IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Englannissa tehdyn pilottiprojektin mukaan interaktiivisia videopelejä - kuten Nintendo Wiitä - voidaan käyttää ehkäisemään lasten liikalihavuutta.

Projektissa ylipainoisten lasten käyttöön annettiin pelejä, joiden avulla heitä rohkaistiin liikkumaan enemmän. Tutkijoiden mukaan dynaamisten, interaktiivisten pelien pelaaminen saattoi nostaa kalorinkulutusta 42 prosenttia verrattuna istuen pelattaviin peleihin.

Pelien avulla syke saatiin nostettua ja ylläpidettyä korkeammalla. Tutkijoiden johtopäätös oli, että interaktiiviset pelit voivat olla yksi keino, jolla lapset saadaan liikkumaan suositeltavan määrän kotonaan. Tutkijoiden mainitsema minimi on vähintään puoli tuntia vauhdikasta liikuntaa kolme kertaa viikossa.

Työterveyslääkäri Liam Donaldsonin sanoo raportissa, että videopelit ovat suurin syy lasten ja nuorten aikuisten ylipainoon. Pelaamiskielto ei tullut kyseeseen, joten tutkijat ja terveydenhuollon asiantuntijat etsivät tapoja käyttää pelejä terveyttä edistävällä tavalla.

Tutkittavien ryhmään kuului 15 lasta, joista 14 poikaa ja yksi tyttö. Nottingham Trent Universityn, paikallisen terveysviraston ja Nottinghamin yliopistosairaalan lisäksi tutkimusryhmään kuului edustajia videopelitapahtumia järjestävästä GameCitystä.

Tutkimuksen toisessa vaiheessa pelikonsolit annetaan 20 ylipainoisten lasten tukiryhmään kuuluvalle. Tutkijat arvioivat, että monille kuntoilu on painon takia vaikea aloittaa, mutta videopelien pelaaminen kodin turvallisessa ympäristössä voi tarjota siihen sopivan ratkaisun.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.