IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Yhdysvaltalaisen eturauhassyöpään erikoistuneen järjestön kokouksessa on julkaistu tutkimus, jonka mukaan radikaalileikkaus on eturauhassyöpäpotilaiden eniten suosima hoitomuoto. Tutkimuksessa haastateltiin 350 miestä, jotka olivat sairastuneet eturauhassyöpään. Radikaalileikkauksessa poistetaan potilaan eturauhanen sekä läheistä kudosta ja imusolmukkeita.



Miehistä 60 % halusi päästä leikkaukseen, 41 % halusi hormonaalista hoitoa ja kolmannes halusi kehonulkoista sädehoitoa. Pieni osa potilaista halusi yhdistettyä kirurgista ja hormonaalista hoitoa. Pelkästään odotteluun ja taudin säännölliseen seurantaan tyytyviä potilaita oli vähän. Nykyisin monet potilaat näyttävät haluavan yhdistelmähoitoja ja myös erilaisia peräkkäisiä hoitoja, jos alkuperäinen hoitoyritys epäonnistuu. Leikatuista potilaista jopa neljä viidestä kärsii hoidon jälkeen erektiohäiriöistä. Heistä valtaosa käyttää uudenaikaisia erektiolääkkeitä tai ruiskutettavia lääkevalmisteita.



Potilaista useampi kuin neljä viidestä luottaa internetistä saamaansa tietoon, lääkäreiltä saatuun tietoon luottaa kolme neljästä ja aikakauslehtiin kolmannes. Valtaosan mielestä tietoa on kyllä saatavilla, mikä on hyvä asia sekä potilaalle että lääkäreille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.