IRC-Galleria

tanjal

tanjal

sssairrraanhyvä koirankouluttaja,nih! :D

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Reissua..Maanantai 21.07.2008 01:12

Kuvan copy Pirkkis

8.7 lähin ajeleen riksuun ja osasinkin puh.avustuksella kertalinttuusta oikeaan paikkaan. Keskiviikkona treenittiin vähän ja hoidettiin paperihommia kuntoon. Matkakuumeessa lähdettiin kohti hesaa jo yöllä. Satamassa otettiin muutaman tunnin torkut. Heti kun lipunmyynti alkoi oltiin luukulla ja sieltä juoksujalkaa takaisin autolle ja kiiruusti autojonoon. Lippu ostettiin suoraan sieltä ja mahduttiin lauttaan, jesh :) Lautalla käytiin ensin aamukaffella ja sitten kierreltiin liikkeitä. Pian oltiin Talllinnan satamassa ja suuntana Latvia. Tallinnasta päästiin suht sujuvasti pois, yllättäen ei tullut mulle juurikaan tuttuja teitä vastaan, se siitä tiemuistista :) Viro-Latvia rajalla ei tarkistusta. Latvia oli äkkiä läpiajettu. Latvia-Liettua rajalla ei tarkistusta. Liettuassa tuli pientä hämminkiä poliisin kanssa, todella pelottava tilanne, josta onneksi selvittiin. Liettua-Puola rajalla ei tarkistusta. Aah Puola. Tarkasti kartan mukaan tultiin ja Varsova edessä, jee :)) Ja eksyksiinhän me jouduttiin. Huoltikselta apuja ja 'vain' reilu 45min ajoaikaa hukkaan. Varsovasta Krakovaan ja se tie olikin sitten jo mullekin tuntematon. Krakova näytti pienelle paikalle mutta tuskin kovin pieni oli, tie vain vältti keskustan. Puola-Slovakia rajalla ei tarkistusta, valot kylläkin ja onnettoman pieni kuoppainen tie. Slovakiassa oli hienoa vuoristotietä ja kun sieltä alas tultiin ei juurikaan tarvinnut kaasua käyttää vain jarrua, upeeta. Pe aamusta Jeleneciä piti hieman etsiä ja kun löytyi niin puhelinta kouraan tarkempia ohjeita varten. Eipä ollu kaverilla puhelinta päällä. Kyseltiin alueella olevilta eikä kukaan tiennyt. Jäätiin parkkiin ja otettiin torkkuja, välillä soittoa. parin tunnin jälkeen saatiin kaverikin puh ääreen. Oltiin vain 500m päässä oikeasta paikasta :)
Asetuttiin mökkiin ja sitten kahveelle, auto ei lähtenyt käyntiin. Ja eikun treenimään. Treenit meni hyvin. Loppuilta seurustelua. La aamulla treeniä, josta tulikin sitten nootia yhdelle sun toiselle. Iltatreeni meni hyvin. Su aamulla valmistautumista testiin ja sitten mentiin. Hyvin meni, koira toimi juuri niinkuin tiesin sen toimivan. Pari kämmiä tein, joilla ei onneksi ollut suurtakaan vaikutusta koiraan. Upea piski! Testin jälkeen kiireesti pakkaamaan kamoja ja sitten odottelemaan testin tuloksia. Tuomari (R.Killmaier) sanoi jutut saksaksi, tulkki slovakiaksi, yksi tyyppi sano jutut kaveril lontooksi ja kaveri suomensi mulle, ettei mitenkään helpol ois päästy :)) Ruudulle starter-ztp arvosanoin V1A. Sain paperin kouraan ja kyyneleethän siinä tuli.
Autoon vetoapuja ja käyntiinhän se lähti. Poikettiin sitten vielä kaffella ja se autohan keitti sillä välin. Koirat pikaisesti pois autosta.
Autoa ihmeteltiin usean ihmisen voimin, toipa joku paikalle sammuttimenkin. Ei onneksi tarvittu. Annettiin auton jäähtyä ja lisättiin syyläriin vettä. Tarkistettiin samala öljytilanne. Jäähdyttelyn jälkeen auto lähti suht kivuttomasti käyntiin. Yksi tyyppi vetäsi autolla alueella kunniakierrosta ja sitten pikainen vaihto ja kotimatka pääsi alkamaan. Ei me pitkälle päästy kun auto alkoi taas lämpeemään. Tien sivuun jäätiin, mä jäin autovahdiksi ja kaveri lähti hakemaan apuja juosten 30 asteen lämmössä. Apuja tuli ja auto nykästiin käyntiin työntämällä. Pikainen ajo takaisin leirintä alueelle. Auto parkkiin mäkiseen kohtaan ja sitten seurusteltiin paikalla olevien kanssa. Kerrankin saatiin tarjoilla kahvia, jota oli kotimatkaa varten termarissa saatu :) Meille yritettiin järkätä yösijaa vielä ainakin yhdeksi yöksi. Kaveri pääsi uuden tuttavuuden kanssa Nitraan kaupoille. Puhelimen lataus onnistui vihdoinkin kun yösija löytyi. Iltasella katsottiin tottis ja purutreenejä. Aamulla saatiin apuja paikalliselta korjausmieheltä, joka vei auton mukanaan. Palauttikin vielä muutaman tunnin päästä. Poikettiin Nitraan vähän ostoksille, viinaa tavan kaupassa :-0 , tuli ostettua vähän tupakkaakin. Paluumatka pääsi vihdoin alkamaan, auto ei pysynyt käynnissä, joten kuskia ei niin vain vaihdettu tankkaamisesta puhumattakaan. Käytiin todella ripeät huoltsikka käynnit, tankaten vain niin kauan kuin lämpötila syylärissä pysyi kohtuuden rajoissa. Puolassa huoltsikalla sattu kämmi, kaveri kerkesi nousta autosta niin nopeasti etten kerenny painaa ajoissa kaasua. Auto sammui. Eipä se lähtenyt käyntiin sitte millään. Muutama tunti pelonsekaista olemista huoltsikalla mettän keskellä ja taas yritystä josko lähtis käyntiin. Lähti se ja kiivasta ajoa kohti Suomea. Varsova päätettiin yhdessä tuumin jättää väliin ja kierrettiin se lyhyintä mahdollista reittiä käyttäen. Tuli siitä ylim. kilometrejä mutta kartasta katsotut tiet olivat olemassa ja Varsova näppärästi vältetty. Rajoilla ei edelleenkään mitään tarkastuksia. Ei kyllä keretty illan viimeiselle lautalle, jote satamassa autossa yötä. Auto sammutettiin ja toivottiin sen lähtevän aamulla käyntiin. Aamulla kävin ostamassa liput ja kun portti aukaistiin auto käyntiin ja lautalle. Jees päästiinpä! :)
Parituntisen merimatkan aikana shoppailtiin ja nukuttiin. Hesan satamassa auto edelleen lähti nöyrästi käyntiin, sitten äkkiä hesan läpi ja kohti riksua. Iltasella lähdin omalla ajelemaan kotia kohti. Kertaalleen jouduin ottamaan torkut mutta sen jälkeen sujuvasti ajelin ja olin iltakympiltä kotona :))


Edittiä: kun muisti palailee pätkittäin niin, meijäthän ikuistettiin Puolassa valvontakameran räpseellä. Tosin sen olisi pitäny räpsiä kuva edellä ajavasta autosta mutta hitaasti kun kuvaa otti ni mehän siihen osuttiin :D

[Ei aihetta]Lauantai 19.07.2008 01:22

Jonkin verran tekisi mieli selitellä mutta jätän väliin, fiksut osaa kyllä kysyä suoraan ja mähän juttelen silloin mielelläni koirastani :)


Reissukertomusta yritän väsätä tänne viikonlopun aikana


Katse kohti uusia haasteita! ;)


Poliisitreeniä...Sunnuntai 06.07.2008 19:47

Ajoin toopekoulutukseen ja viimeisillä suoralla edellä ajavat ajoivat todella hitaasti. No joo kyllä kai kun maija ajaa edellä, se sitten kääntyi meitin kentälle. Mä kaarsin kanssa kentälle ja maija oikein parkkeeras sinne kentän reunaan. Polttelin siinä autoni vieressä röökiä kun sinne kurvas toinenkin maija :-/ Yksi polliisiisetilöistä sitten kysyi haittaako jos he ottavat yhen pikasen treenin. Mulla kun tua suu ei aina pysy kiinni ni tietenkin kerkisin heittää et eipä tässä kai oikeen kieltääkään voi ja hymyilin päälle. Kysyjä hymyili takaisin, muilla vaan totiset ilmeet, hö. Ottivat pienen purutreenin siinä ja lähtivät pois. Edin kaa otettiin seuraamista, kaukoa ja a-estettä

Via BalticaSunnuntai 29.06.2008 01:31

Maanantai aamuna ysiltä kaveri tuli hakeemaan mua ja käytiin hakemassa sen autoon green card. Sieltä takaisin kotio ja koira autoon ja menoksi. Ajoin Lappeenrannan kautta tarkoituksena poiketa Parikkalassa hakemassa valtakirjaan leima. No niinpä konttori kyllä löytyi muttei sieltä sitten virkailijaa, joka olisi leiman voinut laittaa. Perhana tässä mitään leimoja tartte ajattelin ja suuntasin hesaan. Hesassa ajellessa huomasin ettei länsisataman löytäminen ollutkaan niin helppoa. Tunnin harhailin keskustassa ja 20min ennen lautan lähtöä paikka vihdoin löytyi. Kylmää hikeä meinasin jo pukata ja melkeempä tirautin helpotuksen kyyneleitä, kerkisimpä :) Lautalla annoin koiralle luun ja tarkistin että vettä riittää. Kiertelin katselemassa lauttaa ja kävin tupakalla. Kaupasta ostin red bullia ja pientä naposteltavaa. Kiertelin lisää ja kenkähän tietty hajosi, ääh. Otin pienet tirsat rauhallisessa paikassa ja pianhan sitä oltiinkin Viron puolella. Puoli kasin maissa iltasella oltiin Virossa. Virossa seurasin autovirtaa pois kaupungista ja sitten pysähdyin tankkaamaan. Menin sisälle maksaakseni ja nainen siellä sanoin ettei eurot kelpaa. Paniikki alkoi iskeä kunnes muistin että onhan mulla kaverin luottokortti. Sydän kurkussa tarjosin korttia ja sehän sinne kelpasi. Nappasin kortin samoin tein takaisin kun se annettiin ja sujuvasti näytin perään passia tarkistusta varten.
Matka pääsi jatkumaan, ajelin autovirran mukana kohti Latviaa. Rajalla ei ollut minkäänlaista tarkistusta, joten matka pääsi sujuvasti jatkumaan. Latviasta ei mitään mainittavaa. Seuraava hidastus paikka oli Latvia Liettua raja jossa sielläkään ei ollut tarkistusta. Seurailin huolttis kylttejä josko pääsis tankkaamaan. Kohdalle osui nesteen huolttis, jossa oli mahdollisuus tankata automaatista. Kun astuin ulos autosta tyhjälle huoltoasemalle tärisin ihan kauttaaltaan pelosta. Apua ja iiks tuleekohan joku jostain pusikosta ryöstää mut ja auton. Peloittelu oli tehnyt tehtävänsä mut eihän siellä mitään tapahtunut ja sain tankattua auton. Käytin koiran pissillä samala. Jatkoin ajamista. Puolan rajalla oli sentäs ukko rajalla tarkistushommissa. Se soplotti jotain kummallista mitä en tajunnut ja sanoin että englantia pliis. Passinhan se sitten vain tarkisti ja koiran nähdessään viittoi vain jatkamaan matkaan. Tank juu ja menoksi :)
Puola <3
Puolassa kaikki ajaa kovaa eikä nopeusrajoituksia juurikaan noudateta, ohitukset nopeita eikä niissä kupata ja kun jarrutetaan niin sitten kanssa jarrutetaan. Mä ajelin hetken suomityyliin kunnes päästelin menemään kuin paikalliset. Maassa maan tavalla nääs :) Upeeta!
Varsova ruuhka-aikaan oli aikamoista puuhaa, kyltit vajavaiset ja tietenkin sitten eksyin. Aikaa kului hukkaan ja kun vihdoin löysin 'oikean tien', ajoin sitä tunnin verran vain huomatakseni että olin ajanut takaisin sinne mistä olin kaupunkiin saapunutkin, jee *reps* Dii tunti takaisin Varsovaan ajaessa ja taas keskustassa autoa pyörittelemässä. Valoissa vilkaisin karttaa ja samassa olinkin sitten ajanut edellä ajavan persaukseen. Noustiin autosta ylös ja eipä tuohon polski autoon mitään tullut, omaan laina-autoon kyllä sattu. Onneksi ukko antoi asian olla ja matka jatkui. Vihdoin ja viimein pääsin varsovasta pois ja vieläpä oikealle tielle. Kävin tankkaamassa auton ja sujuvasti nyt käytin korttia. Samala käytin koiran pissillä. Se perhana vaan ehti nappasta suuhunsa jotain maassa ollutta. Siitä puolen tunnin päästä koira yrjöää. Mä olin jo tosi väsynyt ja silmät tahtoo mennä kiinni, eikun on vaan jatkettava. Tie ennen Tsekin rajaa oli todella mutkainen ja reilu kasikympin vauhdissa ajan vahingossa pois tieltä. Tie kääntyy jyrkästi vasemmalle, mä en. Onneksi ja luojan lykky että siellä sattuu olemaan vanha tie minne mennäänkin sitten reilulla vauhdilla. Polkasen jarrun pohjaan ja sekin on onni ettei siellä ollut mitään esteitä. Minä ja auto selvitään naarmuitta. Saan hillittömän naurukohtauksen. Käännän auton ja takaisin tielle. Matka jatkuu kommelluksitta ja saavun Tsekin rajalle.
Tsekki
Sielläkään ei mitään tarkistuksia ja kun pääsen pois raja-alueelta tutkin karttaa. Jatkan ajamista ja abaut vajaan kahden tunnin päästä olen Prahassa. Puhelin kouraan ja suurien vaikeuksien ja useiden harhojen kautta olen vihdoinkin majapaikassa klo 06.30 (ke) Seurustelun ja kahvittelun jälkeen pääsen nukkumaan.
Takaisin kotio lähdin ajelemaan to aamukympiltä. Pääsen sujuvasti pois Prahasta ja tankkauskin asemalla sujuu pienen takeltelun jälkeen. Varsovan läpi ajelen nyt sujuvasti, jesh :) Puola edelleen <3 Mukaan saatu termarissa oleva kahvin hyvää ja on tarpeen. Pysähdyn vain tankille ja matka etenee mukavasti. Kahvin kaataminen ajon aikana kuppiin on kyllä sekin taitolaji, jota en näköjään hallitse pimeässä. Kupposen verran tulee kaadettua syliin, no osuu sitä kuppiinkin. Juon kahvetta, kuuntelen musiikkia ja ajan. Latviassa harhailen jälleen kun olivat keksineet sinne tietyömaan ja merkit oli mulle hiukka vajaat. Tuntitolkulla ei kumminkaan tarvia harhailla ja äkkiä pääsen takaisin oikealle tielle. Virossa alkaa luomet painaa enkä millään meinaa pysyä hereillä, ei auta vaikka kävelenkin, pää on kuin pumpulissa ja kävelykin on horjuvaa. Laitan textaria kaikille mahdollisille, jotta ees vähän heräisi. Ei auta, luovutan ja nukun autossa tunnin verran.
Takaisin tielle ja nyt onkin huomattavasti pirteämpi olo. Saavun keskustaan, pysäytän auton ja kaivan vajavaisen karttani esiin. Näyttää suht helpolle. No eipä se sitä ollut. Ajelen hetken jopa jotain todella pientä katua. Sitkeästi kun vain ajaa isoa katua pitkin niin tuleehan sieltä oikeanlainen kyltti vastaan. Joudun kyllä tekemään aika pikasen kaistan vaihdon eikä siinä sivulla olevan auton om ole oikein otettu pikakiilauksesta. Eipä haittaa oikea tie löytyi :)
Satamassa suunnistan terminaaliin ja yllätys eipä sielläkään makseta euroilla. Korttia tarjoan taas ja saan autopaikka lipun ostettua. Vahingossa/muistin puutteesta johtuen sanon auton rekkarin väärin ja tajuan sen vasta kun olen takaisin autolla. Yyh mitenköhän tässä käy..Pääsenkin heti ajamaan sinne kun ekaksi tarkistin yheltä suomalaiselta että paljonkohan kello tässä maassa on. Sama aika jote eipä tarvinnu odotella. Autoluukulla virkailija sanoo nimeni, nyökkään ja saan tarvittavat paperit suoraan käteen, vau. Lautalla kävelen ympäriinsä ja toinenkin kenkä hajoaa. Käyn tupakalla, siellä oli oikein tupakkakoppi ja katselen maisemia. On se meri vaan jotain :) Etsin mukavan tuolin ja otan pienet tirsat. Nopeasti kuluu sekin parituntinen ja sitten olenki jo hesan satamassa. Onneksi pääsen ajamaan kaverin perässä pois hesasta (keskusta) , eipä tuota olisikaan juuri enää jaksanut harhailla hesaa toista tuntia ympäriinsä ;) Jee vielä 5 tuntia ajoa niin olen kotona. Tulen aika reipasta vauhtia, tulkoon sakkolaput perästä niinkuin sieltä Puolan puoleltakin :D
Rankka reissu mutta tekisin ilomielin toistamiseenkin!Voi vttuSunnuntai 22.06.2008 15:42

Kävin aamukahveella kaverilla ja äsken tulin kotio. Ihmettelin ku koira näyttää niin paksulle. Kuumeisesti mietin että oliko mulla muka jäänyt jotain syötävää koiran ulottuville. No selvishän se ku keittiöön menin. Tua ryökäle oli saanut koiranruoka pöntön auki. Pureskellu siihen lisää pitsireunaa ja syönyt varmaan aika monta kiloa kuivamuonaa, huoh. Hyvi oli taiteillu auki kun Edinakaan ei saa sitä auki vaikka on paljon fiksumpi koira. Edina sitä kanssa joskus pyöritellyt ympäri keittiötä (kaatanut koko 15kg sisältöineen painavan pöntön) ja tehny pitsireunaa.
Eipä tarvia antaa Ruudulle ruokaa mut eipä kyl sit pääse uittamaankaan eikä lenkille.

Juhannuslapsi <3Perjantai 20.06.2008 13:26

FIN MVA JK2 TK2 BH AD Däsy's Fiasko-Acca, "Ruutu" tänään 6v[Ei aihetta]Torstai 19.06.2008 13:50

Tein ihan sikahienon pentuilmon. Saas kattoa mite käyttäytyy (värit) ku saan sen tulostettua paperille

Tänää jälkeä kolmen kappalein pellol ja taidetaan treeniä vähä tottistakin :)

lisäys. klo 23.21 mä se en sit muistanu treeneis kokeilla yhtä uutta juttua. Sama pää kesät talvet, perhana

[Ei aihetta]Maanantai 16.06.2008 19:24

Taas uusi onnistunut ongelman ratkaisu :) , siitä sitten lisää myöhemmin


Tässä koulussa tänään tekemäni käyntikortti, upee :D

Hmmm perjantai ja 13.päiväPerjantai 13.06.2008 11:23

jäämme jännityksellä oottamaan mitä tämä päivä tuo tullessaan

[Ei aihetta]Tiistai 10.06.2008 02:54

Viimeinen koe, se vaikein kirkkaasti läpi 16/18 :)

Pentukurssi alkoi tänään teorialla