IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Vähemmistöt Lauantai 09.02.2008 12:07

Poika kertoo homouden ensin äidille

Homoseksuaalisuus poistettiin sairausluokituksista vuonna 1980. Asenteet homoja ja lesboja kohtaan ovat lientyneet. Homot ja lesbot saavat mennä naimisiin keskenään ja lesbosuhteessa elävät naiset uskaltavat tehdä lapsia.

“Poikani on homo”. Äitien suhtautuminen poikiensa homoseksuaalisuuteen on ensimmäinen Suomessa valmistunut pro gradu aiheesta, joka valottaa vanhempien suhtautumista asiaan. Psykologian maisterin, Seppo Iivislahden tutkimus kertoo äidin ensireaktion poikansa homouden selvittyä olevan itkun. Itku purkautuu huolena pojan tulevaisuudesta ja pettymyksenä syntymättömistä lapsenlapsista. Äiti on perheessä se joka toimii välittäjänä asian kertomiseksi eteenpäin. Isät arvaavat pojan homouden vasta, kun äiti on alkanut haalimaan aihetta koskevaa materiaalia ja seuraa asiaa tiedotusvälineistä.

Homouden selviäminen järkyttää, mutta harvemmin enää perhe hylkää poikaa. Äidin suhde homopoikaansa saattaa joissain tapauksissa muuttua jopa avoimemmaksi, jos äiti viitsii tutustua poikansa ystäväpiiriin.

Tutkijat ovat jakautuneet homoasiassa kahteen leiriin – niihin, jotka yrittävät selvittää homouden tieteellä ja niihin, joiden lähtökohtana on, että homous on vanhempien aikaansaamaa käyttäytymishäiriö.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.