IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Voi ei, seksielämä näivettyy!Tiistai 16.09.2008 19:46

Osmo Kontulan tutkimuksen mukaan suomalaisten yhdyntämäärät ovat laskussa.

Yhä useampaa suomalaista naista vaivaa seksuaalisen halun puute ja vaikeus saada orgasmeja, todetaan ensi keskiviikkona julkaistavassa Osmo Kontulan teoksessa Halu & Intohimo.

Teos on jatkoa Kontulan ja Elina Haavio-Mannilan 1990-luvulla tekemille ja laajasti siteeratuille tutkimuksille.

Kirjan on tarkoitus valaista, että millaista on seksi 2000-luvun Suomessa ja miten se on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana.

Romantiikan renessanssi

Jo yli kaksikymmentä vuotta suomalaista seksiä tutkinut Kontula on huomannut tutkimuksissaan, että suomalaiset vaativat kumppaniltaan entistä tiukemmin uskollisuutta.

Avioliiton ulkopuoliset seksisuhteet ovat nyt vähemmän hyväksyttyjä kuin aikaisemmin, argumentoi Kontula kesäkuussa järjestetyssä kansainvälisessä pari- ja perhesuhteita käsitelleessä seminaarissa.

Hänen mukaansa parisuhde nähdään investointina onnellisuuteen ja uskollisuus tuo varmuutta investoinnin kannattavuudesta.

- Puhun romantiikan uudesta tulemisesta. Suhteelta ja kumppanilta haetaan perinteisiin romanttisiin arvoihin liittyviä asioita, joihin kuuluu usko pysyvyyteen ja uskollisuuteen, totesi Kontula Iltalehdelle alkukesästä.

Seksivajaus pinnalla

Mutta samaan aikaan kun puhutaan entistä tiiviimmistä sitoutumisesta, toisaalla voivotellaan haluttomuuden lisääntymistä.

Seksin puute suomalaisten parisuhteissa on ollut tänä kesänä pinnalla.

Trendi-lehden kesäkuisessa suuressa seksitutkimuksessa todettiin, että suurin osa ihmisistä kokee harrastavansa vähemmän seksiä kuin haluaisi.

Silloin Kontula arvioi, että seksin puutteen suurin syy on ihmisten kiivas elämänrytmi.

- Ihmiset ohjelmoivat ja aikatauluttavat paljon muuta elämäänsä, mutta eivät seksielämäänsä. Sen takia seksi jää taustalle. Kun siitä ei ole mitään sopimusta, milloin sen pitäisi tapahtua, seksi jää helposti jonon hännille ja sitä kautta harrastamatta, totesi Kontula.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.