IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Eiku hitto, sehän meni jo. Eikö ne jotkut sitä veikannu sattuvaksi kun CERNin uusin, maailman kallein lelu Large Hadron Collider(LHC) käynnistetään? Toki nythän on vasta tehty koeajo, missä muutama protoni pyöriteltiin putkessa kolme kilsaa kerrallaan koko putken läpi. Lokakuun 21. päivän olisi tarkoitus tehdä lopullinen koe, missä on tarkoitus simuloida maailmankaikkeutta lähestulkoon heti alkuräjähdyksen jälkeisessä ajassa. Kokeessa tapahtuu jotain tämäntapaista:

LHCn 27 kilometriä halkaisijaltaan olevassa ympyräputkessa vallitsevat ulkoavaruuden olosuhteet. Putki on tyhjiö, joka jäähdytetään noin kahteen kelviniin(-271 astetta celsius). Tässä putkessa on tarkoitus lyödä muutama protoni yhteen. Ensin protonisuihku esi-kiihdytetään lämmittelyn vuoksi lähelle valonnopeutta, jonnekkin 95% tuntumaan. Tämän jälkeen se siirretään varsinaiseen kiihdytyskammioon, missä sen vauhti nostetaan 99,9% valonnopeudesta. Noin suuren nopeuden saavuttaminen on vaikeaa ja suuri osa energiasta latautuukin protoneihin einsteinilaista suhteellisuusteoriaa noudattaen massaksi. E=mc^2, Energiaa(E) lisätään ja koska yhtälön toisella puolella oleva valonnopeus(c) on melkein jo saavutettu(ja oletetaan vakioksi), alkaa energian lisääntyminen näkyä massan kasvuna. Protonisuihkuun pusketaan energiaa niin paljon, että sillä pystyisi muuttamaan 50 kiloa kuparia nestemäiseksi törmäyksessä. Sitten protonisuihku törmäytetään toisen samankaltaisen, mutta vastakkaiseen suuntaan kulkevan suihkun kanssa mittalaitteiden kohdalla ja datasta toivotaan saavan jotain mullistavaa tietoa maailmankaikkeudesta.

Tästä on tietenkin nostettu huima haloo, että nyt maailmankaikkeus tuhoutuu, muutamista eri syistä:
-Joko luodaan stabiili miniatyyrimusta-aukko, joka hiljalleen "syö" maapallon. Aikaväliksi on arvioitu kaikkea 5 vuoden ja 10 miljardin vuoden väliltä.
-Törmäyksessä onnistutaan luomaan maailmalle toistaiseksi täysin tuntematonta materiaalia, joka aloittaa täysin hallitsemattoman fuusioreaktion, joka tuhoaa maapallon hulppeassa räjähdyksessä.

Suurin osa tiedemiehistä on kuitenkin sillä kannalla, että vaihtoehto 1, stabiili musta-aukko ei olisi riittävän stabiili ja tuhoutuisi välittömästi luomisensa yhteydessä. Samanlainen epäuskoisuus roikkuu myös kakkosvaihtoehdon yllä tieteellisissä piireissä.

Mutta tämä huima haloo saikin itseni hupaisalle tuulelle ja halusin tutkailla hieman kaikkia tuomionpäiväteorioita mitä löytyy.

The Big Bangin vastineet
Tällä hetkellä vahvin teoria universumin alkamiseen on Big Bang, alkuräjähdys, missä materia,aika ja avaruus syntyi. Sille on olemassa kaksi hyvin erilaista vastakappaletta. The Big Rip, loppurepeäminen voisi olla kuvaava suomennos, on se universumin loppupiste, kun se on laajentunut liiaksi ja avaruus/aika/materia ei enään kestä laajentumista, vaan repeää olemattomiin. Toinen vastateoria on leikkisästi nimetty The Big Crunch, loppurysäys, jolloin universumin laajentuminen on pysähtynyt ja kääntynyt takaisin kutistumiseen. Kaikki tähdet ja galaksit syöksyisivät takaisin yhteen pieneen söpöön kasaan.

Y5M
Samantapainen ennalta-asetettupäivänmäärä kuin Y2K oli. Oma aurinkomme ei ole ikuinen, vaan se on ennenpitkää kuluttanut loppuun polttoaineensa. Tämän on laskettu tapahtuvan noin viiden miljardin vuoden päästä. Silloin aurinko alkaa laajentua punaiseksi jättiläiseksi jonka laajentumisen alle jäävät kaikki sisäplaneetat.

Meteoriitit
Suuret, linnunradankin läpi vaeltelevat taivaankappaleet, jotka ovat jopa päässeet muutamiin meidän elokuviimmekin. Armageddon-tyyppinen maailmalopun ratkaisu on hyvinkin mahdollinen. Kaiken elämän tuhoamiseen tarvittaisiin asteroidi jonka halkaisija olisi joitain kilometrejä(yli yksi, varmuuden vuoksi. Vain kilometrinkin paksuinen murikka saattaisi riittää). Toki pienempikin meteoriitti riittäisi, koska pienempikin meteori pystyisi osuessaan fataaliin kohtaan kuoressa/valtamereen aiheuttamaan joitain myöhemmin käsiteltäviä skenaarioita.

Musta-aukko -teoriat
Yksi näistä oli tämä LHCn putkessa tapahtuva stabiili mikromusta-aukko. Toiset teoriat taas esittävät spontaanisti maan lähiavaruudessa syntyviä aukkoja, tai mahdollisesti galaksimme lähiavaruudessa syntyvää isompaa aukkoa.

Tähti-teoriat
Jotkin linnunrataamme lähinnä olevat tähdet saattaisivat spontaanisti räjähtää, luoden niin suuren määrän gammasäteilyä, että se tappaisi kaiken elämän maapallolta lähes välittömästi. Jokin teoria taisi jopa spekuloida massiivisen aurinkopurkauksen(solar flare) aiheuttavan tällaisen säteilyn. Säteilyjen lisäksi olemme muutaman tähden kanssa törmäyskurssilla, eikä meillä ole kuin muutamia miljoonia vuosia aikaa väistää.

Planeetta-teoriat
On laskettu, että jupiterin painovoimakentällä on 1% mahdollisuus heittää merkurius ulos radaltaan auringon elinaikana, jolloin sillä on neljä eri vaihtoehtoa, miten siinä voi käydä. Joko merkurius singahtaa ulos aurinkokunnasta, suoraan aurinkoon, suoraan venukseen tai suoraan maahan.

Maassa tapahtuvat katastrofi-teoriat

Jääkausi
Jääkaudet ovat tutkimusten mukaan tulleet sykleissä, 40 000 - 100 000 vuoden välein. Viimeisin jääkausi loppui noin 10 000 vuotta sitten.

Nopea Maan magneettikentän suunnan muuttuminen
Teoria, jossa maan magneettikenttä muuttaa nopeasti suuntaansa. Ei mitään hidasta magneettisten napojen siirtymistä, vaan äkillinen, toistaiseksi tuntemattomasta syystä tapahtuva muutos. Saattaisi aiheuttaa maan pyörimisliikkeen häiriintymisen, joka pyörimisakselin muuttumista. Ilmasto muuttuisi rajusti kaikilla pallon osilla, mikä olisi tuhoisaa niin eläimille kuin kasveillekkin.

Supertulivuorenpurkaus
Yellowstonen puistossa olevan tulivuoren purkautuessa koko amerikka peittyisi luultavasti magmaan ja tuhkaan. Ilmaan syöksyisi sellaiset määrät volkaanista tuhkaa, että se loisi luonnollisen ydintalven.

Pandemia
Jokin ihmisten joko tuntema, luoma tai tuntematon tauti mutatoituu supertehokkaaksi ja tuhoaa kaiken elämän. Luonnollisen evoluution tuloksena tällaista tautia tuskin voidaan pitää kovin realistisena, koska luonnossa yleensä taudit kehittyvät hitaasti eteneviksi versioiksi luonnonvalinnan ansiosta(mitä nopeampaa tauti tappaa, sitä vähemmän aikaa sillä on levitä toisiin isäntiin). Realistisempana vaihtoehtona siis ihmisen luoma supertauti.

Tulva
Suuren meteoriitin iskeytyessä esim. tyyneen valtamereen hyökyaalto voisi pyyhkäistä lähestulkoon kaikki rantakaupungit pois kartalta. Ei mitenkään todennäköinen koko ihmiskunnan tappava skenaario, mutta ottaen huomioon miten suuret kaupungit yleisesti ovat järjestäytyneet veden rannalle, niin tuhot olisivat valtavat.

Ekologinen katastrofi
Jokin salaperäinen kasvisairaus tai jokin muu syy, mikä tuhoaisi vuoden sadot. Ruoan niukkuus tappaisi monet eläimet ja miljardit ihmiset.

Liikakansoitus
Johtaisi periaatteessa samaan lopputulokseen kuin ekologisen katastrofin sattuessa. Liikaa väkeä ruokaan verrattuna tarkoittaisi nälänhätää, kokonaisten infrastruktuurien romahtamista ja melko nopeasti isojen ihmismäärien kuolemista.

Ydinsota
Suurvallat kyllästyisivät katselemaan toisiaan ja räjäyttäisivät toisensa palasiksi. Seurauksena potentiaalisesti ydintalvi, rankaa säteilyä maailmanlaajuisesti ja kaikkea muuta melko ikävää paskaa.

Hyperkaani
Hurrikaanin isoveli, missä tuulen nopeus nousisi potentiaalisesti jopa 800 kilometriin tunnissa. Tällä vauhdilla pyörivät myrskyt voisivat teoriassa laajentua yhdysvallat peittäväksi pyörremyrskyksi. Yksi teoria on että sarja tällaisia superpyörremyrskyjä tappoi dinosaurukset.

Supertietokone
Terminator-teoria. Supertietokone saavuttaa itsetietoisuuden ja tulee siihen lopputulokseen että ihmiskunta on sille uhka ja päättää tuhota meidät.

Nanokoneet
Itsenäisesti itseään monistava nanobotti, joka oli ohjelmoitu johonkin toiseen tarkoitukseen, sekoaa käskyissään ja alkaa monistamaan itseään kontrolloimattomasti. Rakentaen kaikesta haalimastaan materiaalista vain uusia kopioita itsestään, nämä koneet voivat potentiaalisesti muuttaa koko maapallon itsensä kopioiksi. Maasta jäisi jäljelle vain itseään monistavien nanobottien harmaa massa.

Ilmastonmuutokset
Jos jääkausi ei tapahdukkaan, ehkä ilmasto sitten päättää lämmetä. Sademetsien tuhoaminen vie pois yhden suurimmista hiilidioksidin poistajista mitä maailmassa on. Ehkä golf-virran katoaminen hidastaa maailman vesistöjen kierrättymistä, mikä hidastaa ravinteiden nousua pintavesiin. Silloni toinen suuri hiilidioksidinpoistaja, kasviplankton, saattaisi tuhoutua myös. Siinä vaiheessa kasvihuoneilmiö luultavasti villiintyisi muutamassa vuodessa ja maasta tulisi venuksen kaltainen, asumakelvoton kasvihuone.

Öljy-teoria
Öljyn on ennustettu loppuvan jo useita vuosikymmeniä. Ellei lisää tehokkaita jalostustapoja ja varantoja löydetä, se tuleekin loppumaan vielä. Mikäli vaihtoehtoisia energiatapoja ei ole siihen mennessä kehitetty dominoiviksi menetelmiksi, agrikulttuuri ja sivilisaatiot kokonaisuutena kokevat suuren iskun. Nälänhätä, kulttuurin romahtaminen ja luultavasti maailmanlaajuinen sota ovat odotettavissa.


Näiden hauskojen pikkuteorioiden lisäksi on toki olemassa vielä muutenvain ennustettuja päivänmääriä tai tapahtumia, jolloin maailma loppuu. Näitä on niin kulttuuri-, yksilö- kuin uskontotasollakin.

2012 -teoria
Maya-intiaanien pitkän ajan kalenterit loppuvat joulukuuhun 2012. On luonnollisesti siis teoria että Mayat tiesivät maailman loppuvan tuolloin.

Lopunajat
Lähes joka uskonnossa on omat kertomuksensa siitä, kuinka lopussa tulee käymään. Raamatussa Jumala ja paholainen ottavat viimeisen kerran yhteen maailmassa, jolloin myös ihmiskunta lakkaa olemasta nykyisessä muodossa. Hindut uskovat Vishnun ottavan 10. inkarnaation muotonsa ja tuhoavan maailman. Viikingit uskoivat että maailma loppuu jumalten välisessä taistelussa(Ragnarök).


Ja monia muita. Rasputin ennusti maailman loppuvan silloin ja tällöin ja hänen kirjoituksistaan voidaan lopunajan merkkejä repiä melkein mistä tahansa nykyään tapahtuvasta toiminnasta. Samoin toki käytetään Johanneksen ilmestystäkin, josta on pedon luvut laskettu niin Bill Gatesiin kuin George W. Bushiin.

Ihmisillä on ilmeisesti epätoivoinen tarve uskoa siihen että maailma tuhoutuu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.