IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Proteiinia on nautittava ennen ja jälkeen voimaharjoituksen.

Voimaharjoittelu ja proteiinilisä näyttävät tuoreen väitöstutkimuksen valossa kasvattavan lihasmassaa. Liikuntatieteiden maisterin Juha Hulmin liikuntafysiologian väitöskirja tarkastetaan ensi viikolla Jyväskylän yliopistossa.

Hulmin väitöstutkimuksen mukaan heraproteiinilisän nauttiminen ennen ja jälkeen jokaisen kaksi kertaa viikossa suoritetun voimaharjoituksen tehosti lihasten koon kasvua. Tutkimuksessa käytettiin 15 grammaa proteiinilisää ennen ja jälkeen harjoituksen 21 viikon ajan. Verrokkiryhmä nautti plasebojuomaa.

Hulmin mukaan yhtenä selityksenä tulokselle oli lihaksen omien kantasolujen kaltaisten solujen jakautumiskapasiteetin lisääntyminen. Voimaharjoitus vähensi lihasten kasvun estäjien ilmentymistä.

Mukana nuoria ja vanhoja

Väitöstutkimus rohkaisee voimaharjoittelua harrastavia nauttimaan proteiinipitoista ravintoa ennen voimaharjoitusta ja välittömästi sen jälkeen.

- Ei saa kuitenkaan unohtaa terveellistä, muun muassa runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja sisältävää ravintoa riittävän suojaravintoaineiden saannin ja muiden terveysvaikutusten varmistamiseksi, Hulmi muistuttaa.

Tutkimuksessa selvitettiin voimaharjoittelun ja proteiiniravinnon vaikutuksia 25-vuotiailla ja 60-vuotiailla terveillä miehillä. Proteiinilisänä oli korkealaatuisena pidetty maidon hera.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.