IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Totuuksia savolaisistaKeskiviikko 19.07.2006 03:02


# Savon murre ei oikestaan ole kieli, vaan tapa tuhota sivistynyt keskustelu.
# Ajatustenvaihdossa on eduksi, jos keskustelun molemmat osapuolet ovat savolaisia. Silloin siinä esitetään kysymys, joka ei ole kysymys ja vastaus, joka ei ole vastaus. Tuloksena on keskustelu, joka ei etene mihinkään.
# Kun savolaisia tuli enemmän kuin 3, heitä varten piti rakentaa Jakomäki.
# Huumori on saanut kansainvälisestikin lähtemättömän maineen. Savolaisen huumorin kanssa kilpailevat kansainvälisestä tunnettavuudesta enää saksalainen humppa ja englantilainen keittiö.
# Mikä on parasta Iisalmessa?
- Ohitustie.
# Moni väheksyy savolaista teknologiaa. On mainittu, että Amerikassa syntyy sellaisia ohjelmistoja, kuin Windows -95. Entä Kuopiossa? Täällä ei synny kuin mäkihyppääjiä. Ajatellaan tätäkin asiaa tarkemmin. Otetaan Windows -95 ja kuopiolainen mäkihyppääjä Mika Laitinen. Niillä on se ero, että Laitinen on kaatunut vain kerran.
# Savo on silti mukava turistimaakunta. Puutteita tosin väitetään olevan. Kansainväliseen meininkiin tottuneet valittelevat, ettei maksullisia naisia ole tarjolla. Asian myönteinen puoli on se, että Savossa annetaan ilmaiseksi.
# Mainonnan alalla Iisalmelainen Keleperin kauppa oli 20 vuotta aikaansa edellä 70-luvulla. Silloin kauppa mainosti tarjouskananmunia tienvarren kyltillä:"Meellä ei kiskota munista!" Suomalaisia väitetään kateellisiksi. Ilokseni voin todeta, että se väite ei päde savolaisiin. Muualla Suomessa on tapana harmistua, jos naapuri menestyy. Täällä ei. Savolainen ei sure toisen menestystä. Savolainen on pikemminkin aidosti iloinen toisten onnettomuuksista.
# Kansainvälisuus kasvatus on hyvässä mallissa. Mene kysymään Kuopion torilla mieheltä, että tietääkö hän, kuinka kaukana Afrikka on. Mies vastaa että ei se kaukana voi olla kun Savon sellulla on yksi neekeri ja se tulee pyörällä töihin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.