IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Suomalaistutkimuksen mukaan ikääntyvien miesten erektiohäiriöillä ja seksielämän vilkkaudella on suora yhteys. Brittitutkijoiden mukaan myös eturahassyövän riskiä voi alentaa lempimällä säännöllisesti.

Seksin harrastamisen terveellisyydestä on saatu jälleen tieteellisiä todisteita. Säännöllinen rakastelu ei ainoastaan kohota mielialaa vaan lisää pitkä-ikäisyyttä ja vähentää muun muassa sydänkohtauksen riskiä. Brittitutkijoiden mukaan seksin harrastaminen voi ehkäistä syöpää erityisesti miehillä, kertoo Daily Mail.

Notthinghamin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että riski sairastua eturauhassyöpään väheni säännöllisesti seksiä harrastavilla 50-vuotiailla miehillä. Tutkimuksessa ilmeni tosin myös, että liiallinen aktiviisuus nuorilla, eli 20-30 vuotiailla miehillä saattaa jopa kasvattaa eturauhassyövän riskiä. Liiallisen aktiiviisuuden tutkijat määrittelivät yli 20 seksikerralla kuukaudessa.

Tärkeää tutkimuksen mukaan miehille ja naisille on harrastaa seksiä kohtuullisesti sekä säännöllisesti ylläpitääkseen taitojaan.

Daily Mail kirjoittaa myös suomalaistutkimuksesta, jossa tutkittiin tuhatta 55-75 vuotiasta miestä. Miehillä, jotka harrastivat seksiä vähemmän kuin kerran viikossa, oli kaksinkertainen todennäköisyys saada erektiohäiriö, kuin niillä jotka tekivät sitä useammin.

Toki naisetkin hyötyvät seksin terveysvaikutuksista. Ikääntyessään naisten estrogeenitaso laskee, mutta amerikkalaistutkimuksen mukaan vaihdevuosien aikana viikottain seksiä harrastavilla naisilla estrogeenitasot olivat kaksi kertaa korkeampia kuin vähemmän seksiä harrastavilla.

- Usein miehet, jotka harrastavat seksiä säännöllisesti, pitävät muutoinkin yllä terveellisiä elämäntapoja liikkumalla ja syömällä hyvin. Tällä on ehkä vielä suurempi vaikutus eturauhassyövän riskin pienenemisessä, urologi Geoffrey Hacket kommentoi Daily Mail-lehdelle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.