IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Yhdyntäkivut ovat yllättävän yleinen ongelma, mutta niihin löytyy yleensä helposti apua. Näiden 8 vinkin avulla vähennät epämukavuutta ja parannat seksistä saamaasi nautintoa.

Kivulias yhdyntä on yllättävän yleinen ongelma, jonka syy on kuitenkin usein helposti hoidettavissa. Jos kärsit yhdyntäkivuista, tässä muutama listaamamme vinkki, mitä voit tehdä vähentääksesi epämukavuutta ja parantaaksesi seksinautintoa:

Riittävästi liukastinta!

Hyvin usein yhdyntäkipujen syynä on kuivat limakalvot. Taustalla on yleensä hormonaaliset syyt, jännittäminen tai pelko. Ikääntyminen ohentaa emättimen limakalvoja, mutta esimerkiksi synnytys tai ehkäisypillereiden käyttö voi aiheuttaa limakalvokuivuutta ja herkkyyttä nuoremmillakin naisilla.

Liukastetta kannattaa käyttää pihistelemättä niin emättimen limakalvoille kuin peniksen päähänkin. Vaihdevuosista johtuvaan emättimen kuivuuteen kannattaa käyttää myös paikallisia estrogeenivalmisteita.

Lämmitelkää tarpeeksi

Tarpeeksi pitkä lämmittely ja esileikki voi merkittävästi vähentää kipuilua useissa tilanteissa. Myös kumppanin tuki ja ymmärrys ovat tärkeitä.

Viilennystä seksin jälkeen

Seksin jälkeen kannattaa käydä virtsaamassa ja huuhdella alapäätä viileällä vedellä, jotta välttyisi infektioilta. Kokeile myös pyyhkeeseen käärityn kylmäpakkauksen viilentävää vaikutusta seksin jälkeen.

Vaihda kondomia!

Osa kondomeista voi aiheuttaa limakalvojen ärtymistä, joten kannattaa kokeilla myös toista merkkiä.

Rentoutumisharjoituksia

Jos yhdyntäkipuun liittyy lihasten kireyttä, kannattaa opetella rentouttamaan lantionpohjalihaksia. Perusharjoitus onnistuu vaikka kassajonossa: Jännitä lantionpohjalihakset voimakkaalla sulkusupistuksella, pidä jännitystä kunnes olet laskenut hitaasti kolmeen ja rentouta. Tämä olisi hyvä toistaa ainakin viisitoista kertaa päivässä.

Nopeassa harjoituksessa edellä mainitut liikkeet tehdään nopeasti peräkkäin vähintään minuutin ajan. Voimaharjoittelua voi toteuttaa myös emättimeen asetettavilla harjoituskuulilla.

Löydä sopiva yhdyntäasento

Tyypillinen kohta yhdyntäkivulle on emättimen pohjukassa. Tällöin paras yhdyntäasento on yleensä maata kyljellään miehen maatessa naisen takana. Tässä asennossa penis ei osu niin kovalla paineella pohjukkaan. Kivuttoman asennon löytyminen voi rohkaista kokeilemaan myös muita sopivia asentoja.

Kipu pois puudutteella

Mikäli edellä mainitut keinot eivät auta ja mahdolliset tulehdukset on suljettu pois, kokeile kipua lievittävää, puudutetta sisältävää, geeliä paikallisesti kipualueelle helpottaaksesi yhdyntäkipua. Lääkettä saa lääkärin reseptillä.

Milloin lääkäriin?

Hakeudu lääkäriin, jos yhdynnän jälkeen esiintyy veristä vuotoa tai yhdyntäkipuun liittyy tulehdusoireita, kuten valkovuotoa tai kirvelyä. Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä myös, jos kivut estävät yhdynnän kokonaan. Lääkärinhoitoa vaativia yhdyntäkipuja aiheuttavia sairauksia voivat olla esimerkiksi endometrioosi ja erilaiset tulehdukset.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.