IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ysäriä part 1Lauantai 21.09.2013 04:29Perjantaina 20.9.2013 soi Ylex:n Parasta ennenissä tällainen veisu. En ollu aiemmin kuullutkaan ja fiilis töissä nousi hyvin korkealle, kun lattialla subbari piti huolen, että bassotoistokin oli kohdillaan.

Mutta tämä video... morjens! Ehkä olisi ollu parempi laittaa ko biisi vain audiona youtubeen, kun eihän tätä kestä katsella. Tuo neiti kulkee lavalla, kuin olisi paskat housussa tai muuten vaan tukala olo, rumpali kevyesti koskettelee soittimiaan, ettei vahingossakaan mitään biisiin kuulumatonta kuuluisi yleisöön ja nää muut soittajapojat... no, ehkä parempi ettei olis ollu edes mitää soittimia käsissä, kun ei ne tähän playbackiin kuulu muuten kuin huonona rekvisiittana.

Tähän, kuten moneen muuhunkin tapaukseen kyllä sopii toteamus, biisi biisinä, video... jääkööt katsomatta...

10 vuoden tauon jälkeenSunnuntai 14.07.2013 00:19

Siitä tulee aika tarkalleen 10 vuotta, kun olen viimeksi pyöräillyt. Ja näinä päivänä myös 15 vuotta, kun jouduin fillarilla liikenneonnettomuuteen. Oma fillari odottaa vielä alhaalla sitä suurta motivaatiopiikkiä, että sen saisi fiksattua. Ehkä jo tänä kesänä :)

Emäntä hankki pyörän tossa alkukesästä, joskin pumppauksella ei saatu kuin eturenkaaseen ilmaa. Tästä alkoi projekti, jolle toivottavasti tuli onnellinen loppu.

Ensimmäinen varaosien hakumatka olikin sitten uusi sisä- ja ulkokumi. Sisäkumin mukana tuli venttiilikin, joten kaikki piti olla kunnossa. Kun kumit oli saatu vaivoin vaihdettua (se on yllättävän työläs operaatio saada se ulkokumi vanteen ympärille) ja ilmaa takagummiin, ei ilmat pysynytkään sisällä. No venttiilien vaihdollakaan tästä ei päässyt pidemmälle, joten projekti viivästyi jälleen.

Hankin sitten uuden sisäkumin, jossa oli ah niin ihana autoista tuttu venttiili. Ei enää ikävillä lelupumpuilla pumppaamista vaan Teboilille minuutin kävelymatka, 5 sekuntia ja rengas täynnä.

Vihdoin tänään sitten tositoimiin ja heti alkajaisiksi tuli tehtyä 18 km lenkki vaihtelevissa olosuhteissa, johon mahtui ihan riittävästi mäkisiä osuuksia, Tampereella kun tämä Näsijärvi jonka rannalla asustelen, on 18 metriä korkeammalla kuin tuo Pyhäjärvi, jonka reunustaa tuli kuljettua.

Se, mihin lenkillä tuli kiinnitettyä erityisesti huomiota, että osa pyöräteistä oli jäänyt merkkaamatta toisesta päästä asiaankuuluvalla merkillä, olipa yhdessä paikassa merkki käännetty osoittamaan 90° väärään suuntaan. Puutarhakatu puolestaan toimi hyvin sujuvana lännen ja idän välisenä baanana, joten nöiden muiden katujen ahtailla jalkakäytävillä ajalevia fillariterroristeja olisi kiva saada sinne siirettyä.

Huomaa kyllä, että jalat ovat tuon lenkin jäljiltä rikki. Enemmän kuin oikeastaan viimeisestä 11 km kävelystä. No, muutama kerta vielä kesän aikana, helpottaa kovasti kuvausharrastustani.

Pumppaamaan part IISunnuntai 12.05.2013 20:59Ei tullu vielä viime vuoden kesähittiä, kun piti saada videokin aikaiseksi. Nyt se on kuitenkin valmis ja jaossa.

Videosta tulikin parempi kuin odotin :D

Viikon pähkinäMaanantai 06.05.2013 02:55Montako aikataulujulistetta tässä on ja montako tulee vielä olemaan? Laitetaanko uusi joka kerta, kun tuuli lennättää edellisen pois, kun aikataulukaapin ovea ei viitsitä sulkea?

5.5.2013, Hämeenlinna

Kaikilla mausteilla?Maanantai 29.04.2013 02:49

En kyllä asiakkaan roolissa ymmärrä sitä, mikä siinä on niin vaikeaa tehdä asiat yksinkertaisesti ja asiakkaan tahtoa kunnioittaen. Olipa sitten kyseessä vaikkapa nämä hetki sitten grilliltä tilaamani makkaraperunat, joista vielä myyjä kysyi: kaikilla mausteilla? Tuumasin että ei todellakaan, suola riittää .

Kummasti siihen vaan jotain epämääräistä mönjää saatiin molempiin kulmiin, kurkkusalaattia lie tuo toinen ja liekö tuossa sipuliakin ja mitähän skeidaa tuossa vasemmassa yläkulmassa oleva töhnä...

Helpommalla näemmä pääsis, kun vaan tekisi ruokansa itse, ei ainakaan saisi mitään sellaista, mitä ei tahdo syödä, terveisin ronkeli

Kahden vaiheillaMaanantai 22.04.2013 02:59

Nyt on menossa niitä hetkiä, kun pitäisi tehdä päätöksiä. Päätöksiä, joilla on kuitenkin vaikutusta muutamaksi seuraavaksi vuodeksi.

Eteen osui S-pankin lainamainos. Ei siinä itsessään mitään kummallista, mutta minimisumma on 5000€. Mielenkiinto ottaa velkaa on tietty aika vähissä ja kun edellistäkin on Danskebankille vielä reilu tonni.

Koron suhteen tuo Ässän tarjous on huonompi kuin mitä tässä vielä maksellaan. Mutta toisaalta, eikai se väärin olisi maksaa toisella lainalla pois edellinen ja tehdä ne kesän isot hankinnat siinä samassa ja elää pari vuotta hieman niukemmin maksaen vain yhteen paikkaan pois kuluja ja korkoja.

Joka tapauksessa tuo Danskenkin lainan korko ja muut palkkiot pistää mietityttämään, että siitä olisi hyvä päästä nopeasti eroon, koska pienillä lyhennyksillä se ei tosiaan pienene itsestään. Lisäksi hankintalistalla olisi asioita, joihin ei riitä irroittaa nopeasti valuuttaa.

Mielessä siintää Canonin EOS 7D runko http://www.rajalacamera.fi/canon-eos-7d-runko/133814B025/dp 1199€, josta Canon hyvittää satkun pois. Ja tuohon vielä pariksi http://www.rajalacamera.fi/canon-ef-24-105-4-l-is-usm-/130344B003/dp 24-105 4L 799€, pakettihintaan 1948€.

Nykyisessä kamerarungossa on muutama kuollu pikseli, mutta ei se varsinaisesti vielä aiheuta vaihtotarvetta. Pikemminkin tarve syntyy omasta halusta kehittyä kuvaajana entistä paremmin.

Joka tapauksessa päätös tuon lainan suhteen pitää ny tehdä melkein tän kuukauden aikana. Tai jättää tekemättä ja jatkaa kuten ennenkin.

Kuvista puheen ollen, oon aktivoitunu kuvaamaan taas linja-autoja, niitä on tuolla: http://tsb.1g.fi/kuvat/kuukausikuvastot/2013-04

Pallo!Maanantai 15.04.2013 02:56

Tähän tulee blogimerkintä yön tunteina. Kuvia vaan on liikaa ;)

Vihdoin: latausautomaatit tulevatMaanantai 01.04.2013 15:53

Viimeisen viiden vuoden aikana junien 230 Voltin vaihtovirtapistokkeiden käyttö on lisääntynyt asiakkaiden toimesta niin paljon, että niihin on tulossa vihdoin rajoituksia. Alun perin siivouskäyttöön tarkoitetut pistokkeet (jotka junakansa on mieltänyt PC-pistokkeiksi), kytketään ajastimen taakse ja ovat käytettävissä vain normaalin vuorokausihuollon yhteydessä.

Ongelmaksi on koettu, että asiakkaat varastavat yhtiön maksamaa sähköä omin lupinensa, eikä pistorasioita pystytä muuttamaan kohtuullisin kustannuksin maksullisiksi.

Asiakkaita pyydetäänkin jatkossa lataamaan kannettavansa ja puhelimensa jo asemien lipunmyyntiautomaateilla, joiden käyttöliittymiä uudistetaan. Lipunmyyntitapahtuman yhteydessä voi ostaa sähköä (230VAC / 50Hz) seuraavasti:
  • 6 min = 1€
  • 10 min = 1,5 €
  • 15 min = 2€
Käyttämättä jääneestä ajasta ei anneta hyvityksiä, vaikka pistoketta käyttäisi lyhyemmän ajan.

Lipunmyyntiautomaatit, joissa on latausmahdollisuus, tunnistaa avoimesta alaosastaan, jonne mahtuu kannettava tietokonekin kätevästi. Lisäksi automaattien alaosassa sijaitsevassa muovipussissa on muutama erilainen Nokian laturi, mikäli asiakkaalla ei ole omaa laturia mukana.

Latausmahdollisuudella varustetun lipunmyyntiautomaatin prototyyppiä esitellään tänään Jyväskylän Matkakeskuksen katutasollahttp://jlf.fi/f19/3064-pc-pistokkeiden-kaytto/#post151498

34Tiistai 26.03.2013 01:59

[Ei aihetta]Maanantai 21.01.2013 01:58

Kun televisiomaksusta tulikin ylevero, oli kovin monet sitä vastaan. Itse odotin muutosta kovasti, koska näin sen oikeudenmukaisimpana tapana, sillä maksusta pinnaajia löytyi erityisesti omasta ikäluokastani.

TV-maksun suuruus oli 2kk maksuvälein 42,79€, joten tuo kerrottuna kuudella, tuli koko vuoden summaksi 256,74€. Jatkossa maksu onkin enää vain 140€/vuosi tässä taloudessa, joka verotetaan vain omista tuloistani. Ei huono muutos lainkaan :)

En tiedä paljonko tähän mennessä olen maksanut televisiomaksua, mutta jostain sen jälkeen, kun tuli hankittua digiboksi tähän talouteen. Paljon sitä on maksettu silti, vaikken ole juurikaan katsonut mitään suorana, saatikka Ylen kanavilta. Radiovastaanotossa YLE onkin täyttänyt sen aukon, mitä television puolelta on jäänyt saamatta.

* * *

Vuoden vaihtuessa, nousivat myös arvonlisäverot. Kovin monia tuotteita ei olekaan vielä näkynyt, joiden hinta olisi alempi tai pysynyt samana, vaan kuluttajahintoihin on lisätty vähintään tuo alv:n nousu. Monesti enemmän.

Pääasiassa hinnat ovat tulleet alas joulun sesonkituotteilla, esim suklaa ja glögi. Luulisi kyllä suklaan maistuvan valtaosalle ympäri vuoden, mutta kovin on kaupalla sitä varaa myydä vielä puoleen hintaan, kun joulukaupasta on saatu hyvät katteet. Joulun molemmin puolin myytiin glögiä 1,19€/tölkki. Nyt sitä saa 0,40€/tölkki, vaikka tuote säilyy vielä kuukausia avaamattomana. Tuskin tappiolla menee nytkään. Ompahan sitten lantrinkia pakkaspäiville.

* * *

Ja kun tuotteiden hinnat nousivat, alkoi myös keskustelu palkka-alesta. Tämä kuulostaisikin mielenkiintoiselta yhdistelmältä: vähemmällä saisi vielä vähemmän. Vai olisiko tuotteiden hintaa sittenkin varaa laskea, jos työntekijäkuluja saataisiin pienemmäksi? Teoriassa kyllä, käytännössä tuskin.

Kilpailuvirastokin puuttui jo hinnoitteluun, ja käsi Valion nostaa jo ennestään kallista maidon hintaa entisestään. Tuntuu, että kilpailuvirasto ei olekaan tavallisen kuluttajan asialla.