IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Olut, viini, kahvi ja pähkinä sisältävät suuria määriä kemikaaleja, joiden on todettu olevan yhteydessä miesten hedelmättömyyteen, todetaan tutkimuksessa.

Baaritiskillä tarjottavat drinkit ja pikkupurtavat sisältävät runsaasti fytoestrogeeneja - kasviperäisiä naishormoni estrogeenin tapaan vaikuttavia yhdisteitä - jotka on tutkimuksissa yhdistetty alentuneeseen siittiöiden määrään.

Pikakahvijauhe, parapähkinät, maapähkinät, tumma olut ja punaviini sisälsivät erityisen paljon kemikaaleja, Cambridgessa tehdyn tutkimuksen mukaan. Tutkija Tri Gunter Kuhnlen mukaan tutkimus osoitti, että yhdisteitä löytyy useammista ruoista ja juomista kuin aiemmin on ajateltu.

Aiemmassa tutkimuksessa runsaasti fytoestrogeeneja sisältävä soija on myös yhdistetty miesten alhaiseen siittiöiden määrään. Alhaisen siittiömäärän on puolestaan katsottu olevan yhteydessä vaikeuteen hedelmöittyä.

"Tutkimustulokset mahdollistavat meidät tekemään tarkan listan siitä, mitkä ruoat sisältävät eniten fytoestrogeeneja, jotta voimme tutkia pidempiaikaisia vaikutuksia ja saada selville mahdolliset turvallisuusrajat ihmisille", toteaa Tri Kuhnle.

Joka tapauksessa fytoestrogeenien vaikutukset eivät kaikki ole pelkästään huonoja, vaan yhtä aikaa kun niiden todetaan nostavan rintasyöpä- ja miesten hedelmättömyysriskiä, osa tutkimuksista puoltaa niiden tehoa vaihdevuosioireiden hillitsijänä sekä syöpäsairauksien että sydän- ja verisuonisairauksien torjujana. Napostelut siis omalla vastuulla!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.