen.

Silloin kun Tampereella oli HiFi-Klubin liike, kävin siellä jo ihastelemassa 90-luvulla Denonin ja Onkyon laitteita. Nyt huomasinkin, että ko merkkiä saa jopa verkkokauppa.com:sta, ja hinnatkin ovat moniin hifiliikkeisiin nähden edullisempia.

Koska budjetti on rajallinen, pitää valitettavasti katsella näiden parin merkin edullisimpia laitteita. Vaikka nykyisellään yksikään äänilähde ei ole toisissaan kiinni HDMI:llä, on liitännät luonnollisesti löydyttävä ja niitäkin saa olla heti useita, mutta myös optinen digitaaliliitäntä. Levysoitinesivahvistin näyttäisi näistä alle 400 euron laitteista kuitenkin puuttuvan.

Denon AVR-1513 tuli hylättyä kaiutinliitäntöjen vuoksi. Myöskin muita liitettäviä ohjelmalähteitä olisi saanut sangen vähän kytketyksi.(348,90€)

Onkyo HT-R558 yllätti positiivisesti hintansa puolesta, ohjelmalähteitäkin olisi saanut eikä muotoilussakaan mitään vikaa. Mutta ne kaiutinliitännät on tässäkin toteutettu ala-arvoisesti. (275,90€)

Onkyo TX-NR414 vaikuttaisi jo hyvin pätevältä laitteelta olemaan mahdollisen kotiteatterin sydän. HDMI 1.4-liitäntöjä näyttäisi olevan sisään 6 kpl, CD-soittimenkin saisi optisesti kytkettyä. PC:istä ainakin yksi kannettava menisi HDMI:n kautta, mutta tiukkaa tekisi normaalien linjatulojen suhteen, kun kasettidekille, toiselle pc:lle, levysoittimelle (RIAA-korjattu) ja yhdelle läppärilleki olisi hyvä saada kytkennät. Jos mitään fiksumpaa laitetta ei tule eteen, niin tähän päädytään (394,90€)

Ohessa kuva Onkyo TX-NR414 takapaneelista http://www.eu.onkyo.com/assets/2/0/6/3/1/TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg (linkistä sama tarkempana)
TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg

Ja edestä
c_tx-nr414__b__front_n9999_9999.jpg_244_b4.jpg

Toki vinkkejä otetaan vastaan, joten jos osaat ehdottaa budjettiin sopivaa laitetta, joka ei ominaisuuksiltaan jätä ihan kylmäksi, niin kiitos :)

ES ei pärise...Sunnuntai 23.09.2012 21:44

...mutta maistuu hyvältä.
Sinänsä harmi, ettei ole ennen edellistä kertaa ollut asiaa ES:ää myyviin kauppoihin, mutta ehkä sitten jatkossa juuston takia.

Alle kuuden euron kilohintaan nähden tämä mötikkä kermajuustoa oli vallan positiivinen kokemus. Ei kylläkään vedä vertoja Turunmaalle tai Oltermannin täyteläiselle, mutta ne painivatkin ihan omissa hintaluokissaan.