IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Taisin hankkia puhelimen :)Tiistai 28.06.2011 19:55Vielä testikäytössä E90 red (oikealla), oma E90 mocca alkaa olla jo sen verran risana ;)
Tämä blogimerkintä (ja tietenkin kuvanottohetken nettiyhteys) tuon punaisen kautta bluetoothilla.

______________________________
ja pari tuntia tästä, se olikin jo oma ;) kommarikokoelmassa siis 2x E90 ja 1x 9500

Onnistuneen mökkireissun tarvehankinnatKeskiviikko 22.06.2011 23:42

No niin ja, selvisipä sitten vihdoin eilen, että tämä juhannus tullaan viettämään kera @notjack ja koiramme Nellin kanssa mökillä.

Jotta mökkireissu saaressa, olisi onnistunut, piti käydä vähän tekemässä tarvehankintoja. Verkkokauppa.com:sta tarttui mukaan bluetooth-dongle, kun emännän läppärissä ei ollu sisäänrakennettua bluetoothia. Omassa uudessa läppärissä olisi kyllä, mutta tarvii nyt miettiä, tarviiko sitä matkassa mukana.

Tarkoitus on kuitenkin selvitä ilman Nokian kamalaa PC-suitea, ja jakaa kännykän 3G-yhteys (tai edes edge, kumpi nyt saaressa kuuluukaan).

Matkaan tarttui myös omaan läppäriin usb-hiiri ja tokamarketista pullo Saunalahden viinaa. Eiköhän näillä alkuun pääse, seuraavaan kauppalistaan mahtuukin mm grillimakkaraa, kyypakkaus ja lantrinkia :)

Olipa kerran kesäloma...Maanantai 20.06.2011 02:59

Viimeistään tässä iässä olevat, jakavat yleensä kaikki kesäloma-albuminsa muiden nähtäväksi. Itseni kohdalla se on vähän hankalampaa, kun ei tullut mentyä etelän aurinkoon, vaan vietettyä aikaa kotoisassa Suomessa. Lomalle osui mahtava helleviikko, mittarissa lämpötila kipusi useammankin kerran lähemmäs 30 astetta ja välillä ylitsekin sen.

.thumb_45020373_korsisaari49.jpg Oikeastaan loman voisi nähdä alkaneeksi jo lauantaina 4.6., jolloin siirryin Nurmijärvelle, josta tarkoitus oli mennä Karkkilaan juhlistamaan viiskymppisiä. Nurmijärvelle kun pääsin, jatkuikin matka saman tien Karkkilaan, jossa tuli oltua yötä.

.thumb_45020601_satli71.jpg
Karkkilassa koiramme Nelli tuli ikuistettua ruopimassa pihamaata, samoin kuin matkapeli, jolla suuntasimme perheen kera Forssaan. Forssan kautta kotio Tampereelle.

.thumb_45020657_laurimotto1.jpg Maanantaina 6.6. kun loma varsinaisesti alkoi, alkoi myös Teiskon liikenteessä uusi kausi, joten jokunen tunti tuli vietettyä maaseudun rauhassa nauttien helteistä.

.thumb_45020810_paunu85.jpg Tiistaina 7.6. kävin pitkästä aikaa kotiseuduillani Pirkkalassa. Kovin oli kunta muuttunut, jokseenkaan ei täältä lentokentän läheisyydestä sitten mitenkään.

Keskiviikkona alkoikin sitten kunnallinen hammashoito 3,5 vuoden tauon jälkeen...

.thumb_45020984_kirjastoauto_ZOF-113.jpg Torstaina 9.6. poikkesin helteisessä Porissa. Aivan huippu reissu, tarvii ottaa uusiksi taas pian.

.thumb_45021124_kirjastoauto_ZNY-594.jpg Perjantaina 10.6. puolestaan vuorossa oli pikainen reissu Kangasalle. Ideana oli käydä tutustumassa paikalliseen kirjastoautoon, ja siinä onnistuin.

Lauantaina tuli vietettyä aikaa lähinnä koirapuistossa Särkänniemen lähellä. Kyllä koiralle kelpasi vesi edelleen ja osasipa se jotain noutaakin :)


Sunnuntaina päättyi mahtava hellekausi terassille kylmän oluen pariin, täältä ei valitettavasti ole kuvan kuvaa, kun rankkasade vieläpä keskeytti mukavan toimen.

Täss' on nyt viikko jo opeteltu taasen työntekoa, kerrankin näin, että parhaat kelit osuu lomaviikolle :) Syksyllä sit taas uudestaan...

Aika aikaansa kutakinMaanantai 13.06.2011 01:40Hyvin palvellut vanha palvelin saanee näillä näkymin siirtyä nurkasta jonnekin, toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan. Vakaahan se on ollut ja hyvin jaksanut, uptime olisi itseasiassa noin 240 päivää enemmän, ellen olisi eräänä päivänä irroittanut väärää virtajohtoa ;) Eli käytännössä hurrannut moitteetta sen koko ajan, mitä tässä asunnossa on asuttu.

Emäntä hankki kuitenkin juuri uuden läppärin itselleen ja vanha kone vapautuisi vallan palvelinkäyttöön. Ero on huima, kun 466MHz Celeron + 128MB RAMia korvautuisi 1.99GHz AMD Sempron 3400+ / 2.5GB RAM -kokoonpanolla. Vanhaan koneeseen ei enää jaksanut päivittää hyvin palvellutta Debian Etch 4.0:aa miksikään, vaikka itsellä on työpöytäkäytössä ollutkin potato, woody, sarge, etch, lenny ja nyt squeeze, joista viimeksi mainitulla jatketaan edelleen.

Oikeastaan tässä on nyt valinnan paikka. Menisikö squeezen mukana edelleen, vai ottaisiko kaiken uhalla testingin. Toinen valinnan paikka on sitten siinä, että olisiko siinä sittenkin konetta omaan työpöytäkäyttöön, pätkiihän se tämän 1.67GHz / 1.0GB RAM koneen mennen tullen...

Yksi mikä kuitenkin on selvää, ollut jo alusta alkaen, että mikä tahansa funkyn joskus korvaa, on siinäkin Debian/GNU Linux :)
debian.gif

Sivuleikkurit esiin....Lauantai 04.06.2011 01:22

Mikäs sen kivempi yllätys, kuin huomata taas kaapelin katkenneen. Vaikkei koiruutemme olekaan enää hetkeen syöny laturien johtoja tahi hiirten (tai sitten ne on piilotettu paremmin), niin ilmeisesti Tara Labs Klara oli sen verran houkuttelevaa, että piti kaiutinkaapeli purra poikki.

Tai sitten tämä oli vain silkka vihje, että hankis poika paksummat kaiutinjohdot. No, 280 cm lyheni se piuha... onneksi on aikanaan tullut hankittua vähän ylimääräistä, niin eipä tarvinnut kaiuttimien sijaintia alkaa miettimään uudelleen ja sai ajoissa Dj Orionin perjantaisen lähetyksen soimaan.

Lomaa odotellessa...Torstai 19.05.2011 17:51

Vielä viikko tarvitsisi töitä painaa ja sitten vihdoinkin koittaisi kesäloma. Tai se ensimmäinen viikko siitä ja taas takaisin sorvin ääreen. Lomaviikko suorastaan huipentuu suokkimiittiin, mutta mitähän muuta sitä kerkeisi tehdä?

Kiertää Suomea? Koodata?

Tässä juuri kävin Seinäjoella tekemässä pikkuretken, ja tarvii kyllä todeta, että kun kuvia on vieläkin jonossa tuolta reissulta 170 kpl, joista parhaat pitäisi valita, niin on tässä aikamoinen homma saattaa kuvastot ajantasalle. Ja uusia kuvia tulee lisää joka päivä.

KesäkesäKeskiviikko 11.05.2011 22:08

No niin, eiköhän tämä kesä ole jo lähtenyt käyntiin. Tosin vajaa 1,5kk ja valoisa aikakin alkaa taas vähenemään... nautitaan siis nyt!

Oheiset kuvat muuten tänään otettu.

PalapeliSunnuntai 08.05.2011 01:11Eikai sitä voi olla liian vanha aloittaa palapelien tekemistä, etenkin kun sellainen tuli tarjolle. Koiramme ei osannut sitä tehdä, joten ajattelin itse kokeilla.

Jotenkin etäisesti tämä muistuttaa logoja myöten sellaista kynää, jonka sain lahjaksi kuluneen viikon maanantaina, itse asiassa ko kynä onkin kateissa tällä hetkellä.

Hmm... sitten kun saan palapelin valmiiksi, voisin kokeilla, voiko tällä kirjoittaa.

AlivuokralainenLauantai 30.04.2011 18:14Huhtikuun aikana talon rakenteisiin, tarkemmin ottaen meidän asunnon ylle muutti jokin varpuslintu, eikä se ihan yksin siellä taida asustaa. Sisäänkäynti on 68 cm parvekkeenoven yläpuolella, joten tuskin ketään yllättää, jos sanon tänne kuuluvan jokseenkin jatkuvan "tsirpityksen".

Laimennetaan samantien täysmehutkinPerjantai 29.04.2011 16:48
Sitä tässä ihmettelen, että miksei tätä ehdotusta tullut silloin, kun RKP istui hallituksessa? Vai olisikohan se vaikuttanut vaalitulokseen entisestään...

Jos tällaiset päättömät ideat menisi läpi, siirtyisin kyllä suoraan IVA-oluiden pariin. Maulla on väliä.


Koko juttu oheisessa linkissä.

Kaupassa myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholimääräPerjantai 29.04.2011 17:33, 2250 vastaajaa

RKP:n Astrid Thors väläytti, että marketeissa myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholimääräksi pitäisi tulla 3.5 til-%. Olemmeko samaa mieltä? Alkostahan saa ja on aina saanutkin vahvempia juomia, mutta rajoittuneen myymäläverkoston takia, Alkon palvelut eivät kaikkialla kohtaa kuluttajia.
Kaupassa myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholimäärä
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.