IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Varo vanhempaa miestäPerjantai 05.12.2008 11:33

Kypsän kumppanin seurassa on hyvät ja huonot puolensa.

Sauli Niinistö, Nicolas Sarkozy ja monet muut sen osoittavat - elämää nähneissä miehissä on naisia koukuttavaa vetovoimaa.

The Sunin haastattelema parisuhdeasiantuntija Petra Boynton kehottaa kuitenkin harkitsemaan tarkkaan ennen vanhemman kumppanin kelkkaan lähtemistä.

- Moni nainen ajattelee iän tuovan vakautta, sekä talouden että tunteiden tasolla, mutta tämä ei automaattisesti pidä paikkaansa. Persoona on vuosia tärkeämpi, eli samat asiat ärsyttävät miehessä iästä riippumatta. Ikäero tuo myös suhteeseen omat haasteensa, hän muistuttaa.

Jos charmantisti harmaantunut, hurmaava herrasmies uhkaa viedä sydämesi, Boynton neuvoo pitämään mielessä seuraavat asiat.

1. Ikä ei aina tuo viisautta

Kaikki miehet eivät ole Sauleja; 40 vuotta vanhempi mies on voinut viettää koko elämänsä samassa kaupungissa ja työpaikassa. Eläkeikäinen voi myös olla intohimoisen innostunut penkkiurheilusta - aivan kuten ex-poikaystäväsi, jonka sohvaperunaolemus kävi hermoillesi.

2. Varo keski-iän kriisiä

Varmista, ettei mies halua sinulta vain irtiottoa tasapaksuksi käyneestä elämästään. Varo myös vast'ikään eronneita tapauksia.

3. Vältä kahden elämän loukku

Ikäero merkitsee usein erilaisia ystäviä ja kiinnostuksenkohteita. On tärkeää, että molemmat säilyttävät omat harrastuksensa, mutta yhtä olennaista on myös puuhata paljon yhdessä. Tiivis bilettäminen tyttökavereiden kanssa miehen istuessa kotona ei ainakaan vahvista suhdetta.

4. Kerro perheelle ja ystäville

Isäsi ei ehkä ihastu ikihyväksi, kun uusi rakkaasi paljastuu hänen vanhaksi koulukaverikseen, mutta esittelyn lykkääminen vain pahentaa asiaa. Kerro siis suhteesta mahdollisimman aikaisin ja pehmennä mahdollista järkytystä korostamalla, miten onnelliseksi uusi rakkaasi on sinut tehnyt.

5. Ratkaise lapsikysymys

Sinä ehkä haaveilet yhteisestä lapsesta, kun mies toipuu vielä murrosikäisen jälkikasvunsa aiheuttamasta traumasta. Mieli voi toki muuttua, mutta jos mies ilmoittaa jämerästi lapsiluvun olevan täynnä, sinun on päätettävä, oletko valmis luopumaan raskaushaaveistasi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.