IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

En saa miehen kanssa orgasmiaMaanantai 26.12.2005 13:59

Kukin nainen kokee orgasmin hyvin eri tavoin. Kautta aikojen on kiistelty siitä, onko olemassa erilaisia orgasmeja ja minkälainen orgasmi on oikeanlainen orgasmi, klitorisorgasmi vai emätinorgasmi. Nykyään kaikenlaiset orgasmit ovat samanarvoisia eli nainen itse voi päättää, mikä on hyväksi. Orgasmit jaotellaan vähintään neljään tyyppiin: 1. klitorisorgasmi, 2. emätinorgasmi ja 3. syväorgasmi (syvältä emättimen pohjasta lähtevä orgasmi) sekä 4. sekamuotoinen orgasmi, jossa on kaikkia edellä mainittuja.

Orgasmin saamiseen johtavat keinot ovat hyvin monenlaiset. Toiset naiset pitävät suoremmin klitorikseen eli häpykieleen kohdistuvasta ärsykkeestä ja toiset laajemmalle alueelle tulevista tuntemuksista. Toiset pitävät siitä, kun painetta kerääntyy paisuvaiskudoksiin ja lantionpohjan alueelle. Paisuvaiskudokset ovat emättimen ja virtsaputken ympärillä olevat kudokset. Klitoris on vain yksi pieni osa naisen sukupuolielinten paisuvaiskudoksia. Naisen paisuvaiskudokset täyttyvät kiihottuessa verellä ja saavat sukupuolielimet turpoamaan ja tuntumaan paineisilta.

Klitoris on todella herkkä paikka. Jos siihen kohdistaa suoraan kosketuksia tms. ärsykettä, se on useimmiten liian voimakasta ja sattuu. Sama tapahtuu helposti, jos klitorista ärsyttää liian pitkään. Se turtuu tai tulee todella kosketusherkäksi.

Kiihottuminen on myös henkinen ja emotionaalinen prosessi, jossa ovat mukana tunteet, mielikuvat, muistot ja tunnelmat. Panosta niihin enemmän eli fantasioi, tunne himoa ja rakkautta niin itseäsi kuin kumppaniasi kohtaan. Toisaalta naisen seksuaalisuuteen liittyy vahvasti uskomus, että orgasmiin kuuluu aina hellää hyväilyä.

Suun tuottama mielihyvä on makuasia: yleensä naiset siitä pitävät, jos asenteet suuseksiä kohtaan ovat avoimet ja kumppanin suuseksinantamistekniikka naisen toiveisiin sopiva. Niin suu- kuin käsiseksissäkin on tärkeää vaihdella ärsykkeen määrää ja antamistapaa (pyöritellä, sipaista, painella, hyväillä, nopeasti, hitaasti ym.). Yhtä tärkeää on kertoa, mitä ja miten toivoo.

Hyvä keino harjoitella orgasminsaantia uusilla tavoilla on kiihottaa itseään hyvin kiihkeäksi, lopettaa kiihottaminen ja antaa kiihotuksen hiukan laantua, sitten vähän ajan päästä taas jatkaa ja lopettaa. Kolmannen tai neljännen uudelleenkiihottumisen jälkeen, kun tuntuu, ettei voi enää pidätellä orgasminsaantia, voi vaihtaa itsensälaukaisutapaa. Orgasmin saaminen on yleensä sitä helpompaa, mitä kiihottuneempi suostuu olemaan.

Asenne itsetyydytykseen ja sen tekotapa opitaan usein jo lapsuudessa tai nuoruudessa. Usein miehet ovat tottuneet tyydyttämään itsensä nopeasti ja peniskeskeisesti, naiset puolestaan jonkin välikäden kautta, esimerkiksi tyynyn tai suihkun avulla, koska itsensä hyväily käsin on ollut useimmille tytöille kiellettyä tai epäsopivaa.

Orgasmin saaminen yhdynnässä on monille naisille haasteellista. Osittain tämä johtuu siitä, että yhdynnässä ei välttämättä tule juuri ko. naiselle sopivaa ärsykettä, ja osittain siitä, ettei nainen pysty heittäytymään pois kontrollista. Orgasmi ja pelko tai huoli eivät mahdu samaan paikkaan.

Miehelle tulee helposti suorituspaineita, koska monet ajattelevat, että on heidän vikansa, kun nainen ei saa orgasmia yhdynnässä. Miehen ei kannata pitää omana miehekkyyden mittanaan sinun orgasmiasi. Hän voisi osaltaan pohtia, miten hän voisi säilyttää oman mieheytensä, vaikka et ole saanut orgasmia yhdynnässä.

Jutelkaa näistä myös keskenänne.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.